-
Το εκτεταμενη συνδεσιμοτητα σου δινει εναν φορτιστη και μια επιπλεον κεραια μεσω του κραντλ και ενεργοποιηση να διαβαζεις μηνυματα και μειλ στην οθονη.
Δεν το έχω αυτό. Επίσης δεν έχω τουίτερ και υποθέτω πως έχω το standard-βασικό ηχοσύστημα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το βασικο ηχοσυστημα δεν εχει καθολου τουιτερ. Ενα θετικο που εχει σε σχεση με αλλα αμαξια ειναι οτι δεν παραμορφωνει αν ανεβασεις την ενταση.
Η τελευταια εκδοση του idrive ειναι touchscreen και δουλευει ωραια στην μεγαλη οθονη. Car play ειναι απο φετος επιλογη στην σειρα 1 για 300 ευρω εξτρα, συντομα φανταζομαι θα το δωσουν και στην Χ1. Δεν χρειαζεται να περιμενεις LCI αλλα βασικο να υπαρχει τελευταια εκδοση iDrive που εννοειται δεν γινεται ρετροφιτ (απο καποιο μηνα στην παραγωγη μπαινει δυνατοτερο συστημα για να αντεξει επιπλεον λειτουργειες).
Να σας την χαλασω εδω εχει car play to i10 των 10000 ευρω....Για στάνταρ ηχοσύστημα και προερχόμενος από μη premium αμάξια μια χαρά ακούγεται! Προφανώς σηκώνει αναβάθμιση αφού και η ίδια η εταιρεία σου δίνει 2 επιλογές upgrade!
To αν έχεις cd ή όχι είναι άλλη επιλογή, αλλά ειλικρινά λύπει σε κανέναν; και τα άλλα 2 αμάξια (έτους 2016) δεν έχουν πλέον CD (η toyota στο yaris το αφαίρεσε στο facelit).Ως idrive περιγράφεις καταλαβαίνω το σύνολο του συστήματος, οπότε λογικό μου ακούγεται να προσθέτει και άλλα interfaces λόγω ανταγωνισμού!
Προσωπικά και έχοντας touch screens και στα υπόλοιπα αμάξια αλλά και στο προηγούμενο, βρίσκω το χειριστήριο της BMW (ακόμα και στην απλή έκδοσή του χωρίς δηλαδή το touchpad της ακριβής έκδοσης με την 9αρα σχεδόν οθόνη) πολύ καλύτερο, ασφαλέστερο και βολικότερο interface. Ποτέ μου δεν χώνεψα τις δαχτυλιές στην οθόνη ούτε και την προσπάθεια πατήματος ενός μικρού κουμπιού στην οθόνη όταν κινείσαι με ταχύτητα! Δοκίμασε να κάνεις αναζητηση στον κατάλογο σε touch screen για να καταλάβεις!
Επόμενο βήμα ειναι το gesture control που ΟΚ ακούγεται promising αλλά θέλω να δω την υλοποίηση, που όπως και να έχει δύσκολο να είναι πλήρης, δηλαδή για κάθε λειτουργία του συστήματος.
Τα διάφορα car play κλπ που μπαίνουν στα νεώτερα αμάξια είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου κυκλοφορίας του οχήματος.
Τo νεό i10 είναι πιο καινούργιο από την Χ1 κοκ
Το αν θα μπορέσει να μπει retrofit κάποιο module όπως έκαναν με το navi θα δείξει, μολονότι η BMW θα προτιμήσει νομίζω να δίνει το navi σαν επιλογή παρά ένα αντίστοιχο module για car play για ευνόητους λόγους κέρδους!
Πάντως έχοντας δοκιμάσει τα πάντα και παρότι τρελός gadgetακιας, θεώρω ότι κακώς γίνεται τόσος ντόρος.
Τα συστήματα αυτά σε ένα αμάξι ποτέ δεν θα μπορέσουν να ακολουθούν πλήρως τις εξελίξεις στο θέμα, καθώς οι χρόνοι ανανέωσής τους ειναι μεγαλύτεροι, ενώ και το αμάξι σαν σύνολο έχει άλλες δομές και δίνεται αλλού βάση και προσοχή!
