-
Έτσι για την ιστορία να ρωτήσω κάτι. Έχει οδηγήσει κάνεις τον mh diesel με τα 115ps; Θυμήθηκα τώρα που μου τον εκθείαζε ο πωλητής της Kia ως πιο αποδοτικό ουσιαστικά του αντίστοιχου 136ps καθώς διαφέρουν μόνο στην χαρτογράφηση (λογικό) άλλο ο 115ps έχει μεγαλύτερο εύρος ροπής (ο 136ps προκύπτει με εύρος ροπής 2000-2500 Σαλ, ενώ ο 115ps 1500-2500/2800 Σαλ δεν θυμάμαι ακριβώς). Θεωρητικά κατανοώ την διαφορά. Παίζει στην πράξη να έχει αισθητή διαφορά;
Όντως τα νούμερα είναι 280 Nm @ 1500-2750rpm vs 320Nm @ 2000-2250 rpm. Η δήλωση όμως του πωλητή μου φαίνεται τυπικά 'εμπορική'. Δύσκολο να είναι πιο 'γεμάτος' ο πιο αδύναμος κινητήρας, ειδικά εφόσον διαφέρουν μόνο στο λογισμικό τους. Κατά πάσα πιθανότητα, αν βλέπαμε τις καμπύλες ροπής, ο πιο δυνατός πιθανότατα έχει τα ίδια ή και περισσότερα από 280 Nm ροπής στο φάσμα 1500-2750 (και παραπάνω).
-
Lap wrote:
Mike τι αυτοκινητο ειχες πριν;;
Είχα διάφορα αυτοκίνητα, οχι SUV... ακολουθεί ένα ενδιαφέρον video με T-Cross vs Hyundai Venue... Πολύ καλό το Venue, μοιάζει comple αλλά δεν το φέρνουν προς τα εδώ ...
Ο 115 είναι σπιρτόζικος απο χαμηλά - παιχνιδιάρικος, αλλα ως diesel με αυτή την ροπή εντάξει .... δεν θα μπορούσε να ήταν και κάτι άλλο.... Ο Νοτιοαφρικανός πάντως βρίσκει ποιοτικό το χειρόφρενο του vw >> σκέψου να είχε περάσει και Γερμανική κατοχή ή ΔΝΤ ...
-
Έτσι για την ιστορία να ρωτήσω κάτι. Έχει οδηγήσει κάνεις τον mh diesel με τα 115ps; Θυμήθηκα τώρα που μου τον εκθείαζε ο πωλητής της Kia ως πιο αποδοτικό ουσιαστικά του αντίστοιχου 136ps καθώς διαφέρουν μόνο στην χαρτογράφηση (λογικό) άλλο ο 115ps έχει μεγαλύτερο εύρος ροπής (ο 136ps προκύπτει με εύρος ροπής 2000-2500 Σαλ, ενώ ο 115ps 1500-2500/2800 Σαλ δεν θυμάμαι ακριβώς). Θεωρητικά κατανοώ την διαφορά. Παίζει στην πράξη να έχει αισθητή διαφορά;
Καλησπέρα. Έχοντας οδηγήσει το αυτοκίνητο σε 2 διαφορετικές αντιπροσωπείες (μόνο τα 136 hp έχουν Θεσσαλονίκη και Γιάννενα) και αγοράζαντας το Sportage με τα 116 άλογα, να ενημερώσω πως η διαφορά δεν είναι εύκολα αντιληπτή. Τώρα που έχω κάνει γύρω στα 2.500 χλμ, το πάτησα μερικές φορές και όντως είναι ικανοποιητική η επιτάχυνση του για προσπεράσεις, ειδικά ανα αναλογιστεί κανείς το βάρος που ξεπερνα΄τα 1600 κιλά με τον οδηγό.
-
Καλησπέρα παιδιά ...στα άδυτα του engineering mode στο infotainment μπήκε κανείς?? η είσοδος γίνεται απο το system info το τσέκαρα πριν απο λίγο - έχει διάφορα πράγματα μέσα και δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε να κάνουμε...
