-
Βασίλη κατασκευαστή,
ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και το αναλυτικό 'ρεπορτάζ'. Χρήσιμα όλα!
Να ενημερώσω τους υπόλοιπους, το update της Χ1 του Βασίλη MV και TV-130.007.002 η δική μου Χ1 παραγωγής Νοεμβρίου 2016 το έχει ήδη μέσα.. -
Sorry, εννοούσα το 130.015.001
-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Χάθηκα αλλα έρχομαι με νέα για διάφορα θέματα!
Αρχικά να πώ για την αλλαγή στα ελαστικά μου, τα εμπρός-πίσω μετά απο 17.000 χλμ. Φίλος και απόλυτος γνώστης ο λαστιχάς μου (Χρήστος Κυριαζής στη Νέα Χαλκηδόνα, παράδρομος Εθνικής Οδού), μου άλλαξε τα λάστιχα διατηρώντας τις ζάντες όμως στην αρχική τους θέση. Βλέπω απο τα σχόλιά σας πιο πάνω οτι λέτε για τις βαλβίδες και έχετε δίκιο. Μου σύστησε να κάνουμε την αλλαγή έτσι για να είμαστε 100% σίγουροι οτι ΔΕΝ θα έχουμε κανένα πρόβλημα με τους αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών. Και για όποιον βιαστεί να συμπεράνει οτι μου είπε αυτό απλά για να με χρεώσει παραπάνω, να πώ οτι κλασσικά ΔΕΝ μου πήρε χρήματα λόγω γνωριμίας και χρόνιας συνεργασίας. Ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν ο ίδιος σαν να μου έβαζε νέα ελαστικά. Άρα, ναί, δεν είναι και τόοοσο απλό το εμπρός-πίσω.μπορεις να βαλεις τις ζαντες οπως θες, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Εβαλα τις βαλβιδες τυχαια και εχω κανει και μπρος πισω και σε ΜΥ2015 F30 λειτουργει η μετρηση πιεσης κανονικα
-
Δεν είναι καμιά τρομερή επιστήμη ρε παιδιά το TPMS. Κάθε σένσορας πρέπει να πάει σε συγκεκριμένη θέση (ΕΔ, ΕΑ, ΠΔ, ΠΑ) μόνο αν το TPMS μας δείχνει και ποιο ελαστικό έχει πρόβλημα. Αν πρόκειται περί απλούστερου συστήματος που απλώς ειδοποιεί για γενικότερο πρόβλημα, οι βαλβίδες πάνε όπου να'ναι. Αυτά που έχουν διακριτούς σένσορες χωρίζονται σε δύο ακόμα υποκατηγορίες: αυτά που οι σένσορες πάνε μόνο σε συγκεκριμένη θέση, και αυτά που μπορούμε να κάνουμε pair τους σένσορες και να δηλώσουμε εμείς σε ποια θέση είναι.
Τα παραπάνω έχουν σημασία μόνο όταν (α) αλλάξουμε ζάντες, (β) περιστρέψουμε/σταυρώσουμε τους τροχούς.
-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Βασίλη κατασκευαστή,
ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και το αναλυτικό 'ρεπορτάζ'. Χρήσιμα όλα!
Να ενημερώσω τους υπόλοιπους, το update της Χ1 του Βασίλη MV και TV-130.007.002 η δική μου Χ1 παραγωγής Νοεμβρίου 2016 το έχει ήδη μέσα..:whistlink: Sorry, εννοούσα το 130.015.001
Εσύ όμως έχεις το 16d σωστά; Αρα σίγουρα διαφορές θα υπάρχουν!
Θα κοιτάξω αύριο και εγώ να δω μιας και η δική μου είναι παραγωγής 1/2017 -
Νομιζω οτι δεν χρειαζονται συγκεκριμενες θεσεις. Το αμαξι εχει μηχανημα σε καθε θολο στους τροχους που διαβαζει την ενδειξη του καθε αισθητηρη. Φανταζομαι θα το εχουν καλιμπραρει να πιανει μονο κοντινο σημα?
-
μπα δειχνει και σε ποια ροδα εχεις τι πιεση σε εμενα. Ειναι ασυρματοι οι αισθητηρες και καταλαβαινουν που ειναι. Μαλιστα το επιβεβαιωνω αφου βαζω αλλες πιεσεις μπρος πισω ή διορθωνω σε ελαχιστη πιεση οταν δεν εχει το ζευγαρι ακριβως την ιδια πιεση. Βεβαια σε f30 MY2015 αυτα
επισης εμενα εχει και ραβδο μετρησης λαδιων εκτος απο τη μετρηση του υπολογιστη, ενω στην f20 116i δεν εχει. Εσας εχει; -
Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω πως κάνουν pair οι εργοστασιακοί αισθητήρες, αυτά που λέω ισχύουν για τα aftermarket συστήματα TPMS. Αν δηλαδή στα εργοστασιακά το pair γίνεται από τον δέκτη που είναι στο θόλο (καθώς νομίζω ότι έχουν ξεχωριστούς δέκτες για κάθε τροχό), τότε όντως όπου και να τον βάλεις τον αισθητήρα, το ίδιο είναι. Αλλά στα aftermarket πρέπει είτε να βάλεις κάθε σένσορα εκεί που πρέπει (έχουν αυτοκόλλητο με τη θέση τους), είτε να τους κάνεις pair και να δηλώσεις σε ποια θέση είναι, είτε -στα εντελώς απλά- να τους βάλεις όπου να'ναι, αφού τα απλά συστήματα δείχνουν μόνο ένα γενικό μήνυμα περί πίεσης ή θερμοκρασίας...
