-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Οι πολύ υψηλές πωλήσεις είναι συνήθως αποδεικτικό μετριότητας. Το αποδεικνύουν διαχρονικά τα μοντέλα που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις. Κάτι Corolla, κάτι Golf, κάτι Qashqai. Όλα τους μέτρια αυτοκίνητα που δεν ξεχωρίζουν πουθενά αλλά δημιουργησαν κατηγορίες και έφτιαξαν όνομα. Οι αγοραστές τους συνήθως τα επιλέγουν με μία απλή επίσκεψη στην αντιπροσωπεία και τέλος. Αυτό λέει πολλά νομίζω.Διαφωνώ. Μια χαρά αυτοκίνητα είναι αυτά. Αυτό που υπόσχονται το δίνουν και με το παραπάνω. Τις ανάγκες (όποιες και αν είναι αυτές-συνήθως απέχουν από εκείνες των πιο ψαγμένων) των αγοραστών τις καλύπτουν. Εγώ και εσύ θα προτιμήσουμε κάτι άλλο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα είναι κακά για αυτό που προσφέρουν (και για αυτό που κοστίζουν).
μια χαρά τα λες φίλε μου. Συμφωνώ σε όλα και φυσικά να μη σταματήσεις να γκρινιάζεις αφού έτσι υποδεικνύεις τα αρνητικά του αυτοκινήτου και σε άλλους.
-
Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Sarguw εγραψε:Φίλε μου εσύ προφανώς δεν έκανες σωστή έρευνα αγοράς πριν ψωνίσεις. Το αμάξι που πήρες είναι ένα από τα best seller παγκοσμίως και μάλιστα σε απαιτητικές αγορές όπως η ΒορειοΑμερικάνικη οπότε δεν μπορεί να είναι κακό. Όμως να που εσένα σε χαλάει και προφανώς θα σου ταίριαζε κάποιο άλλο καλύτερα.
Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις κάτω όλα αυτά που δε σου αρέσουν και να δεις αν μπορείς να τα διορθώσεις και με τι κόστος. Αν δε γίνεται ή δε θέλεις εγώ θα σου έλεγα να το δώσεις και να πάρεις κάποιο άλλο. Ναι μεν θα χάσεις κάποια (λίγα) λεφτά αλλά θα βρεις την ηρεμία σου που είναι κατά τη γνώμη μου σημαντικότερο. Δες και την περίπτωση του iceman7 που ήταν πολύ ξενερωμένος με το Κασκάι, το έδωσε άρον άρον και πήρε τη μπέμπα και ηρέμησε.Συμφωνω με αυτα που λες, μπορει να ειμαι και ιδιοτροπος..
Ομως η ερευνα αγορας ηταν που με ωθησε στο συγκεκριμενο. Επιλογες=Μονοδρομος..Και για να εξηγουμαι:
Διλιτρα αποκλειονται λογω φορων. Τι μενει λοιπον σε 'ανωδυνα' κυβικα? Σου τα απαριθμω με τον λογο που τα απεκλεισα:
Opel Mocca Αποκλειεται λογω χωρων
Suzuki Vitara-SX4 το ιδιο
Dacia Duster χαμηλοτερη κατηγορια
SSanyong Χαμηλη ιπποδυναμη+χωροι
Renault Kadjar Μικροι οι χωροι
Mitsubishi ASX φτωχο και μικροι οι χωροι
Nissan Qashqai δεν μου αρεσει σε εμφανιση-μικροι χωροι
Nissan X-Trail Δεν χωραει στο παρκινγ μου-ψηλοτερα Τ/Κ το AWD
Peugeot 3008 βγαινει σε AWD, δεν γνωριζω.
Σαφως λοιπον το Honda υπερεχει σε κινητηρα, χωρους, εξοδα (Τ/Κ) και τιμη σε προσφορα, γι αυτα ολα και το επελεξα. Αυτο ομως δεν με απαγορευει να 'γκρινιαζω' για αυτα που δεν μου αρεσουν, σωστα?
Και λεω ναι, θα ηθελα να το ξανασκεφτω. Ομως χρονος δεν υπηρχε, πηρα το τελευταιο κομματι..