-
Καλησπέρα...είμαι κάτοχος του sportage εδώ και ενάμιση μήνα και θέλω να ρωτήσω κάτι...όλα καλά μέσα στην καμπίνα του αυτοκινητου,αθόρυβο και στιβαρό ΑΛΛΑ μόλις ακουμπάω το χέρι μου στο υποβραχιονιο τρίζει υπερβολικά...μου έχει σπασει τα νευρα...σας το κάνει και εσάς αυτό;υπάρχει κάποιος τρόπος να αντιμετωπιστεί;
Έχω το 1.6 115 diesel
-
Wd4 σιλικονης στην σχισμη απο κατω και γυρω γυρω στο καπακι και τελος οι τριγμοι.
-
Καλησπέρα...είμαι κάτοχος του sportage εδώ και ενάμιση μήνα και θέλω να ρωτήσω κάτι...όλα καλά μέσα στην καμπίνα του αυτοκινητου,αθόρυβο και στιβαρό ΑΛΛΑ μόλις ακουμπάω το χέρι μου στο υποβραχιονιο τρίζει υπερβολικά...μου έχει σπασει τα νευρα...σας το κάνει και εσάς αυτό;υπάρχει κάποιος τρόπος να αντιμετωπιστεί;
Έχω το 1.6 115 diesel
Καλοτάξιδο Μάριε..δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ειδικά για καινούργιο αυτοκίνητο - για το κεντρικό υποβραχιόνιο μήπως έχει πέσει τίποτα στις οπές που κουμπώνει ?? η καμία μικροζημιά ... ρώτα και στην αντιπροσωπία.
@fantom344 Απο το engineering mode, εγώ κατάλαβα οτι τελικά έχει gps... και πολύ βασικό το κουμπάκι για την επαναφορά στις εργοστασιακές... σε περίπτωση που κάτι ξεφύγει > αλλα θέλει ψάξιμο ... γενικά το μόνο εύκολο είναι ενας προγραμματιστής να γράψει κώδικα που να κάνει ότι θέλεις και ευτυχώς το android είναι open source οπότε θα το δούμε ....
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.mike θα το πάω στην αντιπροσωπεία να δουν γιατί τρίζει και αν συνεχιστεί το τρίξιμο θα κάνω αυτό που μου πρότεινε ο lap..
Πάντως το αμάξι αναλογικά με την τιμή του είναι καταπληκτικό....κάναμε 4μελη οικογένεια ένα άνετο ταξίδι 600χλμ χωρίς να κουραστουμε καθόλου...
Επίσης δεν περίμενα ότι ένα αμάξι 1.600 κιλών με μόνο 115 άλογα θα είχε τέτοια ροπή..
Στα test drive που είχα κάνει στο Tucson και το grandland θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή.
-
@marios2016 θαθελα όποτε μπορείς να μου πεις στην ζυγαριά Sportage/Tuscon τι σε ώθησε στο 1ο.
-
Ο δείκτης μάζας.....
Πω πω....παγωνιαααααα
-
Σε έχασα @Lap
-
Τίποτα μωρέ...κρυάδες....
Ζυγαριά.....βάρος.....δείκτης μάζας.....κτλ
Τώρα που το ξανα βλέπω.... ξυλιασα...
Συνεχίστε...
-
@sabas η αλήθεια είναι ότι το βρήκα σε καλη τιμή..Ελαφρώς μεταχειρισμένο από αντιπροσωπεία.
Αν εξαιρέσεις αυτό...το kia μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά το θεωρώ πιο νεανικό και στην αίσθηση της οδήγησης μου φάνηκε ποιο στιβαρό...βέβαια γούστα είναι αυτά...
