-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ψάξε για κριτικές στο νετ, για να δεις πόσο ευχαριστημένοι είναι οι κάτοχοι, ή και βιντεάκια στο youtube, για να έχεις μια καλύτερη εικόνα. Μακάρι να είναι πολύ καλές, για να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς φόβο!
Όσο να 'ναι δεν είναι ό,τι καλύτερο να είσαι στο δρόμο και να τρέμεις μη γίνει καμιά στραβή!Το έχω ήδη κάνει, αλλιώς δεν θα παρέθετα συγκεκριμένο μοντέλο κλπ.
Τότε να ευχηθούμε καλή αγορά!!
-
Off topic αλλά τέτοια πράγματα που μπορεί να κάνουν και ζημιά στο αυτοκίνητο με το βάλε βγάλε κλπ εγώ δεν θα έβαζα ποτέ. Αν δεν μου κάνει το πορτ μπαγκαζ ή θα διάλεγα άλλο αυτοκίνητο ή δεν θα έκανα κάποια διαδρομή.... Ή προφανώς δεν θα έπαιρνα τόσα πράγματα. Αν δεν χωράνε δεν μπαίνουν και μένουν απέξω. . Ειλικρινά τη φάση με βάσεις ποδηλάτων, μπαγκαζιερες τρέιλερ κλπ δεν την καταλαβαίνω. Αν θες να κουβαλησεις τέτοια πράγματα πάρε 'κλουβα'
-
Εγώ διαφωνώ!
Τόσα χρόνια δεν έγινε ποτέ ζημιά στο αυτοκίνητο. Εξαρτάται φυσικά και το τι θα βάλεις επάνω.
Όσο πιο καλές οι μπάρες/μπαγκαζιέρα τόσο λιγότερο έχεις να φοβάσαι.Και διαφωνώ και με το δεύτερο σκέλος. Το μεγάλος όφελος μιας μπαγκαζιέρας είναι ότι την βάζεις και τη βγάζεις όποτε θέλεις χωρίς να πρέπει να φορτωθείς ένα τεράστιο αμάξι για 12 μήνες ενώ το χρειάζεσαι μόνο για 1! Έχεις λοιπόν το μικρότερο αμάξι που χρειάζεσαι 11 μήνες τον χρόνο και τον 12ο βάζεις την μπαγκαζιέρα και κερδίζεις άλλο ένα πορτ παγκαζ. Και την αφαιρείς αμέσως μόλις φτάσεις...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Off topic αλλά τέτοια πράγματα που μπορεί να κάνουν και ζημιά στο αυτοκίνητο με το βάλε βγάλε κλπ εγώ δεν θα έβαζα ποτέ. Αν δεν μου κάνει το πορτ μπαγκαζ ή θα διάλεγα άλλο αυτοκίνητο ή δεν θα έκανα κάποια διαδρομή.... Ή προφανώς δεν θα έπαιρνα τόσα πράγματα. Αν δεν χωράνε δεν μπαίνουν και μένουν απέξω. . Ειλικρινά τη φάση με βάσεις ποδηλάτων, μπαγκαζιερες τρέιλερ κλπ δεν την καταλαβαίνω. Αν θες να κουβαλησεις τέτοια πράγματα πάρε 'κλουβα'Ειδικά αν έχεις ράγες οροφής (αλλά και να μην έχεις, αν βάλεις σωστές ράγες) τι ακριβώς ζημιά μπορεί να γίνει; Εννοείται αν ακολουθείς την προβλεπόμενη διαδικασία, δε φορτώνεις παραπάνω βάρος απ' το επιτρεπόμενο κτλ.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εγώ διαφωνώ!
Τόσα χρόνια δεν έγινε ποτέ ζημιά στο αυτοκίνητο. Εξαρτάται φυσικά και το τι θα βάλεις επάνω.
Όσο πιο καλές οι μπάρες/μπαγκαζιέρα τόσο λιγότερο έχεις να φοβάσαι.
