-
Όντως αναλυτικές και ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες του geiasou
*Το υπάρχον τέταρτης γενιάς Honda CR-V το οποίο λανσαρίστηκε το 2012 και ανανεώθηκε το 2015, πρόκειται να αντικατασταθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες, που σημαίνει ότι θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2017. Το αυτοκίνητο αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα του νέου, 10ης γενιάς Honda Civic, που έκανε ντεμπούτο ως πρωτότυπο στην περασμένη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και θα μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2017.
Το επόμενης γενιάς CR-V θα μεγαλώσει και άλλο σε διαστάσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσει και 3η σειρά καθισμάτων. Σύμφωνα παράλληλα με Βρετανικό περιοδικό, θα έχει πιο δυναμικό σχεδιασμό, διαθέτοντας πιο αιχμηρό εμπρός άκρο με την παραδοσιακή μάσκα, λεπτά εμπρός φωτιστικά σώματα και πίσω σχήματος «L» με τεχνολογία LED. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ένα πιο μοντέρνο σύστημα infotainment με περισσότερες εφαρμογές, ενώ η καμπίνα θα είναι καλύτερα ηχομονωμένη και πιο ποιοτική.Από πλευράς κινητήρων, το νέο CR-V θα εφοδιάζεται για πρώτη φορά με μικρότερο κινητήρα βενζίνης από τα 2.000 κ.εκ. και αυτός θα είναι ο νέος 1.5 λτ. VTEC TURBO με απόδοση γύρω στους 170 ίππους. Φυσικά θα υπάρχει ο ντίζελ 1.600άρης i-DTEC, αλλά και ένας αναβαθμισμένος 2λιτρος ατμοσφαιρικός. Τα βασικά μοντέλα θα έχουν κίνηση στους εμπρός τροχούς και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τα πιο πλούσια θα είναι τετρακίνητα με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.*
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
...
ΠηγήΤωρα, το συγκεκριμενο μοντελο θα πωλειται ως και το 2017. Μεσα στο 2017 θα ανακοινωθει και θα λανσαριστει ο αντικαταστατης του (πιθανως να ερθει Ελλαδα το 2018 μιας και εδω ερχονται ολα τα Honda με μια καθυστερηση). Το νεο μοντελο θα εχει μεγαλυτερες εξωτερικες διαστασεις, ακομα περισσοτερους εσωτερικους χωρους και στανταρ 4κινηση σε ολες τις εκδοσεις για να κανει 'χωρο' εμπορικα στο μικροτερο και αποκλειστικα 2κινητο (στην ευρωπαικη αγορα) Honda HRV. Και ειναι λογικη κινηση αυτη απο τη Honda αφου οπως ειναι σημερα τα πραγματα το ενα μοντελο εκλεβε αγοραστικο κοινο απο το αλλο, εγω ας πουμε ημουν αναμεσα στα 2. Επισης πιθανοτατα θα εχει αποκλειστικα 7θεσια διαταξη καθισματων, θα εχει σημαντικη ποιοτικη αναβαθμιση στα υλικα του σαλονιου και στα τεχνολογικα gadgets ενω μαλλον θα φοραει τον ισχυροτερο κινητηρα ντηζελ 1.600 κυβικων με τα 160 αλογα και τον νεο τουρμπο βενζινης 1.500 κυβικων με τα 150 αλογα (σχετικες πληροφοριες εδω ---> http://www.autocar.co.uk/car-news/new-c ... -grow-size). Τελος δεν θα παραγεται πλεον στο εργοστασιο του Swindon της Αγγλιας αλλα θα συναρμολογειται αποκλειστικα στο εργοστασιο της Honda στο Ονταριο του Καναδα απο οπου και θα εισαγεται στην Ευρωπη (αυτο πιστευω θα εχει αρνητικες συνεπειες στην τιμη του, μαλλον θα ακριβυνει ακομα περισσοτερο). Αυτο θα γινει στο πλαισιο της νεας πολιτικης της Honda που θα κατασκευαζει μονο ενα μοντελο σε καθε εργοστασιο της το οποιο θα εξαγεται απο αυτο σε ολη τη δυτικη αγορα Ευρωπης και Β. Αμερικης (ακουγεται για Civic - Αγγλια, Jazz και HRV - Μεξικο, CRV - Καναδας, Accord - ΗΠΑ).
