-
Γρηγόρη θυμίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την αυτόματη τετρακίνητη Χ1 με τα 190 άλογα...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Γρηγόρη θυμίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την αυτόματη τετρακίνητη Χ1 με τα 190 άλογα...Τα S001 δεν κανουν για τα δικα σας κλιματα καθοτι κατω απο τους 10 βαθμους γλυστρουν. Επισης θελουν ζεσταμα για να αποδωσουν (να κρατανε δηλαδη) κατι που δεν ειναι δυνατον να γινει στο δικο σου (μονο σε πισωκινητα).
-
Αν δεν βρίσκεις ίδια λάστιχα, Βασίλη, καν'τα μπροστά πίσω και βλέπεις για τετράδα από Φθινόπωρο. Εκτός και αν είναι απαραίτητη η αλλαγή λόγω μεγάλης φθοράς των τωρινών μπροστινών.
Πάντως με 30000χλμ, αν τα κρατήσεις 40000χλμ είσαι μέσα στο ποσοστό 75-25%.
Εγώ στα 40000-50000χλμ που τα κρατάω, κάνω μπροστά πίσω 2 φορές ανά 15000χλμ περίπου και μετά όσο αντέξουν.Υ.Γ. Άλλαξα αμορτισέρ - top mount - μπαράκια ζαμφόρ σήμερα στα 139200 χλμ και το auris έγινε πραγματικά αλλο αμάξι. Λάστιχα από Σεπτέμβρη, με βλέπω για τα falken 914 σε 205/55/16
Είμαστε λίγο off topic, νομίζω. Θα μας δείρουν οι mods
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk -
Βασίλη θα αλλαζα και τα τέσσερα σε Michelin Latitude Sport, τα όποια είναι εξαιρετικά σε βρεγμένο, βρέχει συχνά στην Ηπειρο και θα τα εκτιμήσεις πολύ.
-
Δυστυχώς τα μπροστινά δεν κρατάνε. Έχουν φθαρεί αρκετά κ δεν το ρισκάρω για περισσότερο ιδίως από τη στιγμή που υπάρχουν φορές που πιεζω πολύ το αμάξι. Τα μπροστινά θα αλλαχτουν τώρα κ Σεπτεμβρη θα αλλάξω κ τα πίσω.
Τα michelin είναι μαλακά κ φθείρονται πολύ γρήγορα. Αν κοίταζα για κάτι άλλο αυτά θα ήταν τα goodyear f1
Off topic δεν είμαστε. Γράφουμε για λάστιχα για Χ1
-
Δοκίμασε να τα βάλεις πίσω και να μπαίνει η τετρακίνηση για καβατζα μήπως και το σώσεις και πας για όλα μαζί από Σεπτέμβρη. Αλλιώς άλλαξε τώρα τα μπροστά και το Σεπτέμβρη που θα αλλάξεις και τα πίσω, κάνεις το πρώτο μπος πίσω.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δοκίμασε να τα βάλεις πίσω και να μπαίνει η τετρακίνηση για καβατζα μήπως και το σώσεις και πας για όλα μαζί από Σεπτέμβρη. Αλλιώς άλλαξε τώρα τα μπροστά και το Σεπτέμβρη που θα αλλάξεις και τα πίσω, κάνεις το πρώτο μπος πίσω.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Το δεύτερο μάλλον θα κάνω nick!
-
Βασίλη άλλαξε τα να ξεμπερδεύεις, καλά τα λές. Όσο για το ποιά είναι η σωστή επιλογή, άποψή μου είναι να ΜΗΝ πας σε άλλου τύπου ελαστικά όπως τα sport που είπες, αλλα να βρείς ενα λάστιχο που να είναι σχεδόν ίδιο με τα πολύ καλά που ήδη φοράμε. Για ψάξτο μέσω internet μπάς και τα βρείς στα στείλουν και ησυχάσεις, εγώ αυτό θα έκανα. Επίσης υπάρχει και μια άλλη λύση, που άν αντέχεις οικονομικά ίσως να είναι και καλή. Αλλάζεις τώρα ΟΛΑ τα λάστιχα, και κρατάς τα 2 πισινά στην αποθήκη σου για καβάτζα, ή τα πουλάς στον έμπορο ή αγγελία. Με τη λύση αυτή σου λύνονται τα χέρια νομίζω.
Στέφανε σχετικά με αυτό που έλεγες με την αναβάθμιση των 7 ωρών, άκου τί έγινε πριν 2 ώρες. Με πήραν απο Σπανό για τα χρόνια πολλά (άν και έκαναν λάθος γιατι αύριο στις 21 έχω γενέθλια!) και εντυπωσιάστηκα! Στο τηλεφώνημα αυτό, χωρίς να προλάβω να πώ εγώ κάτι για αναβάθμιση, μου είπε και έκλεισα επιτόπου ραντεβού για την (δωρεάν βέβαια) αναβάθμιση λογισμικού και επαναπρογραμματισμό τα οποία είναι ΚΑΜΠΑΝΙΑ της BMW για τη Χ1 και διαρκεί πάνω απο 7 ώρες... Επίσης μου είπε να κάνω παράλληλα και τη (δωρεάν πάλι) αναβάθμιση χαρτών. Οπότε την Τρίτη το απόγευμα που θα είμαι έτοιμος, θα σου πώ και λεπτομέριες περι του θέματος!
