-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αυτό το καντράν με τις ενδείξεις του eco pro κάτω από το στροφόμετρο είναι άλλος κωδικός παραγγελίας ή στάνταρ σε κάποια μοντέλα;
Εμένα όλες οι ενδείξεις είναι στο κέντρο μόνο και στο σημείο εκείνο έχει ένα αναλογικό στιγμιαίο οικονομομετροΕίναι έξτρα εξοπλισμός (welcome to BMW world...πληρώνει έξτρα τα ΠΑΝΤΑ!! ) και ονομάζεται: διευρυμένος πίνακας οργάνων. €170 τον είχα πληρώσει στην 116i. Δεν ξέρω εάν είναι στάνταρ σε κάποιες εκδόσεις της Χ1.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αυτό το καντράν με τις ενδείξεις του eco pro κάτω από το στροφόμετρο είναι άλλος κωδικός παραγγελίας ή στάνταρ σε κάποια μοντέλα;
Εμένα όλες οι ενδείξεις είναι στο κέντρο μόνο και στο σημείο εκείνο έχει ένα αναλογικό στιγμιαίο οικονομομετροΕίναι έξτρα εξοπλισμός (welcome to BMW world...πληρώνει έξτρα τα ΠΑΝΤΑ!! ) και ονομάζεται: διευρυμένος πίνακας οργάνων. €170 τον είχα πληρώσει στην 116i. Δεν ξέρω εάν είναι στάνταρ σε κάποιες εκδόσεις της Χ1.
Στην 20d είναι στάνταρ. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι υστερεί πολύ έναντι του ανταγωνισμού...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κλασσικά εικονογραφημένα!
Μπορεί να τον δίνουν στάνταρ στα δίλιτρα αλλά όντως στα μικρά πρέπει να είναι εξτρα μιας και στο φορτωμένο test drive 18i είχε τον διευρυμένο και μπήκα σε σκέψεις μόνο αφότου είδα τον δικό μου!
Εντάξει δεν βλέπω να παρεχει και τίποτα περισσότερο, απλά είναι λίγο πιο άνετος.Στην 20d είναι στάνταρ. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι υστερεί πολύ έναντι του ανταγωνισμού...
Μην σκάς Βασίλη. Οτι πληροφορία χρειάζεσαι την έχεις σε πολύ πιο βολική θέση στο idrive, άσε που και στο καντράν δεν λείπει κάτι ουσιαστικό, απλά είναι λίγο στριμωγμένα.
Το να έχεις μία ακόμα 4-5 ίντσών οθονη μπροστά στα μάτια σου δεν το θεωρώ και ιδιαίτερα εργονομικό, αλλά μόδα.
Το έχω ζήσει στο QQ και δεν μου λείπει! -
Ο πίνακας οργάνων φαίνεται ξεπερασμένος και ειναι κρίμα για ενα κατα τα αλλα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Φυσικά αν ψάξεις, σε κάθε αμάξι όλο και κατι θα βρεις να σε χαλάει!!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Κλασσικά εικονογραφημένα!
Μπορεί να τον δίνουν στάνταρ στα δίλιτρα αλλά όντως στα μικρά πρέπει να είναι εξτρα μιας και στο φορτωμένο test drive 18i είχε τον διευρυμένο και μπήκα σε σκέψεις μόνο αφότου είδα τον δικό μου!
Εντάξει δεν βλέπω να παρεχει και τίποτα περισσότερο, απλά είναι λίγο πιο άνετος.Στην 20d είναι στάνταρ. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι υστερεί πολύ έναντι του ανταγωνισμού...
Μην σκάς Βασίλη. Οτι πληροφορία χρειάζεσαι την έχεις σε πολύ πιο βολική θέση στο idrive, άσε που και στο καντράν δεν λείπει κάτι ουσιαστικό, απλά είναι λίγο στριμωγμένα.
Το να έχεις μία ακόμα 4-5 ίντσών οθονη μπροστά στα μάτια σου δεν το θεωρώ και ιδιαίτερα εργονομικό, αλλά μόδα.
