-
Το θέμα είναι ως προς τι το συγκρίνεις και το τι προτεραιότητες έχει ο καθένας.
Αν τα συγκρίνεις ως προς τις επιδόσεις τους, η Χ1 βγαίνει τελευταία. Αν τα συγκρίνεις ως προς τους χώρους, η Χ1 βγαίνει πρώτη και μετά λογικά πηγαίνει Q3, GLA και τελευταίο το V40.
-
Ε καλα ναι, παντα ειναι το υποκειμενικο κομματι το σημαντικο!
Προσωπικα αναμεσα σ αυτα θα επελεγα την gla , αν ομως επαιζε οικογενεια και χρειαζομουν χωρους, θα πηγαινα στην μπεμπα
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Εγώ δεν ανεφερα τη συγκριση γιατι την θεωρώ άτοπη.Το μόνο που μπορεί να συγκριθεί με την Χ1 είναι το Q3 αλλά λογω παλαιοτητας χανει απο τα αποδυτηρια. Στις αντιπροσωπιες οι ενδιαφερομενοι της Χ1 θυμαμαι το συνεκριναν με QQ, volvo V60, X3 και απο μερσεντες θα βαζα τώρα (οπως κανουν στο εξωτερικό) την GlC. Εγω παράγγειλα την 3κυλινδρη Χ1 αφου οδήγησα την 3αρα με το ιδιο κινητηρα. Οταν ειδα οτι η 3αρα δεν ηταν ψοφια εκλεισα αμέσως την Χ1 αφου ειχαν το ίδο βάρος και τον ίδο κινητηρα και δεν εκανα λαθος οπωσ φαίνεται στην πράξη. Ετσι για υποθεση εργασίας, πως γινεται η 318ι να κρινεται επαρκης με τελική 0-100 στα 8.9 δευτ. ενω η Χ1 με ιδιο βαρος και ιπποδυναμη να εχει 0-100 σε 11 δεύτερα?
Τέλος θυμαμαι απο την αντιπροσωπια οι πωλητες να θαβουν την 3κυλινδρη ντιζελ με αιτιολογια οτι ο ιδος κινητηρας στη 2αρα active tourer δειχνει ψόφιος.Πως οι 4Τ χωρίς να οδηγησουν την Χ1 ντιζελ λενε οτι ειναι καλύτερη απο την Χ1 βενζινης. Σίγουρα εχουν δοκιμασει και οι ιδιοι την 2αρα ΒΜW και θα ξερουν τον κινητηρα και τισ δυνατοτητες του.
Δεν περιμενα τους 4Τ να δικαιωσουν την επιλογή της Χ1, απλά επειδή ειμαι οπαδος του περιοδικού και σεβομαι την αποψη του, ασχολούμαι και κρινω την δοκιμή της Χ1Για την καταναλωση μιλησα ήδη. Ας μιλήσουν κι αλλοι φιλοι που εχουν bmw 3κυλινδρη ειτε σειρά 1 είτε 2αρα αν το 8αρι ισχυει η όχι.Emperor περιμενω την κριτικη οταν δοκιμασεις την Χ1 1500αρα, μονο μην την συγκρινεισ με την δικιά σου, γιατί το΄τε ναι δεχομαι οτι είναι ψοφια...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Οι μετρήσεις που παραθέτουν τα περιοδικά είναι οι δικές τους και όχι από τα press kits των εταιρειών. Αυτά έγραψε στην ευθεία το συγκεκριμένο Χ1 εκείνη την ημέρα (μετράνε με V-Box) και αυτό ήταν το βάρος του με υγρά κλπ.
Τις τελικές τις μετράνε ακόμη; Γιατί στο C&D παραθέτουν πάντα την τελική που ανακοινώνει ο κατασκευαστής.
Η τελική είναι το μόνο που δεν μετράνε ακόμα για λόγους ασφαλείας. Νομίζω σταμάτησαν πριν καμιά 15αριά χρόνια τα ελληνικά περιοδικά.