Ενταξει, δεν θα 'ξαναγκρινιαξω', δεν θελω να γινομαι κουραστικος@stefan και με το CRV πιστευω θα γινοταν οπως με το Qashqai αν ειχε σωστη τιμη. Η ψηλη τιμη (που δεν συμβαδιζει με την πραγματικη αξια του αυτοκινητου) το προστατεψε απο το να γινει 'σουπα)..
Μια χαρά επιλογή έκανες σε σχέση με το τι ήταν διαθέσιμο. Πάντα κάνουμε συμβιβασμούς.
Έαν χωρίζαμε την γυναίκα για το τι αποδείχθηκε οτι είναι μετά το γάμο σε σχέση με το τι ήταν πριν το γάμο, θα παντρευόμαστε από τέσσερις φορές ο καθένας. Τις αγαπάς για τα ελατώμματα τους και μια φορά το χρόνο ρίχνεις και κανέναν καυγά για να έρθει η ισορρόπια.Ουτε εμένα μου αρέσαν όλα στο Honda CRV. Είχα φύγει δυο φορές να παραγγείλω μια λευκή X1 και τισ δυο φορές κάτι έγινε και χαλάστηκα, το έκλεισα το CRV , το ακύρωσα και το ξαναπήρα.
Εκ των υστέρων έχει αποδειχθεί σοφή επιλογή καθώς κινητήρας , κιβώτιο και πρακτικότητα μου έχουν χαρίσει 36.000 μέσα σε 20 μήνες χωρίς ταλαιπωρίες με μπαγκαζίερες ενω χωράει και η πεθερά. Λιγο στα γκατζεκ μου τα χαλάγε αλλά το έχω φέρει στα μέτρα μου τώρα και όταν στραβώσω πολύ θα το κάνω tesla.Επειδή το νεο CRV το έχω παρατηρήσει προσεκτικά , δεν είναι κακό μέσα. Δεν είναι πολυτελες, υπάρχει η Acura και η Lexus για χλιδή αλλά στεκεται μια χαρά στην κατηγορία των ημι-premium (3008, tiguan, X1, Q3). H απομίμηση ξύλου είναι αμφιλεγόμενη, για εμένα είναι ουδέτερη αλλά υπάρχει παραδοσιακός κόσμος , η αμερικανίδα χαουσγουαιφ που δεν το γουστάρουν.΄Ολη η κατηγορία είναι υπερτιμημένη.
Ειδικά για το CRV το νεο η τιμή είναι σκάνδαλο προς τα πάνω
Ισπανία Civic sport 5D 1.5 (27000)
ελλάδα Civic sport 5D 1.5 (25750)Iσπανια CRV 1.5 Comfort (28500)
Ελλάδα cRV 1.5 Comfort (34.000)Ισπανία CRV 1.5 Elegance (31000)
Ελλάδα CRV 1.5 Elegance (36000)Για τα λεφτά που ζητάει ο Σ , το CRV δεν είναι σε αυτές τις εκδόσεις καθόλου value for money.
-
Και τα Kodiaq/Ateca δεν είναι πολυτελή αλλά δείχνουν και είναι πολύ πιο προσεγμένα μέσα. Η αίσθηση που μου έδωσε το CRV είναι ενός αναβαθμισμένου Civic 10ετίας. Είτε σα σχέδιο, είτε σαν υλικά. Σε σχέση με τα ημι-premium που αναφέρεις απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι πάρα πολύ πίσω.
Είναι κάποιοι τομείς που ο Ιάπωνας τους έχει χαμηλά στα κριτήρια του και βγάζουν μάτι. Δυστυχώς όμως έτσι υποβαθμίζει πολύ την όλη εμπειρία χρήσης που περιμένει ο ελαφρώς απαιτητικός. Βγήκα απ' το 308 Allure και μπήκα στο CRV των 10Κ παραπάνω και έψαχνα να βρω που πήγαν αυτά τα 10Κ (εκτός από μοτέρ-μετάδοση).