-
Στα εργοστασιακά συστήματά αναγνωρίζει αυτόματα ο αισθητήρας που είναι και δείχνει μετά την πάροδο λίγων μέτρων σωστά στο display.
Είχα αλλάξει μπρος πίσω λάστιχα στο qq και δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι ιδιαίτερο -
Εσύ όμως έχεις το 16d σωστά; Αρα σίγουρα διαφορές θα υπάρχουν!
Θα κοιτάξω αύριο και εγώ να δω μιας και η δική μου είναι παραγωγής 1/2017Και η δικιά μου (18i) έχει την έκδοση MV-130.015.001 και είναι παραγωγής 11/2016.
Λογικά ice και εσύ την ίδια θα έχεις.
Βέβαια δεν ξέρω αν η έκδοση αυτή αντιπροσωπεύει το firmware όλων των μικροελεγκτών του αυτοκινήτου. -
Έχω την εντύπωση πως η έκδοση firmware είναι ίδια σε όλους (πετρέλαιο-βενζίνη).
-
Γιαννενα - Αιγιο σήμερα το πρωί με 140-150 χλμ στην Ιόνια κ λιγότερο στα μη παραδεδομένα τμήματα. Ανέβηκε ή θερμοκρασία... έπεσε η κατανάλωση...
-
Η δικιά μου είναι παραγωγής 2/2016 για να διευκολύνω και το ψάξιμό σας...
Και μιάς και ο φίλος μας ο Emperor θίγει θέματα κατανάλωσης (καλά ταξίδια να έχεις Μπιλάρα και πάντα τέτοια και καλύτερα νούμερα να έχεις! ) να ανεβάσω και εγώ μια σημερινή φωτο με ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ αυτονομία άν και είμαι αμόλυβδος!!!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Γιαννενα - Αιγιο σήμερα το πρωί με 140-150 χλμ στην Ιόνια κ λιγότερο στα μη παραδεδομένα τμήματα. Ανέβηκε ή θερμοκρασία... έπεσε η κατανάλωση...
Σα δε ντρέπεσαι αυτοκράτωρ...
Εχουμε και οι μπενζίν ψυχή ρε!!!! Ακου εκει 6.4 ο τεντυμπόις -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Σα δε ντρέπεσαι αυτοκράτωρ...
Εχουμε και οι μπενζίν ψυχή ρε!!!! Ακου εκει 6.4 ο τεντυμπόιςΑρχοντα είναι ωραια η νεα χαραξη.
Τα δικα μου στατιστικα ήταν
5,3 Αντιρριο - Ιωαννινα με μεση ταχυτητα 90+ ( παρα τον κομματι του Ζερβα)
4,8 Ιωαννινα- Αντιρριο με μεση ταχυτητα οριακα κατω απο 90Η διαφορα στην καταναλωση οφειλεται στην υψομετρική διαφορά και στην μεση ταχυτητα που μπορει να πεσει εαν συναντησεις ουρες στο Ζερβα.
-
Ή Χ1 είναι φορτωμένη κ φουλαρισμενη γύρω στα 1800-1900 κιλά κ με διλιτρο κινητήρα με 190 άλογα κ φυσικά με σχετικά βαρύ πόδι δύσκολα μπορείς να πας πολύ παρακάτω. Με αβγό κάτω από το πόδι πέφτει κ στο 6, αλλά μετά no fun!!
-
Βασίλη δεδομένου βάρους και χωρητικότητας κινητήρα άψογη η κατανάλωση. Πιο χαμηλά μόνο με λιγότερα κυβικά , αλλά με άμεση επίδραση στο γκάζι.