Να ενημερώσω επίσης ότι σε ταξίδι Αθήνα - Έδεσσα με 4μελης οικογένεια και μπαγκαζια η κατανάλωση στο πήγαινε έδειξε 6.8 με ταχύτητα 130-160 χλμ και στην επιστροφή 5.9 με μέσο όρο 120χλμ.
Έχω το απλό diesel όχι το υβριδικο.
-
Έφτασε η ώρα του αυτοκινητοδρόμου και με αφορμή το τριήμερο ξεχυθηκαμε στην εξοχή. Όλη η θεωρία περί στιβαρούς πλατφόρμας επιβεβαιώνεται με εντυπωσιακό τρόπο στην άσφαλτο - Το κοντέρ κινείται άνετα στην περιοχή των 140 - 180 χλμ με ανώτατο όριο το 180, που θα δυσαρεστήσει κάποιους αλλα μήν τα θέλουμε και όλα δικά μας. Πολύ καλό feedback από την άσφαλτο σε βαθμό που τα 1600 κιλά βάρους και η καλή ηχομόνωση σε κάνουν να θες να συναντήσεις και καμιά ανωμαλία για να καταλάβεις ότι κινείσαι στον δρόμο - άρα έχουμε πιό γρήγορες και ξεκούραστες/ ανέμελες διαδρομές - μεγάλη απόσταση απο το έδαφος και 17 άρες ζάντες για να πω την αλήθεια την προηγούμενη φορά που βγήκα στην εθνική ήταν με το τρέχον Α5 και εκεί όταν πιάνεις τα 180 καταλαβαίνεις ότι κάτι γίνεται - Στο sportage το καταλαβαίνεις λιγότερο (δεν κάνουμε “σύγκριση”) - καλά για τα μικρομεσαία - χαμηλά hatchback δεν θα μιλήσω καθόλου για το τί γίνεται όταν πιάνεις τα 180 στο ελληνικό εθνικό δίκτυο… Όταν θα σου φύγει και λίγο η ταχύτητα το φρενάρισμα και η επιβράδυνση είναι πολύ αποτελεσματικά (όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως και στα test ακινητοποίησης έχει πολύ καλές επιδόσεις) και δεν έχεις την παραμικρή αίσθηση ότι ο έλεγχος έχει χαθεί ή ότι είσαι… at risk
Προσπεράσεις - στροφές αλλαγές λωρίδων κτλ είναι άλλο πράγμα με το ύψος και το συγκεκριμένο τιμόνι - και τα σχετικά καινούργια λάστιχα - αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι θα φτάσω να κοιτάω την οθόνη δεξιά σαν άλλος πιλότος για να δω την γεωμετρία του δρόμου και να προσαρμόσω την ταχύτητα/ οδήγηση - Το φτηνό πετρέλαιο αποθράσυνε και την όλη διάθεση και ενώ το πήγα πάνω με 8.5 > στην αρχή της καθόδου είπα… ας το μαζέψουμε λίγο…..αλλά τελικά κατέληξε σε 9.2 (!) και 3 ώρες και κάτι διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα.
Στο επαρχιακό δίκτυο γίνεται πάρτυ - το αυτοκίνητο καλύπτει γενικά τις περισσότερες κακοτοπιές που μπορεί να σου τύχουν και η ροπή μαζί με το τιμόνι σε κάνει να το ελέγχεις και να το πας όπως και όπου θέλεις εσύ… με ελαφρά πηδηματάκια > το έβαλα και λίγο σε κυριλέ χωματόδρομο με γρασίδι και χωρίς, γιατί όντως ήθελα να φτάσω κάπου > μεγάλα λάστιχα - ύψος - διαστάσεις οχήματος και δύναμη σε κάνουν να αισθάνεσαι βασιλιάς πάνω στο κάρο…. Εντάξει το μαλακό λάστιχο δεν είναι για πέτρες και ανωμαλίες αλλά το εκτόπισμα (της μίνι νταλίκας) και η άνεση σου μένουν…
Πάντως και από όλα τα παραπάνω νομίζω ότι τελικά και ένα b-suv, έχει να δώσει πολλά…και είναι απολύτως λογική εξέλιξη να στρέφεται ο κόσμος σε αυτού του τύπου τα οχήματα - εργαλεία.