Το έχω ζήσει στο QQ και δεν μου λείπει!Στεφανε όμως βλέπεις από την άλλη το αντίστοιχο του 3008 ή τον ψηφιακό της audi ή της vw και αισθάνεσαι αδικημένος! Εμένα που μου άρεσουν τα γκατζετς...
-
Βασίλη πιο άρρωστο γκατζετακια από εμένα δύσκολα θα βρεις αλλά ειλικρινά δεν με χαλάει το θέμα και ξέρεις ότι δεν κολλωνω να γκρίνιαξω αλλά τελικά πρώτα να επιλέγουμε αμάξι που να κάνει τη βασική δουλειά του σωστά και μετά ότι παραπάνω έχει ευπρόσδεκτο.
Αυτό το γράφω γιατί βλέπω πολλούς να επιλέγουν πλέον με βάση το αν ένα αμάξι έχει Car play ή το Χ, ψ γκατζετ και όχι είναι καλοστημένο ή αξιόπιστο.
Άλλωστε ένα αυτοκίνητο υπερβαίνει σε χρόνο ζωής τη μέση ζωή κάθε γκατζετ. -
Tην οθονη την εβαλα αλλα αν το ξανακανα δεν θα την εβαζα και θα εβαζα κατι αλλο ποιο πρακτικο. Κανει το καντραν ποιο μοντερνο αλλα δεν ειναι μεγαλη η διαφορα. Παντως εμενα μου αρεσει πολυ οπως ειναι τωρα και δεν θελω ψηφιακο ταμπλω. Αυτο που θα ηθελα ειναι το ναβι με την 8αρα οθονη.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ο πίνακας οργάνων φαίνεται ξεπερασμένος και ειναι κρίμα για ενα κατα τα αλλα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Φυσικά αν ψάξεις, σε κάθε αμάξι όλο και κατι θα βρεις να σε χαλάει!!Sent from my iPad using Tapatalk
Πραγματικά έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Πχ η σύγκριση με του 3008 είναι μέρα με τη νύχτα. Βέβαια κατά τ άλλα είναι κλασικό αμάξι bmw, που ξέρεις τι και που θα το βρεις. Η σπαρτίατικη πολυτέλεια σε σπορ προσανατολισμένη στο οδηγό αίσθηση χωρίς φανφάρες. Πολλοί το εκτιμούν και την επιλέγουν. Αλλά ρε παιδί μου από την Ε32 κάπως έτσι είναι η διάταξη των οργάνων. Αν και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τη κάνει την αλλαγή στο πιο σύγχρονο (εδώ προωθεί τη κίνηση μπροστά...)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Θα ήθελα να ξέρω τι κόστος θα έχουν αυτά τα ψηφιακά καντράν, όταν ύστερα από κάποια χρόνια αρχίσουν ορισμένα να χαλάνε. Σε γνωστής μου το Fabia, είχε χαλάσει η οθόνη του υπολογιστή ταξιδιού στο κέντρο του καντράν και τις είχαν δώσει τιμή αντικατάστασης 900€
Και άντε να μην σου δουλεύει ο υπολογιστής ταξιδιού ΟΚ, αλλά να μην σου δουλεύει ο πίνακας οργάνωνΥΓ. Αν σκεφτώ ειδικά τι προβλήματα είχε με τα ηλεκτρικά το 208 γνωστού μου, μια ανησυχία για το καντράν του 3008 θα την είχα.
-
Αυτο που θα ηθελα ειναι το ναβι με την 8αρα οθονη..
Μες στο μυαλό μου είσαι wantone! Η 8άρα οθόνη με το Navi plus απλά δεν υπάρχει..το απόλυτο gadget!
Είναι το πρώτο που θα έβαζα αν με ρωτούσε κάποιος.
Το ταμπλό και το design γενικότερα του 3008 δεν μου άρεσε καθόλου, όπως και η ποιότητα στο εσωτερικό του Tiguan.
