-
Πολυ όμορφη η gla αλλα λιγο άχρηστη, σαν την γοργόνα, ουτε SUV ειναι ουτε χατσμπακ ειναι. Αν ήμουν πολυ πλούσιος παντως ιςως να την έπερνα για μικρό καθημερινό αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Η gla είναι σαν την a Class απλά καλύτερηΣε τι είναι καλύτερη;
-
Σε επιδόσεις και σε ποιότητα καμπίνας υπερτερεί. Σε συγκριτικά είχα διαβάσει ότι υπερτερεί και οδηγικά αφού είναι πιο σπορτιβ. Αλλά σαν suv και οικογενειακό αυτοκίνητο...
-
Ρε Βασίλη τι θα γίνει ; ο ένας θα λύνει και ο άλλος θα δένει ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Σε επιδόσεις και σε ποιότητα καμπίνας υπερτερεί. Σε συγκριτικά είχα διαβάσει ότι υπερτερεί και οδηγικά αφού είναι πιο σπορτιβ. Αλλά σαν suv και οικογενειακό αυτοκίνητο...Ε όχι βέβαια Βασίλη μου. Η GLA είναι πιο μαλακή και ψηλή από την Α. Δεν μπορεί να είναι καλύτερη οδηγικά εξ' ορισμού λοιπόν.
-
Παρεξήγηση! Μιλούσα για σύγκριση της Χ1 με την Gla!
-
Σε κάθε περίπτωση η Χ1 αποτελεί την πιο ισορροπημένη πρόταση στο πλείστον των συγκριτικών με ανταγωνιστές της. Η gla όπως προαναφέρθηκε μπορεί σε μια ευκατάστατη οικογένεια να αποτελεί το δεύτερο αυτοκίνητο. Οι χώροι της όμως απαγορευτικοί για τετραμελή οικογένεια με τα μπαγκάζια της. Εάν η Χ1 σε κάποιες συγκρίσεις με κάποιους ανταγωνιστές βγαίνει πιο αργή 1 ή 2 δευτερόλεπτα φυσικά και δεν είναι λόγος να απορριφθεί. Μια BMW δεν πρέπει να βγαίνει στο δρόμο με σκοπό να ρίχνει αόρατες καρό σημαίες!
-
Πάλι ο axel12p νομίζω ότι χτύπησε διάνα με τις παρατηρήσεις του για τους κινητήρες. Αναφορικά με ρα υπόλοιπα ομως η Χ1 μπορεί να υπερτερεί π.χ. σε χώρους, άνεση κά και ίσως γι' αυτό έβγαλαν το συγκριτικό υπέρ της. Ανάλογα με τις προτεραιότητες ο καθένας διαλέγει τι του ταιριάζει. Πάντως αν δεν θες χώρους νομίζω ότι η Gla αποτελεί ίσως την πιο δελεαστική επιλογή με τα 156 άλογα σε βενζίνη...Η παρατήρηση μου δεν αφορούσε το αυτοκίνητο συνολικότερα. Μου έκανα απλά εντύπωση πως αποφάσισε η BMW να βγάλει έναν λιγότερο ισχυρό κινητήρα σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της. Ειδικά αν σκεφτούμε πως τόσα χρόνια θεωρούνταν και η πιο σπορτίφ. Όταν βλέπω τόσα χρόνια πως πάντα Audi, BMW, Mercedes φροντίζουν να είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη, μου κάνει εντύπωση που η BMW δεν έβγαλε έναν κινητήρα με 150-155 άλογα.
Θα άλλαζε τόσο πολύ ο 'χαρακτήρας' του και θα φαινόταν η τρικύλινδρη λειτουργία του αν είχε 15-20 άλογα επιπλέον; Δεν νομίζω... -
το ερώτημα είναι....σε ποιον ανήκει το μεγάλο...χέρι;;;;Στην Ελλάδα, το μεγάλο χέρι ανήκει στην εφορία..
Sent from my ONDA A9 Core4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης iparout01 έγραψε:
το ερώτημα είναι....σε ποιον ανήκει το μεγάλο...χέρι;;;;
Στην Ελλάδα, το μεγάλο χέρι ανήκει στην εφορία..
Sent from my ONDA A9 Core4 using Tapatalk
LOL!!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Θα άλλαζε τόσο πολύ ο 'χαρακτήρας' του και θα φαινόταν η τρικύλινδρη λειτουργία του αν είχε 15-20 άλογα επιπλέον; Δεν νομίζω...
