-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Κάποιος το είχε γράψει και ως vfg .....
ο μεγαλύτερος πάντως ενδοιασμος ειναι αν το αμάξι είναι εν τελεί ανεπαρκές για ασφαλή μετακίνηση 4μελους οικογένειας σε αυτοκινητόδρομο κυρίως και λίγο επαρχιακό.Μην παραμυθιαζεις τον ίδιο τον εαυτό σου, μια χαρά ασφαλής ειναι και η μικρη x1, απλως με λίγα άλογα πέφτει κατακόρυφα το vfg της. Κακό δεν ειναι να αποζητάει κάποιος το vfg , απλως οι φτηνές εκλογικευσεις ειναι περιττές.
-
ο μεγαλύτερος πάντως ενδοιασμος ειναι αν το αμάξι είναι εν τελεί ανεπαρκές για ασφαλή μετακίνηση 4μελους οικογένειας σε αυτοκινητόδρομο κυρίως και λίγο επαρχιακό. -
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -sdrive18i
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 10,5”
0-160 km/h 30,1”
0-400 m 17,4” @ 128,0 km/h
0-1.000 m 32,0” @ 163,2 km/h
50-80 km/h 3,8”
80-110 km/h 5,4”
110-140 km/h 8,4”
Φρένα 100-0 km/h 37,9 m
Τελική ταχύτητα 200 km/h
Μέση κατανάλωση 9,5 lt/100 km
Εκπομπές CO2 119-129 g/km
Διαστάσεις 4.439 x 1.821 x 1.598 mm
Βάρος 1.540 kg -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
ο μεγαλύτερος πάντως ενδοιασμος ειναι αν το αμάξι είναι εν τελεί ανεπαρκές για ασφαλή μετακίνηση 4μελους οικογένειας σε αυτοκινητόδρομο κυρίως και λίγο επαρχιακό.Μην παραμυθιαζεις τον ίδιο τον εαυτό σου, μια χαρά ασφαλής ειναι και η μικρη x1, απλως με λίγα άλογα πέφτει κατακόρυφα το vfg της. Κακό δεν ειναι να αποζητάει κάποιος το vfg , απλως οι φτηνές εκλογικευσεις ειναι περιττές.
Απλώς εύλογη απορία. Σιγουρα δεν θα ειναι τόσο διασκεδαστική, σιγουρα το στήσιμο της θα σε προειδεαζε για περισσότερα που δεν υπάρχουν, αλλα εδώ διαβάζω, έστω και ως υπονοούμενο, για ανεπάρκεια και αυτο ειναι που ανησυχεί τυχόν υποψήφιους αγοραστές. Είδατε τι ποστς προηγήθηκαν; αν εισαι φορτωμένος, αν εχεις κλιματισμό κλπ... πολλα ifs
Εμενα η άποψη που σχημάτισα απο τη μικρή βόλτα που κάναμε αμφότεροι ειναι οτι χωρις να βάζει φωτιά στην άσφαλτο το αμάξι κινείται σβέλτα καλύτερα τόσο απο το τετρακίνητο δικό μου Ραβ, οσο και το δίκινητο του φίλου οσο και απο το qq που είχα για δυο χρονια. Αυτο δείχνει να επιβεβαιώνεται απο τις κριτικές κατόχων εδώ μεσα που διάβασα ξανά όλο το νήμα, με τη μικρή επιφύλαξη οτι ο ηδη κάτοχος θα εξωραΐσει την κατάσταση έστω και λιγο για να δικαιολογήσει την επιλογή του.
Γι αυτο και ζήτησα βοήθεια απο άλλους που έχουν κανει συγκρίσεις και με αλλα αμάξια ή πιο δυνατές εκδόσεις της Χ1. Mη ξεχνάμε οτι η συγκεκριμένη κουτσουρεμένη έκδοση δεν κυκλοφορεί παντού και δεν υπάρχουν πολλα τεστ και κριτικές ή βιντεάκια απο εξωτερικό.