Αντιθέτως, μου αρέσει πολύ το εσωτερικό του Q3 όχι όμως το εξωτερικό του design. Βέβαια γούστα είναι αυτά.. -
Υπαρχει τροπος να περασει μετα την αγορα το navi plus; στο ιντερνετ υπαρχουν τα κομματια για αγορα. Ξερετε καποιον που να το εχει εγκαταστησει μετα ;
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Εγώ δεν θα μπώ στη διαδικασία να πώ και πάλι καλά λόγια υπέρ της Χ1 έναντι του ανταγωνισμού.
Είμαι γνωστός fan της, και το ξέρετε. Αλλα τα νούμερα των πωλήσεων της, στη σημερινή εποχή που όλα είναι πρώτη φορά... τόσο χάλια για σχεδόν όλους μας, αποδεικνύουν οτι η BMW μας είναι ένα πάρα πολύ καλό και όμορφο αυτοκίνητο, μιάς και με αρκετά λιγότερα χρήματα θα μπορούσε κάποιος να βολευτεί και να πάρει κάποιο απο τον ''ανταγωνισμό''.Α!!!!!! Επιτέλους ήρθαν Ελλάδα οι πρώτοι ανεμοθραύστες για τη Χ1 !!! Με πήρε ο δικός μου οτι τους έχει εκεί και έφυγα κατευθείαν και τους κούμπωσα!
-
Κατασκευαστή έχεις απόλυτο δίκιο! Αυτή την στιγμή στα χρήματα δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές που όχι μόνο να αξίζουν τα λεφτά τους αλλά και να ομορφαίνουν τους ελληνικούς δρόμους. Επίσης σε κάθε χώρα που έχει σχεδόν οριστικοποιήσει το ραντεβού με την άτακτη χρεωκοπία είναι σύνηθες φαινόμενο η αύξηση στις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων. Εχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν αυτή η τάση (πχ στην Ρωσία).
-
Βασίλη πιο άρρωστο γκατζετακια από εμένα δύσκολα θα βρεις αλλά ειλικρινά δεν με χαλάει το θέμα και ξέρεις ότι δεν κολλωνω να γκρίνιαξω αλλά τελικά πρώτα να επιλέγουμε αμάξι που να κάνει τη βασική δουλειά του σωστά και μετά ότι παραπάνω έχει ευπρόσδεκτο.
Αυτό το γράφω γιατί βλέπω πολλούς να επιλέγουν πλέον με βάση το αν ένα αμάξι έχει Car play ή το Χ, ψ γκατζετ και όχι είναι καλοστημένο ή αξιόπιστο.
Άλλωστε ένα αυτοκίνητο υπερβαίνει σε χρόνο ζωής τη μέση ζωή κάθε γκατζετ.Και εγώ αυτής της άποψης είμαι, άλλωστε επέλεξα την 20d ακριβώς για αυτόν τον λόγο, επενδύοντας στον κινητήρα του αυτοκινήτου και στερούμενος κάποιον εξοπλισμό, ενώ θα μπορούσα να επιλέξω τον 18d που θα μου επέτρεπε να περισσέψουν αρκετά χρήματα για καλούδια τέτοια. Εντούτοις, τελικά δεν υπάρχει ούτε εδώ σωστό και λάθος, παρά μόνο τι προτιμά ο κάθε οδηγός να έχει ανάλογα και με τις επιθυμίες ή τις ανάγκες του.
-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Εγώ δεν θα μπώ στη διαδικασία να πώ και πάλι καλά λόγια υπέρ της Χ1 έναντι του ανταγωνισμού.
Είμαι γνωστός fan της, και το ξέρετε. Αλλα τα νούμερα των πωλήσεων της, στη σημερινή εποχή που όλα είναι πρώτη φορά... τόσο χάλια για σχεδόν όλους μας, αποδεικνύουν οτι η BMW μας είναι ένα πάρα πολύ καλό και όμορφο αυτοκίνητο, μιάς και με αρκετά λιγότερα χρήματα θα μπορούσε κάποιος να βολευτεί και να πάρει κάποιο απο τον ''ανταγωνισμό''.Α!!!!!! Επιτέλους ήρθαν Ελλάδα οι πρώτοι ανεμοθραύστες για τη Χ1 !!! Με πήρε ο δικός μου οτι τους έχει εκεί και έφυγα κατευθείαν και τους κούμπωσα!