Κανενας απο Γερμανια να μας πει αν οι ασφαλειες πανε με την ιπποδυναμη. Ο 1.5 αποδιδει 136 ιππους στις 4400 στροφες αρα αν αποδιδε μεγιστη ισχυ στις 5000 θα ειχε γυρω στους 150-160 ιππους. Επισης αν εδεινε τα 240Νμ της ροπης συνεχως και οχι μονο στο overboost θα εκοβε 1 δευτερολεπτο απο το 0-100. Δυστυχως ομως παρουσιαζεται στην πραξη αδυναμος ο κινητηρας αλλα και ζηταει βενζινη αν τον πιεσεις. Αρνητικη εκπληξη απο την εταιρεια εδω περα.
-
o 3cylinder 1.5 βενζινης της BMW ειναι καλός κινητηρας αλλα δεν βαζει φωτια στην ασφαλτο ουτε εχει το θορυβο και την απιστευτη καταναλωση του 1.6 με τα 170 αλογα.εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αν επαιρνα την 418ι ναι θα συμφωνουσα οτι ηθελε λιγο παραπανω δυναμη αλλά για την Χ1 οταν εχω καταναλωση 7.5 λιτρα λεω οτι ειναι μια χαρά, αφου ειναι αθορυβος και επαρκής για την μταφορά της οικογενειας. Βαζει φωτια στην ασφαλτο οχι. ειναι χειροτεροσ απο τον ανταγωνισμο για μενα οχι γιατι οδηγησα και το Q3 και την GLA και παλι Χ1 θα παιρνα με κλειστα ματια. Αν οη 1.500αρα Χ1 ειχε και επιδοσεις της διλιτρης γιατι καποιος να δωσει τα 10.000 ευρω παραπανω για τη δεύτερη. Για μενα η εταιρεία σωστα επραξε με το 3κυλινδρο στην Χ1 που ειναι ιδανικος για την Ελλαδα και τη φορολογια της, και περιμενω του χρονου να δω στην 5αρα με το ιδιο κινητηρα αν θα κερδισει παλι το στοιχημα.
Εγω για αμαξι που δεν εχω οδηγησει παντως αποψη προσωπικη δεν θα πω...οτι και να λενε τα περιοδικα στο τιμονι φαινονται ολα...Προσοχη στισ διαφορες μηχανικου και αυτοματου κιβωτιου...
Απο τη δοκιμη του Car and Driver,
http://www.caranddriver.gr/article.asp? ... id=7508112Με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic (το οποίο σημειωτέον είναι πιο «κοντό» από το μηχανικό κιβώτιο επίσης 6 σχέσεων με το οποίο συνδυάζεται η συγκεκριμένη έκδοση). Σχεδόν «seamless» στις αλλαγές των σχέσεων και πολύ γρήγορο σε λειτουργία, βοηθάει το μηχανικό σύνολο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/auto-test/detail.aspx?IDTest=5451
Γερμανικο test drive X1sdrive 18iτρομαζω ποσο ευκολα μπορει να κλαπει η Χ6...ασφαλεια κλοπης ο καλυτερος συναγερμος ...
http://www.gazzetta.gr/in-motion/article/922280/klevei-bmw-x6-se-tria-lepta-videoΑρεσει στισ γυναικες η Χ1
http://www.bmwblog.com/2016/03/02/top-five-bmws-ladies/ -
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
o 3cylinder 1.5 βενζινης της BMW ειναι καλός κινητηρας αλλα δεν βαζει φωτια στην ασφαλτο ουτε εχει το θορυβο και την απιστευτη καταναλωση του 1.6 με τα 170 αλογα.Αυτό για την κατανάλωση πού το στηρίζεις; Φίλος που έχει την 3άρα με τον 1.6 170hp έχει εκπλαγεί (ευχάριστα) με την κατανάλωση. Σε ταξίδι γράφει κάτω από 6μιση λίτρα και σίγουρα όχι με συντηρητική οδήγηση (ούτε και πολύ επιθετική βέβαια - με 140 πηγαίνει πάνω κάτω).
-
BMW X3 Sdrive2.0i με 1.6000κ. και 170 ιππους. Την οδηγησα μεχρι Καλαματα και επιστροφη και ειδα οτι ο κινητηρας και θορυβο ειχε και διψουσε για βενζινη...καταναλωση στα 9 με προσεκτικη οδήγηση. πιο δυνατος βεβαια απο το δικο μου 3κυλινδρο..
