-
Ο Κούλης τι λέει; 30% μείωση του φπα, μείωση των φόρων. Έσοδα από που θα βρει; Τσίπρας γίνεται και αυτός.
-
Φόρους σίγουρα θα κατεβάσει αλλά δεν λέει ποιους. Θα κατεβάσει αυτους στις υψηλες κλιμακες που έχουν και τα μεγαλύτερα εισοδήματα και αύξηση την κατώτερη κλιμακα και θα μείωση και το αφορολογητο ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βαση όπως ακριβως θέλει και η τροικα. Έτσι δεν θα μειωθούν τα έσοδα απο τη φορολογια , γνωστό κολπακι, δεν λέμε ψέμματα αλλά δεν λέμε και όλη την αλήθεια γιατί μετα σιγά μην τους ψηφίσει κανεις.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γνωστό τροπάριο της ΝΔ ανέκαθεν, μείωση του φόρου στα υψηλα εισοδήματα κσι αύξηση στα χαμηλά. Και ο μπαμπάς του έτσι έκανε.
-
( Να χεσω το ρημαδι με την αυτόματη διόρθωση ... Όπως νάναι τα διορθωνει)
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Αγοράζουν βουλγαρικά POS για να παρακάμψουν τα capital controls (και την εφορία)Άργησαν αλλά το κατάλαβαν....
Νομίζω εδώ είχε ξανασυζητηθεί
Το οποιο, για να ειναι παρανομο, πρεπει να το οριζει ρητα ο νομος (ή να οριζει ρητα προυποθεσεις των POS και αυτα να μην τις εχουν, πχ να λεει ρητα 'τα POS πρεπει να ειναι απο/συνδεδεμενα με ελληνικο χρηματοπιστωτικο ιδρυμα'. Το λεω γιατι μερικοι νομιζουν (και προσπαθουσαν να με πεισουν) οτι 'ειναι παρανομα επειδη σου επιτρεπουν να παρακαμψεις τα capital controls', δηλαδη εκ του αποτελεσματος. Το οποιο φυσικα δεν μπορει να συμβαινει. Αντιστοιχα, το οτι δυνητικα μπορουν να σου επιτρεπουν να φοροδιαφευγεις, δεν σημαινει οτι ειναι παρανομη η χρηση τους, αλλα μονο η φοροδιαφυγη ΑΝ τη κανεις.
-
Δεν ξέρω τι άποψη έχουν οι άλλοι για τα capital controls και το πλαστικό χρήμα, αλλά εμένα μου έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε διάφορους τομείς αλλά και στον έλεγχο της σπατάλης χρήματος.
Το Σαββάτο το πρωί πήγα να βάλω βενζίνη στο αυτοκίνητο και ενώ το βενζινάδικο δεν είχε καθόλου κίνηση, είχε ουρά 10 ατόμων στο ταμείο που περίμεναν να πληρώσουν με κάρτα. Η υπάλληλος είχε φρικάρει.
Στο σούπερ μάρκετ τα POS άλλα λειτουργούσαν, άλλα δεν έκαναν σύνδεση.
Για να μη πω για τις κάρτες. Πας για ψώνια, αγοράζεις, πας να πληρώσεις και σου λέει ότι δέχεται μόνο κάποιες κάρτες και όχι όλες.
Το κλασσικό. Πληρώνεις με κάρτα και διαπιστώνει η υπάλληλος ότι σου έχει χρεώσει τα διπλάσσια... Άντε να ακυρώσει την πράξη, άντε ξανά από την αρχή.
Το καλύτερο. Βάζεις σωστό PIN στο POS δεν το δέχεται. Το ξαναβάζεις δεν το δέχεται. Τα ξαναβάζεις, ξανά τα ίδια. Και σου ακυρώνει την κάρτα!! Παίρνεις τηλέφωνο από το κατάστημα και διαπιστώνεται ότι είχε πρόβλημα το POS με τα πλήκτρα του!... Αλλά η κάρτα ήταν ακυρωμένη...Για τα capital control του απατεώνα αριστερού Αλέξη δεν θα πω πολλά. Θα αρκεστώ στο εξής. Κάθομαι σαν τον καραγκιόζη και βγάζω τον μισθό μου σε μετρητά από τα ΑΤΜ μισθοδοσίας για να πάω τα χρήματα σε ΑΤΜ άλλων τραπεζών για κατάθεση ώστε να μπορώ να εξοφλήσω κάρτες, δάνειο σπιτιού, λογαριασμούς κλπ...
Και εννοείται ότι με τα ΑΤΜ (αναλήψεις/καταθέσεις) έχω ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις και τσακωμούς με καταστήματα. -
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το πλαστικό χρήμα σήμερα, είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά ακόμα που δεν διαθέτουν pos και επομένως δεν μπορείς να πληρώσεις εάν δεν έχεις μετρητά. Πριν ένα μήνα ήμουν στη Θεσσαλονίκη και κανένα μαγαζί σχεδόν στο κέντρο δεν δεχότανε πληρωμή με κάρτα. Μιλάω πάντα για φαγητό και καφέ. Για να είμαι δίκαιος το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και στην επιστροφή μου στην Αθήνα αργά τη νύχτα, μετά από μια καθυστέρηση στη πτήση μου, όπου σε γνωστό μαγαζί στο Παγκράτι που πήγα για να φάω πάλι δεν είχε Pos. Ευτυχώς που είχα πάνω μου όσα ακριβώς μετρητά έκανε το φαγητό που ήθελα να πάρω.
