-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εχω μερικές δεκάδες στρέμματα με ελιές και πληρώνω και πολύ ΕΝΦΙΑ ρε γαμώτο....Μια από τα ίδια! Πίκρα! Όμως μη το χαλάς άσκοπα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά είχες ή τελοσπάντων είχες οδηγήσει για ένα διάστημα και μια Alfa 147.
Θεωρείς ότι η οδηγική διαφορά τους με την X1 είναι στο επίπεδο 'τι οδηγούσα Θεέ μου τόσα χρονια' (υπέρ της X1);Ειχα οδηγήσει την 147 του αδελφου μου η οποία είχε όμως κάποια θέματα με τα λάστιχα, τον άξονα κατι τελωσπάντων και ετρεμε ολόκληρη, οπότε ναι δεν ενθουσιαστηκα αλλά φοβήθηκα μάλλον, αλλά δεν ήταν επαρκές ή σωστό το δειγμα! Αυτά τα έχουμε διευκρινισει και με τον realzeus δημοσιως, οπότε μην θυμάστε επιλεκτικά (αυτό όχι για εσένα αλλά για άλλη αναφορά από άλλον)
Οπως ομως εχω πει εγώ δεν κάνω συγκρίσεις με χαμηλά γιατι τελευταία κύρια (c segment και πάνω) χαμηλα που οδήγησα σε ταξίδι ήταν η κορόλλα και το mondeo του 2003 του πατέρα μου που ΟΚ μόνο το ford ήταν αξιόλογο αλλά και αυτό είχε ύψος για την εποχή του ... αλλά το πάτημα και την αίσθηση σε καμπές και στροφές της Χ1 δεν τις πλησιάζει....Προσωπικά δεν να έχω διαβάσει τις διευκρινήσεις που λες, δεν διαβάζω και ότι πόστ υπάρχει στο φόρουμ, αλλά δεν έχει και καμία σημασία στην τελική.
Σαφώς και η κατάσταση ενός αυτοκινήτου παίζει μεγάλο ρόλο, πιστεύω ότι αν ήταν σε καλή κατάσταση η 147 (η οποία παρεμπιπτόντως έχει και διπλά ψαλίδια) δεν θα είχες τέτοια εμπειρία. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγες.
Ένας μέσος οδηγός μπορεί να καταλάβει ότι ένα χαμηλότερο και καλά στημένο αυτοκίνητο πατάει και συμπεριφέρεται σαφώς καλύτερα στο δρόμο από ένα αντίστοιχα καλοστημένο ψηλότερο (όπως π.χ. η Χ1).Το ότι μονοπωλούν το ενδιαφέρον τα θέματα των SUV όπως ανέφερες είναι μια πραγματικότητα, αλλά αυτό καλό είναι να μην οδηγεί σε γενικεύσεις και υπερβολές. Ευκαιρίας δοθείσης της αναφοράς για τα διπλά ψαλίδια και τα γόνατα πάντως, θα πω ότι κάποτε (όχι πολύ παλιά) σε αυτό το φόρουμ δεν ήταν έτσι, πριν γίνει η 'διάσπαση' που έφυγαν μέλη με γνώση και εμπειρία στο στήσιμο και σε τεχνικά θέματα και γινόταν αρκετή σχετική ανάλυση για την οδική συμπεριφορά αντί να συζητάμε μόνο για χώρους, βαλίτσες και για το πόσο ωραία που είναι η ψηλή θέση οδήγησης των SUV...Ίσως οι πιο παλιοί να θυμούνται.
Αλλάζουν οι καιροί βέβαια... -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αλέξανδρε εχεις δίκιο! Δεν είναι προφανώς super car η Χ1. Απλά ένα καλό και ποιοτικό αυτοκίνητο, άνετο, που πάει καλά στο δρόμο, στρίβει ωραία και έχει κάποιος τη δυνατότητα να το πάρει και σε φθηνή έκδοση και σε ακριβότερες.
Ειδικότερα είναι όμως αυτοκίνητο και όχι tablet ή fashion statement και στα βασικά πράγματα δεν κάνει εκπτώσεις.