Και διαφωνώ και με το δεύτερο σκέλος. Το μεγάλος όφελος μιας μπαγκαζιέρας είναι ότι την βάζεις και τη βγάζεις όποτε θέλεις χωρίς να πρέπει να φορτωθείς ένα τεράστιο αμάξι για 12 μήνες ενώ το χρειάζεσαι μόνο για 1! Έχεις λοιπόν το μικρότερο αμάξι που χρειάζεσαι 11 μήνες τον χρόνο και τον 12ο βάζεις την μπαγκαζιέρα και κερδίζεις άλλο ένα πορτ παγκαζ. Και την αφαιρείς αμέσως μόλις φτάσεις...Δηλαδή ο τροπος που μαγκώνουν οι βάσεις της μπαγκαζιέρας δεν γρατζουνάνε, δεν αφήνουν σημάδια στη λαμαρίνα;
Αν σου πέσει κάτι πάνω στην οροφή δεν κινδυνευεις να κάνεις ζημιά; Χωρια τα αεροδυναμικά θέματα, αυτά της κατανάλωσης ή της ασφάλειας και της αλλαγής του κέντρου βάρους!
Ειδικά σε πιο υψωμένα αυτοκίνητα όπως τα δικά μας πως κάνεις την τοποθέτηση ή την αφαίρεση χωρίς σκάλα; πως φτάνεις; ακόμα και για το φόρτωμα - ξεφόρτωμα;Δεν παραγνωρίζω τη χρησιμότητα τους για κάποιους αλλά αναφορικά με το δικό μου τρόπο σκέψης αυτός που θα καταλήξει σε αυτή τη λύση είτε διάλεξε λάθος αυτοκίνητο (όχι αναγκαστικά κλούβα, αλλά κάτι που θα τον εξυπηρετεί χειμώνα - καλοκαίρι) είτε δεν μπορεί να βάλει ένα μέτρο στις ανάγκες του και κουβαλάει την προίκα του σε κάθε ταξίδι!
Προσωπικά η χωρητικότητα του πορτ μπαγκαζ υπολογίζεται κατά την αγορά στο αν μας καλύπτει για το καλοκαίρι! Τις υπόλοιπες εποχές είναι άδειο! -
Καλοριζικες! Έχω τις ίδιες, αλλά αθόρυβες δεν τις λες χαχαχα μάλλον φταίνε οι βάσεις ποδηλάτων.. Το σφύριγμα πήγαινε σύννεφο, οπότε άλλαξα ηχεία και πηγή στο αμάξι και δεν τις ακούω πολύ πλέον [emoji38]
Παίδες σοβαρά τώρα χωρίς υπερβολή σκέτες οι μπάρες δεν κάνουν ΚΑΘΟΛΟΥ σφύριγμα.
