-
Το τελευταίο επιβεβαιώνει τον υπεύθυνο του Σφακιανακη που μου είχε πει το ίδιο !! Άντε με το καλό να περιποιηθεις το μωρό ! [emoji7]
-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Και κάτι ακόμα που είχε αναφερθεί πρίν πολύ καιρό, το navi μου που είναι το γνήσιο αλλα τοποθετημένο εδώ και όχι στο εργοστάσιο, έχει περαστεί κανονικά στο vin και γενικά στο λογισμικό του εργοστασίου, το εντόπισα χθές και αυτό...Είναι 'γνήσιο' με την έννοια ότι τοποθετείται από την BMW ως retrofit και λειτουργεί με το iDrive και φαίνεται κανονικά στο VIN, αλλά είναι aftermarket λύση, με την έννοια ότι δεν είναι το ίδιο με το εργοστασιακό navi, είναι άλλης εταιρείας και με κάποιες λιγότερες δυνατότητες.
Για να το πω απλά: To Navi retrofit με το Navi το εργοστασιακό, ΔΕΝ είναι το ίδιο σύστημα.
-
.. Βέβαια δεν παίρνω όρκο οτι θα εντοπίσω διαφορές απο σήμερα.
Βασίλη, καλημέρα!
αν θες μετά το update, τσεκάρεις την λειτουργία Limit Info. Σε ξένα φόρουμ αναφέρθηκαν δυσλειτουργίες...
Επίσης, το πήγες αυτοβούλως στην αντιπροσωπεία για αναβάθμιση ή σε καλέσανε εκείνοι;
Η δική μου Χ1 είναι κατασκευής 11-2016. Υπάρχει κάποια οδηγία από την BMW για το ποια αυτοκίνητα χρειάζονται Update?
Κατά τα άλλα, καλή περιποίηση στο 'εργαλείο' -
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Υπάρχει κάποια οδηγία από την BMW για το ποια αυτοκίνητα χρειάζονται Update?
Κατά τα άλλα, καλή περιποίηση στο 'εργαλείο'Οδηγία υπάρχει μόνο εάν είναι σε καμπάνια (TIS ή SIB). Αλλιώς, για να δείς εάν θέλει update, το κουμπώνεις στο διαγνωστικό και αυτό διαβάζει τους εγκεφάλους και σε ενημερώνει.
-
Το σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών εξακολουθεί να λειτουργεί αν αλλάξει κανείς τα λάστιχα, από run-flat σε απλά;
-
η μετρηση πιεσης ελαστικων γινεται απο τις βαλβιδες που εχουν ειδικο συστημα μετρησης πιεσης, αρα αν αλλαξεις λαστιχαθα μετραει κανονικα πιεσεις, αλλα δε θα αλλαξεις τις μεταλλικες βαλβιδες που εχει. Αν αλλαξεις ζαντες θα πρεπει να βαλεις ξανα τις παλιες βαλβιδες! Αυτα ισχυουν στην F30 μου και στις αλλες καινουργιες BMW
-
Νομιζω γινεται με αισθητήρες που είναι ενα με την βαλβιδα και ειναι εσωτερικοι στην ζαντα, αρα πανε με την ζαντα και όχι το λαστιχο.
-
οχι πανε με τη βαλβιδα σιγουρα. Αλλαξα τις σιδερενιες με γνησιες αλουμινιου και επρεπε να βαλω τις βαλβιδες οπωσδηποτε για να μετρησει πιεσεις. Οι γνησιες αλουμινιου τις ειχε μια f30 που εβλεπε την απωλεια πιεσης με τη διαφορα περιστροφης οταν χασει αερα. Επισης υπαρχει και ως ανταλλακτικο. 200 ευρω η μια στην Ελληνικη αντιπροσωπια!!!
http://www.ebay.com/itm/TPMS-Sensors-4- ... SwtnpXoFc4
-
Ευχαριστώ αμφότερους.
Οι αισθητήρες βρίσκονται όντως στη βαλβίδα. Βρήκα το εγχειρίδιο στο νετ και γράφει χαρακτηριστικά: The system monitors tire inflation pressure in the four mounted tires. The system warns you if there is significant loss of pressure in one or more tires. For this purpose, sensors in the tire valves measure the tire inflation pressure and tire temperature... -
Χάθηκα αλλα έρχομαι με νέα για διάφορα θέματα!
