-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Κοιτα το νεο Χ5, ειναι φοβερο.Το είδα στην έκθεση και πράγματι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, αλλά τετοιο αμάξι δεν ειναι να το κυκλοφορείς αναμεσα στους μαο - μαο ενώ για να το είχα θα έπρεπε να καθαρίζω ετησίως 4-5 φορές την αξία του ώστε να μην με νοιάζει καθόλου το πως θα το κυκλοφορώ στις ανω αφρικανικές συνθήκες.....
Γενικά είμαι της άποψης ότι η αξια του αμαξιού που αγοράζεις πρέπει να είναι στο 1/3 ή και 1/4 των ετησίων εισοδημάτων σου για να μπορείς να το βλέπεις ως καταναλωτικό αγαθό (που τέτοιο είναι κανονικά, αλλο αν εδώ το αμάξι είναι προέκταση του 'πέους' μας)
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Σε βλέπω με leasing lexus UX για να γουστάρεις και καθημερινά και στα λίγα ταξίδια. (Υβρίδιο πάντα και εννοείτε Takumi )
Σίγουρα υβρίδιο (και δη plug-in)θα είναι γιατί μέσα σε πολη δεν φτουράει κατι άλλο (και αμαξια στυλ 108/aygo οριακά είναι από θέμα καταναλωσης, 1,5 σχεδόν 2 φουλαρίσματα το μήνα κάνω αλλο που δεν με νοιάζει λόγω κάρτας καυσίμων) ...
αλλά μάλλον όχι κάτι ακριβό παρότι, ναι, πολύ θα γούσταρα lexus....
Σε επαγγελματικό/οικογενειακό περιβάλλον δεν θέλω να σχολιαζομαι για το αμάξι που έχω.... σεμνά και ταπεινάΤο yaris σε υβριδικό μας είναι το ιδανικό για πόλη και κοντινές εκδρομές.... κατι μεταξύ yaris και chr θα ήταν το ιδανικό αμάξι (σε διαστάσεις) για καθε Ελληνα (πλην πολυτέκνων και οικογενειων με μωρά)..
Από όσα κυκλοφορούν σήμερα κάτι σε kona, arona, τ-ροκ, καπτουρ ... αλλά τα περισσότερα δεν βλέπονται άσε που είναι χαμηλά για τα γούστα μου!
btw γαματο το UX αλλά θα παίζει πάνω από 35.....
και για να προλάβω το dimsabas να γεμίσει και αυτό το ιερό νήμα με τα 'γκάζια' του, όχι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΠΟΤΕ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΕΡΙΟ....δεν μου αρέσει να κάθομαι πάνω σε βόμβες ούτε να εξαρτώμαι απο τις καύλες του Πούτιν αν θα κλείσει την κάνουλα ή όχι.....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σε βλέπω με leasing lexus UX για να γουστάρεις και καθημερινά και στα λίγα ταξίδια. (Υβρίδιο πάντα και εννοείτε Takumi )
Σίγουρα υβρίδιο θα είναι γιατί μέσα σε πολη δεν φτουράει κατι άλλο (και αμαξια στυλ 108/aygo οριακά είναι από θέμα καταναλωσης, 1,5 σχεδόν 2 φουλαρίσματα το μήνα κάνω αλλο που δεν με νοιάζει λόγω κάρτας καυσίμων) ...
Σε επαγγελματικό/οικογενειακό περιβάλλον δεν θέλω να σχολιαζομαι για το αμάξι που έχω.... σεμνά και ταπεινάΤο yaris σε υβριδικό μας είναι το ιδανικό για πόλη και κοντινές εκδρομές.... κατι μεταξύ yaris και chr θα ήταν το ιδανικό αμάξι (σε διαστάσεις) για καθε Ελληνα (πλην πολυτέκνων και οικογενειων με μωρά)..
Από όσα κυκλοφορούν σήμερα κάτι σε kona, arona, τ-ροκ, καπτουρ ... αλλά τα περισσότερα δεν βλέπονται άσε που είναι χαμηλά για τα γούστα μου!
το πραγματικό δίλημμα είναι CHR ή UX leasing.