Βαζεις τις φωτιές και φεύγεις!!
Ποιοι ανεμοθραύστες ήρθαν; οι heko? Που και ποσο;
ειναι βασικό αξεσουαρ που βάζω χρονια σε καθε αμάξι μαζί με λασπωτηρες, και ψάχνομαι (λασπωτηρες μαλλον απο eBay) αν και μου έλεγαν οτι στις bmw δεν βαζεις τέτοια πράγματα. -
Ο χρήστης akis1804 έγραψε:
Υπαρχει τροπος να περασει μετα την αγορα το navi plus; στο ιντερνετ υπαρχουν τα κομματια για αγορα. Ξερετε καποιον που να το εχει εγκαταστησει μετα ;Ναι γίνεται, αλλά κοστίζει αρκετά χρήματα. 2 είναι οι τρόποι για να το βάλεις retrofit:
-
Αγοράζεις όλο το σύστημα (μονάδα, οθόνη, χειριστήριο κλπ.) και βρίσκεις κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο με καλό διαγνωστικό εξοπλισμό που να μπορεί να κωδικοποιήσει την μονάδα στο δικό σου VIN για να παίξει και φυσικά να σου κάνει την εγκατάσταση.
-
Αγοράζεις όλο το σύστημα, έτοιμο κωδικοποιημένο για το δικό σου VIN (υπάρχουν στο ebay πωλητές στην Αμερική κυρίως που το κάνουν αυτό), το οποίο όμως είναι αρκετά πιο ακριβό (για την 116 μου στοίχιζε €2.500 μαζί με τα μεταφορικά) και μετά βρίσκεις εξειδικευμένο συνεργείο να το περάσει.
ΥΓ: Εμένα το ταμπλό και το εσωτερικό της Χ1 μου αρέσουν περισσότερα από ΟΛΑ της κατηγορίας της, το βρίσκω πανέμορφο, εξαιρετικά εργονομικό και λειτουργικό και με το Navi plus γίνεται και super τεχνολογικό gadget.
-
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Κατασκευαστή έχεις απόλυτο δίκιο! Αυτή την στιγμή στα χρήματα δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές που όχι μόνο να αξίζουν τα λεφτά τους αλλά και να ομορφαίνουν τους ελληνικούς δρόμους. Επίσης σε κάθε χώρα που έχει σχεδόν οριστικοποιήσει το ραντεβού με την άτακτη χρεωκοπία είναι σύνηθες φαινόμενο η αύξηση στις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων. Εχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν αυτή η τάση (πχ στην Ρωσία)....Σπύρο εύχομαι μόνο να μην συζητήσουμε ποτέ το πόσες ΔΡΑΧΜΕΣ θα έχουν τα αυτοκίνητα, αλλα η αισιοδοξία πρέπει να νικήσει και να μήν κατρακυλίσουμε!
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι, άλλωστε επέλεξα την 20d ακριβώς για αυτόν τον λόγο, επενδύοντας στον κινητήρα του αυτοκινήτου και στερούμενος κάποιον εξοπλισμό, ενώ θα μπορούσα να επιλέξω τον 18d που θα μου επέτρεπε να περισσέψουν αρκετά χρήματα για καλούδια τέτοια. Εντούτοις, τελικά δεν υπάρχει ούτε εδώ σωστό και λάθος, παρά μόνο τι προτιμά ο κάθε οδηγός να έχει ανάλογα και με τις επιθυμίες ή τις ανάγκες του.