Πέραν της αυτονόητης εμφάνισης στην οθόνη του αυτοκινήτου των google maps ποια άλλη καλή ή απαραίτητη λειτουργία έχει;Κι εγω πιάνω τον εαυτό μου να μου αποσπά την προσοχή ο controller του Χ1 στην εθνική. Στην πόλη ειναι δυο φορές πιο επικίνδυνο για 'φουντάρισμα' στον μπροστινό..
Αυτό βρε πως το κατάφερες; Το να μετακινεισαι ευκολα στις επιλογές κοιτώντας κανονικά το δρόμο είναι το βασικό πλεονέκτημα του συστήματος αυτού! Θα μπορούσα να φανταστώ λίγο περισσοτερη δυσκολία λόγω manual κιβωτίου, όπου κάνεις χρήση του δεξιού χεριού και για άλλα πράγματα αλλά από το να προσπαθείς εν κινήσει να πετύχεις το κουτάκι στην οθόνη είναι σαφώς βολικότερο!
-
δεν εχω δοκιμασει το car play οποτε δεν ξερω τι παιζει με αυτό (αν μπορεσω θα το δοκιμασω προφανως) αλλα βασικα τα μηνυματα στην οθονη θα δεις.
για το καλο συστημα προφανως και θα αξιζει αν κανεις ταξίδια (στην Ελλαδα βεβαια αχρηστο) στην Ευρωπη γιατι σου δινει αρκετες πληροφοριες για δρομους, παρκινγκ κλπ
από αλλους βλεπω όμως ότι ολοι χρησιμοποιουν μη εργοστασιακα συστηματα γιατι είναι ποιο φρεσκα τεχνολογικα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
δεν εχω δοκιμασει το car play οποτε δεν ξερω τι παιζει με αυτό (αν μπορεσω θα το δοκιμασω προφανως) αλλα βασικα τα μηνυματα στην οθονη θα δεις.
για το καλο συστημα προφανως και θα αξιζει αν κανεις ταξίδια (στην Ελλαδα βεβαια αχρηστο) στην Ευρωπη γιατι σου δινει αρκετες πληροφοριες για δρομους, παρκινγκ κλπ
από αλλους βλεπω όμως ότι ολοι χρησιμοποιουν μη εργοστασιακα συστηματα γιατι είναι ποιο φρεσκα τεχνολογικα.Τα aftermarket είναι πάντα πιο ανοιχτά και άρα έυκολα αναβαθμίσιμα.
-
Παγε εμενα μια χαρα μου ειναι το συστημα με την οθονη αφης και αντιστοιχα μια χαρα βολευεται ο πατερας μου με το joystick της mercedes.
Ειναι και θεμα συνηθειας να ξερεις τι ειναι που... δε ξερω πως ηταν το στυστημα της nissan αλλα στο δικο μου:
1)υπαρχουν μεγαλα ωραιοτατα κουμπια για να κανεις εναλλαγη σε ραδιο/τηλ/media
2)αν πατησεις την επιλογη του τηλεφωνου σου εχει δυνατοτητα για 4 αγαπημενες επαφες που βγαινουν σε μεγαλα πλαισια στην οθονη.Το κυριοτερο ειναι οτι πολλα τα κανεις μεσω του τιμονιου. Το μονο μικρο ως επιλογη αφής που μπορω να σκεφτω ειναι το 'πισω' για να πας σε προηγουμενο φακελο.
Ομως αυτη η δυνατοτητα ελεγχεται και απο το τιμονι οταν εχεις την προβολη μενου μουσικης.
(Επισης υπαρχει αισθητηρας οποτε οταν πλησιασεις το δαχτυλο σου στην οθονη αυτη κανει zoom in και μεγαλωνουν τα 'κουμπια')Οποτε απο το τιμονι:
1)μπορεις μ ενα κουμπι να μπεις στις εξερχομενες κλησεις και να καλεσεις απο εκει ενα νουμερο
2)χειριζεσαι τη μουσικη σου ειτε ραδιοφωνου ειτε usb πληρως και βεβαια ενταση-μπρος πισω τραγουδι που το χουν ολα τα αμαξια.Αρα εν κινησει εισαι μια χαρα κομπλε στη τελικη αν θες κατι παραπανω καντο σε φαναρι ή σταματα λιγακι καπου.
