-
6.5 λίτρα το 1000αρι στα χέρια της γυναίκας μου πια, με οδήγηση αποκλειστικά πόλη και σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Αμφιβάλλω αν προλαβαίνει να ζεσταθεί τώρα το χειμώνα από διαδρομή σε διαδρομή.
-
Καλησπέρα σας, πέρασα ΚΤΕΟ σε baleno 1.0 glx μοντέλο του 2016 με 92.000χλμ κ μου ανέφερε ότι πέρασε οριακά το ΚΤΕΟ λόγω αμορτισέρ , ποσοστό σχεδόν σε όλα 31% , που μου ανέφερε ότι δεν είναι λογικό για τα χιλιόμετρα που έχει. Ψάχνοντας για αμορτισέρ δεν μπορώ να βρω άλλων εταιριών πέρα από original suzuki με κόστος που πλησιάζει τα 600 ευρώ. Έχετε αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο ;
-
Πήγαινε κάνε και μια αμορτισερομέτρηση.
Στο κτεο όλα σκάρτα τα βγάζουν, κυρίως τα πίσω και κυρίως στα ελαφριά αυτοκίνητα.
Μου έχει τύχει 2 φορές με σχεδόν καινούρια αμορτισέρ. -
@georgemit said in Suzuki Baleno II:
Πήγαινε κάνε και μια αμορτισερομέτρηση.
Στο κτεο όλα σκάρτα τα βγάζουν, κυρίως τα πίσω και κυρίως στα ελαφριά αυτοκίνητα.
Μου έχει τύχει 2 φορές με σχεδόν καινούρια αμορτισέρ.Σε ευχαριστώ, αλλά ισχύει ότι δεν υπάρχουν αμορτισέρ άλλων εταιρειών αλλά μόνο original ; Τα οποία δεν υπάρχουν ούτε στην Ελλάδα αλλά μόνο στο εξωτερικό
-
Δε το γνωρίζω, ρώτα στον Ρέλλα. Μπορεί να υπάρχουν.
-
Όταν έρθει η ώρα θα τα στείλω για revalving. Με ένα 250αρι το πολύ τα κάνεις όπως θέλεις. 90Κ δεν είναι και λίγα. Ωστόσο, μην παίρνεις τοις μετρητοίς τις μετρήσεις τωμ ΚΤΕΟ. Και εμένα με 30Κ που πέρασε ΚΤΕΟ, χαμηλά τα έβγαζε. Στο δρόμο πώς είναι;
-
@poliviosfp said in Suzuki Baleno II:
Όταν έρθει η ώρα θα τα στείλω για revalving. Με ένα 250αρι το πολύ τα κάνεις όπως θέλεις. 90Κ δεν είναι και λίγα. Ωστόσο, μην παίρνεις τοις μετρητοίς τις μετρήσεις τωμ ΚΤΕΟ. Και εμένα με 30Κ που πέρασε ΚΤΕΟ, χαμηλά τα έβγαζε. Στο δρόμο πώς είναι;
Και μεγάλα ταξίδια που έκανα κ τώρα μέσα στην πόλη δεν έχω πρόβλημα στην οδήγηση , όσο βεβαια μπορεί να γίνει αντιληπτό αυτό. Το revalving τι είναι ;
-
@petros78 said in Suzuki Baleno II:
Και μεγάλα ταξίδια που έκανα κ τώρα μέσα στην πόλη δεν έχω πρόβλημα στην οδήγηση , όσο βεβαια μπορεί να γίνει αντιληπτό αυτό. Το revalving τι είναι ;
Άνοιγμα και επισκευή τα μαμά αμορτισέρ. Στο civic έχω κάνει έτσι τα bilstein στον Κυρλαγκίτση. Απόλυτα ευχαριστημένος. 60ε το αμορτισέρ είχα δώσει. Δεν είναι κακή ιδέα να βρεις μεταχειρισμένα από το ebay Αγγλίας και να στείλεις αυτά για να μην χρειάζεται να μένεις χωρίς αμάξι. Το μόνο που πρέπει να μάθουμε είναι αν ανοίγουνε.
-
240 ευρώ τα θεωρώ πααααρα πολλά για ανακατασκευή αμορτισέρ.
Τα αμορτισέρ είναι βασικό στοιχείο της οδικής μας ασφαλείας μαζί με τα λάστιχα.
