-
Μην απολογεισαι!! Ολους μας εχει μπερδεψει η BMW με τα ονοματα και τις συνεχεις αλλαγες: ο Ν54 ηταν με 2 τουρμπο, ομως στο Ν55 εγινε μονο τουρμπο twinscroll που ομως για την Alpina εβγαινε ο Ν55 με 2 τουρμπο που αργοτερα χρησιμοποιησε και η BMW (ως S55 στην Μ3)!!
Εχουμε και τον 3λιτρο ντιζελ με 1, 2 και 3 τουρμπο (30d, 40d & 50d αντιστοιχα). Γενικως μπαχαλο και μπερδεμα!!
-
ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις.
Το αμαξι το δοκιμασα test drive (20d xdrive αυτοματο χωρις paddles). Μαλιστα μου το δωσανε για 1 ωρα μονο μου ΧΩΡΙΣ συνοδο πωλητη , πραγμα που με κερδισε απεναντι τους.
Το 20d βγαινει ειτε με μηχανικο , ειτε με αυτοματο (το 25d βγαινει μονο αυτοματο) φαινεται και στο configurator αλλα και στην μια αντιπροσωπεια που πηρα προσφορα , αυτη ηταν με μηχανικο.
Γενικα νομιζω ειναι μια εξαιρετικη επιλογη σε ολους τους τομεις , αν μπορει καποιος να παραβλεψει την τιμη του.
Τωρα στις προσωπικες μου οδηγικες παραξενιες , αλλο μειονεκτημα φοβομουνα και αλλο βρηκα.
Ενω φοβομουνα οτι η συμπεριφορα του στις στροφες θα ειναι χειροτερη απ οτι εχω συνηθισει (λογω suv κατηγοριας) αλλα η ωμοτητα του κινητηρα λογω πετρελαιοροπης θα εκρυβε τις χαμηλοτερες του επιδοσεις απ οτι εχω συνηθισει , συνεβει το αντιθετο. Στις στροφες τελικα δεν ενιωθα καμια ανασφαλεια σε σχεση με οτι εχω συνηθισει με το ττ , αλλα ο κινητηρας ενιωθα οτι δεν βγαζει τελικα brutal δυναμη. Βεβαια στην ρυθμιση sport του κιβωτιου , σαφως το αμαξι αγριευε αλλα και παλι δεν με ενθουσιασε οσο θα ηθελα.
Λογικα με το 25d θα εχω οτι περιμενω, αλλα στο 20d με λιγα εξτρα ξεφευγω οριακα στο budget μου , οποτε με το 25d χωρις εξτρα θα ξεφευγω αρκετα. Στην αντιπροσωπεια μου προτεινανε και την λυση του παραλληλου εγκεφαλου που θα δωσει 30-40 αλογα που 'μου λειπουν' , χωρις να ακυρωνεται η εγγυηση , αλλα δεν θελω να μπλεκω με 'βελτιωσεις' , ασε που μαλλον η αγορα θα γινει με leasing.
Θα ηθελα να περιμενω και το X2 που λογικα θα ειναι πιο κοντα στα σχεδιαστικα μου γουστα , αλλα ηδη εχω βαρεθει να περιμενω για αλλαγη αμαξιου και σιγουρα το χ2 θα ειναι ελαφρως ακριβοτερο απο το χ1 που ηδη εχει ξεπερασει το budget μου.
Anyway καταλαβαινω οτι ζηταω πολλα και ισως γινομαι εριστικος , αλλα παραξενιες ειναι αυτες , σε κατι που μου αρεσει...
ΥΓ: προσωπικα θεωρουσα αδιανοητο αυτοματο κιβωτιο χωρις paddles, αλλα μετα το test drive , καταλαβα οτι μαλλον αχρηστα θα πανε...
-
Σε 2 απο τα 4 αυτοματα αυτοκινητα που ειχα, ηταν με paddles. Μετα τον αρχικο ενθουσιασμο, τα χρησιμοποιουσα εξαιρετικα σπανια. Και ηταν 'σπορ' προσανατολισμου (μινι και Ζ4). Στην Χ1 μαλλον αχρηστα ειναι.
Αυτο που λες με την δυναμη, ειναι ελεω ντιζελ. Θα πρεπει να οδηγησεις την αντιστοιχη εκδοση βενζινης για να εχεις εκρηκτικοτητα.