Αρχικά να πώ για την αλλαγή στα ελαστικά μου, τα εμπρός-πίσω μετά απο 17.000 χλμ. Φίλος και απόλυτος γνώστης ο λαστιχάς μου (Χρήστος Κυριαζής στη Νέα Χαλκηδόνα, παράδρομος Εθνικής Οδού), μου άλλαξε τα λάστιχα διατηρώντας τις ζάντες όμως στην αρχική τους θέση. Βλέπω απο τα σχόλιά σας πιο πάνω οτι λέτε για τις βαλβίδες και έχετε δίκιο. Μου σύστησε να κάνουμε την αλλαγή έτσι για να είμαστε 100% σίγουροι οτι ΔΕΝ θα έχουμε κανένα πρόβλημα με τους αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών. Και για όποιον βιαστεί να συμπεράνει οτι μου είπε αυτό απλά για να με χρεώσει παραπάνω, να πώ οτι κλασσικά ΔΕΝ μου πήρε χρήματα λόγω γνωριμίας και χρόνιας συνεργασίας. Ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν ο ίδιος σαν να μου έβαζε νέα ελαστικά. Άρα, ναί, δεν είναι και τόοοσο απλό το εμπρός-πίσω.
Όσον αφορά στην αναβάθμισή μου, μου είπαν οτι είναι καμπάνια και αφορά στα Χ1 που ήρθαν Ελλάδα το 2016. Τα πιο καινούρια το έχουν έτοιμο. Μετά απο πολύ μεγάλη επιμονή μου στον τεχνικό του Σπανού, μου είπε οτι η αναβάθμιση αφορά στα 18i βενζίνης (1500cc δηλ) και έχει σχέση με τους ρύπους και κάποιο θέμα καλιμπραρίσματος του εγκεφάλου του μοτέρ μετά απο κάποιες χιλιάδες χλμ οδήγησης. Οτι είναι κάτι σαν τις αναβαθμίσεις στα κινητά μας, η οποία θα εντοπίσει και θα διορθώσει οτιδήποτε πήγε στραβά στη σχέση των εγκεφάλων μεταξύ τους. Ξέχασα να ρωτήσω πόσους έχει το δικό μου αλλα φαντάζομαι οτι είναι αρκετοί. Το πλήρες πακέτο της αναβάθμισης κάνει, μετά το πέρας της, περι τις 2 ημέρες να ολοκληρωθεί, μιας και συνεχίζει το calibration μόνο του. Οπότε θα έχω νεότερα απο βδομάδα. Το μόνο που δεν πήγε καλά ήταν η αναβάθμιση στους χάρτες, η οποία θα είναι την άλλη εβδομάδα διαθέσιμη. Τέλος πάντων θα ξαναπάω ενα πρωί και θα το πάρω μεσημέρι, έχοντας ασφαλώς αυτοκίνητο εξυπηρέτησης για τις ώρες αυτές.Ελπίζω να μήν κούρασα! Συγνώμη για το σεντόνι, αλλα θα σας αποζημιώσω αφου κράτησα για το τέλος το καλύτερο!
Όταν το παρέλαβα, ο ''χάκερ'' του Σπανού μου είπε σιγανόφωνα: Αύριο το πρωί όταν το βάλεις μπρός και πιάσει θερμοκρασία, βγάλτο Εθνική και πάτα το. Θα με θυμηθείς. Και έρχεται το καλό... Το έβγαλα σήμερα!!!! Νιώθω οτι έχει 20 άλογα περισσότερα!!! Δεν υπερβάλω, ξέρω καλά το αυτοκίνητο, ξέρω και απο άλογα... Νομίζω οτι η αναβάθμιση έχει αλλάξει χαρτογράφηση ή whatever αλλα αυτό που ξέρω είναι οτι μπήκα σε άλλο αυτοκίνητο.
Θα γίνει και το ταξιδάκι για 3ήμερο μεθαύριο και θα βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα, αλλα έχω ήδη κάνει 90 χλμ μετά το ''σέρβις'' και εντόπισα μεγάλη διαφορά... -
Απο την στιγμή που σου άλλαξε τα λαστιχα απο την αρχική ζαντα ειναι απαραίτητη και η ζυγοστάθμιση. Και μπρος πισω και ζυγοστάθμιση δωρεάν;
-
Βασίλη παρατήρησες καμιά αλλαγή στο software γενικώς; Τα όρια ταχύτητας εξακολουθεί να τα εντοπίζει;
-
Βασίλη ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Τώρα ετοιμάσου για ερωτήματα:- Η αναβάθμιση είναι για τα μοντέλα που ήθελαν στην Ελλάδα το 2016 ή είναι παραγωγής 2016. Γιατί το δικό μου ήλθε το 2017 αλλά σύμφωνα με το VIN είναι παραγωγής 2016.
