-
Δεν χρειάζεται να βγουν τα πλαινα της πορτας για να τοπθετηθουν μεμβρανες. Εαν καποιος «μαστορας» σου ειπε οτι πρεπει να τα βγάλει, απλά τρέξε μακρια απο αυτον!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν χρειάζεται να βγουν τα πλαινα της πορτας για να τοπθετηθουν μεμβρανες. Εαν καποιος «μαστορας» σου ειπε οτι πρεπει να τα βγάλει, απλά τρέξε μακρια απο αυτον!Αυτο
-
Ο χρήστης peris 1964 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Με πήραν απο την bmw να κάνω έναν δωρεαν έλεγχο πριν κλείσω την 2ετία και να με ενημερώσουν για την τυχόν επέκταση της εγγυήσης. Ξέρει κανείς το κόστος και για πόσο χρονικό διάστημα είναι? Α...και κάτι άλλο σκέφτομαι με τοποθετήσω αντιηλιακές μεβράνες, αλλά δεν ξλερω ποιες να προτιμήσω. Αυτές που τοποθετούνται χωρίς να βγεί η εσωτερική ταπετσαρία ή αυτές που τοποθετούνται με την αφαίρεση των πλαινών. Το πρόβλημα μου είναι εαν θα βγουν τα πλαινα θα τα κουμπώσουν ξανά καλά ή θα τρίζουν? Είναι δηλαδή εύκολη διαδικασία ή απαιτεί γνώσεις .....λέω εγώ τώρα. Καλό βράδυ σε όλους..Σου έχω στείλει και pm.
Η επέκταση αξίζει ανάλογα και με τη χρήση που κανεις και τα χιλιόμετρα. Συνήθως οι BMW βγάζουν ζημιές μετά τα 4-5 χρονια όποτε δες αν πάει μέχρι εκεί. Τώρα πια παίζουν και επεκτάσεις μέσω ασφαλιστικής γι αυτό και γίνονται και προς το τέλος της εργοστασιακής. Τα κόστη για δυο χρονια είναι γύρω στα 600 έυρω.
Για φιμέ κάποιοι μάστορες συνήθιζουν να ξεκουμπωνουν ελάχιστα το πάνω άκρο της επένδυσης της πόρτας.
Αν ο μάστορας ξέρει το αμάξι δεν υπάρχει πρόβλημα και θα γίνει και καλυτερή δουλειά γιατί θα πατήσει σωστά σε κάθε ακρη η μεμβράνη.
Και στο rav και τώρα στην Χ1 ο Γιαννικελης αυτό έκανε και δεν υπήρξε θέμα. Υπενθυμίζω ότι ο εν λόγω είναι από τους πιο παλιούς μάστορες στην Αθήνα, πρωτοπόρος των φιμέ και συνεργάζεται απευθείας και με Σπανο και με Σφακιανακη για φιμέ σε BMW. -
ok, παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και στα δύο ερωτήματά μου. Καλημέρα!!!!!!!!!!
-
http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... gn=Private
Test drive: BMW X1 xDrive25d
Με τον ισχυρότερο κινητήρα ντίζελ της γκάμας της και το M-Pack είναι περισσότερο ένα υπερυψωμένο ικανότατο GT παρά ένα SUV.Με τον συγκεκριμένο συνδυασμό κινητήρα-κιβωτίου, με το M-Pack και το ταυτισμένο με τα Μ αυτοκίνητα μπλε χρώμα από την εποχή της E36 Μ3, η συγκεκριμένη X1 μιλάει περισσότερο στο συναίσθημα παρά στη λογική.
Η Χ1 προσφέρει πολύ καλούς χώρους, πρακτική, με πολλές θήκες για μικροαντικείμενα καμπίνα. Και κορυφαία ποιότητα, με μαλακό πλαστικό στο ταμπλό (με εξαίρεση τα πολύ χαμηλά τμήματα) και τις πόρτες. Διαθέτει επίσης πλούσια τεχνολογία συνδεσιμότητας και ένα υπερπλήρες πακέτο οδηγικών βοηθημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η ικανή 4κίνηση προσφέρουν δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου που θα σου επιτρέψουν να φτάσεις μακρύτερα από όσο φαντάζεσαι. Όλα αυτά όμως μπορείς να τα απολαύσεις και με έναν κινητήρα μικρότερης απόδοσης. Αν επιλέξεις τον την 25d, είναι για τις επιδόσεις, σε συνδυασμό με την οικονομική διαχείριση του καυσίμου.