Ψάχνω να βρω ενα 0-100 και δεν υπαρχει τίποτα...Τα περί εξοπλισμού που λείπει ή τιμης κτήσης, στοιχεία δηλαδή του vfm ειναι στην προκειμένη περίπτωση με λιγότερη βαρύτητα στην εξίσωση γιατι ο υποψήφιος θέλει να κανει την καυλα - υπέρβαση αγοράζοντας για πρώτη φορα premium και δη προπέλα, οχι οτι στα 33500 δεν υπάρχουν mutatis mutandis και στοιχεία vfm.....
-
Εχει μεγαλη ανεπάρκεια goustaro points
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εχει μεγαλη ανεπάρκεια goustaro points -
Ρε Βασίλη μετα είχες απορία γιατι σε είχα βάλει στη λίστα αγνόησης (κακώς ονομάζεται λίστα εχθρών προφανώς, μιας και προσωπικα σε εκτιμώ ως άνθρωπο και οικογενειάρχη) αλλα εχεις εντος φόρουμ αρχίσει να συμπεριφέρεσαι σαν παιδάκι σε chat room ... τι στο καλο ειναι αυτά με τα emoticons συνέχεια ;
-
http://www.automobile-catalog.com/perfo ... ve18i.html
και άλλες μετρήσεις...
Είπαμε, δεν βάζει φωτιά στον δρόμο, αλλά με βάση τα περισσότερα 1500άρια suv, η Χ1 και μάλιστα με sport mode μόνο επικίνδυνη δεν είναι...
0-100 σε περίπου 10''...άλλοι λένε λίγο κάτω, άλλοι λίγο πάνω... -
Ρε Βασίλη μετα είχες απορία γιατι σε είχα βάλει στη λίστα αγνόησης (κακώς ονομάζεται λίστα εχθρών προφανώς, μιας και προσωπικα σε εκτιμώ ως άνθρωπο και οικογενειάρχη) αλλα εχεις εντος φόρουμ αρχίσει να συμπεριφέρεσαι σαν παιδάκι σε chat room ... τι στο καλο ειναι αυτά με τα emoticons συνέχεια ;Ξαναβάλε με Στέφανε! Τιμή μου πραγματικά...
Όταν γράφεις τέτοια πράγματα...ότι είναι 'επικίνδυνο' ένα αμάξι με τις παραπάνω επιδόσεις...θέλεις να σου πω και μπράβο; Τότε άλλα που γράφουν 11άρια και 12άρια και πάνω τι πρέπει να τα κάνουμε; Να τους απαγορεύσουμε την κυκλοφορία; -
Επ ουδενί δεν είναι επικύνδυνη, μην τρελλαθούμε. Είναι πολύ πιο γρήγορη από τα περισσότερα SUV με 1.5/1.6 ντίζελ μοτέρ. Φωτιά δεν βάζει στον δρόμο, αλλά επικίνδυνη ΔΕΝ είναι, εφόσον γνωρίζεις τις δυνατότητές της (δλδ. δεν προσπεράσεις 3 αυτοκίνητα στην σειρά στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών!).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Επ ουδενί δεν είναι επικύνδυνη, μην τρελλαθούμε. Είναι πολύ πιο γρήγορη από τα περισσότερα SUV με 1.5/1.6 ντίζελ μοτέρ. Φωτιά δεν βάζει στον δρόμο, αλλά επικίνδυνη ΔΕΝ είναι, εφόσον γνωρίζεις τις δυνατότητές της (δλδ. δεν προσπεράσεις 3 αυτοκίνητα στην σειρά στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών!).ακριβώς αυτό...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Επ ουδενί δεν είναι επικύνδυνη, μην τρελλαθούμε. Είναι πολύ πιο γρήγορη από τα περισσότερα SUV με 1.5/1.6 ντίζελ μοτέρ. Φωτιά δεν βάζει στον δρόμο, αλλά επικίνδυνη ΔΕΝ είναι, εφόσον γνωρίζεις τις δυνατότητές της (δλδ. δεν προσπεράσεις 3 αυτοκίνητα στην σειρά στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών!).Φανη σε ευχαριστώ ξανά!