Θα έβαζα μόνο καινούρια. -
Θα έβαζα μόνο καινούρια.Καινούρια στα κάνει και μάλιστα πολύ καλύτερα από πολλά εμπορίου που βγάζουν ένα τύπο για όλες τις εκδόσεις και έχοντας στο νου ένα μέσο όρο απαιτήσεων και χαρακτηριστικών οδοστρώματος. Υπάρχουν 2-3 που ξεκίνησαν αυτή τη δουλειά με αγωνιστικά και έχουν πια κάθετες μονάδες που φτιάχνουν και τα δικά τους αμορτισέρ από το μηδέν. Το κόστος είναι περίπου τόσο γιατί κρατάς το δικό σου στέλεχος και αλλάζει ό,τι χρήζει αλλαγής μαζί με τα υγρά του αμορτισέρ. Στο civic μου είχα δοκιμάσει πολλές έτοιμες λύσεις, bilstein sprint με HnR, kyb, ακριβή coilover ρυθμιζόμενη. Η μόνη που συνδύασε άνεση με κράτημα και λειτουργικό ύψος ήταν μαμά ελατήρια από integra και φτιαχτά bilstein στα specs των ελατηρίων αλλά και των απαιτήσεων που είχα. Π.χ. δεν ήθελα απότομη επαναφορά που είχαν όλες οι αναρτήσεις που φορούσα και μάλλον οφειλόταν στο ότι το δικό μου ήταν 150-200 κιλά πιο ελαφρύ από τα σπορ civic στα οποία απευθύνονταν, σε συνδυασμό με τους δρόμους της Κρήτης που έχουν συνέχεια πάνω κάτω. Αν βρεις κάποιον καλό που κάνει αυτή τη δουλειά είναι σαν να αγοράζεις ακριβό κουστούμι έτοιμο ή να πηγαίνεις να φτιάχνεις κουστούμι στον ράφτη.
-
Θα έβαζα μόνο καινούρια.Καινούρια στα κάνει και μάλιστα πολύ καλύτερα από πολλά εμπορίου που βγάζουν ένα τύπο για όλες τις εκδόσεις και έχοντας στο νου ένα μέσο όρο απαιτήσεων και χαρακτηριστικών οδοστρώματος. Υπάρχουν 2-3 που ξεκίνησαν αυτή τη δουλειά με αγωνιστικά και έχουν πια κάθετες μονάδες που φτιάχνουν και τα δικά τους αμορτισέρ από το μηδέν. Το κόστος είναι περίπου τόσο γιατί κρατάς το δικό σου στέλεχος και αλλάζει ό,τι χρήζει αλλαγής μαζί με τα υγρά του αμορτισέρ. Στο civic μου είχα δοκιμάσει πολλές έτοιμες λύσεις, bilstein sprint με HnR, kyb, ακριβή coilover ρυθμιζόμενη. Η μόνη που συνδύασε άνεση με κράτημα και λειτουργικό ύψος ήταν μαμά ελατήρια από integra και φτιαχτά bilstein στα specs των ελατηρίων αλλά και των απαιτήσεων που είχα. Π.χ. δεν ήθελα απότομη επαναφορά που είχαν όλες οι αναρτήσεις που φορούσα και μάλλον οφειλόταν στο ότι το δικό μου ήταν 150-200 κιλά πιο ελαφρύ από τα σπορ civic στα οποία απευθύνονταν, σε συνδυασμό με τους δρόμους της Κρήτης που έχουν συνέχεια πάνω κάτω. Αν βρεις κάποιον καλό που κάνει αυτή τη δουλειά είναι σαν να αγοράζεις ακριβό κουστούμι έτοιμο ή να πηγαίνεις να φτιάχνεις κουστούμι στον ράφτη.
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν και δεν νομίζω να υπάρχει στην Θεσσαλονίκη εξειδικευμένο συνεργείο. Απλά δεν ξέρω αν έχει τύχει κ δε άλλους κατόχους baleno να ψάχνουν αμορτισέρ κ να μην βρίσκουν άλλων εταιριών εκτός από τα original suzuki με μεγάλο κόστος.
-
Αν είσαι Θεσσαλονίκη πήγαινε από τον Κυρλαγκίτση να τα δει. Εκεί έφτιαξα τα δικά μου και μένω στο Ρέθυμνο.
https://www.vrisko.gr/advdetails/ai1c2_2b6j3d7b5264227j4g1h5e34dc735b372c525i301c4kcc5bb5dcbj716hΌταν έρθει η ώρα αυτό που θα ζητήσω να φτιάξει είναι το κοπάνημα που κάνει όταν φορτώνεται τέρμα και το χτύπημα που κάνει στα εγκάρσια όταν περνάς με πολλά. Εμείς στην Κρήτη έχουμε έναν εφάμιλλο επισκευαστή αμορτισέρ στο Ηράκλειο που στα φτιάχνει όπως θες και πραγματικά κάνεις παπάδες. Πέρνα μια βόλτα από Κυρλαγκίτη να σου μετρήσει και τα spring rates των ελατηρίων για να έχει εικόνα πώς να τα κάνει.