Όπως έχω ξαναπεί άλλωστε, ότι πληρώσεις παίρνεις. Άλλοι βάζουν χάνδρες για να πουλήσουν άλλοι βάζουν ψεύτικη μούρη, η Χ1 ειδικά για το που ανέκαθεν ήταν η μάρκα και αυτά που δίνει είναι ίσως και vfm πέρα από καλό αυτοκίνητο. Ειλικρινά παντως θεωρώ βλακώδες να τσακωνόμαστε σαν τα παιδάκια εδώ μέσα για τα σίδερα και τος λαμαρίνες.Στέφανε συγνώμη αλλά με αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς εδωμέσα, αποκομίζει κανείς την εντύπωση ότι η Χ1 πάει καλύτερα και είναι πιο απολαυστικό στη γρήγορη οδήγηση από Megane RS (λογικό άλλωστε, αφού το Ρενώ έχει ημιάκαμπτο ).
Δεν διαφωνεί κανείς ότι είναι ένα καλό αυτοκίνητο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ, η οποία θυμίζω ότι είναι αυτή των SUV/Crossover που σημαίνει ότι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ τίθενται περιορισμοί για το πόσο καλό μπορεί να είναι στην άσφαλτο, αλλά μέχρι εκεί.VFM η BMW ποτέ δεν ήταν και μάλλον ποτέ δε θα γίνει. Απεναντίας, είναι πασίγνωστο ότι ένα μέρος της τιμής των BMW και γενικά των πρίμιουμ εταιρειών (με διακυμάνσεις ανάλογα το μοντέλο) πάει στο σήμα και στο μάρκετινγκ.
Δεν μπρορω να καταλαβω τι νοημα εχει να πεταμε σε ολες τις συζητησεις το Megane RS που ειναι ενα περιορισμενης παραγωγης αμαξι και ακριβο και ΝΑΙ αν ειχε ανεξαρτητη αναρτηση πισω θα ηταν καλυτερο απο οτι ειναι τωρα. Γρηγορα αμαξια με ημιακαμπτο υπηρχαν και παλαιοτερα πολλα (διαφορα Γκολφ πχ) αλλα και Αουντι κλπ τα ιδια αμαξια με ανεξαρτητη αναρτηση πισω και 4κινηση ειναι σαφεστατα ποιο ενδιαφερον οδηγικα παρα το αυξημενο βαρος. Οδηγησα το τελευταιο S3 και πραγματι εχει διαφορετικη αισθηση απο μπροστοκινητο παροτι απλα Χαλντεξ εχει.
Να αναμενουμε το νεο τετρακινητο σειρα 1 με χαλντεξ και 300 ιππους που ετοιμαζεται να δουμε κατα ποσο το νεο Μεγκαν θα ειναι καλυτερο.
-
Το megane rs είναι μαζικης παραγωγης αυτοκινητο. Και ο λογος ο οποιος αναφερθηκε ειναι οτι αποτελειται παραδειγμα εξαιρετικου αυτοκινητου μρ ημιακαμπτο. Τα χουμε πει πολλες φορες για την τυπολογια οσο αν κι εγω ειναι θετικα προκατειλλημενος υπερ των πολλαπλων.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αλέξανδρε εχεις δίκιο! Δεν είναι προφανώς super car η Χ1. Απλά ένα καλό και ποιοτικό αυτοκίνητο, άνετο, που πάει καλά στο δρόμο, στρίβει ωραία και έχει κάποιος τη δυνατότητα να το πάρει και σε φθηνή έκδοση και σε ακριβότερες.
Ειδικότερα είναι όμως αυτοκίνητο και όχι tablet ή fashion statement και στα βασικά πράγματα δεν κάνει εκπτώσεις.