Εγω μετα από 1 χρόνο εταιρικό υβριδικό έχω καταλήξει οτι όποιος κάνει πολλά αστικά χιλιομέτρα ΠΡΕΠΕΙ απαραίτητα να έχει υβριδικό ή ηλεκτρικό. Από εκει και μετά τα 40, μας αρέσει πολύ σε προσωπικό επίπεδο να κλείνει η πόρτα και να λέμε γουστάροντας DO I DESERVE THIS?
Τα lexus δεν χτυπάνε τόσο πολύ στο μάτι, η πολυτέλεια είναι δικιά σου ώστε πηγαίνοντας και γυριζοντας από την δουλειά να γουστάρεις.
Όποτε η φυσιολογική επιλογή είναι UX takumi για όλα μας τα γούστα. Μένει να δούμε έαν θα το έχουν στο μαγικό νούμετο των 40.000 ή θα πηγαίνει παραπάνω.
-
Εγω μετα από 1 χρόνο εταιρικό υβριδικό έχω καταλήξει οτι όποιος κάνει πολλά αστικά χιλιομέτρα ΠΡΕΠΕΙ απαραίτητα να έχει υβριδικό ή ηλεκτρικό. Από εκει και μετά τα 40, μας αρέσει πολύ σε προσωπικό επίπεδο να κλείνει η πόρτα και να λέμε γουστάροντας DO I DESERVE THIS?
Τα lexus δεν χτυπάνε τόσο πολύ στο μάτι, η πολυτέλεια είναι δικιά σου ώστε πηγαίνοντας και γυριζοντας από την δουλειά να γουστάρεις.
Όποτε η φυσιολογική επιλογή είναι UX takumi για όλα μας τα γούστα. Μένει να δούμε έαν θα το έχουν στο μαγικό νούμετο των 40.000 ή θα πηγαίνει παραπάνω.Χιχιχιχι δικός μας είσαι και εσύ!
Ειδικά το DO I DESERVE IT ? ήταν όλα τα λεφτά...απλά μην ξεχνάς ότι τα πολλά αστικά χιλιόμετρα συναπέγονται την αναγκη ενός μανιτζέβελου οχήματος και δεν εννοώ κλουβί σαν το smart... αλλιώς γίνεσαι η χαρά της κάθε κυράτσας/παπούα/ταριφα/mad max μηχανάκια και καταλήγεις αντι για DO I DESERVE IT, να αναρωτιέσαι MANA ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ -
καταναλωτικό αγαθό (που τέτοιο είναι κανονικά, αλλο αν εδώ το αμάξι είναι προέκταση του 'πέους' μας)Φυσικά και δεν είναι απλά ένα καταναλωτικό αγαθό και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με πέη, ούτε με κόλπους. Το αυτοκίνητο είναι κάτι που εκτός από μεταφορικές ανάγκες, σου δίνει και ευχαρίστηση, αφού μιλάμε φυσικά σε ένα forum βενζινοαίματων. Αλλιώς πάρε ταξί. Αυτό ναι, καλύπτει απλά μεταφορικές ανάγκες (για τον πελάτη, όχι για τον ταξιτζή που θέλει άνεση, χώρους κλπ).
-
Όποτε η φυσιολογική επιλογή είναι UX takumi για όλα μας τα γούστα. Μένει να δούμε έαν θα το έχουν στο μαγικό νούμετο των 40.000 ή θα πηγαίνει παραπάνω.Χιχιχιχι δικός μας είσαι και εσύ!
Ειδικά το DO I DESERVE IT ? ήταν όλα τα λεφτά...απλά μην ξεχνάς ότι τα πολλά αστικά χιλιόμετρα συναπέγονται την αναγκη ενός μανιτζέβελου οχήματος και δεν εννοώ κλουβί σαν το smart... αλλιώς γίνεσαι η χαρά της κάθε κυράτσας/παπούα/ταριφα/mad max μηχανάκια και καταλήγεις αντι για DO I DESERVE IT, να αναρωτιέσαι MANA ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣΕίναι στο μυαλό όλα. Εκοψα βόλτες στην Ρώμη (πολύ χειρότερη από Αθήνα από άποψη κυκλοφορίας αυτοκινήτων με παραδοσιακά στενά στην Αιώνια πόλη) με ΝΧ300 και δεν δυσκολεύτηκα. Με UX στην ΑΘήνα θα είναι χλιδή.