- Η καλύτερη συμπεριφορά που αναφέρεις οφείλετε σε κάτι επιπρόσθετο που έκανε ο “hacker”? Γιατί αν η αναβάθμιση ρυθμίζει θέματα ρύπων, τότε πως εξηγούνται τα περισσότερα άλογα?
- Η λειτουργία Limit Info που αναφέρουν και άλλοι φίλοι εδώ υπάρχει?
Ελπίζω να μην σε «έπρηξα» πολύ …
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Απο την στιγμή που σου άλλαξε τα λαστιχα απο την αρχική ζαντα ειναι απαραίτητη και η ζυγοστάθμιση. Και μπρος πισω και ζυγοστάθμιση δωρεάν;Ναί... Αλλα και να με χρέωνε πόσο να έλεγε? 10€ ? Ούτως η άλλως πάντα δώρο πλέον είναι σε αυτόν η ζυγοστάθμιση και τοποθέτηση στα καινούρια λάστιχα. Πολύ απλή και εύκολη διαδικασία για αυτούς. Τέσπα.
Φίλε Emperor, ρώτησα και για τα λάστιχά σου μήπως τα έχει διαθέσιμα και μου είπε οτι όντως άλλαξε αυτό το μοντέλο και έρχεται το ''s'' που έλεγες. Πάντως άν τα θέλεις οπωσδήποτε, μου είπε οτι με ψαξιματάκι θα τα βρείς να τα πάρεις ιντερνετικά.Φωτο απο την οθόνη της Χ1 πρίν και μετά την αναβάθμιση...
-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Απο την στιγμή που σου άλλαξε τα λαστιχα απο την αρχική ζαντα ειναι απαραίτητη και η ζυγοστάθμιση. Και μπρος πισω και ζυγοστάθμιση δωρεάν;
Ναί... Αλλα και να με χρέωνε πόσο να έλεγε? 10€ ? Ούτως η άλλως πάντα δώρο πλέον είναι σε αυτόν η ζυγοστάθμιση και τοποθέτηση στα καινούρια λάστιχα.
Στα καινούργια λαστιχα κανεις δεν χρεώνει για τοποθέτηση ζυγοστάθμιση, το μπρος πισω με βάλε βγάλε λαστιχα (οχι απλως αλλαγη στην θεςη της ζαντας) και ζυγοστάθμιση δωρεάν δεν ειναι δεδομένο ομως.
-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Βασίλη ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Τώρα ετοιμάσου για ερωτήματα:- Η αναβάθμιση είναι για τα μοντέλα που ήθελαν στην Ελλάδα το 2016 ή είναι παραγωγής 2016. Γιατί το δικό μου ήλθε το 2017 αλλά σύμφωνα με το VIN είναι παραγωγής 2016.
- Η καλύτερη συμπεριφορά που αναφέρεις οφείλετε σε κάτι επιπρόσθετο που έκανε ο “hacker”? Γιατί αν η αναβάθμιση ρυθμίζει θέματα ρύπων, τότε πως εξηγούνται τα περισσότερα άλογα?
- Η λειτουργία Limit Info που αναφέρουν και άλλοι φίλοι εδώ υπάρχει?
Ελπίζω να μην σε «έπρηξα» πολύ …
Χαχαχα!!! Ποιό πρήξιμο ρε σύ? Μεγάλη μου χαρά να λέω ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ !
- Κατάλαβα οτι αφορά στα κατασκευασμένα το 2016.
- Μάλλον , με το πονηρό μυαλό μου, μυρίζομαι κάτι που θα το συσχέτιζα με το κυνήγι στο θέμα των ρύπων που τους κάνουν στη Γερμανία... Ίσως απελευθερώνονται τώρα πιά περισσότεροι ρύποι και ίσως αυτό να δίνει άλλη ισχύ στο μοτέρ. Δεν είμαι και μηχανικός, αλλα κάτι τέτοιο υποψιάζομαι...
