-
Με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό...
https://www.coxmotorparts.co.uk/honda-oils-fluids-information/#crv
0-30 προτείνει ο Άγγλος αλλά δεν αναφέρει προδιαγραφές...θα το ψάξω καλύτερα πιο μετά αν θες...
-
0-30 η 5-30 Και να έχει την προδιαγραφή C2 C3 εφ όσον πρόκειται για ντίζελ αν κατάλαβα καλά.
-
Acea C2 0-30 προτείνει στην Αγγλία για 1.6 diesel 2013 έως 2018 μοντέλο...
https://www.coxmotorparts.co.uk/honda-shop/genuine-honda-new-generation-diesel-engine-oil-0w-30/
-
Μια ματια στο manual παντα βοηθαει...
Ετσι πολυ γρηγορα βρηκα αυτα. Ουτε 5 λεπτα ψαξιμο...
-
Μπραβο παιδες, ευχαριστω για τις απαντησεις, με εκπληξατε ευχαριστα πανω που σκεφτομουν οτι δεν υπαρχει κανεις στο thread..
Η αληθεια ειναι οτι το manual το εχω παρει απο φοβο, τετοιο μεγεθος που ειναι..
Παμε λοιπον για 0-30 C2/C3..Στο service (που δεν προσεξα ποτε τι εβαζαν) μου τα αλλαζαν καθε 10000χλμ πραγμα ομως που δεν με βολευει, αφου κανω περιπου 13000χλμ τον χρονο. Θα κοιταξω για καποιο που "σηκωνει" περισσοτερα χιλιομετρα για να αλλαζω μια φορα τον χρονο.
Ευχαριστω -
@rscenic said in Honda CR-V 2015:
Μπραβο παιδες, ευχαριστω για τις απαντησεις, με εκπληξατε ευχαριστα πανω που σκεφτομουν οτι δεν υπαρχει κανεις στο thread..
Παμε λοιπον για 0-30 C2/C3..Στο service (που δεν προσεξα ποτε τι εβαζαν) μου τα αλλαζαν καθε 10000χλμ πραγμα ομως που δεν με βολευει, αφου κανω περιπου 13000χλμ τον χρονο. Θα κοιταξω για καποιο που "σηκωνει" περισσοτερα χιλιομετρα για να αλλαζω μια φορα τον χρονο.
ΕυχαριστωΚαλημέρα και καλή εβδομάδα,
Όταν είχα το αυτοκίνητο δεν άλλαζα λάδια κάθε 10Κ, πήγαινα για service όποτε έβγαζε μήνυμα το αυτοκίνητο, συνήθως κάθε 15Κ με 18Κ. Στα 8 χρόνια που το κράτησα και 140Κ χιλιόμετρα δεν είχα κανένα θέμα σε σχέση με τα λάδια, και δεν ξέρω τι έβαζαν, πήγαινα σε εξουσιοδοτημένο.
-
ΕυχαριστωΓιατι πρεπει να αλλαζεις μια φορα το χρονο sony κ ντε κ οχι ανα 10Κ που λεει ο κατασκευαστης? Ουτως η αλλως οι αλλαγες στο δικο σου βαση του μανουαλ ειναι χλμ κ οχι ανα ετη? Σωστα? Εχεις το βιβλιαρακι του αυτοκινητου?
Εχεις ριξει καμια ματια να δεις τι λεει στο προγραμμα συντηρησης?
Κ για να γνωριζεις εσυ αλλα κ να μην σου αλλαζουν οτι θελουν τα συνεργεια εκτος σοβαρου λογου κ προφανως να ειναι δικαιολογημενο... -
ΕυχαριστωΝα μη το κανεις. Αφού δεν ξέρεις τι σου έβαζαν μέχρι τώρα. Να υποθέσω ότι δεν ελέγχεις καθόλου τα λάδια.
-
ΕυχαριστωTo 0-30 ο κατασκευαστής το δίνει αλλαγή κάθε 20000 ή χρόνο για τα μοντέλα diesel.
Επειδή μου ειχαν φανεί πολλά και τα πρώτα χρόνια έκανα πολλά χιλιομετρα (πάνω 18.000 το χρόνο) τα παρακολουθούσα συχνά και οπτικά ξεκινούσε η αφομοίωση του λαδίου περίπου στα 15000-16000, όποτε είναι αρκετά ασφαλές να κάνεις αλλαγές κάθε 15000. Τα 20000 είναι υπερβολή.