Χθες μόλις έφυγα από το μαγαζί που μου τις τοποθέτησαν κιόλας τέλεια (να 'ναι καλά ο Κώστας!!) άρχισα να πηγαίνω με πάνω από 100 αρχικά με κλειστά παράθυρα και δεν άκουγα ΤΙΠΟΤΑ! Ε! λέω είναι επειδή το αμάξι έχει εξαιρετική ηχομόνωση...και ανοίγω τα παράθυρα για να δω θόρυβο. Σφύριγμα ΚΑΝΕΝΑ. Ακουγόταν μόνο λίγο ο αέρας που δεν είμαι καν σίγουρος αν ήταν από τις μπάρες, γιατί εκείνη την ώρα φυσούσε και έφερε και καταιγίδα μετά. Μάλιστα, έφτασα μέχρι 120-140 και πάλι τα ίδια...Οι προηγούμενες που είχα, οι μαύρες τετράγωνες, σφύριζαν όντως μετά από τα 80-90. Αυτές καμιά σχέση...Ίσως φταίνε οι δέστρες που έχεις...τι να πω...Οι βάσεις του ποδηλάτου κάνουν τη δουλειά, για να λες ότι δεν ακούγεται τίποτα μόνο με τις σχάρες. Τι να κάνεις, τα γούστα πληρώνονται που λένε [emoji1]
Off topic αλλά τέτοια πράγματα που μπορεί να κάνουν και ζημιά στο αυτοκίνητο με το βάλε βγάλε κλπ εγώ δεν θα έβαζα ποτέ. Αν δεν μου κάνει το πορτ μπαγκαζ ή θα διάλεγα άλλο αυτοκίνητο ή δεν θα έκανα κάποια διαδρομή.... Ή προφανώς δεν θα έπαιρνα τόσα πράγματα. Αν δεν χωράνε δεν μπαίνουν και μένουν απέξω. . Ειλικρινά τη φάση με βάσεις ποδηλάτων, μπαγκαζιερες τρέιλερ κλπ δεν την καταλαβαίνω. Αν θες να κουβαλησεις τέτοια πράγματα πάρε 'κλουβα'
Μακάρι να είχα τα χρήματα να έπαιρνα το αμαξι που θα χώραγε τα ποδήλατα. Αλλά το αυτοκίνητο προϋπήρχε των ποδηλάτων οπότε έπρεπε να βολευτώ με αυτό που είχα. Βέβαια εγώ τις έχω μόνιμα στο αμάξι τις σχάρες με τις βάσεις των ποδηλάτων. Γιατί μονίμως υπάρχει και ένα ποδήλατο στην οροφή [emoji4]
-
Δηλαδή ο τροπος που μαγκώνουν οι βάσεις της μπαγκαζιέρας δεν γρατζουνάνε, δεν αφήνουν σημάδια στη λαμαρίνα;
Αν σου πέσει κάτι πάνω στην οροφή δεν κινδυνευεις να κάνεις ζημιά; Χωρια τα αεροδυναμικά θέματα, αυτά της κατανάλωσης ή της ασφάλειας και της αλλαγής του κέντρου βάρους!
Ειδικά σε πιο υψωμένα αυτοκίνητα όπως τα δικά μας πως κάνεις την τοποθέτηση ή την αφαίρεση χωρίς σκάλα; πως φτάνεις; ακόμα και για το φόρτωμα - ξεφόρτωμα;Δεν παραγνωρίζω τη χρησιμότητα τους για κάποιους αλλά αναφορικά με το δικό μου τρόπο σκέψης αυτός που θα καταλήξει σε αυτή τη λύση είτε διάλεξε λάθος αυτοκίνητο (όχι αναγκαστικά κλούβα, αλλά κάτι που θα τον εξυπηρετεί χειμώνα - καλοκαίρι) είτε δεν μπορεί να βάλει ένα μέτρο στις ανάγκες του και κουβαλάει την προίκα του σε κάθε ταξίδι!
Προσωπικά η χωρητικότητα του πορτ μπαγκαζ υπολογίζεται κατά την αγορά στο αν μας καλύπτει για το καλοκαίρι! Τις υπόλοιπες εποχές είναι άδειο!Το θέμα αποθηκευτικός χώρος στο αυτοκίνητο είναι πολυσύνθετο. Έχει να κάνει και με τις συνθηκες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Π.χ. να πάρω ένα octavia combi να κινείται στην Αθήνα 350 μέρες για να μπορέσω να χωρέσω τα πράγματα στο Αθήνα-Άρτα το καλοκαίρι (και μόνο στο ταξίδι πήγαινε - έλα) είναι ψυχανώμαλο. Το octavia δεν θα χωράει να στρίψει σε πολλά γ@μόστενα, θα κάνω τον διπλάσιο χρόνο (ήδη κάνω πολύ, πάνω από 15') να βρω να παρκάρω το τέρας. Το καρότσι της μπέμπας πιάνει το 70% του πορτμπαγκαζ του Auris, με παρκοκρέβατο, το στρωματάκι και το καθισματάκι φαγητού τιγκάρει.