-
Ρε φίλε για να το πήγες 9.2 στην εθνική πρέπει να του ήπιες άσχημα το αίμα! Μόνιμα στα +160 θα ήσουν! Εντάξει είναι αμαξαρα τι να λέμε! Πουλάει παρότι η κια έχει μηδενική διαθεσιμότητα παραμετροποίηση και το έχει τελείως άδειο από συστήματα ασφαλείας.
Αν είχε μόνο και μόνο μια καλή πλατφόρμα ασφαλείας θα είχε τις διπλάσιες πωλήσεις. Και το βαρύ σασί ήταν ένα θέμα αλλά με τους τελευταίους ντίζελ δείχνει να το ξεπέρασε κάπως το θέμα της αδράνειας.
-
ΝΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Να κάποιος που μας γύρισε στην εποχή Αθήνα Θεσσαλονίκη 3 ώρες και κάτι!!! Μπράβο!!!!
αφού με τέτοιο ξεζούμισμα σε κάλυψε σαν αμάξι, είσαι κομπλέ.
-
Εντάξει σε κάποια σημεία πρέπει να κατεβαίνεις στα 120 - 130 και μετά πάλι επάνω για ευνόητους λόγους… αλλα 9.2 είναι φάση τέρμα γκάζι - ένα χρόνο τώρα πάντως δεν έχω χρειαστεί το automatic cruise control…. εθνική όταν είναι ώρα για χαλάρωση μπορείς να κάνεις δεξιά και το κανονικό τα πάει μια χαρά και οι άλλες διαδρομές και απο περιφερειακούς κτλ μεσα στην πόλη είναι πολύ σύντομες για τέτοια πράγματα - δεν τα λες βέβαια και άχρηστα τα συστήματα ασφάλειας σε καμία περίπτωση.
Πάντως για τους πιο ψαγμένους κατόχους πολλές βελτιωσούλες γίνονται aftermarket με επίσκεψη είτε στην αντιπροσωπία είτε έξω - Τα περισσότερα parts του gt line μπορούν να φορεθούν και στο upgrade
-
Adaptive cruise control όχι automatic.
-
Εντάξει σε κάποια σημεία πρέπει να κατεβαίνεις στα 120 - 130 και μετά πάλι επάνω για ευνόητους λόγους… αλλα 9.2 είναι φάση τέρμα γκάζι - ένα χρόνο τώρα πάντως δεν έχω χρειαστεί το automatic cruise control…. εθνική όταν είναι ώρα για χαλάρωση μπορείς να κάνεις δεξιά και το κανονικό τα πάει μια χαρά και οι άλλες διαδρομές και απο περιφερειακούς κτλ μεσα στην πόλη είναι πολύ σύντομες για τέτοια πράγματα - δεν τα λες βέβαια και άχρηστα τα συστήματα ασφάλειας σε καμία περίπτωση.
Πάντως για τους πιο ψαγμένους κατόχους πολλές βελτιωσούλες γίνονται aftermarket με επίσκεψη είτε στην αντιπροσωπία είτε έξω - Τα περισσότερα parts του gt line μπορούν να φορεθούν και στο upgrade
Γνωρίζεις τι μπορεί να προστεθεί aftermarket από την αντιπροσωπεία (εκτός από αισθητικές βελτιώσεις) Υπάρχει κάπου κατάλογος με τι αναβαθμίσεις μπορείς να ζητήσεις σε επίπεδο τεχνολογικό;
-
Εχω τεστ σημερα το 1.6 136 ντιζελ ψευδουβριδικο , αν εχεις κανεις κατι που θελει να δει ή να προσέξω ας μου πει να το εχω στο μυαλο μου
Kia Sportage IV