Όπως έχω ξαναπεί άλλωστε, ότι πληρώσεις παίρνεις. Άλλοι βάζουν χάνδρες για να πουλήσουν άλλοι βάζουν ψεύτικη μούρη, η Χ1 ειδικά για το που ανέκαθεν ήταν η μάρκα και αυτά που δίνει είναι ίσως και vfm πέρα από καλό αυτοκίνητο. Ειλικρινά παντως θεωρώ βλακώδες να τσακωνόμαστε σαν τα παιδάκια εδώ μέσα για τα σίδερα και τος λαμαρίνες.Στέφανε συγνώμη αλλά με αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς εδωμέσα, αποκομίζει κανείς την εντύπωση ότι η Χ1 πάει καλύτερα και είναι πιο απολαυστικό στη γρήγορη οδήγηση από Megane RS (λογικό άλλωστε, αφού το Ρενώ έχει ημιάκαμπτο ).
Δεν διαφωνεί κανείς ότι είναι ένα καλό αυτοκίνητο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ, η οποία θυμίζω ότι είναι αυτή των SUV/Crossover που σημαίνει ότι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ τίθενται περιορισμοί για το πόσο καλό μπορεί να είναι στην άσφαλτο, αλλά μέχρι εκεί.VFM η BMW ποτέ δεν ήταν και μάλλον ποτέ δε θα γίνει. Απεναντίας, είναι πασίγνωστο ότι ένα μέρος της τιμής των BMW και γενικά των πρίμιουμ εταιρειών (με διακυμάνσεις ανάλογα το μοντέλο) πάει στο σήμα και στο μάρκετινγκ.
Δεν μπρορω να καταλαβω τι νοημα εχει να πεταμε σε ολες τις συζητησεις το Megane RS που ειναι ενα περιορισμενης παραγωγης αμαξι και ακριβο και ΝΑΙ αν ειχε ανεξαρτητη αναρτηση πισω θα ηταν καλυτερο απο οτι ειναι τωρα. Γρηγορα αμαξια με ημιακαμπτο υπηρχαν και παλαιοτερα πολλα (διαφορα Γκολφ πχ) αλλα και Αουντι κλπ τα ιδια αμαξια με ανεξαρτητη αναρτηση πισω και 4κινηση ειναι σαφεστατα ποιο ενδιαφερον οδηγικα παρα το αυξημενο βαρος. Οδηγησα το τελευταιο S3 και πραγματι εχει διαφορετικη αισθηση απο μπροστοκινητο παροτι απλα Χαλντεξ εχει.
Να αναμενουμε το νεο τετρακινητο σειρα 1 με χαλντεξ και 300 ιππους που ετοιμαζεται να δουμε κατα ποσο το νεο Μεγκαν θα ειναι καλυτερο.
Με κάλυψε πλήρως ο νονός.
Επίσης, επειδή ανέφερες ότι είναι** ακριβό** και επειδή έχει πολύς λόγος για την οδηγική απόλαυση που προσφέρει η Χ1 στη γρήγορη οδήγηση, σημείωσε ότι με βάση την τιμή του στις Ευρωπαϊκές χώρες (εδώ δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει) κοστίζει περίπου όσο μια δικίνητη Χ1 με 136 ατίθασα άλογα, 3κύλινδρο κινητήρα και μέτριο εξοπλισμό.
Μάντεψε λοιπόν ποιο είναι πιο ακριβό και ποιο θα έπαιρνε κάποιος (με τα ίδια σχεδόν λεφτά) που τον ενδιαφέρει η οδηγική απόλαυση.
Ναι ξέρω η Χ1 έχει πολλαπλούς συνδέσμους, καλύτερα πλαστικά και 115,876 περισσότερα λίτρα πορτ παγκάζ .
-
Απο 39400 στην Γαλλια, παρακαλω ενημερωσου πριν γραψεις το οτιδηποτε. Χ1 αυτοματο με τους αυξημενους φορους στην Ελλαδα 33-34κ τα δινουν. Πηγαινε παρε προσφορα.