Κάτω από το καπό έχουμε τον αλουμινένιο δίλιτρο 4κύλινδρο των 1.995 cc. Με common rail ψεκασμό και δύο παρακαλώ τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, αποδίδει 231 PS στις 4.400 rpm και 45,9 kgm ροπή από τις 1.500 rpm μόλις, σταθερά ως τις 3.000 rpm. Συνδυάζεται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic, αυτό με τις βελούδινες ακαριαίες αλλαγές. Με το πόδι στο πάτωμα, η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι 6,6”, σαφώς μέσα στη ζώνη των σπορ hatchback. Το 400άρι ολοκληρώνεται σε 14,8” με 152 km/h και το χιλιόμετρο σε 27,1” με 194 km/h. Στην πράξη, ταξιδεύει με 180 km/h «σβηστή». Χωρίς να σου δίνει την εντύπωση ότι την πιέζεις, χωρίς καλά καλά να πατάς το γκάζι. Αρκεί ίσα να το αγγίζεις για να καταπίνει τα χιλιόμετρα με απολαυστικά καθησυχαστική σταθερότητα και ασφάλεια. Η αίσθηση δεν είναι έντονη, αντίθετα μια… βουβή ώθηση σπρώχνει διαρκώς προς τα εμπρός, χωρίς κενά ή εξάρσεις. Γραμμικά, αδιάκοπα, ανεξάρτητα από την ένδειξη του στροφομέτρου και την επιλεγμένη σχέση. Δεν λαχανιάζει ως το σημείο της αλλαγής στις 5.200 rpm, ενώ είναι ελαστικός από πολύ χαμηλά, όπως δείχνει τα μόλις 2,5” για τα 50-80 km/h. Το προσπέρασμα είναι εύκολο και ασφαλές, καθώς δεν χρειάζονται πάνω από 3,3” για τα 80-110 km/h και 4,5” για τα 110-140 km/h.
Η απόκριση είναι πολύ καλή και η διαχείριση από το αυτόματο κιβώτιο εξαιρετική. Έχει πάντα τη σωστή σχέση, στην αυτόματη λειτουργία. Στη χειροκίνητη, αν παρασυρθείς από τις ικανότητες του κινητήρα και του πλαισίου σε ρυθμό GTΙ, θα ήθελες λίγο πιο άμεση τη μεταφορά της εντολής από τα paddles στα γρανάζια, αλλά στην ουσία δεν τίθεται θέμα.
Η ανάρτηση είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Μόνο σε πολύ απότομες λακκούβες και με λίγα χιλιόμετρα θα νιώσεις τον τροχό να πέφτει ξερά και με θόρυβο. Κατά τα άλλα, ακόμη και με τα πιο σκληρά και χαμηλά ελατήρια του M-Pack η άνεση είναι ικανοποιητική. Παρότι ο έλεγχος του βάρους είναι παραπάνω από άριστος, με την αμεσότητα των αντιδράσεων σε τέτοιο βαθμό ώστε το σύνολο να δικαιούται τον χαρακτηρισμό σπορ. Η κλίση είναι περιορισμένη, το αυτοκίνητο δεν υποφέρει από αδράνεια και δείχνει ζωηρή διάθεση όταν ο ρυθμός ανέβει. Το ακριβές και με πλούσια αίσθηση μπροστινό σύστημα σημαδεύει με ακρίβεια, ουρά ακολουθεί, προσθέτοντας ρυθμισιμότητα. Δεν θα το αγοράσεις σαν «πολεμική μηχανή», αλλά σαν ένα γρήγορο οικογενειακό GT παντός εδάφους. Κάθε άλλο παρά θα σε προβληματίσει πάντως αν αποφασίσεις να πυροβολήσεις σε ένα στροφιλίκι με ενδιαφέρουσα χάραξη στο οποίο θα βρεθείς έστω κατά τύχη.