Είχα smart για 5 χρόνια και έχω πει το κλασικό Nicht wieder...
Yaris hybrid κλάσεις καλύτερο .. -
Στέφανε εγώ ευχήθηκα γιατί είδα την αγγελία (τις κοιτάω σχεδόν καθημερίνα!)...διερευνητική είναι? ή την έβαλες μήπως και το δώσεις?
Εγω μετα από 1 χρόνο εταιρικό υβριδικό έχω καταλήξει οτι όποιος κάνει πολλά αστικά χιλιομέτρα ΠΡΕΠΕΙ απαραίτητα να έχει υβριδικό ή ηλεκτρικό.
+1.000. Υβριδικό και εγώ και μετά και από την αντιμετώπιση από την Toyota Hellas, το C-HR είναι μονόδρομος...απλά είναι πανάκριβο και αυτή την στιγμή δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα για αυτοκίνητο. Αλλά για την πόλη είναι ιδανικό.
-
Σίγουρα υβρίδιο (και δη plug-in)θα είναι γιατί μέσα σε πολη δεν φτουράει κατι άλλο (και αμαξια στυλ 108/aygo οριακά είναι από θέμα καταναλωσης, 1,5 σχεδόν 2 φουλαρίσματα το μήνα κάνω αλλο που δεν με νοιάζει λόγω κάρτας καυσίμων) ...
btw γαματο το UX αλλά θα παίζει πάνω από 35.....
και για να προλάβω το dimsabas να γεμίσει και αυτό το ιερό νήμα με τα 'γκάζια' του, όχι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΠΟΤΕ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΕΡΙΟ....δεν μου αρέσει να κάθομαι πάνω σε βόμβες ούτε να εξαρτώμαι απο τις καύλες του Πούτιν αν θα κλείσει την κάνουλα ή όχι.....
Συγχωρεμένος, αφού θα είναι plug-in.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στέφανε εγώ ευχήθηκα γιατί είδα την αγγελία (τις κοιτάω σχεδόν καθημερίνα!)...διερευνητική είναι? ή την έβαλες μήπως και το δώσεις?Εγω μετα από 1 χρόνο εταιρικό υβριδικό έχω καταλήξει οτι όποιος κάνει πολλά αστικά χιλιομέτρα ΠΡΕΠΕΙ απαραίτητα να έχει υβριδικό ή ηλεκτρικό.
+1.000. Υβριδικό και εγώ και μετά και από την αντιμετώπιση από την Toyota Hellas, το C-HR είναι μονόδρομος...απλά είναι πανάκριβο και αυτή την στιγμή δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα για αυτοκίνητο. Αλλά για την πόλη είναι ιδανικό.
Παίζουν ανα διαστήματα τροχιοδεικτικές είτε από εμένα είτε από αλλους για να σχολιαζουμε την αγορά στο club (μέχρι και θέμα για την αγγελία της ημέρας για διάφορα αυτοκίνητα έχουμε στο φορουμ.... πρέπει να είστε πολλοί με αυτο το άθλημα ρε συ φίλε ) ... ειχα και μια κουβεντα με τον Γιάννη Π. από τα μτχ στο Σπανό στην έκθεση για το θέμα αυτό σχολιαζοντας την εξάντληση αποθεμάτων - και νέων και μτχ - (μιλήσαμε και τηλεφωνικά χθες) και ανέβηκε για μερικές ώρες να κόψουμε κίνηση (αν δεις δεν υπάρχει ήδη από εχθες αν και μεσα σε 2-3 ωρες επαιξαν 7 τηλέφωνα με καλές αντιπροσφορές)....
Αλλοι τη βρίσκουν κοιτώντας, άλλοι πετώντας 'δολώματα' μάλλον
Το CHR που έχει ανεβάσει και τρελά τα νούμερα του πρέπει στο f/l να διορθώσει 2-3 θέματα και να τσιμπήσει λιγο την απόδοση κινητήρα...