-
Σχεδον μια 10ετια μετα την αγορα του CRV 2015, θυμηθηκα που εγραφα σε αυτο το forum και επεστρεψα α) για να διαβασω τις αποψεις και τις εμπειριες αλλων ιδιοκτητων ολο αυτον τον καιρο που περασε και β) να γραψω τη δικη μου εμπειρια μετα απο χρηση σχεδον 10ετιας.
Διαβασα οτι τελευταια σας απασχολει ενα θεμα με τη μπαταρια και ενα θεμα με την αλλαγη λαδιων.
Εγω εχω το CRV 1.6 diesel 2WD (το μπροστοκινητο) στην έκδοση Comfort. Το είχα πάρει τότε, αν και στην αρχη πηγαινα κι εγω (οπως και η πλειοψηφια) για το AWD στην εκδοση Elegance, επειδη ειχε αλλαξει η φορολογια λιγο πριν την αγορα, και το δικο μου, που ηταν ηδη εκτελωνισμενο, ειχε σημαντικη διαφορα τιμης, σχεδον 6-7.000 ευρω με τα νεα AWD 2016. Και ομολογω οτι δεν το μετανιωσα για 3 λογους: 1) γιατι εχω μειωμενη καταναλωση, κατω απο 6,5lt/100km, σε σχεση με τα AWD που εχουν πανω απο 7,5, ειδικα τα τελευταια χρονια που τα καυσιμα γινανε πανακριβα, 2) γιατι μενω Αθηνα και δεν με εχει πιασει ουτε ο καινουργιος δακτυλιος (ρυποι 115 gr CO2), οποτε μπορω να μπαινω κεντρο καθημερινα, σε σχεση με εναν ιδιοκτητη AWD, που τον πιανει ο δακτυλιος και 3) εχω λιγοτερες πιθανοτητες να αντιμετωπισω τα "προβληματακια" που εχουν αναφερθει κυριως στα CRV με μοτερ 160hp με την αναμιξη καυσιμου στο λαδι και με την ψοφια μπαταρια. Υπαρχουν βεβαια και 2 λογοι που το μετανιωσα για το οτι το πηρα με πιο φτωχο εξοπλισμο και αυτοι ειναι 1) η ελλειψη ηλεκτρικα ανακλινομενων καθρεφτων (μου σπανε τα νευρα καθε φορα που πρεπει να κατεβω για να ανοιγοκλεισω τον δεξιο καθρεφτη σε στενα σημεια, πλυντηρια αυτοκινητων, παρκινγκ κλπ) και 2) η ελλειψη εξυπνου αυτοματου πιλοτου με αυξομειωση ταχυτητας αναλογα με την κυκλοφορια εμπρος (i-ACC), που εμπαινε ως εξτρα στην εκδοση Elegance, γιατι τον δικο μου απλο αυτοματο πιλοτο εχω βαρεθει να τον βαζω και να τον βγαζω στις εθνικες οταν μου μπαινουν αλλοι μπροστα στη λωριδα. Παντως ελλειψη δυναμης δεν εχω διαπιστωσει, καθως δεν μου εχει τυχει εως τωρα καποια περισταση που να πω οτι μου λειπουν αλογα, ολα αυτα τα χρονια.
Τι "προβληματα" μου εχει βγαλει, αλλα ασημαντα, αλλα πιο σοβαρα:
- τα εργοστασιακα λαστιχα της Goodyear ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και εφευγαν κομματια μετα απο 20.000 χλμ.
- τα τακακια μου φθειρονται σχετικα γρηγορα (γι αυτο βεβαια ευθυνεται περισσοτερο ο τροπος οδηγησης μου) με αποτελεσμα να εχω ηδη αλλαξει μπροστινες δισκοπλακες στα 100.000 χλμ γιατι κανανε "δοντακι" απο την επαφη με τα φθαρμενα τακακια
- τα εξωτερικα λαστιχα στην πανω μερια του παρμπριζ και των παραθυρων οδηγου - συνοδηγου σκιστηκαν με αποτελεσμα σε μεγαλες ταχυτητες στις εθνικες να τρεμοπαιζουν απο τον αερα και να δημιουργουν αεροδυναμικους θορυβους... εκοψα με το χερι τα κομματακια που περισσευαν και ησυχασα
- γυρω στις 80.000 χλμ μου αναψε check engine ξαφνικα και πηγαινοντας το αμαξι στον Σ. μου ειπαν, αφου το εβαλαν στο διαγνωστικο, οτι ηθελε αλλαγη ο αισθητηρας λ... το απεδωσαν σε κακη ποιοτητα καυσιμου (δεν νομιζω να ισχυει γιατι παντα βαζω πετρελαιο απο ενα και μονο βενζιναδικο της Shell στην περιοχη μου που το εχω τσεκαρει και εχει καθαρα καυσιμα) και τελικα μου το αλλαξαν εντος εγγυησης.