Τι λέει το DRIVE
Κορυφαίες επιδόσεις με λογική κατανάλωση, ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά και όλα τα πρακτικά πλεονεκτήματα της X1. Αξίζει τη διαφορά από την 20d και αυτοπροτείνεται ως εναλλακτική στις σπορ οικοενειακές μπερλίνες.Τιμή Από €52.890
Τεχνολογία 1.995 cc, i4, 16v, 2 ΕΕΚ, common rail άμεσος ψεκασμός, 2 τουρμπίνες μεταβλητής γεωμετρίας, 231 PS/4.400 rpm, 45,9 kgm/1.500-3.000 rpm, αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 6,6”
0-160 km/h 16,6”
0-400 m 14,8” @ 152 km/h
0-1.000 m 27,1” @ 193,9 km/h
60-160 km/h (με αλλαγές) 13,5”
50-80 km/h 2,5”
80-110 km/h 3,3”
110-140 km/h 4,5”
Φρένα 100-0 km/h 39,3 m
Τελική ταχύτητα 235 km/h
Μέση κατανάλωση 8,1 lt/100 km
Εκπομπές CO2 132 g/km
Διαστάσεις 4.439 x 1.821 x 1.598 mm
Χώρος αποσκευών 505 lt
Βάρος 1.600 kg
Μετρήσεις DRIVE με το κιβώτιο στην αυτόματη λειτουργία -
Χάθηκες
-
Πολύ συζήτηση είχε γίνει για την sDrive 16d, η οποία δεν προσφερόταν με αυτόματο κιβώτιο.
Πλεόν είναι διαθέσιμη και με αυτόματο κιβώτιο!
https://www.press.bmwgroup.com/greece/a ... 0280560EL/νέος-τιμοκατάλογος-bmwΔείτε το νέο Τιμοκατάλογο της BMW με ημερομηνία ισχύος από 23.04.2018 που περιλαμβάνει τα εξής Νέα Μοντέλα:
.
.
.
.
BMW X1 (F48)
•sDrive16d (με Αυτόματο Κιβώτιο) -
Την έβγαλε με αυτόματο σε ΛΤΠΦ κάτω από 25Κ για να μην αλλάξει κλίμακα. Μοναδικό έξτρα το πακέτο Active.
24987€ βγαίνει η ΛΤΠΦ και τελική λιανικής 36982€. Στη ΛΤΠΦ κάνει για μεγάλους εταιρικούς πελάτες έως και 19% έκπτωση.
-
εχει κανενας εμπειρια απο το αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη της Χ1? να υποθεσω οτι οποιος θα εχει θα μιλαμε για το 2.0 ? στο 1.5 δεν υπαρχει σχετικη εμπειρια.
Παντως αυτο το πακετο του active auto με 37Κ δειχνει πολυ ελκυστικο με σε πολυ ανταγωνιστικη τιμη. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
εχει κανενας εμπειρια απο το αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη της Χ1? να υποθεσω οτι οποιος θα εχει θα μιλαμε για το 2.0 ? στο 1.5 δεν υπαρχει σχετικη εμπειρια.To 2λιτρο έχει κλασσικό 8αρι με μετατροπέα, δεν έχει το διπλοσύμπλεκτο.
-
Στο 1.5 διαβάζω για διπλού συμπλέκτη. Τα διπλού συμπλέκτη δεν είναι υποτίθεται λίγο ξεπερασμένα ως τεχνολογία;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Στο 1.5 διαβάζω για διπλού συμπλέκτη. Τα διπλού συμπλέκτη δεν είναι υποτίθεται λίγο ξεπερασμένα ως τεχνολογία;Ναι πλέον το 1.5 αυτόματο είναι με διπλού συμπλέκτη.
Τι εννοείς ξεπερασμένα, σε σύγκριση με ποια?