Ωστόσο και πάλι για καθημερινά σε πόλη (προσοχή εγώ εννοω παιδιά κέντρο Αθήνας, κολονάκι, πατήσια, παγκράτι κλπ όχι προάστια) και το chr είναι αχρειάστα μεγάλο. Γενικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση η διαρκής αύξηση των μεγεθών... κοίταζα ένα νεο polo και ήταν όσο εγώ θυμόμουν το golf .... Τι μανία και αυτή .... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Συγχωρεμένος, αφού θα είναι plug-in.Χαιρομαι που δεν με παρεξηγείς και σε ευχαριστώ!
Αν μη τι άλλο συμφωνούμε για τον καρκίνο των πετρελαίων και την αναγκη εναλλακτικών της βενζίνης.
Απλά προσωπικά τα 2 θέματα που έχω με τα αέρια με αποτρέπουν να ασχοληθώ μαζί τους...
Αλλωστε είναι διαρκής ο αγωνας αύξησης του πσοοστου ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ (θυμίζω το 20% μέχρι 2020) -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
καταναλωτικό αγαθό (που τέτοιο είναι κανονικά, αλλο αν εδώ το αμάξι είναι προέκταση του 'πέους' μας)
Φυσικά και δεν είναι απλά ένα καταναλωτικό αγαθό και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με πέη, ούτε με κόλπους. Το αυτοκίνητο είναι κάτι που εκτός από μεταφορικές ανάγκες, σου δίνει και ευχαρίστηση, αφού μιλάμε φυσικά σε ένα forum βενζινοαίματων. Αλλιώς πάρε ταξί. Αυτό ναι, καλύπτει απλά μεταφορικές ανάγκες (για τον πελάτη, όχι για τον ταξιτζή που θέλει άνεση, χώρους κλπ).
Βρε συ γιατι παρεξηγείσαι;
Εννοείται πως είναι και ευχαρίστηση το αμάξι (για εμένα λιγότερο και δη λόγω εξωγενών παραγόντων όπως εξηγω) αλλά αυτό είναι άσχετο με το υπόλοιπο που γράφω και αφορά την ιδιοκτησία, τα 'παντρέματα' με αμαξια, τη διαρκή 'καύλα' για ρόδα, το καθρέπτισμα της ζωης καποιων στο όχημά τους...
Ψυχραμία... όσο και ευχαριστηση να προσφέρουν, αψυχα σιδερένια κουτιά είναι που μάλιστα φτιάχνονται ολοένα και πιο αναλώσιμα και με shorter life expectancy .....Στην ηλικία που είμαι εγώ αλλωστε (και γενικά μεταξύ 35-55 χονδρικά) το αμαξι δυσκολα μπορεί να είναι και ευχαρίστηση γιατί δεν υπαρχει χρόνος.
Τα ΣΚ ή οι διακοπές γίνονται μαζί με οικογένεια οπότε ποσο να τρέξεις και πόσο να στρίψεις ενώ καθημερινές ποιος θα καβαλήσει το αμάξι για βραδυνή βόλτα γυρνώντας μετά τις 8 καθημερινά σπίτι;
Φοιτητής βγαίναμε αυτοκινητάδες με φίλους και καναμε και βλακείες.. τοτε όμως δεν είχαμε τι άλλο να κάνουμε... -
Τι να παρεξηγώ; Μετοχές έχω;
-
Γενικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση η διαρκής αύξηση των μεγεθών... κοίταζα ένα νεο polo και ήταν όσο εγώ θυμόμουν το golf .... Τι μανία και αυτή ....βγαινουν 'απο κατω' καινουρια (fox παλαιοτερα, up τωρα) οποτε ειναι επιτακτικη η αναγκη να μεγαλωσουν τα υφισταμενα μοντελα για να υπαρξει χωρος σε ολη τη γκαμα. Παντως η αυξητικη πορεια των υφισταμενων αυτοκινητων ειναι υπαρκτη σε ολες τις μαρκες.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Γενικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση η διαρκής αύξηση των μεγεθών... κοίταζα ένα νεο polo και ήταν όσο εγώ θυμόμουν το golf .... Τι μανία και αυτή ....