Επίσης δεν μπορούσα, ούτε μπορώ, να ανταπεξέλθω οικονομικά στην αγορά, συντήρηση και κίνηση ενός μεσαίου αυτοκινήτου.Iceman7 έχει να κάνει με τα κριτήρια και τις προτεραιότητες, με τα οποία επιλέγει κάποιος αυτοκίνητο.
-
Δηλαδή ο τροπος που μαγκώνουν οι βάσεις της μπαγκαζιέρας δεν γρατζουνάνε, δεν αφήνουν σημάδια στη λαμαρίνα;
Προσωπικά η χωρητικότητα του πορτ μπαγκαζ υπολογίζεται κατά την αγορά στο αν μας καλύπτει για το καλοκαίρι! Τις υπόλοιπες εποχές είναι άδειο!Πέραν της ασφάλειας, εστιάζεις σε 'παράπλευρα' θέματα, γρατσουνιές κτλ. Ε λίγο προσοχή θέλει και στο κάτω κάτω και καμιά γρατσουνιά να γίνει δε χάθηκε κι ο κόσμος, άλλωστε μικρογρατσουνιές κάνεις και σε πολλές άλλες συνθήκες. Είναι τώρα λόγος αυτός να μην πάρεις μπαγκαζιέρα;
Όσον αφορά την ασφάλεια δε διαφωνώ αλλά για να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους αφενώς εμπιστεύεσαι μπάρες/μπαγκαζιέρες από αναγνωρισμένους κατασκευαστές αφετέρου οδηγείς πιο προσεχτικά. Δε νομίζω ότι είναι και τόσο πιθανό να έχεις ατύχημα λόγω της μπαγκαζιέρας αν δεν έχεις τα μυαλά πάνω απ' το κεφάλι σου.
Εν γένει συμμερίζομαι αυτά που λέει ο Emperor. Δηλαδή σε περίπτωση αγοράς καινούριου αυτοκινήτου καταρχήν θα κοίταζα ο χώρος αποσκευών αν γίνεται να με καλύπτει πάντα. Τυχαίνει όμως πολλές φορές μια φορά στο τόσο να χρειάζεσαι μεγαλύτερη χωρητικότητα απ' το συνηθισμένο για τον χ ψ λόγο (π.χ. το καλοκαίρι να κουβαλήσεις εξοπλισμό κατάδυσης σ' ένα ταξίδι). Αξίζει γι' αυτή τη φορά να αποκλείεις λύσεις που θα σε βολέψουν το άλλο 95% του χρόνου σου; Κρίμα δεν είναι να έχεις ένα πορτ παγκάζ 600 λίτρων που θα το χρειαστείς για 15 μέρες (κι αυτό για το πήγαιν' έλα) ενώ τις υπόλοιπες να σου φτάνουν 450 λίτρα; Θα κουβαλάς δηλαδή έναν άδειο χώρο αποσκευών με ό,τι αυτό συνεπάγεται (περισσότερο βάρος, μεγαλύτερη κατανάλωση, λιγότερη ευελιξία κτλ. άσε που μπορεί να πάρεις μοντέλο που δε σου πολυαρέσει γιατί αποκλείεις άλλα με μικρότερο χώρο αποσκευών) για την εξαίρεση του κανόνα; Δε λέω να τον χρειάζεσαι συχνά το χώρο - εκεί ναι, είναι βασικό κριτήριο. Αλλά για μια στο τόσο καλύτερα μια μπαγκαζιέρα και καθάρισες.
Εννοείται βέβαια ότι υπάρχουν περιπτώσεις που έχεις ήδη το αυτοκίνητο και μετά δημιουργήθηκε η ανάγκη (π.χ. ένα χόμπι που θέλει πολλά συμπράγκαλα) και δεν μπορείς ν' αλλάξεις αυτοκίνητο ή παίρνεις αυτοκίνητο αλλά δεν μπορείς να πάρεις μεγαλύτερο λόγω οικονομικών. Εκεί η μπαγκαζιέρα είναι μονόδρομος.