ΥΓ: σε ποια αντιπροσωπεια πηγες;
-
Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψή σου για το αμάξι, καθώς δίνει μια εντελώς διαφορετική οπτική από τη συνηθισμένη: του οδηγού που προέρχεται από ένα ξεκάθαρα sport αυτοκίνητο κ αναζητά ανάλογη συμπεριφορά κ σε ένα suv!
Καταρχήν να γράψω ότι βλέπω μεγάλη διαφορά στον κινητήρα μετά από σχεδόν 18000 χλμ. Για να δωσω μια ιδέα θα γράψω ότι σε σχέση με οταν παρέλαβα το αμάξι τώρα το eco mode πηγαίνει σχεδόν όπως πηγαινε στην αρχή το κανονικό! Τόσο έχει ανοίξει η μηχανή...Για το sport mode φαντάζεστε...Ο αδερφός μου (μηχανικός...) λέει ότι το αμάξι θα ανοίξει και άλλο μέχρι τα 30000 χλμ...ενω διαφορά υπάρχει κ στην κατανάλωση...
Από την άλλη πλευρά αν θέλεις περισσότερα κ
προερχόμενος από το ΤΤ νομίζω οτι το 25αρι θα καλύψει σίγουρα τις οδηγικες σου ανησυχίες. Έχει νούμερα 1' κάτω από το 20d. Αν ήταν φτηνότερο ούτε εγώ δε θα έλεγα όχι σε αυτο! Ποιος θα έλεγε όχι στα 235 άλογα;;
Φαντάζομαι πετρέλαιο κοιτάς λόγω πολλών χλμ...ΥΓ. Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου για τα paddles αλλά κ που επιβεβαιώνει κ κάποιος οδηγός που οδηγεί ένα ξεκάθαρα sport αμάξι όσα έχω γράψει κατά καιρούς για το εξαιρετικό στήσιμο της Χ1. Πάντα προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται!
-
@kostserb
Εφόσον έχεις Audi, το Q3 δεν σε ενδιαφέρει?? -
Μπορεις να χτυπησεις το καινουριο τιγκουαν στο οποιο ο twin-turbo 2.0 BiTDI είναι ο πιο δυνατός diesel κινητήρας της κατηγορίας, αποδίδοντας 240 ίππους ισχύος και 500 Nm ροπής
Πηγή: http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... z4IYaJNTl2
-
Για 4κινητους μόνο!
Αν βρεθείτε Θεσπρωτία, λατρεύετε τις εντελώς απροσιτες κ άγριες παραλίες κ έχετε διάθεση για περιπέτεια αλλά κ 4κινητο όχημα πρέπει να ζήσετε την εμπειρία της παραλίας Πραπα Μάλι μου βρίσκεται κοντά στην παραλία Καραβοστασι στη Θεσπρωτία. Περίπου 20 λεπτά off road εμπειρίας με αρκετα ιδιαιτερα δύσκολα σημεία όπου χρειάζονταν αργό κ προσεκτικό πέρασμα για να μην υπάρξουν εκπλήξεις...Στο τέλος της διαδρομής χρειάζεται κ περπάτημα 5-10 λεπτά σε σημεία σε πολύ στενο μονοπάτιΗ παραλία απίστευτη με δροσερά γαλαζοπράσινα νερά, υπέροχο βυθό με άπειρα ψάρια κ φυτική ζωή σε αποζημιώνει με το παραπάνω!
Στα του αμαξιού; Η Χ1 δεν προβληματίστηκε ούτε καν γλίστρησε πουθενά παρά το γεγονός ότι ο σε σημεία πολύ κακοτράχαλος χωματόδρομος είχε κ έντονα αναφορικά κ κατηφορικά κομμάτια. Ομολογώ ότι πριν περάσω τέτοια σημεία μια ανασφάλεια την ένιωθα...αλλά το αμάξι φρόντισε να εξαλείψει κάθε φοβία μου αμέσως! Όσοι έχετε 4κινητη Χ1...κάντε off road άφοβα...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Για 4κινητους μόνο!