Για την καταναλωση της Χ1 1500αρας με επιβεβαιωνει και η δοκιμη της Adac. Απλα κατεβαστε το pdf απο το link πιο πανω. -
Ομολογουμένως, πέρα από τις καλύτερες επιδόσεις του Q3 έναντι της Χ1, μου έκανε εντύπωση ότι το C&D έβγαζε το Q3 πολύ οικονομικότερο (σχεδόν 2lt διαφορά ) και πολύ πιο ήσυχο (3-4 dB διαφορά και τιμές για το Q3 παρόμοιες με αυτές της νέας E-Class).
-
Το μονο που υπερεχει το audi Q3 της Χ1 ειναι η λιγο καλυτερη ποιοτητα κυλισης, ισως λογω των ελαστικων.Στην καταναλωση με τιποτα γιατι το οδηγησα και αυτο και ξερω οτι ο 1.4 tsi ξεκιναει απο 8 και πανω. Για το θορυβο εμενα μου φανηκαν το ιδιο αθορυβα και αν επρεπε να διαλεξω η Χ1 ισως ηταν λογω κινητηρα πιο αθορυβη στις μεγαλες ταχυτητες. Απο οτι ειδα ο θορυβος στην Χ1 μετρηθηκε στα 67db.
-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
BMW X3 Sdrive2.0i με 1.6000κ. και 170 ιππους. Την οδηγησα μεχρι Καλαματα και επιστροφη και ειδα οτι ο κινητηρας και θορυβο ειχε και διψουσε για βενζινη...καταναλωση στα 9 με προσεκτικη οδήγηση. πιο δυνατος βεβαια απο το δικο μου 3κυλινδρο..Ειναι νεο μοντελο αυτο. Που το βρηκες; Το Χ3 ειναι 1755 κιλα αυτο τα λεει ολα. Απο επιδοσεις; Πρεπει να παρω και εγω ενα για τεστ. Τον Ν13 εχει κινητηρα; Γιατι εχουν και αλλον ενα 1600 που βασιζεται στον Ν20.
-
test drive απο αντιπροσωπο bmw στην Κηφισιας. Ενα ασημι-μπεζ Χ3.
νομιζω και η 5αρα εχει τον ιδιο κινητηρα -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ειναι νεο μοντελο αυτο. Που το βρηκες; Το Χ3 ειναι 1755 κιλα αυτο τα λεει ολα. Απο επιδοσεις; Πρεπει να παρω και εγω ενα για τεστ. Τον Ν13 εχει κινητηρα; Γιατι εχουν και αλλον ενα 1600 που βασιζεται στον Ν20.Βγαίνει εδώ και 1.5 χρόνο περίπου (σε 5αρα και Χ3) αυτό το μοτέρ για αγορές όπως της Ελλάδας. Ονομάζεται 20i (ή 520i), αλλά είναι 1.600cc και βασίζεται στον Ν20 (με μικρότερη διαδρομή) και ΟΧΙ στον Ν13. Ουσιαστικά είναι υποκυβισμένος 2λιτρος (για μεγαλύτερη αντοχή σύμφωνα με φίλο μου μηχανικό στην BMW) και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Είναι το ίδιο μοτέρ που φορούσε και η προηγούμενη Χ1 sDrive 16i, με άλλη χαρτογράφηση (για αυτό και αποδίδει 143ps αντί για 170).
-
Άσχετο αλλά το έχω απορία σε σχέση με αυτό που έγραψε και ο Fanis75.
Η BMW δηλαδή βγάζει π.χ. έναν 2λιτρο κινητήρα diesel ο οποίος αποδίδει π.χ. 235 άλογα και μετά του βάζει ένα είδος 'κόφτη' και 'δημιουργεί' έτσι τις version με τα 190 και τα 150 άλογα; Αυτό γίνεται με 'χαρτογράφηση';
Και αν ναι τι εμποδίζει κάποιον να 'επαναχαρτογραφήσει' τον κινητήρα με τα 150 άλογα και να τον κάνει 190;
Συγχωρέστε την άγνοιά μου και τις ενδεχόμενες κοτσάνες που έχω γράψει, αλλά αν δεν ρωτήσεις...δεν μαθαίνεις κιόλας!
BMW X1 2016