-
Οι πολύ υψηλές πωλήσεις είναι συνήθως αποδεικτικό μετριότητας. Το αποδεικνύουν διαχρονικά τα μοντέλα που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις. Κάτι Corolla, κάτι Golf, κάτι Qashqai. Όλα τους μέτρια αυτοκίνητα που δεν ξεχωρίζουν πουθενά αλλά δημιουργησαν κατηγορίες και έφτιαξαν όνομα. Οι αγοραστές τους συνήθως τα επιλέγουν με μία απλή επίσκεψη στην αντιπροσωπεία και τέλος. Αυτό λέει πολλά νομίζω.Κυριως λογο τιμης και αξιοπιστίας στην χρηση εχουν δημιουργησει ονομα και το CR-V είναι ένα από αυτά (Κορολλα είναι το Νο1, πουλαει 100% στην αξιοπιστια που εχει δημιουργησει πριν από 20-30 χρονια ).
Το τελευταιο CR-V κυκλοφορει στην Αμερική εδώ και 1-2 χρονια, δεν νομιζω όμως ότι τα εχει καταφερει καλα γιατι ο ανταγωνισμος εχει προχωρησει.
-
7o στο Αμέρικα
https://www.businessinsider.com/best-se ... 5564-19-19 -
Όσο πιο πολύ πουλάει ένα μοντέλο, τόσο περισσότερο απευθύνεται στον Mr Average και στις ανάγκες του. Είναι λογικό, αν πούλαγε στα άκρα, θα πούλαγε λιγότερο, έως πολύ λιγότερα.
Προς επίρρωση του ανωτέρω να πω ότι έχω ήδη 2.500 χλμ. στις σόλες μου με ένα Οκτάβια 1.6 τδι. Το αμάξι είναι ένα ποίημα για τον μέσο οικογενειάρχη, αυτά που είναι σχεδιασμένο να κάνει τα κάνει πολύ καλά. Οι παρατηρήσεις που έχω μέχρι στιγμής αφορούν τριτεύοντα θέματα.Από εκεί και πέρα στα περί αξιοπιστίας (και όχι μόνο) ισχύει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός : Κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.
Πόσοι πιστεύουν ότι ένα σημερινό Κορόλλα είναι αρκετά αξιόπιστο? Σχεδόν όλοι.
Πόσοι πιστεύουν ότι ένα σημερινό Φίατ/Σιτροέν/Ρενώ είναι αρκετά αξιόπιστο? Κατά πολύ λιγότεροι.
Ινάφ σεντ.+_ -
Και τα Kodiaq/Ateca δεν είναι πολυτελή αλλά δείχνουν και είναι πολύ πιο προσεγμένα μέσα. Η αίσθηση που μου έδωσε το CRV είναι ενός αναβαθμισμένου Civic 10ετίας. Είτε σα σχέδιο, είτε σαν υλικά. Σε σχέση με τα ημι-premium που αναφέρεις απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι πάρα πολύ πίσω.Είναι κάποιοι τομείς που ο Ιάπωνας τους έχει χαμηλά στα κριτήρια του και βγάζουν μάτι. Δυστυχώς όμως έτσι υποβαθμίζει πολύ την όλη εμπειρία χρήσης που περιμένει ο ελαφρώς απαιτητικός. Βγήκα απ' το 308 Allure και μπήκα στο CRV των 10Κ παραπάνω και έψαχνα να βρω που πήγαν αυτά τα 10Κ (εκτός από μοτέρ-μετάδοση).
Και ενώ αντιμετώπιζα με σεβασμό τα λεγόμενα σου, λεω ο ανθρώπος ειναι συνηθισμένος σε γαλλική φινέτσα και γαλλική ποιότητα κύλισης η όποια είναι κλάσεις καλύτερη από την γιαπωνέζικη, έρχεσαι και μας πετάς αυτό με το Ateca και μας γεμίζεις ερωτηματικά. To ateca πιο προσεγμένο ,που έχει αλλα υλικά στις μπροστά πόρτες και άλλα στις πίσω σαν γνήσιο τέκνο του γκρουπ των γερμανοαπατεώνων. Η το εσωτερικό που είναι τόσο αφόρητα σοβαρό που σε πιάνει κατάθλιψη και ψάχνεις στο apple music , το ψωμί της ξενιτιάς.