Από την άλλη εξίσου θα με χάλαγε να έπαιρνα ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με αντίστοιχες εξωτερικές διαστάσεις αλλά μικρότερο χώρο αποσκευών απ' τον ανταγωνισμό (ενώ τον χρειάζομαι). Εκεί πάλι είναι μια λύση η μπαγκαζιέρα αλλά όχι η καλύτερη. Γιατί εδώ υπάρχουν επιλογές στα ίδια χρήματα που να σε καλύπτουν καλύτερα. Οπότε λες γιατί να 'αναγκαστώ' να πάρω μπαγκαζιέρα; Άλλη αυτή η περίπτωση όμως, άλλο να έχεις ήδη μεγάλο χώρο αποσκευών και η μπαγκαζιέρα να λειτουργεί επικουρικά για τη μία στο τόσο.
-
Μια χαρά τα λένε οι προλαλήσαντες!
Ούτε γρατζουνιά δεν είχα τόσα χρόνια με τις thule! Με τους κατσαπλιαδες οδηγούς είχα ένα σωρό που μου χτυπούσαν το αμάξι γύρω γύρω... -
Αν φοβάσαι για γρατζουνιές, υπάρχουν και άλλες λύσεις
Η αλήθεια είναι πάντως ότι και εγώ απορώ για το πως καταφέρνει να φορτώσει κάποιος μπαγκαζιέρα πάνω σε SUV. Εδώ ακόμη και όταν πλένω το QQ, με το ζόρι φτάνω στην μέση της οροφής, όχι να φόρτωνα και πράγματα πάνω της.
-
Standar παίζει σκάλα ή παρκάρισμα ακριβώς στο παράθυρο του σπιτιού .
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν φοβάσαι για γρατζουνιές, υπάρχουν και άλλες λύσειςΗ αλήθεια είναι πάντως ότι και εγώ απορώ για το πως καταφέρνει να φορτώσει κάποιος μπαγκαζιέρα πάνω σε SUV. Εδώ ακόμη και όταν πλένω το QQ, με το ζόρι φτάνω στην μέση της οροφής, όχι να φόρτωνα και πράγματα πάνω της.
Εγώ είμαι 1.96 Απίθανο να μην φτάνω!
-
Αν φοβάσαι για γρατζουνιές, υπάρχουν και άλλες λύσεις
Η αλήθεια είναι πάντως ότι και εγώ απορώ για το πως καταφέρνει να φορτώσει κάποιος μπαγκαζιέρα πάνω σε SUV. Εδώ ακόμη και όταν πλένω το QQ, με το ζόρι φτάνω στην μέση της οροφής, όχι να φόρτωνα και πράγματα πάνω της.
Εγώ είμαι 1.96 Απίθανο να μην φτάνω!
Γι αυτο βρε και σου φαίνεται χρήσιμη και κανεις δουλειά.....
Μια ερώτηση on topic πλέον.Υπάρχουν διάφορες εκδοςεις στα καθίσματα της Χ1;
Ρωτάω γιατι σε όσες τεστdrive ή εκθεσιακές εχω μπει τα 'πλευρακια' μου εξέχουν απο το κάθισμα ....
Τι στο καλο γινεται;
Τουλάχιστον η εποπτεία του δρόμου ειναι, ως ψηλό όχημα, αρκετά καλή αν και περισσοτερο στο rav και λιγότερο στο Qq είχες καλύτερη απλα μπροστά σου.
Δεν ειναι βέβαια σαν τα χάλια των απλών bmw που δεν εχεις καμία εικόνα που ειναι η μούρη του οχήματος σου....
Κοίταγα και 3αρα που ειναι σε πολυ καλή προσφορά αλλα ένοιωσα οτι ήμουν ενα με την άσφαλτο ...
