-
Πασάκα μου κακό δεν κάνει να αλλάζεις νωρίτερα (μόνο στην τσέπη σου και στο περιβάλλον), αλλά σίγουρα τα κατάλληλα λάδια αντέχουν τα χιλιόμετρα που λένε οι κατασκευαστές. Βέβαια εδώ υπάρχει άλλο θέμα. Κανονικά θα έπρεπε να μετράνε ώρες λειτουργίας και όχι χλμ, αλλά με τους αισθητήρες που έχουν λύνεται ως ένα βαθμό αυτό.
-
Στο δικο μου μονο θα προσθεσω αν χρειαστει και θα ακολουθω οτι λεει το κομπιουτερ για αλλαγη.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ήμουν λαδάς, πελάτες σαν κι εσάς θα ήθελα. Βέβαια θα πήγαινε στράφι η έρευνα που θα έκανα για να φτιάξω λάδια long life...Δία, δεν έχεις άδικο στις αλλαγές. Κατά την γνώμη μου το θέμα είναι η συνήθεια. Εγώ για παράδειγμα μεγάλωσα με λάδια που τα άλλαζα κάθε 5.000χλμ. Τα 20.000χλμ μου φαίνονται πολλά. Αισθάνομαι ανασφάλεια. Θα μου πεις ότι ο κατασκευαστής ξέρει τι λέει και συμφωνώ. Όμως αν μπει μέσα σου η αμφισβήτηση, μετά μπορεί να χάσεις και τον ύπνο σου. Οπότε αλλάζω τα λάδια νωρίτερα και πληρώνω φυσικά περισσότερα.
-
Kαι εγω στο προηγουμενο αμαξι αλλαζα λαδια κάθε 6 χιλ χμ αλλα ηταν απλα λαδια και όχι συνθετικα Long Life. Βεβαια το αμαξι εβγαλε ένα σωρο προβλήματα...ασχετα φυσικα με το λαδι (ξανθο εμπαινε ξανθο εβγαινε)...το σκοτωσα με μεγαλη χασουρα στα 6.5 χρονια...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ο Φάνης είχε γράψει κάποια στιγμή ότι κ κάποια έρευνα έδειξε ότι αυτό είναι το ταβάνι τους, στην Αμερική αν θυμάμαι καλά.Καλά θυμάσαι. Έγραψα 2 πράγματα:
-
Ότι η BMW USA άλλαξε την οδηγία (η BMW Europe όχι...!! ) και πλέον ορίζει την αλλαγή λαδιών στα 16.000χλμ και όχι στα 30.000χλμ.
-
Ότι στο bmwforum.gr 3-4 μέλη είχαν στείλει τα λάδια τους για ανάλυση στο blackstone (https://www.blackstone-labs.com/) - όχι μια φορά αλλά τα έστελναν τακτικά σε διάφορα χιλιόμετρα αλλαγών και το συμπέρασμα ήταν ότι τα λάδια μέχρι τα 15-18.000χλμ ήταν ΟΚ, μετά είχαν χάσει πολλές από τις ιδιότητές τους.
-
-
Αν κανεις 16 χιλ χμ στα 2 χρονια είναι οκ τα λαδια?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν κανεις 16 χιλ χμ στα 2 χρονια είναι οκ τα λαδια?Ναι. Τα λάδια προδιαγραφών LL-04 άνετα αντέχουν - χρονικά - 2 χρόνια.
-
Εχω την εντυπωση ότι στην Αμερική δεν εχουν LL04 γιαυτο τα αλλαξαν...
Αλλαξα στα 14100 χμ και 2 χρονια. Πριν παω για την αλλαγη μετρησα την σταθμη και μου τη εβγαλε στο ελαχιστο και να βαλω 1 λτ με την πρωτη ευκαιρια.