Το crv είναι στο επίπεδο που είναι το φετινό civic , με τις ίδιες αδυναμίες (ηχομόνωση και αμφιλεγόμενη αισθητική σε κάποια σημεία) και τα ίδια καλά στοιχεία με ελάχιστες πινελίες κύρους (αμφιλεγομενες ίσως). Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το premium καπελό του Σ σε σχέση με το civic αλλά μην πάμε σε υπερβολές. -
Η αισθηση που εχω οταν μπαινω παντως στο νεοαποκτηθεν μου AWD CRV της προσφορας ειναι απλα ενα καλο SUV αλλα καθε αλλο παρα luxury και μακρια απο VFM. Θα μου φαινοταν VFM αν η κανονικη τιμη (οχι της προσφορας) δεν θα ηταν πανω απο 28000, πολυ μακρυα δηλαδη απο τα 35-36 χιλιαρικα που πουλιοταν. Γι αυτο ο 'Σ' ειχε στοκ αυτοκινητα απο το 2015, γι αυτο εχει γεμισει ο τοπος Κασκαι και οτι αλλο θες, εκτος απο CRV με περισσοτερα απο αυτα με τους παλιους μεγαλους κινητηρες. Τελευταια καπως κινηθηκαν τα της προσφορας για ευνοητους λογους. Ουτε και εγω θα το επαιρνα αν δεν ηταν σε προσφορα 5 χιλιαρικα πιο κατω. Και παρ ολ αυτα προβληματιστηκα εναντι του Qashqai αλλα με κερδισε ο μεγαλυτερος κινητηρας και ο χωρος φορτωσης. Φοβαμαι πως την ιδια τυχη/πορεια θα εχει και το καινουριο με αυτες τις τιμες που ξεκινησε.
-
Ο χρήστης RScenic έγραψε:
Η αισθηση που εχω οταν μπαινω παντως στο νεοαποκτηθεν μου AWD CRV της προσφορας ειναι απλα ενα καλο SUV αλλα καθε αλλο παρα luxury και μακρια απο VFM. Θα μου φαινοταν VFM αν η κανονικη τιμη (οχι της προσφορας) δεν θα ηταν πανω απο 28000, πολυ μακρυα δηλαδη απο τα 35-36 χιλιαρικα που πουλιοταν. Γι αυτο ο 'Σ' ειχε στοκ αυτοκινητα απο το 2015, γι αυτο εχει γεμισει ο τοπος Κασκαι και οτι αλλο θες, εκτος απο CRV με περισσοτερα απο αυτα με τους παλιους μεγαλους κινητηρες. Τελευταια καπως κινηθηκαν τα της προσφορας για ευνοητους λογους. Ουτε και εγω θα το επαιρνα αν δεν ηταν σε προσφορα 5 χιλιαρικα πιο κατω. Και παρ ολ αυτα προβληματιστηκα εναντι του Qashqai αλλα με κερδισε ο μεγαλυτερος κινητηρας και ο χωρος φορτωσης. Φοβαμαι πως την ιδια τυχη/πορεια θα εχει και το καινουριο με αυτες τις τιμες που ξεκινησε.Συμφωνώ απόλυτα για το νεο μοντέλο
Επίσης ήταν παράλογη η τοποθέτηση του παλιού μοντελου. Με τα 5000 το πήρες στην σωστη τιμή. Όσο θα έπρεπε να έκανε από την πρώτη στιγμή.
Τα 28000 για τετρακίνητο με καλο εξοπλισμό είναι μάλλον λίγα αλλά 31.000-32000 είναι σωστή τιμή. -
George η διαφορα μας ειναι οτι εγω δεν θεωρω καλο τον εξοπλισμο του. Χωρις ηλεκτρικο χειροφρενο, χωρις μπουτον εκκινησης, χωρις αυτοματα ανακλινομενους καθρεφτες, χωρις, χωρις, χωρις..δεν μπορω να το κοστολογησω 32 χιλιαρικα. Αντε το πολυ 30 επειδη εχει αλογα-ροπη, μεγαλο χωρο φορτωσης και..επειδη εισαι γνωστος..
Παρεπιπτοντως, αλλαξα στικακι με Mp3 και το διαβαζει κανονικα χωρις να θελει mount καθε φορα..