Επικίνδυνη προφανώς και δεν είναι αλλά διαβάζοντας περί κλιματισμού το καλοκαίρι και φόρτου δεν σου κρύβω πως ανησύχησα -
Φανη σε ευχαριστώ ξανά!
Επικίνδυνη προφανώς και δεν είναι αλλά διαβάζοντας περί κλιματισμού το καλοκαίρι και φόρτου δεν σου κρύβω πως ανησύχησαΓια εμένα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Καταρχήν, σίγουρα είναι πολύ πιο γρήγορη από το QQ που είχες. Σου είχε φανεί επικίνδυνο το QQ? Επίσης, εφόσον γνωρίζεις τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου και δεν κάνεις 'ταρζανιές' δεν έχεις κίνδυνο.
ΥΓ: Θα σου πώ και για το δικό μου αυτοκίνητο το οποίο είναι ελάχιστα πιο γρήγορο από την Χ1 που συζητάμε. Σαφώς και όταν είμαστε 3 άτομα με αποσκευές και κλιματισμό (επίσης κλιματισμός σημαίνει καλοκαίρι, άρα ζέστη, άρα μειωμένη απόδοση των turbo-μοτέρ) το αυτοκίνητο είναι πιο αργό από ότι όταν είμαι μόνος μου, αλλά δεν γίνεται σαλιγκάρι ξαφνικά! Απλά γνωρίζω τις δυνατότητές του. Επιπλέον, η ηλεκτρονική διαχείριση της BMW 'κόβει' το κομπρεσέρ του κλιματισμού για μερικά δευτερόλεπτα εάν ζητηθεί μέγιστη επιτάχυνση (δηλαδή εάν κάνεις kick-down).
-
Όχι το qq με κάλυπτε εμφανισιακά, οικονόμικα και στο δρόμο για τις διαδρομες που κάνω και τον τρόπο που οδηγώ. Συγκριτικά δε και με το πιο παλιό rav που είχα πάλι δεν ένιωθα υστέρηση τουναντίον το qq ήταν βελτίωση γιατί είχε 6η και το ταξίδι με υψηλές ταχύτητες στο δρόμο δεν κούραζε. Ποιοτικά δεν με κάλυπτε καθόλου ομως όπως δεν με κάλυπτε η όλη λειτουργία και φιλοσοφία νισσαν.
Ήταν καθαρή υποβάθμιση σε σχέση με οποιοδήποτε Τογιότα. -
Με το x1 θα εισαι βασιλιας. Εγω και συ πιστευω μας ταιριαζει το bmw αλλα ας οψεται η αδικη κοινωνια.
Υ.Σ. Μας ταιριαζει εννοω σαν επιδοσεις που δε θελουμε κατι εξτριμ (οχι πως αν μας χαριζαν του Βασιλη θα το απορριπταμε) αλλα για το 99% των περιπτωσεων θα ειναι επαρκης -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Με το x1 θα εισαι βασιλιας. Εγω και συ πιστευω μας ταιριαζει το bmw αλλα ας οψεται η αδικη κοινωνια.
Υ.Σ. Μας ταιριαζει εννοω σαν επιδοσεις που δε θελουμε κατι εξτριμ (οχι πως αν μας χαριζαν του Βασιλη θα το απορριπταμε) αλλα για το 99% των περιπτωσεων θα ειναι επαρκηςΓεια σου ρε μάγκα, λεβέντη της Κρήτης!!!!!
-
Δεν κάνουν τα άλογα το αμάξι ασφαλές στην προσπέραση, ο οδηγός το κάνει (και ας ακούγομαι γραφικός). Προσπέραση κάνεις όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, όχι όταν κάνει και ο μπροστά σου ή όταν πάει πιο αργά από ότι εσύ θες. Αλλιώς παίζεις τη ζωή σου κορόνα γράμματα, και βασίζεσαι στα άλογα να σου δώσουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.