Ξεπερασμένα δεν είναι, είναι ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί σε τέτοιους είδους αυτόματα κιβώτια (δηλαδή σε μη πλανητικά). Εμένα δε μου αρέσουν, αλλά είναι καθαρά προσωπική προτίμηση αυτή.
-
7αρι DCT μπαίνει πια στις 1,5 βενζίνη και diesel και στις δικινητες δίλιτρες βενζίνης !
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στο 1.5 διαβάζω για διπλού συμπλέκτη. Τα διπλού συμπλέκτη δεν είναι υποτίθεται λίγο ξεπερασμένα ως τεχνολογία;
Ναι πλέον το 1.5 αυτόματο είναι με διπλού συμπλέκτη.
Τι εννοείς ξεπερασμένα, σε σύγκριση με ποια?
Ξεπερασμένα δεν είναι, είναι ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί σε τέτοιους είδους αυτόματα κιβώτια (δηλαδή σε μη πλανητικά). Εμένα δε μου αρέσουν, αλλά είναι καθαρά προσωπική προτίμηση αυτή.
Σε σχέση με τα κλασικά αυτοματα μετατροπής ροπής. Το λέω από την άποψη ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια διαφημίζονταν πολύ τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη αλλά δεν υιοθετήθηκαν από πολλούς κατασκευαστές κυρίως λόγω του περιορισμού στις ταχύτητες νομίζω δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 7.
-
Μπα, οι λόγοι είναι οικονομικοί κυρίως. Είναι πολύ πιο ακριβή κατασκευή ένα διπλοσύμπλεκτο απ' ότι ένα κλασικό με μετατροπέα ροπής. Αν βάλεις στην εξίσωση και τη μειωμένη αξιοπιστία και την ταυτόχρονη προοδο των κλασικών, καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν έγινε πιο ευρεία η χρήση τους.
-
Πάντως εμπειρία από διπλού συμπλέκτη σε bmw έχει να μας πει κάποιος φίλος; Για τον ανεβαίνουν ομαλά οι ταχύτητες και κυρίως αν κατεβαίνουν γρήγορα πχ σε μια προσπέραση τι γίνεται ανταποκρίνεται γρήγορα ή όχι; Από κατανάλωση σε σχέση με το μηχανικό τσιμπάει λόγω βάρους ή αντίθετα μπορεί να κερδίσει λόγω της απουσίας του ανθρώπινου παράγοντα;
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Σε σχέση με τα κλασικά αυτοματα μετατροπής ροπής. Το λέω από την άποψη ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια διαφημίζονταν πολύ τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη αλλά δεν υιοθετήθηκαν από πολλούς κατασκευαστές κυρίως λόγω του περιορισμού στις ταχύτητες νομίζω δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 7.Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Της καινούριας Bentley Continental για παράδειγμα έχει 8 σχέσεις. Τα διπλοσύμπλεκτα είναι ό,τι πιο γρήγορο και σπορ υπάρχει, για αυτό και τα φοράνε σχεδόν όλα τα supercars. Έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως όλα τα πράγματα στην ζωή.
-
Για πες λίγο συνοπτικά τα κατά του διπλού συμπλέκτη
-
Είναι πιο απότομα από αυτά με μετατροπέα στο σταμάτα-ξεκίνα και στις χαμηλές ταχύτητες και είναι λιγότερο αξιόπιστα. Φυσικά κάθε υλοποίηση είναι διαφορετική και εκτός από το hardware, μεγάλο ρόλο παίζει και ο προγραμματισμός. Το καλύτερο από όλα είναι ένα test drive για να διαπιστώσει κάποιος αν του αρέσει ή όχι.
-
Συμφωνώ με τον Αλέξανδρο. Προσωπικά (δεν μιλάω για σουπερ σπορ κατασκευές), προτιμώ τα αυτόματα κιβώτια με μετατροπέα ροπής, λόγω λειτουργίας και αξιοπιστίας. Τα διπλού συμπλέκτη δεν τα συμπαθώ...αλλά το group μας έχει πρήξει με αυτά και τα βάζει παντού!
BMW X1 2016