-
Τωρα κοιταγα της σελιδα της BMW και πραγματι ο Νταγκουνακης είναι εξουσιοδοτημενο σερβις. Οποτε δεν εχεις θεμα. Ισως να το κοιτάξω και εγω γιατι είναι κοντα μου.
-
Πολλά χρόνια ειναι εξουσιοδοτημένος ο Νταγκουνάκης (απο τοτε που ο Νικος δημου εγραφε στους 4τροχους και ειχε την 325 e36 - μερατροπή στον Νταγκουνάκη) και ειναι απο τα καλύτερα εξουσιοδοτημένα!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τωρα κοιταγα της σελιδα της BMW και πραγματι ο Νταγκουνακης είναι εξουσιοδοτημενο σερβις. Οποτε δεν εχεις θεμα. Ισως να το κοιτάξω και εγω γιατι είναι κοντα μου.Κοίτα το φίλε μου γιατι σήμερα που πήγα είδα πολύ ωραίο κλίμα και χώρο , όχι βέβαια τις υπερβολικές χλιδές του Σπανού, αλλα τα απαραίτητα υπήρχαν όλα! Άσε που θα πώ οτι του πάω και νέο πελάτη και θα μου κάνει καλύτερες τιμές!!!
Χεχεχεχεε!!!
Την Τρίτη το βράδυ με το καλό θα σας έχω πλήρη αναφορά για την επίσκεψή μου και θα έχουμε πλέον ουσιαστικότερη κουβέντα.
ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ οτι με μονάχα με το κλειδί της Χ1 μας, ο άνθρωπος του συνεργείου βλέπει σχεδόν τα πάντα στον υπολογιστή του? Το είδα σήμερα εγώ. Μου είπε χλμ μου, πότε είναι να κάνω service, πότε να βγάλω την 1η ΚΕΚ , κλπ κλπ!!!Η ένδειξη για το πρώτο service στο δικό μου έλεγε να πάω στα 23.000 χλμ (δηλ σε 13.000 ακόμα) ή τον 3ο/2018 (δηλ στους 23 μήνες κατοχής). Άρα όχι στις 30.000 χλμ, αλλα προφανώς υπολογίζει οτι σχεδόν όλα είναι εντός πόλης και άρα πιο καταπιεστικά για το όχημα.
-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ οτι με μονάχα με το κλειδί της Χ1 μας, ο άνθρωπος του συνεργείου βλέπει σχεδόν τα πάντα στον υπολογιστή του? Το είδα σήμερα εγώ. Μου είπε χλμ μου, πότε είναι να κάνω service, πότε να βγάλω την 1η ΚΕΚ , κλπ κλπ!!!
Θεωρω οτι ειναι εφικτο σε ολες τις μαρκες αυτο διοτι οι κωδικοι των κλειδιων ειναι καταχωρημενοι στο συστημα της καθε εταιρειας. Αυτο λειτουργει με την προυποθεση οτι καθε φορα που επισκεπτεσαι το εξουσιοδοτημενο σου ενημερωνουν αυτο το ηλεκτρονικο αρχειο. Γενικα για οποιαδηποτε μαρκα αν πας στην αντιπροσωπεια ενα οποιοδηποτε κλειδι μπορουν να ξερουν τον ιδιοκτητη και ολο το ιστορικο του οχηματος.
-
Ενημερώνονται από το αμάξι κ για διάφορα διαγνωσθεντα προβλήματα. Εμένα μία μέρα μου έβγαλε μήνυμα για την πίεση των ελαστικών - το οποίο διορθώνεται με ρύθμιση από το σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου - κ όταν πήγα στην αντιπροσωπεία για αλλαγή λαδιών μου είπαν ότι το είδαν στο σύστημά τους
-
Τα αμαξια εχουν τηλεφωνο μεσα το οποιο σπο οτι φαινεται συνδεεται με την ΒΜW και δινει τα στοιχεια απο μονο του. Ενα θετικο ειναι οτι αν κλαπει/χαθει μπορει να εντοπιστει σε χρονο dt.