- Κανένα απολύτως πρόβλημα με το limit info. Δουλεύει κανονικότατα. Μάλιστα με είχατε βάλει στην πρίζα με τόσα που διάβαζα και είχα τα μάτια μου κολλημένα πάνω του. Πάντα σωστή ανάγνωση των πινακίδων.
Παιδιά υπήρχε πολύ μυστήριο στο θέμα της αναβάθμισης, αλλα τον έπρηξα τον άνθρωπο και μετά απο την τσουρεκοποίηση άρχισε να κελαηδάει. Τώρα άν μου είπε μπούρδες, ένας Θεός το ξέρει.
-
Παιδιά υπήρχε πολύ μυστήριο στο θέμα της αναβάθμισης, αλλα τον έπρηξα τον άνθρωπο και μετά απο την τσουρεκοποίηση άρχισε να κελαηδάει. Τώρα άν μου είπε μπούρδες, ένας Θεός το ξέρει.
Ωραίος Βασίλη!
Τώρα που με προετοίμασες, όταν πάω θα έχω και τα σχετικά «ανακριτικά εργαλεία» (μαστίγιο, τανάλιες, λεπίδες κτλ) -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ναί... Αλλα και να με χρέωνε πόσο να έλεγε? 10€ ? Ούτως η άλλως πάντα δώρο πλέον είναι σε αυτόν η ζυγοστάθμιση και τοποθέτηση στα καινούρια λάστιχα.
Στα καινούργια λαστιχα κανεις δεν χρεώνει για τοποθέτηση ζυγοστάθμιση, το μπρος πισω με βάλε βγάλε λαστιχα (οχι απλως αλλαγη στην θεςη της ζαντας) και ζυγοστάθμιση δωρεάν δεν ειναι δεδομένο ομως.
Εννοείται πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ αλλα είπα νωρίτερα οτι ο άνθρωπος είναι φίλος και χρόνια συνεργάτης. Μου έχει αλλάξει δεκάδες 4άδες λάστιχα σε διάφορα αυτοκίνητα όλης της οικογένειας και με ''προσέχει''. Αλλα επαναλαμβάνω, οτι και χρήματα να μου έλεγε, θα ζητούσε ίσως 10 €, δηλαδή ένα αστείο ποσόν για κάτι που θα κάνεις 1 φορά το χρόνο χοντρικά...
-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Ωραίος Βασίλη!
Τώρα που με προετοίμασες, όταν πάω θα έχω και τα σχετικά «ανακριτικά εργαλεία» (μαστίγιο, τανάλιες, λεπίδες κτλ)Σωστόοοοοοοος!!!! Επίσης προτείνω να έχεις προβάρει και ατάκες απο το Νονό Δον Κορλεόνε, τύπου ''θα σου κάνω μια προσφορά που ΔΕΝ μπορείς να αρνηθείς!'' Ρε σύ ένιωσα πολύ άσχημα που ρωτούσα τόσο επίμονα για κάτι που γίνεται δωρεάν, σε αυτοκίνητο με εγγύηση, με κόσμο ουρά απο πίσω μου, σε υπάλληλο που έτρεμε με το τί θα πεί... Τελικά τον πήρα με το ζόρι στην άκρη για να μήν μας ακούν οι υπόλοιποι και τον στρίμωξα. Αλλα μου είπε και το εξής λογικό. ''Γιατί αγχώνεσαι τόσο πολύ με κάτι που γίνεται σε τέτοια αντιπροσωπία, απο τέτοια εταιρία (BMW), χωρίς κόστος και επίσημα?'' Έχει ένα δίκιο... Επίσης μου είπε οτι είμαι ο πρώτος του πελάτης που αντί για να χαίρομαι με την αναβάθμιση, είμαι αγχωμένος.
Τί να πώ? Το σίγουρο είναι οτι το αυτοκίνητο το νιώθω πολύ πιο σβέλτο, με ΙΔΙΑ βενζίνη, ΙΔΙΟ βενζινάδικο, ΙΔΙΑ λάστιχα, ΙΔΙΕΣ διαδρομές και ΙΔΙΟ πιλότο
-
Μακαρι να ισχυει αυτο που ενοιωσες για τον κινητηρα γιατι ειναι ο μονος κινητηρας της εταιρειας που αποδιδει λιγοτερο απο την ονομαστικη του ισχυ. Οι περισσοτεροι αποδιδουν παραπανω.
BMW X1 2016