Ελπίζω να βοήθησα !!!
-
...και κάτι που χρωστούσα...
Καλάβρυτα Πάσχα 2017
jpg imagesΜέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων για το καλό
jpg images -
Στο τηλεφώνημα αυτό, χωρίς να προλάβω να πώ εγώ κάτι για αναβάθμιση, μου είπε και έκλεισα επιτόπου ραντεβού για την (δωρεάν βέβαια) αναβάθμιση λογισμικού και επαναπρογραμματισμό τα οποία είναι ΚΑΜΠΑΝΙΑ της BMW για τη Χ1 και διαρκεί πάνω απο 7 ώρες...
Πολυ χρονοβορα η αναβαθμιση και ο επαναπρογραμματισμος ( 7 ωρες......). Υποπτο ......
Δηλαδη καθε φορα που θα βγαζει αναβαθμιση η bmw θα θελουν 7 ωρες το αμαξι;
Γενικα οι αναβαθμισεις με τρομαζουν λιγο γιατι τις περισσοτερες φορες αφορουν patches σε προβληματα που μπορει να παρουσιαστουν στο αμαξι , και γινονται παντα με παραπλευρες απωλειες.....( π.χ. ειμαι κατοχος vw golf tsi 140ps και πανω στον 1 χρονο με ενημερωνουν για την υποχρεωτικη αναβαθμιση. Μετα την αναβαθμιση το αμαξι εχασε το νευρο στις χαμηλες στροφες.......) -
Βασικά το πρόβλημα που διαβάζω ότι προκαλείται από την αναβάθμιση είναι η απώλεια της ένδειξης για τα όρια κυκλοφορίας.
-
εκανα και γω στο δικο μου προσφατα και πηρε 7 ωρες, ψαχνοντας στο ιντερνετ επειδη μου εκανε εντυπωση, ανακαλυψα οτι τα update στις Bmw δεν ειναι τυπου patch δηλαδη εγκατασταση των διορθωμενων μονο παραμετρων, αλλα clean install, δηλ ξαναμπαινει οοοολο το προγραμμα, διορθωμενο/ενημερωμενο φυσικα. Το ματι μου πηρε κατι μεγεθη της ταξης των 30GB. Υπολογισε να κατεβουν ολα αυτα για το καθε vin απο τους σερβερς της bmw και να γινουν clean install, τοτε δεν ειναι παραλογο το 7 ωρες.
-
Περασε κανενας το iDrive 5?
-
Χρόνια πολλά σε όλους και από εμένα.
Η δικιά μου Χ1 δυστυχώς πέρασε τις διακοπές στο γκαράζ μιας και ο προορισμός ήταν ορεινή Ναυπακτία και αυτές τις διαδρομές τις κάνει το Jeep...Με πήραν απο Σπανό για τα χρόνια πολλά (άν και έκαναν λάθος γιατι αύριο στις 21 έχω γενέθλια!) και εντυπωσιάστηκα! Στο τηλεφώνημα αυτό, χωρίς να προλάβω να πώ εγώ κάτι για αναβάθμιση, μου είπε και έκλεισα επιτόπου ραντεβού για την (δωρεάν βέβαια) αναβάθμιση λογισμικού και επαναπρογραμματισμό τα οποία είναι ΚΑΜΠΑΝΙΑ της BMW για τη Χ1 και διαρκεί πάνω απο 7 ώρες..
Ρε Βασίλη τι ημερομηνία γενεθλίων είναι αυτή? Γι'αυτό δεν σε πήραν αύριο γιατί αν κάναν λάθος θα τους έβριζες
Πάντως η αναβάθμιση είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Περιμένουμε αναλυτικό ρεπορτάζ!
-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Χρόνια πολλά σε όλους και από εμένα.
Η δικιά μου Χ1 δυστυχώς πέρασε τις διακοπές στο γκαράζ μιας και ο προορισμός ήταν ορεινή Ναυπακτία και αυτές τις διαδρομές τις κάνει το Jeep...Με πήραν απο Σπανό για τα χρόνια πολλά (άν και έκαναν λάθος γιατι αύριο στις 21 έχω γενέθλια!) και εντυπωσιάστηκα! Στο τηλεφώνημα αυτό, χωρίς να προλάβω να πώ εγώ κάτι για αναβάθμιση, μου είπε και έκλεισα επιτόπου ραντεβού για την (δωρεάν βέβαια) αναβάθμιση λογισμικού και επαναπρογραμματισμό τα οποία είναι ΚΑΜΠΑΝΙΑ της BMW για τη Χ1 και διαρκεί πάνω απο 7 ώρες..