-
Τα αμαξια εχουν τηλεφωνο μεσα το οποιο σπο οτι φαινεται συνδεεται με την ΒΜW και δινει τα στοιχεια απο μονο του. Ενα θετικο ειναι οτι αν κλαπει/χαθει μπορει να εντοπιστει σε χρονο dt.Δε νομιζω να ισχυει αυτο
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τα αμαξια εχουν τηλεφωνο μεσα το οποιο σπο οτι φαινεται συνδεεται με την ΒΜW και δινει τα στοιχεια απο μονο του. Ενα θετικο ειναι οτι αν κλαπει/χαθει μπορει να εντοπιστει σε χρονο dt.
Δε νομιζω να ισχυει αυτο
Γιατι?
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Δε νομιζω να ισχυει αυτο
+1
Ξερετε ποσα πανακριβα BMW(και οχι μονο) εχουν κλαπει? Γιατι δεν τα βρηκε κανεις? -
Δε νομιζω να ισχυει αυτο
Γιατι?
Απ οτι μου ειχε πει φιλος μου που πηρε την 116d ολα τα σερβις ειναι στο κλειδι και απο εκει βλεπουν τι εχει κανει το αμαξι. Δεν εχει βιβλιο οπως παλια
-
Πιθανον να είναι με ΒΤ μεσω του κλειδιού. Παντως το αμαξι μπορει να στειλει ανετα δεδομενα, είμαι σιγουρος ότι το κανει γιατι είναι συνεχως στο ιντερνετ συνδεδεμενο.
Για την παραπανω ερωτηση υπαρχουν νομικα θεματα για τον εντοπισμο, αλλα στην Αγγλια εχει γινει ηδη. Επισης μονο για αμαξια που εχουν GSM connection (όλα που πουλανε τωρα εχουν αλλα φανταζομαι τα παλαιοτερα δεν ειχαν ή ηταν μονο για τα πολύ ακριβα).
-
Εγω ξερω ακριβως το αναποδο με τις bmw. Οτι τις κλεβουν ευκολα ακριβως ολης αυτης της ιστοριας με το κλειδι
-
Το κλειδι είναι άλλη ιστορια από τον εντοπισμο.
-
Σχετικά με το κλειδί-τηλεκοντρόλ...
Πρίν κανενα μήνα, ήμουν με τη γυναίκα και παιδιά μου στη Χ1 και τους πήγα και τους άφησα σε ένα παιδικό πάρτυ. Η γυναίκα μου φεύγοντας νόμιζε οτι το κλειδί ήταν το δικό της κ το πήρε μαζί! Οπότε εγώ συνέχισα και έφυγα. Δεν είχα σβήσει τη μηχανή όσο τους ξεφόρτωνα. Προχωράω και μετά απο 5-6 τετράγωνα σταματάω σε περίπτερο να πάρω καπνό... Το σβήνω! Πάω να κλειδώσω...πουθενά το κλειδί! Την παίρνω κατευθείαν τηλ και επειδή δε μπορούσα καν να κλειδώσω το αμάξι, έπρεπε εκείνη να έρθει να με βρεί! Έλα που είχε μαζί και τα παιδιά (3 και 1 χρόνων) χωρίς καρότσι!
Ε, απο τότε δεν το βγάζω απο την τσέπη μου όταν οδηγάω! Θα μπορούσα να έχω ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο!Οπότε η πολλή τεχνολογία και τα πολλά μπλιμπλίκια, με τρομάζουν! Σκοπός είναι να κάνουν τη ζωή μας εύκολη, αλλα είναι λίγο εώς πολύ εύκολο να σε φέρουν σε δύσκολη θέση!