-
Απο 39400 στην Γαλλια, παρακαλω ενημερωσου πριν γραψεις το οτιδηποτε. Χ1 αυτοματο με τους αυξημενους φορους στην Ελλαδα 33-34κ τα δινουν. Πηγαινε παρε προσφορα.Από 35.350 (χειροκίνητο) και 36.950 (EDC) στην Ιταλία (η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι μαμά της ελληνικής). Και δεν χρειάζονται όλοι αυτόματο.
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysia ... -megane-rs
Σε παρακαλώ λοιπόν και εσύ με την σειρά σου να ενημερώνεσαι δυο φορές πριν γράψεις το οτιδήποτε.
Επίσης, τον ακριβή εξοπλισμό δεν τον ξέρουμε, αλλά ας λάβουμε υπόψη του GT που αποκλείεται να είναι λιγότερος:
http://www.renault.com.gr/cars/newmegan ... ments.html
Πες μου σε παρακαλώ πόσο βγαίνει μια Χ1 με αυτό τον εξοπλισμό (και τα μισά άλογα...);
(full led, navigation με χάρτες, sport καθίσματα κ.α.)Για να μη μιλήσουμε για 4control, launch control κλπ.
-
Απο 39400 στην Γαλλια, παρακαλω ενημερωσου πριν γραψεις το οτιδηποτε. Χ1 αυτοματο με τους αυξημενους φορους στην Ελλαδα 33-34κ τα δινουν. Πηγαινε παρε προσφορα.
Από 35.350 (χειροκίνητο) και 36.950 (EDC) στην Ιταλία (η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι μαμά της ελληνικής). Και δεν χρειάζονται όλοι αυτόματο.
Σε παρακαλώ λοιπόν και εσύ με την σειρά σου να ενημερώνεσαι δυο φορές πριν γράψεις το οτιδήποτε.
Επίσης, τον ακριβή εξοπλισμό δεν τον ξέρουμε, αλλά ας λάβουμε υπόψη του GT που αποκλείεται να είναι λιγότερος:
Πες μου σε παρακαλώ πόσο βγαίνει μια Χ1 με αυτό τον εξοπλισμό (και τα μισά άλογα...);
(full led, navigation με χάρτες, sport καθίσματα κ.α.)Για να μη μιλήσουμε για 4control, launch control κλπ.
που είναι οι τιμες στο Renault.it? Δεν διαβαζω 4τροχους εδώ και 15 χρονια...
Νομιζω 39400 για το χειροκινητο στην Γαλλια.Για τα αλλα σιγα μην παω να παρω και προσφορα....
-
Από 35.350 (χειροκίνητο) και 36.950 (EDC) στην Ιταλία (η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι μαμά της ελληνικής). Και δεν χρειάζονται όλοι αυτόματο.
που είναι οι τιμες στο Renault.it? Δεν διαβαζω 4τροχους εδώ και 15 χρονια...
Νομιζω 39400 για το χειροκινητο στην Γαλλια.Για τα αλλα σιγα μην παω να παρω και προσφορα....
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις το άρθρο.
Λάθος, 37600 είναι το χειροκίνητο στη Γαλλία.
Λίγο υπομονή και σε λίγο θα ξέρουμε και Ελλάδα (ελπίζω).
Καλά κάνεις και δεν θα πας στη BMW γιατί σίγουρα θα βγει πολύ παραπάνω από αυτή που ανέφερες (όσο και να ξεβρακωθούν που λέει και ο φίλος μας ο criuser ).
Όσο για τον περιβόητο ημιάκαμπτο, μάλλον εκεί στη RenaultSport ξέρουν καλύτερα παρά εμείς εδώ. Κι εγώ αμάζι με πολλαπλούς οδηγώ και μάλιστα καλοστημένο αλλά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτερα με ημιάκαμπτο.
Θα δούμε και τους χρόνους που θα κάνει το Cup. -
Δηλαδη ετοιμαζεσαι να το αγορασεις?
-
Δηλαδη ετοιμαζεσαι να το αγορασεις?Εάν μου το κάνεις δώρο ναι, το παραγγέλνω χθες.
Στο υποθετικό ερώτημα που έθεσα και δεν μου απάντησες όμως, αν αποφάσιζα να διαθέσω αυτό το ποσό για αγορά αυτ-του φυσικά και θα το προτιμούσα με τα 1000 από μια X1 1.5.