Αν βρεθείτε Θεσπρωτία, λατρεύετε τις εντελώς απροσιτες κ άγριες παραλίες κ έχετε διάθεση για περιπέτεια αλλά κ 4κινητο όχημα πρέπει να ζήσετε την εμπειρία της παραλίας Πραπα Μάλι μου βρίσκεται κοντά στην παραλία Καραβοστασι στη Θεσπρωτία. Περίπου 20 λεπτά off road εμπειρίας με αρκετα ιδιαιτερα δύσκολα σημεία όπου χρειάζονταν αργό κ προσεκτικό πέρασμα για να μην υπάρξουν εκπλήξεις...Στο τέλος της διαδρομής χρειάζεται κ περπάτημα 5-10 λεπτά σε σημεία σε πολύ στενο μονοπάτιΗ παραλία απίστευτη με δροσερά γαλαζοπράσινα νερά, υπέροχο βυθό με άπειρα ψάρια κ φυτική ζωή σε αποζημιώνει με το παραπάνω!
Στα του αμαξιού; Η Χ1 δεν προβληματίστηκε ούτε καν γλίστρησε πουθενά παρά το γεγονός ότι ο σε σημεία πολύ κακοτράχαλος χωματόδρομος είχε κ έντονα αναφορικά κ κατηφορικά κομμάτια. Ομολογώ ότι πριν περάσω τέτοια σημεία μια ανασφάλεια την ένιωθα...αλλά το αμάξι φρόντισε να εξαλείψει κάθε φοβία μου αμέσως! Όσοι έχετε 4κινητη Χ1...κάντε off road άφοβα...
Άρχοντας, πάντα τέτοια φιλε
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτοκράτορας, όχι άρχοντας!
Και τετρακίνητο να μην έχετε, πάτε σε κάποια άλλη εκεί γύρω, όλες είναι εξαιρετικές. Δυστυχώς δεν βόλεψε να τις χαρώ φέτος...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτοκράτορας, όχι άρχοντας!Και τετρακίνητο να μην έχετε, πάτε σε κάποια άλλη εκεί γύρω, όλες είναι εξαιρετικές. Δυστυχώς δεν βόλεψε να τις χαρώ φέτος...
Χαχα! Αν έρθεις κ εσύ φίλε μου ή κάποιος από τους αγαπητούς συμφορουμιτες προς τα μέρη εδώ (Γιαννενα κ ευρύτερη περιοχή...) στείλτε μου μήνυμα! Κερνάω τσιπ'ρα! Χαχα!
-
6-14 Αυγούστου ήμουν στο Καραβοστασι. Ομολογώ ότι δεν την είδα αυτή τη παραλία. Ήταν προς Αρίλλα ή από την άλλη πλευρά. Γενικά αράξαμε εκεί χωρίς πολλές μετακινήσεις. Πάντως το Χ1 αλλά και το Χ3 μου όπως φαντάζομαι, αντεπεξέρχονται άνετα σε τέτοιες διαδρομές
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
6-14 Αυγούστου ήμουν στο Καραβοστασι. Ομολογώ ότι δεν την είδα αυτή τη παραλία. Ήταν προς Αρίλλα ή από την άλλη πλευρά. Γενικά αράξαμε εκεί χωρίς πολλές μετακινήσεις. Πάντως το Χ1 αλλά και το Χ3 μου όπως φαντάζομαι, αντεπεξέρχονται άνετα σε τέτοιες διαδρομέςSent from my iPhone using Tapatalk
Σπύρο δεν την βλέπεις ούτε έχει πουθενά ταμπέλα πουθενά. Μόνο με ψάξιμο ή με gps τη βρίσκεις. Έχει ορισμένα δύσκολα σημεία κ αρκετά στενά ανάμεσα σε κλαδιά που περνάς εντελώς οριακά. Θέλει προσοχή κ ιδίως σε 3-4 ανηφόρες κ κατηφορες γιατί έχει πολυ μεγάλες λακκούβες κ μπορεί ακόμη κ ψηλό αμάξι να χτυπήσει. Μεγάλη βοήθεια ήταν το αυτόματο κιβώτιο που κρατά σταθερή κ αργή ταχύτητα χωρίς να πατάς καν γκάζι κ να κλωτσάει το αμάξι σε χάλια σημεία...
-
-
Αυτοκράτορας, όχι άρχοντας!
Και τετρακίνητο να μην έχετε, πάτε σε κάποια άλλη εκεί γύρω, όλες είναι εξαιρετικές. Δυστυχώς δεν βόλεψε να τις χαρώ φέτος...
Χαχα! Αν έρθεις κ εσύ φίλε μου ή κάποιος από τους αγαπητούς συμφορουμιτες προς τα μέρη εδώ (Γιαννενα κ ευρύτερη περιοχή...) στείλτε μου μήνυμα! Κερνάω τσιπ'ρα! Χαχα!