-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
Μόλις διαβασα τη δοκιμη της Χ1 sdrive 1.500αρας βενιζνης. Δυστυχώς το θαψιμο ειναι μεγάλο. Την εβγαλαν ψοφια και λενε παρτε το πετρελαιο που αν και δεν το χουμε δοκιμασει θα χει καλύτερεσ επιδοσεισ και καταναλωση...Εγώ σαν κάτοχος δεν θα σχολιάσω...Το μόνο που θα πω ειναι οτι ζηλεψα τη δοκιμη jaguar f coupe στην Κρήτη που συγκρινομενη με της Χ1 κανει τη τελευταία να φαίνεται σαν ξεπέταγμα.Φράσεισ από τη δοκιμη 4Τ Απριλίου 'η ροπή του κινητηρα δεν αρκεί για το κάτι παραπανω σε ενα αυτοκίνητο αυτού του βάρους. Το ξέσπασμα που δεν έχει λείπει από τον οδηγό, ο οποίοσ σε διαδρομή με διαδοχικές στροφές σε καμιά περίπτωση δεν έχει στη διάθεση του δύναμη ικανή να το ν βοηθήσει να τοποθετήσει το αμάξωμα.' Καταναλωση από 9.5 εως 11 λίτρα. Ο μεγάλοσ της αντίπαλος δεν φαίνεται να ναι αλλος από την 3κυλινδρη ντίζελ Χ1, η οποία μπορεί να υπολείπεται σε ισχύ (116ιπποι) όμωσ με λίγο πιο τσουχτερη τιμη (31.850ευρώ) έχει αισθητά υψηλότερη ροπή (220Νm/1.250 σ.α.λ. η βενζινη, 270/1.750 η ντίζελ 16d). Telikh 0-100 10.9 sec. και μεση καταναλωση 10.1 λίτρα.
Τα καλά που βρίσκει για την Χ1 οι 4Τ είναι το κορυφαίο πλαίσο στην κατηγόρια , το κορυφσαίο τιμόνι-πληροφόρηση, και η υποδειγματική θέση οδήγησης.Εγώ για το ψόφια δεν θα πω τιποτα ,ας την οδηγήσει ο καθένας κι ας κρίνει...δεν θα πώ τιποτα και οτι η 3κυλινδρη ντίζελ είναι καλύτερη σε επιδόσεις...Για την καταναλωση αντικειμενικα ομως μετά απο 3.000χλμ. είναι λάθος...7,5 με 8 λίτρα μεση καταναλωση εχω κι οταν την αρχίσω να τρεχω με 200 στην εθνική παει στο 10.5 -11.
Παρακαλώ το περιοδικό να κανει μια δοκιμή της Χ1 οπως της jaguar, να τη δοκιμάσει και σε off-road διαδρομές, ίσως αλλάξει γνώμη και την προτείνει για αγορά, οπως συνεχίζω να κάνω εγώ σε φίλους και γνωστούς
Το Drive πάντως δεν την έβγαλε ψόφια, ούτε προτείνει την diesel. Αν μη τι άλλο, η diesel 1500 θα είναι ακόμα πιο αργή!