Αυτο που ανακαλυψα στο δικο μου τυχαια και ηταν ευχαριστη εκπληξη, ηταν η προβολη αλλα και συνθεση-αποστολη μηνυματων μεσω της οθονης.
Σου επιτρεπει να μη βγαζεις καν το κινητο απο τη τσαντα που ναι πεταμενη στο πισω καθισμα ας πουμε.Ενα πραγμα που βλεπω μονο ως ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ αρνητικο στα συστηματα που ειναι ψηλα στο ταμπλο mercedes, bmw, audi (καλα αυτο χωνεται μεσα) ειναι το θεμα ηλιος, αναλογα με το που παρκαρεις κιολας.
Δε ξερω, καμποσες φορες ας πουμε μπαινω στη mercedes και το infotaintment ειναι μες τον ηλιο..Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Emperor ναι το 25d. Μικρή διαδρομή οποτε δεν έχω και πολλά να πω
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Κλασσική πηγή θορυβων τα παιδικά καθίσματα!
Και στο rav είχα ένα παρόμοιο.
Αντίθετα στο qashqai είχα συντονισμό χωρίς κάθισμα. [emoji14]
Αφού δηλώνεις ψυχαναγκαστικος πάντως θα έπρεπε να πάρεις ένα qq για λίγες μέρες να δοκιμάσεις τα όρια σου [emoji1] [emoji1] [emoji9]Χαχαχαα!!! Φαντάζομαι τότε πως ΚΑΙ ΕΣΥ ,όπως και εγώ, όταν κατεβαίνει η συνοδηγός, πρώτη σου κίνηση είναι να ισιώσεις την αγκράφα της ζώνης της, η οποία μένει μονίμως ανάποδα και ακουμπάει στα πλαστικά της κολώνας ???
-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Κλασσική πηγή θορυβων τα παιδικά καθίσματα!
Και στο rav είχα ένα παρόμοιο.
Αντίθετα στο qashqai είχα συντονισμό χωρίς κάθισμα. [emoji14]
Αφού δηλώνεις ψυχαναγκαστικος πάντως θα έπρεπε να πάρεις ένα qq για λίγες μέρες να δοκιμάσεις τα όρια σου [emoji1] [emoji1] [emoji9]Χαχαχαα!!! Φαντάζομαι τότε πως ΚΑΙ ΕΣΥ ,όπως και εγώ, όταν κατεβαίνει η συνοδηγός, πρώτη σου κίνηση είναι να ισιώσεις την αγκράφα της ζώνης της, η οποία μένει μονίμως ανάποδα και ακουμπάει στα πλαστικά της κολώνας ???
Ω ναι[emoji1]
-
Παιδιά να ρωτήσω αν μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα 2 κινητά με Bluetooth?
Όταν βάζω 2, το ένα μου το βάζει σε αναμονή. -
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω αν μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα 2 κινητά με Bluetooth?
Όταν βάζω 2, το ένα μου το βάζει σε αναμονή.Εξ΄όσων γνωρίζω δεν γίνεται να είναι συνδεδεμένα 2 κινητά, ένα κάθε φορά.
-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Όταν βάζω 2, το ένα μου το βάζει σε αναμονή.και εγώ θα το ήθελα αυτό αλλά στο μόνο αμάξι που το είχα ήταν στο RAV4 όπου είχα βάλει ένα aftermarket parrot ΒΤ και USB adapter που είχε multipoint BT και συνδεόταν με 2 τηλέφωνα!
Η άλλη λύση είναι τηλέφωνο με 2 sim όπου όμως πας αναγκαστικά σε android. -
Καλησπερα στη παρεα. Στον Βασιλη-Φανη-Σπυρο-Στεφανο-Αλεξανδρο(Δια)-Αντρεα κασκαι.... Σορυ αν ξεχναω καποιον. Σας διαβαζω κατα καιρους για να ξεχνιεμαι παιδια. Συνεχιστε ετσι δυναμικα
-
Το λιγότερο που ευχόμαστε όλοι είναι να είσαι γερός δυνατός Νίκο.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Καλησπερα στη παρεα. Στον Βασιλη-Φανη-Σπυρο-Στεφανο-Αλεξανδρο(Δια)-Αντρεα κασκαι.... Σορυ αν ξεχναω καποιον. Σας διαβαζω κατα καιρους για να ξεχνιεμαι παιδια. Συνεχιστε ετσι δυναμικαΓεια σου Κρητίκαρε! Να είσαι υγιής ευχόμαστε όλοι εσύ και όσοι αγαπάς!