Να είσαι καλά Βασίλη!
-
Φαντάζομαι πετρέλαιο κοιτάς λόγω πολλών χλμ...
Κοιταω πετρελαιο επειδη εχουν παρομοια τιμη και ιπποδυναμη με τους βενζινοκινητηρες του Χ1 , ωστε να εχω καποια οικονομια στην καταναλωση τουλαχιστον, αν οχι και στην τιμη , αν τελικα οντως εξισωσουν τις τιμες με της βενζινης.
ΥΓ: σε ποια αντιπροσωπεια πηγες;
το test drive το εκανα στον Σφακιανακη
@kostserb
Εφόσον έχεις Audi, το Q3 δεν σε ενδιαφέρει??απο την μια δεν μου αρεσει το Q3 και η νεα μασκα που εχει υιοθετησει η audi και απο την αλλη βαρεθηκα το VAG και θελω να δοκιμασω αλλη εταιρεια.
Μπορεις να χτυπησεις το καινουριο τιγκουαν στο οποιο ο twin-turbo 2.0 BiTDI είναι ο πιο δυνατός diesel κινητήρας της κατηγορίας, αποδίδοντας 240 ίππους ισχύος και 500 Nm ροπής
Πηγή: http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... z4IYaJNTl2
το εχω υποψιν αν και δεν μου πολυαρεσει απο τις φωτο τουλαχιστον και επισης τα αρθρα δεν αναφερουν ποτε θα διατεθει στην Ελληνικη αγορα. Σιγουρα μια βολτα απο την αντιπροσωπεια θα την κανω, αν και οπως ειπα θα θελα να φυγω απο το VAG.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Στην αντιπροσωπεια μου προτεινανε και την λυση του παραλληλου εγκεφαλου που θα δωσει 30-40 αλογα που 'μου λειπουν' , χωρις να ακυρωνεται η εγγυηση , αλλα δεν θελω να μπλεκω με 'βελτιωσεις' , ασε που μαλλον η αγορα θα γινει με leasing.Ξαναδιαβάζοντας το μήνυμά σου και επειδή μου έκανε εντύπωση αυτό που σου πρότειναν, θα μπορούσες να γράψεις κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω για το τι ακριβώς θα έκαναν και με τι κόστος;
Ρωτάω γιατί διάβασα ότι οι βελτιώσεις που γίνονται στην bmw έχουν κόστος ανάλογο με αυτό που κοστίζει η παραπάνω έκδοση (και την οποία φτάνεις ουσιαστικά με τη βελτίωση...). Διαφορετικά θα έπαιρναν όλοι μικρότερη έκδοση και θα ανέβαζαν την απόδοση του κινητήρα με μικρότερο κόστος.
Επειδή αυτά απλά τα διάβασα κάπου κάποια στιγμή και δεν γνωρίζω το πόσο αληθινά είναι διατηρώ επιφυλάξεις για την αξιοπιστία τους... -
Παραλληλο συνηθως δε βαζεις. Οι πολυ γνωστες εταιριες που ασχολουνται μονο με μια εταιρια κανουν επαναπρογραμματισμο εγκεφαλου οπως η mtm για το γκρουπ vw
-
Πολλές λύσεις για βελτίωση Βασίλη, με τον παράλληλο της Schnitzer (για εμένα η καλύτερη λύση) να κοστίζει περί τα €2.000, ενώ λύσεις reflash περίπου τα μισά.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πολλές λύσεις για βελτίωση Βασίλη, με τον παράλληλο της Schnitzer (για εμένα η καλύτερη λύση) να κοστίζει περί τα €2.000, ενώ λύσεις reflash περίπου τα μισά.Παραλληλο βαζει και οχι επαναπρογραμματισμο? Σιγουρα? Αν ναι δε το ξερα
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Παραλληλο βαζει και οχι επαναπρογραμματισμο? Σιγουρα? Αν ναι δε το ξερα
1000%. Έχει σταματήσει τον επαναπρογραμματισμό ο Schintzer χρόνια τώρα (βασικά ποτέ δεν έκανε, παρά μόνο σε συνδυασμό με άλλες πιο σοβαρές παρεμβάσεις), μόνο παράλληλο εγκέφαλο πλέον, σε ένα αρκετά υψηλό κόστος αλλά με εγγύηση. Σε κάποιες (ελάχιστες) περιπτώσεις αλλάζει και το intercooler.
BMW X1 2016