Το άν λοιπόν κλέβεται ή όχι το αμάξι μας, ή το άν θα το βρούνε, εγώ το έχω λύσει με ένα αντικλεπτικό gps τελευταίας γενιας της G4S και έχω ηρεμήσει. -
Στη δικιά μου χ1 αν το κλειδί απομακρυνθεί από το αμάξι όσο είναι σε λειτουργία βγάζει κατευθείαν μήνυμα στην οθόνη...Σε σένα όχι;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Στη δικιά μου χ1 αν το κλειδί απομακρυνθεί από το αμάξι όσο είναι σε λειτουργία βγάζει κατευθείαν μήνυμα στην οθόνη...Σε σένα όχι;...μου το έβγαλε το μήνυμα αλλα δεν έδωσα σημασία γιατι όταν μπαίνω με τη γυναίκα μου στο αυτοκίνητο, καμια φορά όταν φεύγει εκείνη, μου το γράφει αλλα καπάκι παίρνει σήμα απο το δικό μου κλειδί και συνεχίζω! Το έχει πάντα στην τσάντα της το 2ο για ώρα ανάγκης.
-
Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα:
-
Το κλειδί (εδώ και 15 χρόνια περίπου) σε όλες τις BMW έχει ένα chip που αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες για το αυτοκίνητο (και γίνεται update κάθε φορά που το βάζουμε στην κλειδαριά του τιμονιού ή το έχουμε μαζί μας, για τα keyless) και έτσι στο service μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν μια πρώτη διάγνωση κατά την υποδοχή του πελάτη. Δεν υποκαθιστά την διάγνωση με το διαγνωστικό, αλλά υποβοηθάει την όλη διαδικασία.
-
Το Connected Services χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο για να στέλνει δεδομένα (αυτόματα ή χειροκίνητα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουμε επιλέξει) στον επίσημο επισκευαστή BMW που έχουμε επιλέξει, ώστε να είναι ενήμερος για την κατάσταση τυ αυτοκινήτου μας και εάν επιλέξουμε να κλείσουμε service online*, αυτόματα ενημερώνεται ο επισκευαστής για το ποιες εργασίες απαιτούνται, την κατάσταση του αυτοκινήτου κλπ. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να ξεκλειδωθεί το αυτοκίνητο από τα κεντρικά της BMW*, εφόσον κλειδωθεί ο ιδιοκτήτης εκτός του αυτοκινήτου με το κλειδί μέσα.
** Αυτά τα 2 δεν λειτουργούν στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι δεν λειτουργούσαν που ρώτησα.*
-
-
το 2ο κλειδι για λογους ασφαλειας, θεωρω ειναι πιο σοφο να βρισκεται στο σπιτ-βαση , παρα μαζι με το 1ο στην ιδια διαδρομη.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
το 2ο κλειδι για λογους ασφαλειας, θεωρω ειναι πιο σοφο να βρισκεται στο σπιτ-βαση , παρα μαζι με το 1ο στην ιδια διαδρομη.+1
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
το 2ο κλειδι για λογους ασφαλειας, θεωρω ειναι πιο σοφο να βρισκεται στο σπιτ-βαση , παρα μαζι με το 1ο στην ιδια διαδρομη.Σωστός ο φίλος! Αλλα στην περίπτωσή μου, επειδή σχεδόν καθημερινά οδηγώ και εγώ και η γυναίκα μου και τα 2 μας αυτοκίνητα, τα κλειδιά τα έχουμε πάνω μας για να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για δρομολόγια και δραστηριότητες παιδιών κλπ.
Η συμβουλή του πωλητή στο Σπανό που το αγόρασα ήταν όσον αφορά στο κλείδωμα με το τηλεχειριστήριο, να ΜΗΝ το κλειδώνω σε εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας το παρατεταμένο πάτημα που κλείνει παράθυρα καθρέπτες και πανοραμική, και να το κλειδώνω πιέζοντας άπαξ το κουμπί, γιατι αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να μου κλέψει κάποιος την κωδικοποίηση του κλειδιού εάν βρίσκεται κοντά με το ειδικό μηχάνημα. Αυτό το ξέρω και λόγω δουλειάς οτι συμβαίνει συχνά σε γκαραζόπορτες και άλλα τηλεχειριζόμενα αντικείμενα.Άν πέσεις σε χάκερ κ μπείς στο μάτι του, τον ήπιες με λίγα λόγια... Βλέπω πολύ CSI κλπ ίσως αλλα καλύτερα να φυλάμε τα ρούχα μας, έτσι???
BMW X1 2016