-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
Εγώ δεν ανεφερα τη συγκριση γιατι την θεωρώ άτοπη.Το μόνο που μπορεί να συγκριθεί με την Χ1 είναι το Q3 αλλά λογω παλαιοτητας χανει απο τα αποδυτηρια. Στις αντιπροσωπιες οι ενδιαφερομενοι της Χ1 θυμαμαι το συνεκριναν με QQ, volvo V60, X3 και απο μερσεντες θα βαζα τώρα (οπως κανουν στο εξωτερικό) την GlC. Εγω παράγγειλα την 3κυλινδρη Χ1 αφου οδήγησα την 3αρα με το ιδιο κινητηρα. Οταν ειδα οτι η 3αρα δεν ηταν ψοφια εκλεισα αμέσως την Χ1 αφου ειχαν το ίδο βάρος και τον ίδο κινητηρα και δεν εκανα λαθος οπωσ φαίνεται στην πράξη. Ετσι για υποθεση εργασίας, πως γινεται η 318ι να κρινεται επαρκης με τελική 0-100 στα 8.9 δευτ. ενω η Χ1 με ιδιο βαρος και ιπποδυναμη να εχει 0-100 σε 11 δεύτερα?Τέλος θυμαμαι απο την αντιπροσωπια οι πωλητες να θαβουν την 3κυλινδρη ντιζελ με αιτιολογια οτι ο ιδος κινητηρας στη 2αρα active tourer δειχνει ψόφιος.Πως οι 4Τ χωρίς να οδηγησουν την Χ1 ντιζελ λενε οτι ειναι καλύτερη απο την Χ1 βενζινης. Σίγουρα εχουν δοκιμασει και οι ιδιοι την 2αρα ΒΜW και θα ξερουν τον κινητηρα και τισ δυνατοτητες του.
Δεν περιμενα τους 4Τ να δικαιωσουν την επιλογή της Χ1, απλά επειδή ειμαι οπαδος του περιοδικού και σεβομαι την αποψη του, ασχολούμαι και κρινω την δοκιμή της Χ1Για την καταναλωση μιλησα ήδη. Ας μιλήσουν κι αλλοι φιλοι που εχουν bmw 3κυλινδρη ειτε σειρά 1 είτε 2αρα αν το 8αρι ισχυει η όχι.Emperor περιμενω την κριτικη οταν δοκιμασεις την Χ1 1500αρα, μονο μην την συγκρινεισ με την δικιά σου, γιατί το΄τε ναι δεχομαι οτι είναι ψοφια...
όπως εγραψα παραπανω η εταιρεια ανακοινωνει 0-100 σε 8.9 για την 318 αλλα στην πραξη εχει μετρηθει πολύ παραπανω. φαινεται ότι ο 3κυλινδρος είναι ποιο αδυνατος από τον προηγουμενο 1.6 των 136 ιππων. το 218 στα 9.5 εχει μετρηθει.
-
Πιστεύω ότι ο ίδιος κινητήρας σε διαφορετικά αμαξώματα δεν μπορεί να έχει τις ίδιες επιδόσεις ούτε την ίδια κατανάλωση ακόμη και αν έχουν τα ίδια κιλά. Η Χ1 ασφαλώς θα υστερεί έναντι ενός sedan ή έναντι ενός hatch σε αεροδυναμικό συντελεστή και σε επιδόσεις
Για τη σύγκριση μεταξύ diesel και βενζίνης έγραψα την άποψή μου και πιο πριν και από ότι φαίνεται και άλλοι έχουν την ίδια γνώμη. Αναμένω μέχρι να οδηγήσω τα αμάξια για να σχηματίσω σαφή άποψη
-
Επειδή ετοιμάζομαι για ταξιδάκι αύριο και θα πρέπει να φουλάρω προτού αδειάσει τελείως το ρεζερβουάρ ανεβάζω από σήμερα φωτογραφίες που φαίνεται η κατανάλωση και η αυτονομία του 20d μετά από περισσότερα από 7.000 χλμ
Συγκεκριμένα η μέση κατανάλωση έχει πέσει στο 6.0 lt/100 km από λίγο πάνω από 6.5 lt/100 km όταν το είχα πρωτοπάρει και η αυτονομία από τα 900 χλμ έχει πλέον φτάσει στα 1000 χλμ όπως φαίνεται από τα 906 χλμ που έχω ήδη κάνει
http://postimg.org/image/9tfhu3zcl/
και τα 94 που υπολείπονται...
http://postimg.org/image/r89ypq1ab/
Αυτά όπως έχω ξαναγράψει κατά 80% σε επαρχιακό δρόμο και με eco mode. Θυμίζω ότι σε δοκιμή που είχα κάνει χωρίς eco mode η αυτονομία είχε πέσει στα 800 χλμ και η μέση κατανάλωση είχε ανέβει στα 7.5 lt/100 km
Έπειτα μηδένισα τα πάντα και ξαναμέτρησα σήμερα το απόγευμα... -
Φιλε Emperor πραγματικα σε ζηλευω.. εχω την εντυπωση ότι όχι μονο εγω αλλα πολλοι φιλοι εδώ μεσα.
