-
Εννοω οτι βγαζανε διαφορα αυτες... Ειχε και φιλος την a απο καινουργια και συντομα μεσα σε 45kkm τον αφησε απο αντλια βενζινης, στραβωσε δισκοπλακες και ειχε θεματα με την ηλιοροφη..
-
Άλλο όμως να βλέπεις την ίδια μούρη σε μια bmw σειρά 1 με μεγαλύτερο μοντέλο και άλλο να βλέπεις την ίδια μούρη και στο Up και στο Polo και στο golf και στο tiguan.
Και η σύγκριση q3 με το vw θα γίνει μόνο επειδή είναι του ίδιου ομίλου.
Mercedes bmw audi είναι premium . Η vw ακολουθεί .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ το έχω ξαναπεί ότι δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες...premium κτλ ελάχιστα μου λένε...αλλά π.χ. το φαινόμενο με την πίσω πόρτα του QQ που δεν έκλεινε σε κλίση θεωρώ ότι είναι απίθανο να το δω σε κάποιο από τα μοντέλα που ανέφερε από πάνω ο Μήτσος...
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Άλλο όμως να βλέπεις την ίδια μούρη σε μια bmw σειρά 1 με μεγαλύτερο μοντέλο και άλλο να βλέπεις την ίδια μούρη και στο Up και στο Polo και στο golf και στο tiguan.Και η σύγκριση q3 με το vw θα γίνει μόνο επειδή είναι του ίδιου ομίλου.
Mercedes bmw audi είναι premium . Η vw ακολουθεί .
Προσωπικά έχω δηλώσει πως τόσο η Mercedes όσο και η BMW είναι στις προτιμήσεις μου. Η audi ακολουθεί ενώ για την vw δεν έχω καθόλου μα καθόλου καλή άποψη. Όμως η άποψη σου φίλε drenie για τις ομοιότητες εάν αυτές είναι που αφορούν τη γκάμα της bmw αλλάζει όταν μιλούμε για την γκάμα της vw συγνώμη αλλά δεν με βρίσκει σύμφωνο. Βασίλη μου για τον λόγο αυτό έγραψα το προηγούμενο και φυσικά δεν αναφερόμουν σε εσένα.
-
Ε δεν έχει η bmw αυτοκίνητο σαν το Up ή το polo . Το βγάζει με άλλο όνομα ( εννοώ τα mini ) . Αλλά η μούρη της vw είναι ίδια ακόμα και στα αγροτικά της .
Πάντως συμφωνώ με σένα. Με την ίδια σειρά βάζω τις εταιρείες που αναφέραμε .
-
Πάντως για να επιστρέψω στο νέο Tiguan, °Το μοντέλο βασίζεται πλέον στην MQB πλατφόρμα του Volkswagen Group και ενώ είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχο του -+60 χιλιοστά στο μήκος, +30 στο πλάτος, -33 στο ύψος και +77 χιλιοστά στο μεταξόνιο-, έχει χάσει 50 κιλά°. Αυτό σημαίνει μακρύτερο, φαρδύτερο πιο άνετο και ελαφρύτερο αρα και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις με τα γνωστα μηχανικά συνολα του ομίλου. Όλα αυτά συνηγορούν ώστε να βγει στο δρόμο κάτι που δεν θα το πεις ποτέ, ψιλόλιγνο ή κοντόχοντρο ενώ ο suv χαρακτήρας δεν θα αφήσει περιθώρια για χαρακτηρισμούς του τύπου 'υπερυψωμένο στεϊσον'. Από εκεί και μετά πιστεύω ότι σε βενζίνη ή πετρέλαιο μόνο δίλιτρα και πάνω σύνολα θα μπορούν να το κινούν αποτελεσματικά αλλά και αξιόπιστα. Προσωπικά θεωρώ ότι οι πουσαρισμένοι 1.4 tsi δεν ήταν ποτέ ότι καλύτερο σε θέματα αξιοπιστίας και κατανάλωσης παρόλο που πολλοί μπορεί να πουν πως το βλέπω λάθος.
-
Εγώ πάντως για τους κινητήρες για μια φορά ακόμη θα συμφωνήσω μαζί σου...
-
' Όλα αυτά συνηγορούν ώστε να βγει στο δρόμο κάτι που δεν θα το πεις ποτέ, ψιλόλιγνο ή κοντόχοντρο ενώ ο suv χαρακτήρας δεν θα αφήσει περιθώρια για χαρακτηρισμούς του τύπου 'υπερυψωμένο στεϊσον'.
Ακριβως γι αυτό μου αρέσει πολύ το Tiguan και η Χ1 όπως και το duster για την κατηγορία του .