Όποτε μπορείς μπαίνε να γράφεις μια καλημέρα να ξέρουμε ότι είσαι καλά!
Τις ευχές και τις σκέψεις μας!
Αν ρίξεις μια ματιά και σε προηγούμενες σελίδες θα δεις ότι σε μνημονεύουμε και ευχόμαστε τα καλύτερα για σένα! -
Σπυρο μου και Βασιλη μου θα μπαινω ρε παιδια πιο συχνα. Καλα ειμαι στην υγεια μου αλλα εσωτερικα ειμαι αδειος και αυτο δε φτιαχνεται τουλαχιστον οχι τωρα. Ψυχολογικα ειμαι ενα ρακος αλλα θα μπαινω εδω γιατι ειχε πει μια κουβεντα ο Βασιλης κονστρακτορ 'κανε αυτο που σου αρεσει για να εισαι καλυτερα'
-
Σπυρο μου και Βασιλη μου θα μπαινω ρε παιδια πιο συχνα. Καλα ειμαι στην υγεια μου αλλα εσωτερικα ειμαι αδειος και αυτο δε φτιαχνεται τουλαχιστον οχι τωρα. Ψυχολογικα ειμαι ενα ρακος αλλα θα μπαινω εδω γιατι ειχε πει μια κουβεντα ο Βασιλης κονστρακτορ 'κανε αυτο που σου αρεσει για να εισαι καλυτερα'Απόλυτα σωστός ο κατασκευαστής! Η κακή ψυχολογία μας μαραζώνει, μας αρρωσταίνει...και πρέπει να βρίσκουμε κάθε αφορμή για να την ξεπερνάμε, όσο δύσκολο και αν είναι...
Πάρε το αμάξι, λοιπόν, και όποτε μπορείς βγες έξω...Κάνε όσα αγαπάς και σε γεμίζουν, έστω και μικρές στιγμές ευτυχίας...
Παράλληλα, προσπάθησε να είσαι δυνατός μέσα από τις μεγάλες δυσκολίες και για σένα και για όσους βρίσκονται γύρω σου και στηρίζονται πάνω σου. Υπομονή φίλε... -
Καλησπερα στη παρεα. Στον Βασιλη-Φανη-Σπυρο-Στεφανο-Αλεξανδρο(Δια)-Αντρεα κασκαι.... Σορυ αν ξεχναω καποιον. Σας διαβαζω κατα καιρους για να ξεχνιεμαι παιδια. Συνεχιστε ετσι δυναμικαΡε φίλε παλικάρι Κρητικέ, πολύ χαίρομαι που ακούμε νέα σου και ακόμα καλύτερα ότι είσαι από υγεία καλά, καθώς όλα τα άλλα φτιάχνονται !!
Απο τα καλύτερα δώρα για την ημέρα (γενέθλια) να μάθω ότι εισαι εδώ και καλά!!! -
Πολύχρονος Στεφανε!! Υγιής κ ευτυχισμένος με την οικογένειά σου!!
Είδα τον νέο Άσο κ σκέφτηκα πόσο ακόμα πιο όμορφη θα είναι η Χ1 facelift με τέτοια φώτα μπροστά!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πολύχρονος Στεφανε!! Υγιής κ ευτυχισμένος με την οικογένειά σου!!
Είδα τον νέο Άσο κ σκέφτηκα πόσο ακόμα πιο όμορφη θα είναι η Χ1 facelift με τέτοια φώτα μπροστά!Ευχαριστώ πολύ!
Μην μας βάζεις ιδέες τώρα με την LCI, ακόμα στο στρώσιμο είναι -
iceman πολύχρονος, ότι επιθυμείς (στο κομμάτι αυτοκίνητο το βρήκες από ότι φαίνεται).
Νίκο χαιρόμαι που είσαι καλά, αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι, εννοείται ότι το ζητάς (νομίζω είχα ξεχάσει να το πω όταν μας είπες για πρόβλημα)
BMW X1 2016