Ακόμα, σήμερα μόλις το απόγευμα, λόγω προβλήματος όπως μου είπανε της τράπεζας μου, σε κανένα από τα δυο σούπερ μάρκετ που πήγα, δεν μπόρεσα να πληρώσω με κάρτα.
Νομίζω πως και στις δυο περιπτώσεις, από τη μια με την έλλειψη pos σε αρκετά μαγαζιά και στην δεύτερη πρόβλημα της τράπεζας εκείνη την ώρα, γίνεται πολύ δύσκολο να σου επιβάλλουν ταυτόχρονα capital controls. Αν είχα εξαντλήσει το όριο των μετρητών μου για οποιοδήποτε λόγο θα έπρεπε να μείνω νηστικός δηλαδή; -
Το πρόβλημα παιδιά είναι κατά 80 % των τραπεζών που χρειάζονται αναβάθμιση στα λειτουργικά τους , αλλά και σε διαδικασίες .
Θα πρέπει να πάμε σε ανέπαφες συναλλαγές , με χρήση όμως του PIN γιατί συμβαίνουν κουφά .
Παρασκευή βράδυ σε μηχάνημα , η κάρτα μου ήταν λίγο χαλασμένη , δηλαδή είχε ανοίξει στην γωνία η πλαστικοποίηση . Την ώρα που έβγαινε από το μηχάνημα κάπου ζορίστηκε και την κράτησε . Αποτέλεσμα και την κάρτα να χάσω και λεφτά να μην πάρω . Σε επικοινωνία με την τράπεζα , αφού έφαγαν ένα βρίσιμο , μου είπαν ότι την ακυρώνουν και την ξαναπήρα μετά από 10 μέρες . Αυτά είναι απαράδεκτα .
Θέλει άλλες λογικές όπως και στο εξωτερικό και ΤΑΧΥΤΗΤΑ . Εταιρείες των τραπεζών που θα αντικαθιστούν κάρτες σε 24/7/365 βάση και σε βάση τουλάχιστον μεγάλων πόλεων και μικρών αποστάσεων . Αυτό θα μπορούσε να είναι διατραπεζικό . Ακόμη μηδενισμό του κόστους μεταφοράς χρημάτων μεταξύ τραπεζών , σε πληρωμές ΔΕΚΟ κλπ .
Οι τράπεζες από την μια δεν θέλουν να έχουν γνώση του πελατολογίου τους οι άλλες τράπεζες , αλλά θέλουν να βγάζουν προμήθειες από τα πάντα , ενώ έχουν μηδενίσει τα επιτόκια και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του κουρέματος .
Τα κάπιταλ κοντρόλ δεν θα ήταν πρόβλημα για τον απλό κόσμο , αν προσαρμοζόταν στην νέα εποχή το τραπεζικό σύστημα .
-
Εχτές σε κατάστημα της WIND: Αγόρασα κάτι ακουστικά και μου λέει η πωλήτρια
'με κάρτα ή μετρητά'?
' Με κάρτα' απαντάω
'Εάν πληρώσετε μετρητά, θα σας κόψω μικρότερη απόδειξη και θα πληρώσετε λιγότερα' μου απαντάει!!Ξαναλέω, δεν μιλάμε για μικρό μαγαζί, αλλά για κατάστημα της WIND στο κέντρο της Αθήνας! Πλέον η φοροδιαφυγή έχει πάει παντού...σε λίγο και τα σουπερμάρκετ θα παζαρεύουν την τιμή χωρίς απόδειξη!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
'Εάν πληρώσετε μετρητά, θα σας κόψω μικρότερη απόδειξη και θα πληρώσετε λιγότερα' μου απαντάει!!Ξαναλέω, δεν μιλάμε για μικρό μαγαζί, αλλά για κατάστημα της WIND στο κέντρο της Αθήνας! Πλέον η φοροδιαφυγή έχει πάει παντού...σε λίγο και τα σουπερμάρκετ θα παζαρεύουν την τιμή χωρίς απόδειξη!!
Μα δεν είναι φοροδιαφυγή, από τη στιγμή που σου κόβει απόδειξη. Απλά πληρώνοντας με μετρητά το κατάστημα γλιτώνει την προμήθεια της τράπεζας και έτσι μπορεί και προσφέρει χαμηλότερη τιμή.