SUV = ''κουτί''......ευρύχωρο πρακτικό διαχρονικό.
Αρκεί να δει κάποιος δίπλα δίπλα τη νέα με την παλιά Χ1.
GLA, QQ, μπαλόνι 3008,C-HR ......στην άλλη πλευρά. -
Ειλικρινά χαίρομαι που από όσα έγραψα εστίασες σε αυτή μου τη φράση φίλε μου. Γιατί είναι και ο μόνος λόγος που αν και όχι θιασώτης του γκρουπ εντούτοις το όχημα μου βγάζει πολύ θετικά συναισθήματα!
-
-
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=8572
TEST VW Tiguan 2.0 TDI 4Motion - 13/05/2016
Πολύ καλό, αλλά όχι τέλειοΚλασικό VW: το νέο Tiguan δεν είναι ντιζαϊνάτο, αλλά σε δέκα χρόνια θα είναι ακόμη εμφανίσιμο.
Το Tiguan έχει μπει στη ζωή μας από το 2007 - τώρα ήρθε η σειρά της δεύτερης γενιάς. Το μικρομεσαίο SUV είναι εντελώς νέο και οι προσδοκίες υψηλές. Θα συνεχιστεί η επιτυχία του;
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ρόδινα στο Βόλφσμπουργκ. Σκάνδαλο ντίζελ, καταγγελίες απάτης, αγωγές αποζημίωσης, ακόμα και για περικοπές θέσεων εργασίας γίνεται λόγος. Με όλα αυτά τα προβλήματα, μάλλον περνάει στα ψιλά πως η VW συνεχίζει να κατασκευάζει πολύ καλά αυτοκίνητα. Το Tiguan, για παράδειγμα: παράγεται από το 2007 και παρέμεινε στην γκάμα, μιας και συνέχιζε να πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι. Τώρα έρχεται ο εντελώς νέος αντικαταστάτης, που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμος αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Στον τομέα του ντιζάιν η VW ακολουθεί τη γνωστή συνταγή: το αυτοκίνητο δεν ενθουσιάζει με την πρώτη ματιά, στην πιο προσεκτική παρατήρηση θα δείξει όμως την ποιότητά του, την προσοχή στη λεπτομέρεια και πως εντέλει είναι φτιαγμένο για να αντέξει στο χρόνο. Με σωστές αναλογίες, μικρούς προβόλους, δυνατές γραμμές, χαμηλό αμάξωμα και ξεκάθαρο σχήμα προβολέων.
Το Tiguan είναι χαμηλότερο (κατά 3 εκ.) και φαρδύτερο (3 εκ.), μακρύτερο (6 εκ.) και με 8 εκ. μεγαλύτερο μεταξόνιο. Το αποτέλεσμα είναι η προσφορά αισθητά μεγαλύτερων χώρων. Εσωτερικά, σε όλες τις μετρήσιμες διαστάσεις το VW είναι μεγαλύτερο και αναμφίβολα πιο ευρύχωρο. Αυτό γίνεται αντιληπτό ιδιαίτερα πίσω, όπου ακόμα και οι δίμετροι επιβάτες θα νιώσουν άνετα. Το πίσω κάθισμα μετακινείται κατά 18 εκ., η γωνία της πλάτης του είναι ρυθμιζόμενη. Το πορτ μπαγκάζ των 615 λίτρων (με το πίσω κάθισμα τραβηγμένο όλο εμπρός και κιτ επισκευής ελαστικού – στην Ελλάδα είναι διαθέσιμο με τροχό ανάγκης και χωρητικότητα 550 λίτρα) είναι κατά 145 λίτρα μεγαλύτερο, η μέγιστη χωρητικότητα φτάνει τα 1.655 λίτρα - στο προηγούμενο μοντέλο δεν ξεπερνούσε τα 1.510.
Ταμπλό και κόκπιτ ακροβατούν σε σχεδιασμό και ποιότητα μεταξύ Golf και Passat, δείχνουν γνώριμα και καλά επεξεργασμένα. Δεν πρόκειται να τρελαθεί κανείς από το ντιζάιν, αλλά όλα είναι καλοφτιαγμένα και εύχρηστα.
Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν εξοπλισμένο με το έξτρα Active Info Display 12,3 ιντσών, στο οποίο τα όργανα απεικονίζονται ψηφιακά με διαφορετικούς τρόπους. Ωραία γραφικά και καλές λειτουργίες, στο τέλος όμως προτιμήσαμε να βλέπουμε τον κλασικό πίνακα οργάνων της VW.
Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2λιτρος TDI των 190 ίππων, που συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Και μάλιστα πολύ καλά, αν εξαιρέσει κανείς μια αδυναμία στην εκκίνηση. Εκεί (αλλά και σε κλειστές στροφές σε ορεινές διαδρομές), η υστέρηση του τούρμπο συναντά την αναποφασιστικότητα του DSG, πράγμα που συνεπάγεται καθυστέρηση και κραδασμούς. Κάτι που χρήζει βελτίωσης!
Στο δρόμο το Tiguan κινείται, όμως, με εξαιρετική αυτοπεποίθηση. Ο TDI έχει δύναμη, τράβηγμα από χαμηλά και καλή ηχομόνωση. Το νέο SUV είναι αρμονικά ρυθμισμένο και, με τα ενεργά αμορτισέρ DCC, δείχνει να έχει κερδίσει σε άνεση, αλλά και οδική συμπεριφορά. Στη θέση Comfort αποσβένει πιο μαλακά, χωρίς να πλέει, στη Sport γίνεται σφιχτό, αλλά όχι ξερό. Το τιμόνι διαθέτει ευχάριστο βάρος και μεταφέρει αρκετή πληροφορία από το δρόμο. Κριτική έχουμε για τα φρένα, όπου το VW δε διακρίνεται ιδιαίτερα: τα 36,5 μ. (με κρύα φρένα) και τα 37,3 μ. (ζεστά) για την ακινητοποίηση από τα 100 χλμ./ώρα δε διεκδικούν δάφνες για ένα νέο, μοντέρνο αυτοκίνητο.
Το νέο Tiguan ξεκινά από τα 24.950 ευρώ στην έκδοση 1.4 TSI και την κίνηση μόνο εμπρός. Η δίλιτρη έκδοση TDI 150 ίππων με κίνηση εμπρός και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων κοστίζει 32.150 ευρώ. Το αυτοκίνητο δοκιμής με τον TDI 190 ίππων, τετρακίνηση και DSG ξεκινά από τα 35.850 ευρώ.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ LINK:
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=8558ΣΧΟΛΙΟ
ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες: το νέο Tiguan θα είναι επιτυχία. Κάνει τα πάντα καλύτερα από τον προκάτοχό του, είναι ευρύχωρο, μεταβλητό, πρακτικό και ποιοτικό. Έχει καλή οδική συμπεριφορά, είναι άνετο και σύγχρονο σε θέματα πολυμέσων και ασφάλειας. Αλλά η έκδοση TDI 190 ίππων έχει και αδυναμίες: με το DSG είναι κάπως νευρικό στην εκκίνηση, ενώ τα φρένα θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο AUTO BILD Hellas No128, στις 15.4.2016.
TEΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ VW Tiguan
Κινητήρας 4κύλινδρος, τούρμπο
Τοποθέτηση Εμπρός κατά μήκος
Βαλβίδες/Εκκεντροφόροι 4 ανά κύλινδρο/2
Κίνηση εκκεντροφόρου Ιμάντας
Χωρητικότητα 1.968 κ.εκ.
Ισχύς ίπποι/σ.α.λ. 190/3.500
Ροπή Νm/σ.α.λ. 400/1.750
Τελική ταχύτητα 212 χλμ./ώρα
Κιβώτιο DSG, 7 σχέσεις
Κίνηση Τετρακίνηση
Φρένα εμπρός/πίσω Δίσκοι/Δίσκοι
Διάσταση ελαστικών 235/55 R 18 V
Τύπος ελαστικών Pirelli Scorpion Verde
Τροχοί 7 x 18''
Εκπομπή CΟ2 149 γρ./χλμ.
Κατανάλωση* 5,7 λίτρα
Ρεζερβουάρ/Καύσιμο 60 λίτρα/Diesel
Ψυκτικό υγρό 1234yf
Θόρυβος κύλισης 74 dB (A)
Βάρος ρυμούλκησης (χωρίς/με φρένα) 2.500/750 κιλά
Χώρος αποσκευών 615 - 1.655 λίτρα
Μήκος/Πλάτος/Ύψος 4.486/1.839 - 2.099/1.643 χιλ.*Μέση /100 χλμ. ** Με το πίσω κάθισμα τραβηγμένο εμπρός και κιτ επισκευής ελαστικού *** Πλάτος με καθρέφτες
Kόστος/Εγγυήσεις
Προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6
Τέλη κυκλοφορίας 275,65 ευρώ
Service 30.000 χλμ./1 έτος
Εγγύηση μηχανικών μερών 2 έτη
Εγγύηση αντισκωριακή 12 έτη
Εγγύηση χρώματος 3 έτη
Οδική βοήθεια 2 έτηΕπιδόσεις
Eπιτάχυνση 0-50 χλμ./ώρα 2,9 δλ.
Eπιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 8,6 δλ.
Eπιτάχυνση 0-130 χλμ./ώρα 14,1 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα 4,8 δλ.