-
-
http://www.enkinisi.gr/2016/03/honda-cr ... d.html?m=1
Ένα review για την έκδοση 1.6 diesel με τα 160 άλογα . Θα ήθελα να το δω και με το αυτόματο κιβώτιο ...
Πάντως αυτή η έκδοση με τα 40 άλογα επιπλέον θα μπορούσε να γίνει οδηγός για την εξέλιξη των μικρών κινητήρων diesel .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εντυπωσιακά νούμερα αλλά καλό θα ήταν να εξακριβωθει και η αξιοπιστία του κινητήρα μετά από αρκετά χρόνια χρήσης
-
Honda είναι...δλδ καλύτερο από toyota!
-
Εύκολα ! Τα Honda μου έδιναν πάντα αυτή την αίσθηση ... δεν σπάνε - δεν χαλάνε .
Πάντως πολύ θα ήθελα να οδηγήσω αυτό τον πιο δυνατό diesel κινητήρα .
Όλοι οι μικροί μέχρι δηλαδή 1600 κυβικά μου βγάζουν αυτό το ψόφιο . Δεν έχουν όμως και μεγάλη ιπποδύναμη . Εδώ όμως μήπως τα δεδομένα ανατρέπονται ;
-
πέρα από το ότι πιστεύω αυτό που έγραψα...ήθελα να πειράξω λίγο και τον υπερ-αγαπητό συμφορουμίτη Στέφανο ομολογώ!!
Στέφανε καλησπέρα! -
Ναι ναι και εγώ απλά συμπλήρωσα το πείραγμα . Άσχετα αν πιστεύω ότι τα Honda είναι πολύ αξιόλογα . Όχι ότι είχα και κανένα σοβαρό παράπονο από τα Toyota .
-
Καλά και οι Ρενο έχει βγάλει πιο πριν 1,6 με δύο τούρμπο και με περισσότερη ροπή ... Και τώρα και η οπελ...
-
Ο 1.6 με τα 120 άλογα που οδήγησα στο Civic μου άρεσε πάρα πολύ. Νομίζω ότι ήταν με διαφορά ο καλύτερος κινητήρας από όσα diesel μοντέλα είχα οδηγήσει. Με τα 160 πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερος και σχεδόν σίγουρα, πολύ αξιόπιστος!
-
Από προσωπική εμπειρία θεωρώ πολύ αξιόλογο τον 1.6 του vitara που αν δεν κάνω λάθος έχει και 310nm. Αν θυμάμαι καλά είναι της Fiat.
Επίσης καλά λόγια ακούω και για τον 1.6 της nissanΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για την ακριβεια εχει 320ΝΜ ο κινητηρας της Fiat.... Τεραστιο νουμερο..
Οσον αφορα τον 1.6 της Honda παλια θυμαμαι οτι διαβαζα οτι ειχε την ιδια ροπη (320) αλλα τωρα τελευταια διαβαζω στα τεστ οτι εχει 300ΝΜ... Γιατι αραγε? -
Μην δίνεται τόση σημασία στην ροπή στον στρόφαλο. Η ισχύς και το διάγραμμά της έχουν μεγαλύτερη σημασία.
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Επίσης καλά λόγια ακούω και για τον 1.6 της nissan
Ο οποίος είναι της Renault με 32Nm και αυτός...
-
Εντάξει αν ένας κινητήρας έχει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά δε μπορεί να είναι και μάπα.....βέβαια η καλύτερη άποψη και η μόνη χρήσιμη είναι αυτή του οδηγού αφού συμμετέχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες για την αίσθηση της δύναμης του αυτοκινήτου.