Ένα αμάξι με περισσότερα άλογα θα σου επιτρέψει να προσπεράσεις σε περισσότερες περιπτώσεις, με το άλλο απλά ΔΕΝ προσπερνάς. Δεν το κάνει επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ένα αμάξι με περισσότερα άλογα θα σου επιτρέψει να προσπεράσεις σε περισσότερες περιπτώσεις, με το άλλο απλά ΔΕΝ προσπερνάς. Δεν το κάνει επικίνδυνο.Το να μην μπορείς να περάσεις φέρνει εκνευρισμό και ο εκνευρισμός στο τιμόνι είναι επικίνδυνος.
-
Να πω και δυο πράγματα για την BMW-X1 μέσα από τα μάτια ενός αγοράστη που δεν την προτίμησε.
Για λόγους αρχείου είμαι περισσότερο φίλος των Γιαπωνέζων και μου έχουν κάτσει λίγο στραβά οι Γερμανοί λόγω προηγούμενης κακής εμπειρίας (se VW oxi BMW)
- Για μένα, μέσος οικογενειάρχης με δυο παιδιά , δεν υπήρχε θέμα επιδόσεων. Ο κινητήρας ήταν καλός και το καλοκαίρι και το χειμώνα. Οπου είναι ασφαλές να προσπεράσεις περνάς με ασφάλεια ακόμη και με κλιματισμό και γεμάτος.Για μεγαλύτερη ασφάλεια γυρίζεις σε sport mode. Από την άλλη το καλό στήσιμο του αυτοκινήτου σου επιτρέπει να κινείσαι με αρκετά παραπάνω από τους μπροστινούς σου και μπορείς ακόμη και με την μικρή 18ι να προσπερνάς με την σκέψη.
2)Εμένα ψυχολογικά με χάλαγε η ιδέα του τρικυλινδρου αρκετά. Τόσο για λόγους συμπεριφοράς σε χαμηλές στροφές , όσο και από την άποψη της αντοχής στον χρόνο. Είναι ήδη αρκετά κακόφημη η BWM σε θέματα αξιοπιστίας και η δυσκολία να μου δώσουν επέκταση εγγύησης , τουλάχιστον στην περίπτωση μου (ζητήσαν +1000 ευρώ) , με χάλασε.
Στην προκειμένη περίπτωση στα ήδη εκτελωνισμένα υπάρχουν δυνατές προσφορές και για μένα είναι καλή αγορά αρκεί να του κάνει κλίκ κάποιο configuration . Έν αντιθέσει με αυτά που έχουν πει οι υπόλοιποι εμένα το αυτόματο κιβώτιο της μικρής δεν με εντυπωσιάσε και μάλλον δεν θα το προτιμούσα.
-
Επ ουδενί δεν είναι επικύνδυνη, μην τρελλαθούμε. Είναι πολύ πιο γρήγορη από τα περισσότερα SUV με 1.5/1.6 ντίζελ μοτέρ. Φωτιά δεν βάζει στον δρόμο, αλλά επικίνδυνη ΔΕΝ είναι, εφόσον γνωρίζεις τις δυνατότητές της (δλδ. δεν προσπεράσεις 3 αυτοκίνητα στην σειρά στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών!).
Φανη σε ευχαριστώ ξανά!
Επικίνδυνη προφανώς και δεν είναι αλλά διαβάζοντας περί κλιματισμού το καλοκαίρι και φόρτου δεν σου κρύβω πως ανησύχησαNα ξεκαθαρισω απο την πλευρα μου καποια πραγματα, μιας και εγω ανεφερα τα περι φορτου και κλιματισμου, επουδενι ομως περι επικινδυνου, αλλα ενιοτε οριακου και εξηγουμαι.
Προφανως και σε απολυτα νουμερα επιδοσεων που αναρτηθηκαν πιο πανω, το αυτοκινητο ειναι σβελτο, ουτε καν μετριο, αργο, επικινδυνο, οριακο, ΑΛΛΑ:
-
Προσωπικα αναφερομαι συγκριτικα με την κατηγορια, το κοστος και στο τι κυκλοφορει γυρω μας.