Ρεπρίζ 80-120 χλμ./ώρα 6,0 δλ.
Βάρος κενό/Ωφέλιμο φορτίο 1.772/548 κιλά
Κατανομή βάρους ε/π 57%/43%
Κύκλος στροφής α/δ 11,4/11,3 μ.
Φρένα 100-0 κρύα 36,5 μ.
Φρένα 100-0 ζεστά 37,3 μ.
Θόρυβος 50 χλμ./ώρα 59 dB(A)
Θόρυβος 100 χλμ./ώρα 63 dB(A)
Θόρυβος 130 χλμ./ώρα 68 dB(A)
Κατανάλωση δοκιμής-CO2 7,0 λίτρα S-186 γρ./χλμ.
Αυτονομία 855 χλμ.ΤΙΜΕΣ/ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Μοντέλο/Έκδοση VW Tiguan 2.0 TDI 190 PS Advance
Τιμή βασικής έκδοσης 35.850 ευρώ
Αερόσακοι 7
Αερόσακοι γονάτων στάνταρντ (οδηγού)
AC/Αυτόματος κλιματισμός όχι/στάνταρντ
Stop & Start στάνταρντ
Θύρα USB/Bluetooth στάνταρντ/στάνταρντ
Ζάντες αλουμινίου στάνταρντ (17”)
Αυτόματο κιβώτιο στάνταρντ
Σύστημα πλοήγησης έξτρα -
To active info display θα το ζηλεψω οταν ερθει πιστευω
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πέτυχα χθες στην Τσιμισκή ένα παρκαρισμένο Tiguan. Αν δεν είχα υπόψη μου ότι κυκλοφόρησε νέο μοντέλο, δεν θα το πρόσεχα καν. Απίστευτα αδιάφορο αυτοκίνητο, ειδικά στο χρώμα που το είδα. Δεν γνωρίζω πως είναι στον δρόμο ή από μέσα (ήμουν δυστυχώς στο απέναντι πεζοδρόμιο), αλλά αισθητικά
-
έστω και έτσι θα πουλήσει
είναι πάντως πολλά τα θετικά του σε όλους τους άλλους τομείς
Αρνητική η φορολογική συγκυρία στην οποία έρχεται...Χωρίς τα 'καπέλα' θα ήταν ακόμη πιο προσιτό... -
Στην υπόλοιπη Ευρώπη θα πουλήσει σίγουρα, όπως αντίστοιχα πουλάει το Golf και το Passat. Εδώ όμως δύσκολα και λόγω εμφάνισης και λόγω τιμής
Μου φάνηκε τόσο 'παλιό' σχεδιαστικά που μπήκα πόσες φορές στο web για να τσεκάρω ότι πράγματι είναι το νέο Tiguan! Ίσως φταίει το μουντό χρώμα του συγκεκριμένου, αλλά και πάλι ο τύπος έχει την καλή έκδοση. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα δείχνει στην βασική.
-
Φαίνεται ίδιο με το παλιό!
-
λίγο πιο τετράγωνο και πιο μεγάλο...
δεν ξέρω αν πιάνω τη 'σχεδιαστική λογική' της εταιρίας, αλλά μάλλον πρέπει να σκέφτονται : έχουμε μοντέλα που έχουν πουλήσει τρελά εδώ και χρόνια, αρέσουν στον κόσμο έτσι όπως είναι, ας βγάζουμε λοιπόν τα ίδια και ας μην ρισκάρουμε αφού ούτως ή άλλως αυτά πουλάνε.
Προφανώς το σχόλιο αφορά την εμφάνιση και μόνο και όχι τις τεχνολογικές καινοτομίες στις οποίες η VW διαρκώς επιδίδεται... -
Εμένα μου αρέσει που κρατούν τον κλασικό σχεδιασμό με μικρές αλλαγές.
Το μόνο αμάξι της vw απ αυτά που κυκλοφορούν και δε μου αρέσει, είναι το up. Χάνει πολύ σε σχέση με τους ανταγωνιστές των Γάλλων, της Opel...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Το τιγκουαν μετα απο 10 χρονια παλι ωραιο θα ειναι ή τουλαχιστον εμφανισημο εστω και αν ειναι συντηρητικο. Εκει ειναι η επιτυχια της vw. Αλλες εταιριες οταν βγαζουν νεο μοντελο τοτε το προηγουμενο απαξιωνεται παρα πολυ
Στάλθηκε με tapa
-
Ωραίο; Εμφανισιμο; Ε με την καμια όμως;;;
Το ιδιο χάλια και αδιάφορο θα ειναι, γιατό λέγεται vwSent from my iPad using Tapatalk
VW Tiguan 2016