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Και ενώ αντιμετώπιζα με σεβασμό τα λεγόμενα σου, λεω ο ανθρώπος ειναι συνηθισμένος σε γαλλική φινέτσα και γαλλική ποιότητα κύλισης η όποια είναι κλάσεις καλύτερη από την γιαπωνέζικη, έρχεσαι και μας πετάς αυτό με το Ateca και μας γεμίζεις ερωτηματικά. To ateca πιο προσεγμένο ,που έχει αλλα υλικά στις μπροστά πόρτες και άλλα στις πίσω σαν γνήσιο τέκνο του γκρουπ των γερμανοαπατεώνων. Η το εσωτερικό που είναι τόσο αφόρητα σοβαρό που σε πιάνει κατάθλιψη και ψάχνεις στο apple music , το ψωμί της ξενιτιάς.
Το crv είναι στο επίπεδο που είναι το φετινό civic , με τις ίδιες αδυναμίες (ηχομόνωση και αμφιλεγόμενη αισθητική σε κάποια σημεία) και τα ίδια καλά στοιχεία με ελάχιστες πινελίες κύρους (αμφιλεγομενες ίσως). Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το premium καπελό του Σ σε σχέση με το civic αλλά μην πάμε σε υπερβολές.Εγώ λέω τι βλέπω και αισθάνομαι. Καλώς ή κακώς λόγω δουλειάς αλλά και προσωπικής πετριάς με τα αυτοκίνητα, τα περισσότερα από αυτά που συζητάμε τα έχω διαρκώς στα πόδια μου και τα συγκρίνω back to back. Και το 308 που αναφέρω δανεικό είναι και απλά έτυχε να το έχω πηγαίνοντας στον Σαρακάκη.
Συμφωνώ με αυτά που λες για τα VAGελάδικα και πρώτος κριτής τους είμαι εγώ όντας και κάτοχος ενός τέτοιου σαπακίου. Η αλήθεια είναι όμως ότι το CRV μου φάνηκε ακόμα χειρότερο. Είτε σα σχέδιο, είτε σαν υλικά, είτε σα συναρμογή. Ίσως και η τιμή του να είναι αυτή που διογκώνει το πρόβλημα γιατι στα 38Κ υπάρχουν καλοεξοπλισμένα Χ1 και 3008 που πραγματικά δεν έχουν καμία επαφή.
-
Το crv είναι στο επίπεδο που είναι το φετινό civic , με τις ίδιες αδυναμίες (ηχομόνωση και αμφιλεγόμενη αισθητική σε κάποια σημεία) και τα ίδια καλά στοιχεία με ελάχιστες πινελίες κύρους (αμφιλεγομενες ίσως). Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το premium καπελό του Σ σε σχέση με το civic αλλά μην πάμε σε υπερβολές.Εγώ λέω τι βλέπω και αισθάνομαι. Καλώς ή κακώς λόγω δουλειάς αλλά και προσωπικής πετριάς με τα αυτοκίνητα, τα περισσότερα από αυτά που συζητάμε τα έχω διαρκώς στα πόδια μου και τα συγκρίνω back to back. Και το 308 που αναφέρω δανεικό είναι και απλά έτυχε να το έχω πηγαίνοντας στον Σαρακάκη.
Συμφωνώ με αυτά που λες για τα VAGελάδικα και πρώτος κριτής τους είμαι εγώ όντας και κάτοχος ενός τέτοιου σαπακίου. Η αλήθεια είναι όμως ότι το CRV μου φάνηκε ακόμα χειρότερο. Είτε σα σχέδιο, είτε σαν υλικά, είτε σα συναρμογή. Ίσως και η τιμή του να είναι αυτή που διογκώνει το πρόβλημα γιατι στα 38Κ υπάρχουν καλοεξοπλισμένα Χ1 και 3008 που πραγματικά δεν έχουν καμία επαφή.
Για το 3008 σου δηλώνω και εγώ το ερωτα μου για το gt line με το amplifier. Η χ1 είναι λιγο παλιομοδίτικη στα όργανα ενώ ακόμη και κάποια πλαστικά δεν είναι επιπέδου bmw.
Eίναι η κατηγορία που ευνοεί τις αρπακτές. -
Θα ήθελα να δω ένα σοβαρό συγκριτικό δίπλα στα 3008/5008.