Εκανα το 1ο σερβις. Τωρα το 2ο μου το βγαζει σε 1 χρονο. Εσενα Φανη στο 116 ποτε ηταν το 2ο σερβις?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ο Φάνης είχε γράψει κάποια στιγμή ότι κ κάποια έρευνα έδειξε ότι αυτό είναι το ταβάνι τους, στην Αμερική αν θυμάμαι καλά.
Καλά θυμάσαι. Έγραψα 2 πράγματα:
-
Ότι η BMW USA άλλαξε την οδηγία (η BMW Europe όχι...!! ) και πλέον ορίζει την αλλαγή λαδιών στα 16.000χλμ και όχι στα 30.000χλμ.
-
Ότι στο bmwforum.gr 3-4 μέλη είχαν στείλει τα λάδια τους για ανάλυση στο blackstone (https://www.blackstone-labs.com/) - όχι μια φορά αλλά τα έστελναν τακτικά σε διάφορα χιλιόμετρα αλλαγών και το συμπέρασμα ήταν ότι τα λάδια μέχρι τα 15-18.000χλμ ήταν ΟΚ, μετά είχαν χάσει πολλές από τις ιδιότητές τους.
Ευχαριστώ κούκλε!
-
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εχω την εντυπωση ότι στην Αμερική δεν εχουν LL04 γιαυτο τα αλλαξαν...Εκανα το 1ο σερβις. Τωρα το 2ο μου το βγαζει σε 1 χρονο. Εσενα Φανη στο 116 ποτε ηταν το 2ο σερβις?
Άγη, εννοείται ότι έχουν LL-04 προδιαγραφές και στην Αμερική! Είναι παγκόσμιες προδιαγραφές και μάλιστα υπάρχει ειδική έκδοση στην Αμερική 'Castol Euro specs'.
Εμένα μου έβγαζε σερβις στα 2 χρόνια ή σε χιλιόμετρα περίπου στα 22-24.000χλμ για λάδια. Αλλά εγώ ούτως η άλλως έκανα service (λάδια, φίλτρο λαδιού, αέρα και καμπίνας) κάθε χρόνο (περίπου 12-15.000χλμ ήταν για εμένα), γιατί ήμουν ψυχάκιας και τότε μπορούσα να 'πετάξω' τα χρήματά μου!
-
Μια φωτό από τη σημερινή μας εκδρομή !
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μια φωτό από τη σημερινή μας εκδρομή !Μπράβο Στέφανε! Αυτά είναι τα ωραία!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Μια φωτό από τη σημερινή μας εκδρομή !
Μπράβο Στέφανε! Αυτά είναι τα ωραία!!
Το δευτερο απο δεξια το σκουρο τι ειναι?
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Το δευτερο απο δεξια το σκουρο τι ειναι?Δεν φαίνεται καθόλου καθαρά. Εμένα μου μοιάζει για το Chestnut Bronze, αλλά θα μπορούσε να είναι και το Sparkling Brown.
-
Μαύρο είναι. Πέφτει και ο ήλιος και το ανοίγει πολύ το χρωμα αλλά και τη φωτό αυτή δεν την έχω ακόμα κατεβάσει σε καλή ανάλυση. Μόλις την κατεβάσω, θα την βάλω πάλι.
Εντωμεταξύ να και μια ακόμα:
-
Αυτό είναι γιατρέ (σε προφίλ)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πολύ όμορφο χρώμα και εξαιρετικό σύνολο με την ζάντα.
Απαγορευτικό για Ελλάδα όμως.
-
Ο χρήστης ppascho150 έγραψε:
Αυτό είναι γιατρέ (σε προφίλ)Sent from my iPhone using Tapatalk
Ποσο σου βγηκε το μαλλι?
-
Δεν είναι το δικό μου [emoji3] (εγώ είμαι ο 2ος στη σειρά στη συγκεκριμένη φωτό). Θα στον βρω να σου γράψει εδώ. Το μαύρο είναι το δίλιτρο diesel με 190hp, 40kg ροπή και 4κίνηση.
-
One more
BMW X1 2016