Βασίλη καλά έκανες και πήρες αυτό που πήρες! Αυτό σημαίνει οτι εκείνη σε εξυπηρετούσε και σε κάλυπτε, εκείνη προτίμησες. Μακάρι να χώραγαν περισσότερα καρπούζια στις μασχάλες μας και να πέρναμε όλοι και 4κίνητη με μεγάλο μοτέρ και φούλ εξοπλισμό, αλλα ο καθένας μας κάπου υστερεί και κάπου υπερτερεί. Γεροί να είμαστε να τη χαρούμε και τη βολτάρουμε!
Βαζεις τις φωτιές και φεύγεις!!
Ποιοι ανεμοθραύστες ήρθαν; οι heko? Που και ποσο;
ειναι βασικό αξεσουαρ που βάζω χρονια σε καθε αμάξι μαζί με λασπωτηρες, και ψάχνομαι (λασπωτηρες μαλλον απο eBay) αν και μου έλεγαν οτι στις bmw δεν βαζεις τέτοια πράγματα.Σε έφτιαξα ρε Στέφανε! Χαχαχα!!! Λοιπόν, για λασπωτήρες είμαι κάθετος οτι ΔΕΝ... Πιστεύω οτι δεν ταιριάζουν στο στύλ της Χ1, αλλα και εκ πείρας στην οδήγηση της δικιάς μου σε πολλή λάσπη και λοιπές ''βρωμοκαταστάσεις'', δεν χρειάζονται. Οι θόλοι καλύπτουν μια χαρά την ανάγκη για λασπωτήρες.
Ανεμοθραύστες η Heko δεν έχει κατασκευάσει ακόμα, έχω επικοινωνήσει μαζί τους 2-3 φορές. Αυτοί που ήρθαν είναι γερμανικοί,φιμέ και έχουν πολύ εξυπηρετικό σχήμα. Μάλιστα έχουν και ειδικό σημείο με βαθούλωμα για να μην τους ακουμπά ο καθρέπτης όταν κλείνει. Λέγονται ClimAir Sport. Πάρε τηλ και πές οτι είσαι φίλος του Βασίλη με τη λευκή Χ1 και θα έχεις άμεση εξυπηρέτηση. Το κατάστημα λέγεται Ζώτας ( Στάθης ) και είναι στην οδό Αγ.Αναργύρων δίπλα στην Εθνική Οδό στα σύνορα με Νέα Χαλκηδόνα. τηλ 210-2621328. Υπολόγιζε γύρω στα 50 ευρώ τελική τοποθετημένοι. -
Βασίλη ευχαριστώ πολύ! Γνωστοί οι Climair, γερμανικοί αλλά πάντα 10 περίπου ευρώ πιο ακριβοί από τους HEKO.
Θα αφήσω να περάσει λίγος καιρός να κάτσουν σωστά οι μεμβράνες και θα σπέυσω μετά.
Για τους λασπωτήρες σίγουρα κάτι καλύτερο θα κάνουν,έστω και λίγο, ειδικά για βρωμία στον πίσω προφυλακτήρα και για το σπρεύ νερού στους απο πίσω (όπως σωστά προσθεσε παρακάτω ο Δίας), άλλωστε στα νέα αυτοκίνητα είναι πάρα πολύ διακριτικοί!
Και στο QQ λίγοι έβαζαν και όταν έβλεπαν το δικό μου έτρεχαν να παραγγείλουν!
Τελικά απόψε θα τα καταφέρεις στην μπύρα; -
Η ClimAir είναι πιο 'όνομα' από τη Heko, και γενικώς πιο ακριβή. Έχουν 1-2 σοβαρά πλεονεκτήματα (π.χ. δεν θέλουν clips), αλλά είναι πολύ σκληροί/άκαμπτοι και θέλει προσοχή στην τοποθέτηση.
-
Είχα την εντύπωση ότι οι HEKO ήταν πιο σκληροί σε σχέση με τους Climair που είχα δει σε άλλο αμαξι...
http://www.climair.de/shop/product_info ... ERIAL.html
Να και το link όπως μου το έστειλε ο Βασίλης!
BMW X1 2016