Τελικά δεν λένε τυχαία οτι αν πας σε υπερυψωμένο όχημα δύσκολα γυρνάς πίσω... -
Αυτό που γράφεις με μένα γίνεται με όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα...Δεν είναι φυσιολογικό;
Το κάθισμα επίσης εγώ το έχω ανεβάσει τέρμα επάνω για να κάθομαι όσο πιο ψηλά γίνεται.
Όσο για τη φράση 'χάλια των απλών bmw' ως φιλόλογος θα σχολίαζα : σχήμα οξύμωρο! -
Αυτό που γράφεις με μένα γίνεται με όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα...Δεν είναι φυσιολογικό;
Το κάθισμα επίσης εγώ το έχω ανεβάσει τέρμα επάνω για να κάθομαι όσο πιο ψηλά γίνεται.
Όσο για τη φράση 'χάλια των απλών bmw' ως φιλόλογος θα σχολίαζα : σχήμα οξύμωρο!Δοκίμασε στην 3αρα να πας το κάθισμα παραπάνω και θα βρεις,.....
Αναφορικά με το σχήμα οξύμωρο .... Γούστα ειναι αυτά .... Σε πιο σπορ αυτοκίνητα δεν μπορώ να βουλευτών καθόλου. Το ίδιο και με την 147 του αδελφού μου .... Αλλα και όλες τις bmw του κουμπάρου μου.
Κάθεσαι πολυ κάτω.... -
Για σβέλτη οδήγηση χαμηλά πρέπει να κάθεσαι.
-
Πλεονασμός!
-
Όσο για τη φράση 'χάλια των απλών bmw' ως φιλόλογος θα σχολίαζα : σχήμα οξύμωρο!Δοκίμασε στην 3αρα να πας το κάθισμα παραπάνω και θα βρεις,.....
Αναφορικά με το σχήμα οξύμωρο .... Γούστα ειναι αυτά .... Σε πιο σπορ αυτοκίνητα δεν μπορώ να βουλευτών καθόλου. Το ίδιο και με την 147 του αδελφού μου .... Αλλα και όλες τις bmw του κουμπάρου μου.
Κάθεσαι πολυ κάτω....Πραγματι καθεσαι πολύ χαμηλα στα BMW γιατι εχουν σπορ σχεδιαση και πραγματι δεν μπορεις να δεις το μπροστινο μερος που βρισκεται. Και μενα μου εχει κανει εντυπωση τωρα που το αγορασα. Δεν κανει για την πολη αλλα είναι πολύ θετικο στα ταξίδια.
Ποια εκδοση της 3αρας κοίταξες και ποσο το εδιναν?
-
Χάθηκα με τα μοντέλα και τις επιλογές .... Έλεος ολα έξτρα και οι υπάρχοντες συνδυασμοί δεν ειναι του γούστου μου. Απλα έχουν 5 χρονια εγγυηση, σερβις και ασφάλεια και καλο χρηματοδοτικό..... Σε βάζουν σε πειρασμό αλλα αυτη η αισθηση οτι μπαίνεις σε καρτ δεν πάλευεται για εμένα προσωπικά (μην μπλέξουμε σε αντιπαραθέσεις τωρα.... )
-
Χάθηκα με τα μοντέλα και τις επιλογές .... Έλεος ολα έξτρα και οι υπάρχοντες συνδυασμοί δεν ειναι του γούστου μου. Απλα έχουν 5 χρονια εγγυηση, σερβις και ασφάλεια και καλο χρηματοδοτικό..... Σε βάζουν σε πειρασμό αλλα αυτη η αισθηση οτι μπαίνεις σε καρτ δεν πάλευεται για εμένα προσωπικά (μην μπλέξουμε σε αντιπαραθέσεις τωρα.... )Ό,τι δεν είναι toyota σου ξινίζει Στέφανεεεε! χαχα!
Καλημέρα!
BMW X1 2016