Ρε Βασίλη τι ημερομηνία γενεθλίων είναι αυτή? Γι'αυτό δεν σε πήραν αύριο γιατί αν κάναν λάθος θα τους έβριζες
Πάντως η αναβάθμιση είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Περιμένουμε αναλυτικό ρεπορτάζ!
Χααχαααα!!! Ναί ρε φίλε... 36 χρόνια το ίδιο λέω στη Μάνα μου! Δέν καρατιόσουν μια ημέρα ακόμα? Πάλι καλά που είμαι ΑΕΚτζής και το θεωρώ τυχερό νούμερο το 21.
Την Τρίτη θα έχω πλήρη εικόνα για το θέμα μας, άν και για να εντοπίσω διαφορές προφανώς θα πάρει και 1-2 μέρες οδήγησης μετά. Όπως και να'χει πάντως ΔΕΝ πιστεύω οτι θα αλλάξει τίποτα προς το χειρότερο, μήν τρελαθούμε! Αλλιώς θα την έλεγαν ΥΠΟ-βάθμιση . -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το ιδανικό για αλλαγη μπροστα πισω για μένα ειναι στο 25% και 75% της ζωής των ελαστικών.
Αν πχ αναμένουμε 40.000χλμ απο τα λαστιχα, στα 10.000 και στα 30.000 χλμ.
Έτσι αποφεύγουμε να βάλουμε ενδεχόμενος πολυ πιο φθαρμένα λαστιχα πισω σε σχέση με μπροστα,οπως θα ειναι τα λαστιχα στα περισσότερα προσθιοκινητα αυτοκινητα στο 50% της ζωης τους.Αυτο μαλλον ειναι το ιδανικο για τους ιδιοκτητες βουλκανιζατερ , ωστε να πληρωνονται δυο ή και τρεις φορες (αντι για μια) για ζυγοσταθμιση -απαραιτητη σε καθε μπρος-πισω- .
η ζυγοστάθμιση γιατι ειναι απαραίτητη στην αλλαγη μπρος-πισω;
-
Εγώ στα 40000-50000χλμ που τα κρατάω, κάνω μπροστά πίσω 2 φορές ανά 15000χλμ περίπου
Εσύ Νίκο στις αλλαγές μπρος-πισω κανεις και ζυγοστάθμιση;
-
Ναι, το μαστορι που το πάω για λάστιχα - ευθυγράμμιση (μια φορά το χρόνο σίγουρα) κλπ. Τα κάνει και χωρίς να του το ζητήσω και δεν χρεώνει πολλά, (40€ μπρος-πίσω με ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση) και κάθε φορά το αμάξι είναι αισθητά βελτιωμένο.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης akis1804 έγραψε:
Στο Πολυ χρονοβορα η αναβαθμιση και ο επαναπρογραμματισμος ( 7 ωρες......). Υποπτο ......
Δηλαδη καθε φορα που θα βγαζει αναβαθμιση η bmw θα θελουν 7 ωρες το αμαξι;Καθόλου ύποπτο. Να εξηγήσω λίγο την διαδικασία αναβάθμισης των εγκεφάλων (ναι σωστά διαβάσατε, πληθυντικός αριθμός!) των BMW.
Τα αυτοκίνητα δεν έχουν 1 εγκέφαλο (όπως νομίζουμε οι περισσότεροι, και εγώ έτσι πίστευα) αλλά αρκετούς περισσότοερους, ανάλογα με τον εξοπλισμό του κάθε αυτοκινήτου. Για παράδειγμα η 116 μου είχε 12 συνολικά (!!!)...μηχανής, κιβωτίου, φώτων, τιμονιού, μπαταρίας κλπ. Σε κάθε update, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ γίνεται έλεγχος και αναβάθμιση σε όποιους εγκεφάλους χρειάζεται και ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει το συνεργείο τι θα κάνει update ή να παραλείψει κάτι (αυτή η δυνατότητα υπάρχει ΜΟΝΟ εκτός εξουσιοδοτημένων συνεργείων με άλλα μηχανήματα). Άρα, ανάλογα με τον εξοπλισμό του κάθε αυτοκινήτου και το τι αναβαθμίσεις έχουν κυκλοφορήσει η όλη διαδικασία απαιτεί από 2 έως και 12 ώρες!
Όσο το αυτοκίνητο είναι στην εγγύηση ή η αναβάθμιση είναι μέρος καμπάνιας, όλα ωραία και καλά. Το πρόβλημα είναι εάν χρειαστεί να πληρώσουμε για αυτό...υπολογίστε τις ώρες με €95/ώρα ...
-
Ναι, το μαστορι που το πάω για λάστιχα - ευθυγράμμιση (μια φορά το χρόνο σίγουρα) κλπ. Τα κάνει και χωρίς να του το ζητήσω και δεν χρεώνει πολλά, (40€ μπρος-πίσω με ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση) και κάθε φορά το αμάξι είναι αισθητά βελτιωμένο.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Ποσα χλμ κανεις τον χρόνο;
BMW X1 2016