Εχεις ένα αυτοκινητο που πραγματικα γαζωνει και εχεις μια τρομερη καταναλωση που αυτή πραγματικα τη ζηλευουν ολοι για τα δεδομενα του αυτοκινητου σου.
Επισης λογω του ότι μενεις στην επαρχια εκμεταλευεσαι πλήρως τις δυνατότητες του αυτοκινητου σου στους επαρχιακούς δρομους και δεν το χαραμίζεις στα φαναρια και τα λοιπα της πολης.Σου ευχομαι να το χαρεις οσο δεν παει.. και να εχεις απροβλημάτιστα χιλιόμετρα που να φτασουν να είναι 7-ψηφια...
Τις καλημερες μου! -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Φιλε Emperor πραγματικα σε ζηλευω.. εχω την εντυπωση ότι όχι μονο εγω αλλα πολλοι φιλοι εδώ μεσα.Εχεις ένα αυτοκινητο που πραγματικα γαζωνει και εχεις μια τρομερη καταναλωση που αυτή πραγματικα τη ζηλευουν ολοι για τα δεδομενα του αυτοκινητου σου.
Επισης λογω του ότι μενεις στην επαρχια εκμεταλευεσαι πλήρως τις δυνατότητες του αυτοκινητου σου στους επαρχιακούς δρομους και δεν το χαραμίζεις στα φαναρια και τα λοιπα της πολης.Σου ευχομαι να το χαρεις οσο δεν παει.. και να εχεις απροβλημάτιστα χιλιόμετρα που να φτασουν να είναι 7-ψηφια...
Τις καλημερες μου!Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, αλλά θα γράψω 'μηδένα προ του τέλους μακάριζε'! Είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί σωστά ένα τόσο 'φρέσκο' μοντέλο. Αναφορικά με τα στοιχεία οδιγικής συμπεριφοράς, χρήσης και κατανάλωσης προσπάθησα να δώσω όλο αυτό το διάστημα όσο πιο αναλυτικές και έγκυρες πληροφορίες ώστε να έχει κάποιος υλικό πλούσιο - που π.χ. εγώ δεν είχα, όταν έπρεπε να διαλέξω το συγκεκριμένο αμάξι - για να αποφασίσει με λιγότερες πιθανότητες λάθους.
Τη γνώμη μου την έχω γράψει στις προηγούμενες σελίδες προσπαθώντας να καταγράψω και τα θετικά και τα αρνητικά. Στοιχεία κατανάλωσης δεν θα ξαναδώσω, γιατί δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Φυσικά είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση μπορώ για το μοντέλο και φυσικά θα καταγράψω - ελπίζω να μην χρειαστεί!!! - και κάθε δυσλειτουργία του αυτοκινήτου παρουσιαστεί, για να προστατεύσω και προειδοποιήσω και τους άλλους!Ασφαλείς να είμαστε όλοι στον δρόμο, να κάνουμε απροβλημάτιστα τις δουλειές μας και να χαιρόμαστε τις διαδρομές και τους υπέροχους προορισμούς της πατρίδας μας και του εξωτερικού, ιδίως τώρα που ο καιρός όσο ανοίγει ομορφαίνει περισσότερο κάθε τόπο!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, αλλά θα γράψω 'μηδένα προ του τέλους μακάριζε'! Είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί σωστά ένα τόσο 'φρέσκο' μοντέλο. Αναφορικά με τα στοιχεία οδιγικής συμπεριφοράς, χρήσης και κατανάλωσης προσπάθησα να δώσω όλο αυτό το διάστημα όσο πιο αναλυτικές και έγκυρες πληροφορίες ώστε να έχει κάποιος υλικό πλούσιο - που π.χ. εγώ δεν είχα, όταν έπρεπε να διαλέξω το συγκεκριμένο αμάξι - για να αποφασίσει με λιγότερες πιθανότητες λάθους.Η αλήθεια πάντως είναι ότι από όσους αγοράσαμε την τελευταία διετία αυτοκίνητο και γράφουμε εδώ εσύ φαίνεται να έχεις πετύχει ιδανικό πακέτο και υψηλό βαθμό ικανοποίησης!