-
Αν είσαι Θεσσαλονίκη πήγαινε από τον Κυρλαγκίτση να τα δει. Εκεί έφτιαξα τα δικά μου και μένω στο Ρέθυμνο.
https://www.vrisko.gr/advdetails/ai1c2_2b6j3d7b5264227j4g1h5e34dc735b372c525i301c4kcc5bb5dcbj716hΌταν έρθει η ώρα αυτό που θα ζητήσω να φτιάξει είναι το κοπάνημα που κάνει όταν φορτώνεται τέρμα και το χτύπημα που κάνει στα εγκάρσια όταν περνάς με πολλά. Εμείς στην Κρήτη έχουμε έναν εφάμιλλο επισκευαστή αμορτισέρ στο Ηράκλειο που στα φτιάχνει όπως θες και πραγματικά κάνεις παπάδες. Πέρνα μια βόλτα από Κυρλαγκίτη να σου μετρήσει και τα spring rates των ελατηρίων για να έχει εικόνα πώς να τα κάνει.
με ενημέρωσαν ότι τα μαμά αμορτισέρ δεν δέχονται επισκευής, μπορεί να κάνει καινούργια αμόρτισερ που το κόστος είναι παρόμοιο με τα εργοστασιακά της suzuki .
-
Αν ψάξεις σε Ινδίες κλπ βρίσκεις κωδικούς.
https://tiimg.tistatic.com/fm/2234280/07.pdf
https://www.motrparts.com/shop/?search=1&pa_car-make=maruti&product_cat=struts-and-shock-absorbers&pa_car-model=baleno&really_curr_tax=2344-product_cat
Τώρα αν ταιριάζει 100% Suzuki/Maruti Baleno άντε βγάλε άκρη, δεν είναι για δοκιμές.Μάλλον λόγω μη εμπορευσιμότητας δεν φέρνουν Ευρώπη πλέον.
-
2 ολόκληρα baleno μου σήκωσαν, κάποιο απ' τα 8 αμορτισέρ θα είναι διαθέσιμο κάπου
-
@nontaskatsaras said in Suzuki Baleno II:
2 ολόκληρα baleno μου σήκωσαν, κάποιο απ' τα 8 αμορτισέρ θα είναι διαθέσιμο κάπου
Νομίζω ότι υποψιάζομαι ποιος το έχει κάνει, είναι συμφορουμιτης. Είναι σαν να τον φωτογραφίζεις...
-
Χαχαχα
Μεγάλο κρίμα για τον Νοντα. Θυμάμαι σοκαριστικα. 2/2 ρε φίλε!!!
Ρε συ Νοντα δεν θυμάμαι αν σε ρώτησα, είχες συναγερμο;Μήπως να βάλουμε μπαστούνι ή όπως λέγεται αυτό, πολλά διαβάζω τελευταία για κλοπές. Έτσι ήταν πάντα και δεν το θυμάμαι;
-
https://www.blitz.co.jp/wp-content/uploads/2018/01/2017-0330EN.pdf
Ρε παιδιά σύμφωνα με αυτό, μήπως τελικά baleno και swift φοράνε τα ίδια αμορτισέρ;
Βγάζει και η BC. Όχι ότι θα βάλει κανένας απλά να το έχουμε για reference
https://alwaysjdm.com/en/coilovers/15251-bc-racing-schroefset-suzuki-baleno-16-wb42s-v1-vn.html -
Το swift στην Ευρώπη έγραφε ο ειδικός τύπος στην Ιαπωνία πως είναι η έκδοση RS.
Είναι πιο απότομο από το Baleno. Αν τώρα εννοεί πως τα υπόλοιπα swift φορούν τα ιδια αμορτισέρ μπορεί να είναι και αλήθεια.Αν είναι aftermarket τότε μιας και τα δύο αυτοκίνητα έχουν το ίδιο πάτωμα ίσως εννοούν ότι ταιριάζουν και στα δύο οχήματα
-
https://www.vrisko.gr/advdetails/ai1c2_2b6j3d7b5264227j4g1h5e34dc735b372c525i301c4kcc5bb5dcbj716h+1
Καλός τεχνίτης και σε πολιτικό yaris και σε group N 206. Θα του εμπιστευόμουν αναρτήσεις όλων των οχημάτων, τετράτροχων και δίτροχων!
Suzuki Baleno II