-
Εάν μου το κάνεις δώρο ναι, το παραγγέλνω χθες.
Στο υποθετικό ερώτημα που έθεσα και δεν μου απάντησες όμως, αν αποφάσιζα να διαθέσω αυτό το ποσό για αγορά αυτ-του φυσικά και θα το προτιμούσα με τα 1000 από μια X1 1.5.
Θα στο κανω, αν μου κανεις δωρο μια Πορσε GT3 κοκ (καλως ηλθατε στα ελληνικα φορουμς )
Θα παω αυριο στον Σφακιανακη να σπεκαρω μια Χ1 1.5 μηπως και σε πεισω να το αγορασεις...
-
Αύριο Καθαρά Δευτέρα να πας και θα τους βρεις όλους εκεί...
-
Εάν μου το κάνεις δώρο ναι, το παραγγέλνω χθες.
Θα στο κανω, αν μου κανεις δωρο μια Πορσε GT3 κοκ (καλως ηλθατε στα ελληνικα φορουμς )
Θα παω αυριο στον Σφακιανακη να σπεκαρω μια Χ1 1.5 μηπως και σε πεισω να το αγορασεις...
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα άλλα είμαι αρκετό καιρό εδώ
Ευχαριστώ για τον κόπο σου, θα περάσω κι εγώ από την Πόρσε να δω τι μπορώ να κάνω για σένα.
ΥΓ: Μην κάνεις τον κόπο αύριο, είναι Καθαρά Δευτέρα, πήγαινε από Τρίτη.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αύριο Καθαρά Δευτέρα να πας και θα τους βρεις όλους εκεί...Για τον Κοραλλι θα κανω αυτη την θυσια (αντι γου κουλουμα θα παω για την υποθεση του )
-
Υποχρεωμένος .
-
Αν θέλετε τιμή για Χ1 στη Γαλλία γράψτε μου χαρακτηριστικά και εξοπλισμό και ο αδερφός μου θα μου στείλει την τιμή. Αν κάποιος γνωρίζει Γαλλικά μπορεί να μπει στο Γαλλικό site της Bmw. Απ' όσο μου έχει πει ο αδερφός μου, αν θέλεις μπορείς να μπεις και να δεις για το μοντέλο που έχεις πόσο κάνουν και τα βασικά ανταλλακτικά: τακάκια, δισκόφρενα, αμορτισέρ, δίσκος - πλατό, το σέρβις. Τα έχουν στο σαιτ αναρτημένα. Οπότε πριν αγοράσεις το μοντέλο ξέρεις πόσο θα θες για συντήρηση.
-
Πάντως στην Προπέλα σήμερα έχουν κόσμο και δουλεύουν . Μάλλον θα υπολογίζουν τις νέες εκπτώσεις πάλι....
Αντε καλή Σαρακοστή ....
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πάντως στην Προπέλα σήμερα έχουν κόσμο και δουλεύουν . Μάλλον θα υπολογίζουν τις νέες εκπτώσεις πάλι....Αντε καλή Σαρακοστή ....
Ενώ στη Citroen υπολογίζουν σε σένα!
Ποιο μεγαλύτερο κορόιδο θα βρουν να τους propotarei τόσο κάθε μέρα τσάμπα!! -
Η σιτροέν έχει καλές τιμές εξ ορισμού από την αρχή . Και κάνει και εκπτωσούλες μετά . Απλά τις διαφημίζει . Δεν τις κάνει κρυφά σαν τα πρίμιουμ μήπως ξεπέσει το κλειδί .
Και εσύ μην πάς σε κανένα πανηγύρι σήμερα , γιατί με την έλλειψη χιούμορ που έχεις θα νομίζεις ότι οι βωμολοχίες απευθύνονται σε σένα....
Και θα αρπαχτείς με κανένα και θα είναι κρίμα γιατί θα τους χαλάσεις το πανηγύρι....
BMW X1 2016