Γενικά απεχθάνομαι το πλαστικό χρήμα και το χρησιμοποιώ μόνο όταν έχω οφέλη (π.χ. άτοκες δόσεις) σε μεγάλες αγορές. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις πληρώνω με μετρητά ώστε ούτε η κωλοτράπεζα, ούτε το Κράτος να ξέρουν τι κάνω. Είναι και σαφώς ευκολότερο, ούτε PIN, ούτε να το δεχθεί το μηχανάκι, ούτε να περιμένεις, ούτε διπλές αποδείξεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μα δεν είναι φοροδιαφυγή, από τη στιγμή που σου κόβει απόδειξη. Απλά πληρώνοντας με μετρητά το κατάστημα γλιτώνει την προμήθεια της τράπεζας και έτσι μπορεί και προσφέρει χαμηλότερη τιμή.Είναι, γιατί όπως έγραψα 'ήθελε να κόψει μικρότερη απόδειξη', δλδ. αντί για €17, μου το άφηνε €15 με απόδειξη €5. Μιλάμε για πολύ μικρά ποσά, άνευ σημασίας, αλλά η ουσία παραμένει ότι με αυτό τον τρόπο πληρώνει λιγότερο ΦΠΑ και φόρο. Εικάζω, ότι αυτή την πρακτική μπορεί να την εφαρμόζει και σε μεγαλύτερα ποσά.
-
ρε συ realzeus, ελεος...οπως ειπε, θα κοψει πχ 20 ενω θα πληρωθουν πχ 30
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μα δεν είναι φοροδιαφυγή, από τη στιγμή που σου κόβει απόδειξη.Ενοείται πως είναι φοροδιαφυγή αφού θα πληρώσει ΦΠΑ για μικρότερο ποσό και θα εμφανίσει και μειωμένα έσοδα.
-
O REALZEUS μάλλον εννοούσε ότι θα πλήρωνε λιγότερα με κανονική απόδειξη, αν πλήρωνε με μετρητά.
Άλλη τιμή δηλαδή με κάρτα και άλλη με μετρητά. Κάτι σαν 'έκπτωση' λόγω μετρητών.Αλλά τελικά το μαγαζί άλλο ήθελε να κάνει. Να κόψει μικρή απόδειξη, πιθανά με αιτιολογία στην απόδειξη ως ΕΙΔΟΣ.
Κλασσική περίπτωση φοροδιαφυγής. -
Προφανώς εννοούσα ότι θα πλήρωνες όσα ακριβώς λέει η απόδειξη. Π.χ: Με κάρτα 15, με μετρητά 13.
-
Υποκλίνομαι σε όποιον το έφτιαξε...
Κοροϊδευούν την http://www.kathimerini.gr/894029/articl ... -politikhsΥ.Γ: Τόσα UFO τύπου Καρανίκα που είναι μαζεμένα, κάπου πρέπει να διοριστούν με τα προσόντα που έχουν.
ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100 εύχομαι εγώ ο κακός ο άνθρωπος με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα αυτή -
O τσακαλος ο τσακαλωτος,αυτομαστιγωθηκε,παραδεχομενος οτι δεν εχουν υλοποιησει τα συμφωνηθεντα και εχουν χρωστουμενα μετρα.
Τσακαλώτος: «Υλοποιήσαμε μόνο το ένα τρίτο των προαπαιτούμενων»
Πεστα ρε τσακαλωτε,τουλαχιστον εσυ εχεις ντομπροσυνη,φορας παντελονια και δεν μασας τα λογια σου.
-
https://www.youtube.com/watch?v=5XmfNMLKdy4
Δείτε τον Τσακαλώτο...Κάτι συμβαίνει και έχει τόσο μεγάλο εκνευρισμό.
Πιστεύω ότι ο Τσίπρας και η παρέα του παίζουν κάποιο πολιτικό παιχνίδι εις βάρος του, κάποιο blame game.
Δεν θα εκπλαγώ αν τον παραιτήσουν με σκοπό να του φορτώσουν κάποιο ατύχημα κακής διαπραγμάτευσης. -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
https://www.youtube.com/watch?v=5XmfNMLKdy4
Δείτε τον Τσακαλώτο...Κάτι συμβαίνει και έχει τόσο μεγάλο εκνευρισμό.
Πιστεύω ότι ο Τσίπρας και η παρέα του παίζουν κάποιο πολιτικό παιχνίδι εις βάρος του, κάποιο blame game.
Δεν θα εκπλαγώ αν τον παραιτήσουν με σκοπό να του φορτώσουν κάποιο ατύχημα κακής διαπραγμάτευσης.Παίζει παιχνίδι δικό του εδώ κι καιρό γιατί είναι και αρχηγός της εσωκομματικής αντιπολιτευσης
-
Αφιερωμένο στους βαμμένους αριστερούς εντός, εκτός και επί τα αυτά.
Ετοιμαστείτε να δώσετε άλλον ένα μηνιαίο μισθό στο κράτος... της αριστερής σας κυβέρνησης που τόσο πονά και κλαίει με μαύρο δάκρυ για όλα αυτά που κάνει.
Σε λίγο θα μας βάλουν να δίνουμε όλο το μισθό μας για να ταίζουν Καρανίκες, Νοτοπούλες, όλο το αριστερό συνονθύλευμα και φυσικά το τέρας δημόσιο.
http://www.kathimerini.gr/894242/articl ... orologhtoy
Συμφωνία-Τρίτο μνημόνιο...