βγαινουν 'απο κατω' καινουρια (fox παλαιοτερα, up τωρα) οποτε ειναι επιτακτικη η αναγκη να μεγαλωσουν τα υφισταμενα μοντελα για να υπαρξει χωρος σε ολη τη γκαμα. Παντως η αυξητικη πορεια των υφισταμενων αυτοκινητων ειναι υπαρκτη σε ολες τις μαρκες.
Ναι εννοείται ότι ισχύει για όλες τις μαρκες αυτό. Ενδεικτικά ανάφερα το πόλο που είδα πιο πρόσφατα
-
Βρε συ γιατι παρεξηγείσαι;Καμία παρεξήγηση. Ο δεύτερος ενικός δεν απευθύνονταν σε σένα, αλλά γενικά στον καθένα μας.
όσο και ευχαριστηση να προσφέρουν, αψυχα σιδερένια κουτιά είναι που μάλιστα φτιάχνονται ολοένα και πιο αναλώσιμα και με shorter life expectancy
Το 'άψυχα' σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Τι είναι η ψυχή και ποιος την κατέχει; Σίγουρα είναι λαμαρίνες και αντικαθίστανται, αλλά πολλές φορές σου 'μιλάνε' περισσότερο από κάποιους ανθρώπους...
Σίγουρα πάντως είναι πιο ποιοτικά από ότι παλιότερα.Στην ηλικία που είμαι εγώ αλλωστε (και γενικά μεταξύ 35-55 χονδρικά) το αμαξι δυσκολα μπορεί να είναι και ευχαρίστηση γιατί δεν υπαρχει χρόνος.
Τα ΣΚ ή οι διακοπές γίνονται μαζί με οικογένεια οπότε ποσο να τρέξεις και πόσο να στρίψεις ενώ καθημερινές ποιος θα καβαλήσει το αμάξι για βραδυνή βόλτα γυρνώντας μετά τις 8 καθημερινά σπίτι;
Φοιτητής βγαίναμε αυτοκινητάδες με φίλους και καναμε και βλακείες.. τοτε όμως δεν είχαμε τι άλλο να κάνουμε...Αυτό φυσικά εξαρτάται από τις υποχρεώσεις του καθενός και ουχί την ηλικίας του.
-
Πιο ποιοτικά είναι αλλά μάλλον λιγότερο ανθεκτικά ή πιο πολύπλοκα με αποτέλεσμα να μην κρατάνε τόσο; Άλλωστε η αυτοκινητοβιομηχανία μάλλον θέλει να αλλάζεις γρηγορότερα από παλιότερα αυτοκίνητο. Λιγο πολύ το ίδιο με άλλες καταναλωτικές συσκευές.
Οι ηλικίες μπήκαν λόγω μέσου όρου. Συνήθως αυτές οι ηλικίες έχουν περισσότερες υποχρεώσεις.
-
Τα ηλεκτρονικά όντως είναι πηγή προβλημάτων. Τα παλιότερα όμως δεν αντέχουν περισσότερο επειδή ήταν πιο ποιοτικά, αλλά επειδή ήταν πιο απλοϊκά. Ένα κάρο, που είναι το πιο απλοϊκό από όλα, δεν χαλάει ποτέ. Αλλάζεις άξονα, σούστες, ρόδες και είναι σαν καινούριο πάλι.
-
Ακριβώς! Ότι δεν έχεις, δεν μπορεί να χαλάσει!
-
Πάντως αν αγοράζεις αμάξι και το αφήνεις στο γκαράζ, σημαίνει πως δεν έπρεπε να το αγοράσεις κατά τη γνώμη μου. Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα! Το αμάξι το παίρνεις να το ευχαριστηθείς καθημερινά! Βασικά αν δε χρειάζεσαι καθημερινά αυτοκίνητο, τότε δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 20Κ με την καμία!
Μου θυμίζει τις γυναίκες της προηγούμενης γενιάς, που έφτιαχναν ωραίο σαλόνι στο σπίτι και το είχαν κλειστό για... τους ξένους! Οχι! Το αμάξι το οδηγούμε!
-
Πολύ περίεργη η παραπάνω άποψη. Δηλαδή όποιος θέλει ένα καλό αυτοκίνητο για βόλτες τις Κυριακές, δεν πρέπει να το αγοράσει;
BMW X1 2016