Honda και Opel βέβαια αυτή τη στιγμή από άποψη δύναμης ησυχίας και κατανάλωσης βρίσκονται στην κορυφή των 1.6 diesel.Tης Renault που οδήγησα μου φάνηκε πολύ τραχύς. -
Αυτό ακριβώς. Ο Honda δεν είναι απλά αρκετά δυνατός, αλλά ήταν αθόρυβος ενώ πετυχαίνει εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά οι σχεδιαστές της Honda με αυτόν τον κινητήρα.
-
www.powertrain.renault.com/our-range/po ... 1.6-dcir9m
Και η Renault έλεγε ότι ο κινητήρας της είναι ο πιο ήσυχος της κατηγορίας όταν τον παρουσίασε... πιθανόν τώρα να έχει ξεπεραστεί από τον Honda η τον Opel....
Στάλθηκε από το XOOM 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Honda είναι...δλδ καλύτερο από toyota!πέρα από το ότι πιστεύω αυτό που έγραψα...ήθελα να πειράξω λίγο και τον υπερ-αγαπητό συμφορουμίτη Στέφανο ομολογώ!!
Στέφανε καλησπέρα!Καλημέρα πλέον φίλε Βασίλη!
Δεν με πειράζεις.
Εχω σε εκτίμηση την ιαπωνική προσοχή στη λεπτομέρεια γι' αυτό και επιμένω ιαπωνικά και δη Τογιότα!
Πέρα ομως από τις αμιγώς μηχανικές λεπτομέρειες, την τεχνολογία και την αξιοπιστία, που προσωπικά πιστεύω ότι και η Honda και η Mazda από άλλους ιάπωνες διαθέτουν, για εμένα τουλάχιστον υπάρχουν και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο στην υπόθεση αγοράς αυτοκινήτου.
Τέτοια είναι η εν Ελλάδι παρουσία και υποστήριξη, οι διαδικασίες και το δίκτυο, οι γνωριμίες στον κλάδο, η μεταπωλητική αξία κλπ.
Ολα αυτά, τα δικά μου θέλω, που είναι σπουδαιότερα από άλλα που άλλοι εκτιμούν, όπως π.χ. ο 'παιχνιδιάρικος χαρακτήρας' του οχήματος, θεωρώ ότι η ΤΟΥΟΤΑ τα έχει όσο καμία άλλη!
Δεν με έχει αφήσει εκτεθειμένο στιγμή και δεν με έχει προβληματίσει ποτέ, με πάει από το ένα μέρος στο άλλο αξιόπιστα και με ασφάλεια, είναι ποιοτικής κατασκευής (ειδικά τα τελευταία χρόνια γίνονται άλματα), ενσωματώνει τεχνολογία και έχει ΣΟΥΠΕΡ δίκτυο.
Ο ανταγωνισμός πάσχει στην Ελλάδα (που με ενδιαφέρει) από πολλά κακά!
Δεν μπορεί λ.χ να περιμένει κάτοχος FRV από το Φεβρουάριο αριστερό καθρέπτη!
Επίσης και, ανεξαρτήτως συγκεκριμένης μάρκας και όσο καλά να είναι τα οχήματά της, δεν μπορώ να βλέπω δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, εγκαταστάσεις ρυπάρες, χωρίς προδιαγραφές, προσπάθεια να σε 'ρίξουν', ανύπαρκτο έλεγχο δικτύου, ανεπαρκές after sales service! -
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
http://www.powertrain.renault.com/our-range/powertrain-units-of-our-range/1.6-dcir9mΚαι η Renault έλεγε ότι ο κινητήρας της είναι ο πιο ήσυχος της κατηγορίας όταν τον παρουσίασε... πιθανόν τώρα να έχει ξεπεραστεί από τον Honda η τον Opel....
Στάλθηκε από το XOOM 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιαννη τον βαφτίσαμε. Οι κινητήρες της RENAULT αν δεν το έχουν κάνει ήδη, θα αγγιξουν τα 20 χρόνια εξέλιξης και αξιοπιστίας. Ετσι ευκολα αβιάστα δεν τους καθαιρείς...
Honda CR-V 2015