-
...και υψηλό κόστος απόκτησης και φορολογικής επιβάρυνσης...να μην το ξεχνάμε αυτό!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
...και υψηλό κόστος απόκτησης και φορολογικής επιβάρυνσης...να μην το ξεχνάμε αυτό!Μια φορά να γινεται και αυτό!
Εγώ το έκανα το 2007 .. τωρα τόσο λεφτά σε ένα αμάξι με τίποτα, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, αλλά θα γράψω 'μηδένα προ του τέλους μακάριζε'! Είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί σωστά ένα τόσο 'φρέσκο' μοντέλο. Αναφορικά με τα στοιχεία οδιγικής συμπεριφοράς, χρήσης και κατανάλωσης προσπάθησα να δώσω όλο αυτό το διάστημα όσο πιο αναλυτικές και έγκυρες πληροφορίες ώστε να έχει κάποιος υλικό πλούσιο - που π.χ. εγώ δεν είχα, όταν έπρεπε να διαλέξω το συγκεκριμένο αμάξι - για να αποφασίσει με λιγότερες πιθανότητες λάθους.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι από όσους αγοράσαμε την τελευταία διετία αυτοκίνητο και γράφουμε εδώ εσύ φαίνεται να έχεις πετύχει ιδανικό πακέτο και υψηλό βαθμό ικανοποίησης!
Στέφανε επίσης ξέχασα να γράψω ότι δεν ισχύει αυτό που γράφεις μόνο για μένα! Πολλοί ευχαριστημένοι χρήστες υπάρχουν κ στο φόρουμ του QQ και του Crv και του Virara και του Sx4 και του Renegade κτλ. Σε κάθε φόρουμ υπάρχουν πολλοί πραγματικά ικανοποιημένοι χρήστες. Μια βόλτα θα σου το επιβεβαιώσει!
-
Άλλο ευχαριστημένος χρήστης και άλλο αντικείμενικα καλή επιλογή που αν υπήρχαν τα χρήματα όλοι θα την κάναμε και ευχαριστημένος χρήστης μαζί.
-
Η αλήθεια είναι πως αυτό που λέει ο iceman ισχύει. Ανεξαρτήτως χρημάτων (αν δηλαδή δεν υπήρχε χρηματικό όριο στην αγορά αυτοκινήτου), η BMW του Emperor μοιάζει 'ιδανική επιλογή' για τα Ελληνικά δεδομένα. Μαζεμένες σχετικά διαστάσεις, πολλοί καλοί χώροι, ποιότητα κατασκευής, επιδόσεις, εύκολο στην οδήγηση λόγω κιβωτίου, δυνατότητα για ελαφρύ off road, ασφάλεια και όλα αυτά με εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης, ώστε να έχεις χαμηλό κόστος χρήσης.
Να το χαίρεσαι Emperor και για καλό και για κακό κρέμασε και κανένα σκόρδο ή κανένα ματάκι!