- μια φορα μου καηκε η λυχνια αλογονου του εμπρος δεξιου φαναριου (μεσαια σκαλα)
- σε 9,5 χρονια εχω αλλαξει 2 μπαταριες, μια στα 3 χρονια ακριβως και μια στα 6,5 χρονια, που δεν το βρισκω ουτε πολυ καλη ουτε πολυ κακη επιδοση. το κακο ειναι οτι και τις 2 φορες δεν με προειδοποιησε αλλα επεσε "νεκρο" με αποτελεσμα να φωναξω μπαταριά να μου την αλλαξει επιτοπου στον δρομο. σε αντιθεση με ενα παλιο Honda Civic του 1997 που εχουμε στην οικογενεια, το οποιο χρησιμοποιει ελαχιστο ρευμα για την εκκινηση, οποτε και με ψοφια μπαταρια μπορεις να το ξεκινησεις και να το πας μέχρι τον μπαταριά, το CRV αν αποφασισει να σε αφησει απο μπαταρια, τελειωσες.
- το πλατω μου εχει φαγωθει αρκετα στα 150.000 χλμ με αποτελεσμα ο συμπλέκτης να εχει γινει καπως βαρυς. δεν ξερω αν πρεπει να αλλαξω δισκο-πλατω τωρα ή να το αφησω για τα 200.000 χλμ.
Περαν αυτων, εως τωρα οχι κατι αλλο σοβαρο, Δοξα τω Θεω. Τελος για οσους ειστε Αττικη, προτεινω για εξουσιοδοτημενο servive τον Γκιουλμπαλογλου στη Μεταμορφωση. Πολυ καλυτερη εξυπηρετηση και φτηνοτερες τιμες απο τον Σ.
Απο προσθετα στο δικο μου εχω βαλει τα αυθεντικα εσωτερικα μαρσπιε στις πορτες, του εβαλα 10αρα οθονη android με τηλεοπτικο δεκτη, στη θεση του εργοστασιακου radioCD της εκδοσης Comfort, και του εβαλα και εναν ενισχυτη - subwoofer της Alpine κατω απο το καθισμα του συνοδηγου για καλυτερο ηχο. Επισης του εβαλα και μεμβρανες νανοκεραμικες της Llumar για να κοβουν λιγο τη ζεστη το καλοκαιρι.
Εκτος του οτι εχω γυρισει τη μιση Ελλαδα σε ταξιδακια, περσι τον Αυγουστο πηγα και νοτια Ιταλια. Ταξιδεψε απο Μπαρι μεχρι Ναπολη και Λετσε ο Hondas. Φετος λεω να παω Γερμανια για καλοκαιρινες διακοπες, να δω και το Euro (Αχ τι μας εκανες ρε Εθνικη...), και σκεφτομαι σοβαρα να παω οδικως, ειτε παλι μεσω Ιταλιας, ειτε απο Γιουγκοσλαβια. Τετοια αμαξια και ειδικα με κινητηρες ντιζελ ειναι απολαυση στην οδηγηση μεγαλων αποστασεων.
Τελος να ξερετε επειδη η Honda το εκοψε το CRV diesel οριστικα, και τα επομενα που βγαζει τα υβριδικα εχουν τιμες Mercedes και BMW, τα δικα μας ειναι συλλεκτικα και πιστευω θα κρατησουν μεταπωλητικη αξια. Στο car.gr που εριξα μια ματια εχει λιγα CRV diesel και μαλιστα σχεδον ολα ειναι AWD. 2-3 μπροστοκινητα ολα κι ολα. Οχι οτι προτιθεμαι να το πουλησω, αλλα για να ξερω που κινειται η αξια του.
Αυτα καλοι μου ανθρωποι, και οποιος αλλος κατοχος θελει ας γραψει τις εμπειριες του να ξαναζωντανεψει το νημα.
-
Geia sou
Εγώ έχω συμπληρωμένα 8 χρόνια στο CRV και ήσουν ένας από τους ανθρώπους που διάβασα πριν το αγοράσω.
Συνειδητά προσθιοκίνητο Elegance για ταξιδιάρικο χαρακτήρα. Στην πορεία θα προτιμούσα να είχα το comfort καθώς η elegance λόγω συνδεσμολογίας δεν μπορεί να πάρει infotainment με carplay , το όποιο ειναι και η πιο σοβαρή ταξιδιάρικη έλλειψη του αυτοκινήτου
Από τα προβλήματα που αναφέρεις μόνο τα λάστιχα του παπρίζ ξεραθήκανε και έπρεπε να αλλαγχούνε. Από λάστιχα νομίζω τα πιο ταιριαστά στο αυτοκίνητο είναι τα bridgestone turanza 006. Απο μπαταρία δεν έχω μείνει αλλά γενικά τις αλλάζω κάθε τρια χρόνια περίπου προληπτικά. Καύσιμο μόνο BP Ultimate.