Εκδρομουλα σήμερα προς Λιβαδειά και Άσπρα Σπίτια αλλά λόγω δουλειάς δεν πρόλαβα να ετοιμάσω ούτε πράγματα ούτε αμάξι, με αποτέλεσμα η διαδρομή να γίνει με το Yaris hybrid της γυναίκας που ασχολήθηκε ετοιμάζοντας το δικό της βοηθώντας με (εννοείται δεν εχει την παραμικρή πρόσβαση στη Μπέμπα [emoji41]) γι αυτό και έλαβε την έντοκη ότι ' αν θες σώνει και καλά να φύγουμε κανόνισε πράγματα και φόρτωσε το αμάξι σου'
Μου έλειψε εννοείται το γκάζι και η άνεση της μπέμπας αλλά ήθελε και αυτό το καημένο λίγο ξεκαπνισμα που λιώνει καθημερινά στην πόλη ! Δυστυχώς μένει πίσω η ολοκλήρωση του στρωσιματος, αλλά πραγματικά πρεπει να κάνω ένα ταξίδι μονος ή έστω μόνο με τη γυναίκα να το ευχαριστηθώ. Το ταξίδι με παιδιά, μπαγκάζια και προγραμμα είναι σκλαβιά και μόνο εκνευρισμό προκαλεί. Δεν μπορείς να χαρείς το γκάζι !
Ευτυχώς το γιαρακι αποζημειωνει με την χαμηλή κατανάλωση (5 περίπου χώρις eco και μέση ταχύτητα γύρω στα 100 και 130-150 στις ευθείες της ΕΟ)Επιφυλάσσομαι να τσιμπήσω ένα βράδυ τη Μπέμπα και να ξεχύθω στους δρόμους μόνος με metal και τέρμα γκάζια ! (Μιλάει ήδη το τσιπουράκι που απολαμβάνω με μεζέ σπληναντερο και κοκορέτσι στην υπέροχη ταβέρνα η ΣΤΟΑ μετά τη Λιβαδειά (πριν το πρώτο τούνελ στο δρόμο προς Αράχωβα)
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
(εννοείται δεν εχει την παραμικρή πρόσβαση στη Μπέμπα [emoji41])Ποσο συμφωνώ με αυτό... Στο αυτοκίνητο μου, δεν έχει πρόσβαση κανείς.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
(εννοείται δεν εχει την παραμικρή πρόσβαση στη Μπέμπα [emoji41])
Ποσο συμφωνώ με αυτό... Στο αυτοκίνητο μου, δεν έχει πρόσβαση κανείς.
Η ταλαίπωρη για γυναίκα δεν είναι κακή οδηγός αλλά από εμένα έχει πλήρες απαγορευτικό. Στο rav της είχα και ένα ποσοστό του αμαξιού στο όνομα της και μόνο μια φορα το οδήγησε για κανα χιλιόμετρο επειδή κουβαλούσαμε κάποια πράγματα και είχα κάνει τοσα μπροστά τα καθίσματα που εγώ δεν χωρούσα στη θέση του οδηγού.
Τα ίδια ίσχυουν και στα πάρκινγκ.
Με το δικό μου θα πάω μόνο σε πάρκινγκ που θα το πάρκαρω εγώ. Παρκαδόρος δεν μπαίνει όσο καλός και να είναι. Μόνο σε εξουσιοδοτημενο θα μπει άλλος αλλά αφού λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Επιφυλάσσομαι να τσιμπήσω ένα βράδυ τη Μπέμπα και να ξεχύθω στους δρόμους μόνος με metal και τέρμα γκάζια ! (Μιλάει ήδη το τσιπουράκι που απολαμβάνω με μεζέ σπληναντερο και κοκορέτσι στην υπέροχη ταβέρνα η ΣΤΟΑ μετά τη Λιβαδειά (πριν το πρώτο τούνελ προς Λιβαδειά)
Ρε συ ποιοτικέ, αφού είσαι καλός στις εφορευτικές, κανόνισε μια συνάντηση των απανταχού ελάχιστων γραφώντων να μετρήσουμε κοιλιές και τριγμούς σε μη ανώμαλες ωρες και ημέρες. Π.χ. Χασιά - Δερβενοχώρια που εχει και δρομάκι καλό για στριψίματα και ευθείες για πατήματα και κυρίως κάρβουνα και τσίκνα στα Σκούρτα... Πεθαίνω για σπάιρος-ντούστερ-δεν-βλεπεται, κασκαι-νισανοτριγμ, χόντα-μην-κλασεις, σουχου τεσσερα μασκαντορ, βολβια-γιατι-το-πηρες-ρε, italy-οχι-ρε-πουστη-χαλασε, φαου-ελλαςσερβις, βιτούρα-ειναι-σαν-του-γατου-του-λαλακα, γρια ξανθιά, νεα σε-ειμαικαποιονούμερο-τι-μαλακια-εκανα, αούρια μπλε, χάι-ούντ-αι (κύττα ονομα), πεβγκεότ-μου-πανε-ειναι-πρεμιο-δεν-πουλιεται-με-τπτ, αούντι-πηγα-παλι-κουβα, τζούρα από μπεμπε θερμοπλαστικό, κούγκα που στριγγλίζει στας στροφάς και άλλα άσχετα με τον tseaprus και την εποχη...
BMW X1 2016