Πριν 10 χρονια αυτες οι επιδοσεις σε crossover θα αγγιζαν κατηγορια μικρων σπορτιφ hatch.
Σημερα πλεον οχι, με τους περισσοτερους συγχρονους turbo βενζινοκινητηρες που κυκλοφορουν αναμεσα μας, να υπαρχουν απο 1,000κ.εκ και να εφοδιαζουν ελαφρια supermini, με οτι αυτο συνεπαγεται σε πολυ καλυτερες επιδοσεις, συν το γεγονος οτι αυτη η κατηγορια οχηματων (μικρομεσαια crossover/suv) εξυπηρετει ΣΥΝΗΘΩΣ πανω απο 2 ατομα, μαζι και με αποσκευες. -
σε τετοιες κατασκευες και για περιπτωσεις που εξεταζουμε τα επιπεδα ενεργητικης ασφαλειας, το 0-100km/h δεν λεει απολυτως τιποτα, περα απο το ενδεχομενο να στηνομαστε στα φαναρια με την οικογενεια την πεθερα και τα μπαγκαζια και να ανοιγουμε με οτιδηποτε παει να ξεκινησει πρωτο...
Οι ρεπριζ εχουν τον πρωτοι λογο, κυριως σε 3η και 4η σχεση, στα 50-80Km/h και 80-110Km/h αντιστοιχα για την πλειοψηφια των δρομων-δικτυων που κινουμαστε στην χωρα
-
σε κατι που αναφερθηκε πριν οτι ο οδηγος κανει την διαφορα σε οτι αφορα την ενεργητικη ασφαλεια, θα συμφωνησω εν μερη, ξεκαθαριζοντας οτι, πραγματι ο οδηγος παιζει τον μεγαλυτερο ρολο -σε ποσοστα- ΑΛΛΑ ενα οριακο συνολο -ξαναλεω οταν ειναι φορτωμενο- οσο και καλος/γρηγορος και αποτελεσματικος να ειναι ο οδηγος
δεν θα μπορεσει να το καλυψει εξ' ολοκληρου. -
Μιλαμε για ενα αυτοκινητο της ταξης των 30κ ευρω και πανω. Δεν συζηταμε για ενα budget city car, ουτε καν για ενα τυπικο μικρομεσαιο. Εχοντας αυτα υποψιν, ξαναλεω οτι ειναι πολυ πιθανο ακομα και ενας μη μυημενος/ανησυχος οδηγος να αντιληφθει συντομα οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας ειναι αρκετα κατωτερος του συνολικου πακετου που λεγεται Χ1 και συντομα να απογοητευτει-στενοχωρηθει, εχοντας παραλληλα καταβαλλει ενα σημαντικο ποσο για αγορα αυτοκινητου.
Αυτα τουλαχιστον εφοσον μιλαμε για ουσιαστικη χρηση του, δηλαδη σχετικα συχνα να μετακινει 3-4 ατομα και με τις αποσκευες να πραγματοποιει ταξιδια.
Αλλιως σε απλη μετακινηση σε πολεις-προαστεια, μονο με συνοδηγο καποιες φορες, φυσικα και δεν προκειται να αντιληφθει οριακη δυναμη, -ξαναλεω- για την κατηγορια, κοστος και το τι συνολικα κινειται γυρω του...- Στα των επιδοσεων, που αναρτηθηκαν πιο πανω, καλο θα ειναι να εχουμε στα υποψιν, οτι τα περισσοτερα περιοδικα (απ' οσο γνωριζω και το Drive) τις πραγματοποιουν με 2 ατομα (οδηγο/συνοδηγο) συν οργανα μετρησεων (3-4κιλα) και ρεζερβουαρ συνηθως στα 2/4 ή 3/4.
Οπερ και τα νουμερα με 4 ατομα και αποσκευες διαφοροποιουνται σημαντικα, προς τα πανω...
-
BMW X1 2016