Μέχρι την πανδημία έκανα περίπου 15000-20000 χλμ το έτος,μετά πήρα και ένα 2008 ηλεκτρικό και πλεον το Honda κάνει γύρω στα 7000 το χρόνο με το 98% να είναι εθνικές και ανοικτος επαρχιακός δρόμος.
Εννοείτε και ηλιακές μεμβράνες καθώς κεραμική επίστρωση.Το ΣΚ είχα πάει σε αγώνα στην Λίμνη Γκαρντα και νοικιάσα ένα tiguan 2.0 diesel 150 DSGγια το Μιλάνο-Λιμόνε. Δεν ξέρω εαν έφταιγε το αυτόματο αλλά ο δίλιτρος του Τιγκουαν χάνει κατα κράτος από το κινητήρα της Honda.
H Honda πλεον δεν έχει αυτοκίνητο για εμάς.Με την πρώτη ευκαιρία θα αλλαχθεί σε tesla.
-
@george1977 said in Honda CR-V 2015:
Geia sou
Εγώ έχω συμπληρωμένα 8 χρόνια στο CRV και ήσουν ένας από τους ανθρώπους που διάβασα πριν το αγοράσω.
Συνειδητά προσθιοκίνητο Elegance για ταξιδιάρικο χαρακτήρα. Στην πορεία θα προτιμούσα να είχα το comfort καθώς η elegance λόγω συνδεσμολογίας δεν μπορεί να πάρει infotainment με carplay , το όποιο ειναι και η πιο σοβαρή ταξιδιάρικη έλλειψη του αυτοκινήτου
Από τα προβλήματα που αναφέρεις μόνο τα λάστιχα του παπρίζ ξεραθήκανε και έπρεπε να αλλαγχούνε. Από λάστιχα νομίζω τα πιο ταιριαστά στο αυτοκίνητο είναι τα bridgestone turanza 006. Απο μπαταρία δεν έχω μείνει αλλά γενικά τις αλλάζω κάθε τρια χρόνια περίπου προληπτικά. Καύσιμο μόνο BP Ultimate.
Μέχρι την πανδημία έκανα περίπου 15000-20000 χλμ το έτος,μετά πήρα και ένα 2008 ηλεκτρικό και πλεον το Honda κάνει γύρω στα 7000 το χρόνο με το 98% να είναι εθνικές και ανοικτος επαρχιακός δρόμος.
Εννοείτε και ηλιακές μεμβράνες καθώς κεραμική επίστρωση.Το ΣΚ είχα πάει σε αγώνα στην Λίμνη Γκαρντα και νοικιάσα ένα tiguan 2.0 diesel 150 DSGγια το Μιλάνο-Λιμόνε. Δεν ξέρω εαν έφταιγε το αυτόματο αλλά ο δίλιτρος του Τιγκουαν χάνει κατα κράτος από το κινητήρα της Honda.
H Honda πλεον δεν έχει αυτοκίνητο για εμάς.Με την πρώτη ευκαιρία θα αλλαχθεί σε tesla.
Καλημέρα Γιώργο, επειδή ανέφερες την έλλειψη του CarPlay κοίταξε εδώ μήπως καλυφθείς: κιτ για CR-V
Είμαι πρώην κάτοχος της προηγούμενης γενιάς από εσένα και είχα βάλει μόνος μου το κιτ της Connects2 ειδικά για το CarPlay, το άρθρο μου εδώ: https://www.crvownersclub.com/threads/cr-v-2007-2011-head-unit-radio-diy-upgrade.192287/#post-1508879
-
Το είχα σκαλίσει με αρκετά έμπειρο υλοποιητή. Στις απλές εκδόσεις παίζει στην elegance και στην executive όχι . Πάντα για μοντελα 2015 facelift της τέταρτης γενιας.
-
@george1977 said in Honda CR-V 2015:
Το είχα σκαλίσει με αρκετά έμπειρο υλοποιητή. Στις απλές εκδόσεις παίζει στην elegance και στην executive όχι . Πάντα για μοντελα 2015 facelift της τέταρτης γενιας.
Έχεις δίκιο το βρήκα σε μεταπωλητή: Note – Does not work with vehicles that have Navigation, are amplified and have the Connect system.
Honda CR-V 2015