-
Έχουμε βάλει κ σκόρδα κ τους αγίους! Το σημαντικό ειναι να είναι ασφαλή τα κορίτσια μου! Από εκεί κ πέρα τα στοιχεία που αναφέρεις axel12p πασά μου είναι αυτά που με οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή.
Πάντως για να δώσω ένα δίκιο στον Στέφανο θα γράψω ότι η υπάρχουσα οικονομική αβεβαιοτητα και ο κίνδυνος για τις καταθέσεις με έκαναν να δώσω το κάτι παραπάνω για αμάξι αφού κ στην τράπεζα τα χρήματα μοιάζουν επισφαλή...Επίσης το γεγονός ότι ποτέ δεν είχα αμάξι με καλές επιδόσεις και το είχα και ανάγκη αλλά και το ήθελα πολύ έπαιξε τον ρολο του.
Υπάρχουν πολλά καλά αμάξια πάντως που μπορούν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που κάνει και η Χ1 με σαφώς μικρότερο κόστος. Σε καμία περίπτωση δεν είναι vfm επιλογή ιδίως η δική μου X1...Τα μικρότερα μοντέλα ίσως... -
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=8497 και δω 10.9 μέτρησαν το 0-100 στην 18i
-
Είναι όμως με αυτόματο κιβώτιο, έστω το 6τάχυτο, που πιθανότατα δημιουργεί διαφορά σε σχέση με το μηχανικό κιβώτιο...Διαφορά ενδεχομένως υπάρχει και για την κατανάλωση, αν και δύσκολο να είναι μεγάλη. Με τέτοιο αμάξωμα το 10άρι μοιάζει φυσιολογικό νούμερο...
-
ΓΙΑ TEST DRIVE autobild.gr δεν περιμενα κατι διαφορετικό από τη δοκιμή σε 4troxoi λόγω συγγενειας. Το μόνο σχόλιο είναι ότι ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ (τιτλος του άρθρου) παραμένει χαμόγελο για την 3κυλινδρη Χ1. Για την καταναλωση θα ποστάρω φωτογραφία κι εγώ όπως ο Emperor στο επομενο φουλαρισμα.Είμαι σίγουρος ότι η ελικοεταιρία θυσίασε το τετρακυλινδρο 1600αρη με καλύτερές επιδόσεις για την καλύτερη κατανάλωση του 3κυλινδρου 1500αρη. Αναγνωρίζω βεβαια ότι το αυτόματο κιβώτιο καιει πολύ περισσότερο σε σχεση με το manual που έχω εγώ και ισως ετσι εξηγειται και η διαφορά που βλέπω στην δικιά μου Χ1 σε σχέση με αυτή της δοκιμής. Γι' 'αυτό και υπάρχει διαφορά στους ρύπους με 119 το manual kai 124 το αυτόματο κιβώτιο.
Αντιγραφή από autobild
ME MIA MATIA
Μας άρεσε: Η σπορ οδική συμπεριφορά δεν κοστίζει ούτε σε πρακτικότητα ούτε σε άνεση.
Δε μας άρεσε: Η κατανάλωση και η άνευρη λειτουργία του κινητήρα.
Μας εξέπληξαν: Οι επιδόσεις είναι αρκετά καλύτερες από όσο περιμένει κανείς βάσει αίσθησης.
(Τελικά είναι ψοφια ή όχι?)ΣΧΟΛΙΟ
Λίγο κάτω από τα 30.000 ευρώ ως βασική έκδοση, αλλά τα ξεπερνά αρκετά με το αυτόματο κιβώτιο, και κατά πολύ αν διαλέξετε έξτρα εξοπλισμό χωρίς φειδώ. Η βασική έκδοση της Χ1 είναι ένα αυτοκίνητο χωρίς χτυπητές ελλείψεις, αλλά δε βγάζει χαρά στον οδηγό της, κάτι που οφείλει να κάνει κάθε BMW που σέβεται τον εαυτό της.Εμένα η Χ1 μου βγάζει χαρά πάντως,,,
BMW X1 2016