Από εκεί και πέρα, ωραίο αυτοκίνητο, μι λάηκ, αλλά πάλι μισές δουλειές από τη Χόντα (τι είχες Γιάννη...).Π.χ. δεν υπάρχει ακόμη υβρίδιο, παρουσιάστηκε με καθυστέρηση πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι, είναι 2.000 κυβικά, δεν θα είναι ευπώλητο (βασικά θα είναι απλά απούλητο).
Το πιο ωραίο όμως είναι ότι συνδυάζεται με έναν φανταστικό πετρελαιοκινητήρα 1.600 κυβικών και ένα 9άρι Τσεντέφ(!), αλλά όχι στην Ευρώπη, στην κοιτίδα των πετρελαίων, μόνο στην Ασία.
Υγραέριο και φ.α. τίποτα, έναν βενζινοκινητήρα μόνο (εδώ αρμενίζει πολύ στραβά το μαγαζί ) και αν θες κάτι σε αυτόματο, μόνο σβτ.
Και παρόλα αυτά, ενώ δηλαδή έχει κάνει σοβαρές οικονομίες κλίμακας περιορίζοντας την γκάμα και τις επιλογές εξοπλισμού στα βασικά μόνο, ζητάει από πάνω και ένα τσουβάλι λεφτά.Κρίμας... θα το καλοέβλεπα υπό άλλους όρους. Το πετρέλαιο με το 9άρι δηλαδής σε μια καλή τιμή, για να λέμε τα πράματα με το όνομά τους.
ΥΓ. Αυτό το 'ξύλο' τι το θέλατε ρε στο ταμπΙλώ και στις πόρτες ? Μου θύμισε σε σχεδιαστική ρηχότητα την Τζουλιέτα με το αλουμίνιο μπροστά από τον συνοδηγό και το περίεργο πλαστικό στην πόρτα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Θα ήθελα να δω ένα σοβαρό συγκριτικό δίπλα στα 3008/5008.
Από εκεί και πέρα, ωραίο αυτοκίνητο, μι λάηκ, αλλά πάλι μισές δουλειές από τη Χόντα (τι είχες Γιάννη...).Π.χ. δεν υπάρχει ακόμη υβρίδιο, παρουσιάστηκε με καθυστέρηση πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι, είναι 2.000 κυβικά, δεν θα είναι ευπώλητο (βασικά θα είναι απλά απούλητο).
Το πιο ωραίο όμως είναι ότι συνδυάζεται με έναν φανταστικό πετρελαιοκινητήρα 1.600 κυβικών και ένα 9άρι Τσεντέφ(!), αλλά όχι στην Ευρώπη, στην κοιτίδα των πετρελαίων, μόνο στην Ασία.
Υγραέριο και φ.α. τίποτα, έναν βενζινοκινητήρα μόνο (εδώ αρμενίζει πολύ στραβά το μαγαζί ) και αν θες κάτι σε αυτόματο, μόνο σβτ.
Και παρόλα αυτά, ενώ δηλαδή έχει κάνει σοβαρές οικονομίες κλίμακας περιορίζοντας την γκάμα και τις επιλογές εξοπλισμού στα βασικά μόνο, ζητάει από πάνω και ένα τσουβάλι λεφτά.Κρίμας... θα το καλοέβλεπα υπό άλλους όρους. Το πετρέλαιο με το 9άρι δηλαδής σε μια καλή τιμή, για να λέμε τα πράματα με το όνομά τους.
ΥΓ. Αυτό το 'ξύλο' τι το θέλατε ρε στο ταμπΙλώ και στις πόρτες ? Μου θύμισε σε σχεδιαστική ρηχότητα την Τζουλιέτα με το αλουμίνιο μπροστά από τον συνοδηγό και το περίεργο πλαστικό στην πόρτα.
To 3008 ηταν ο άμεσα ανταγωνιστής του.
Για την προηγουμενη γενια που ειχα ιδιά απόψη, το 3008 κέρδιζε τις εντυπώσεις σε συγκρίσεις παρόμοιων μοντέλων.
Οδηγική συμπεριφορά, συνολική αίσθηση και ομορφία μέσα έξω.
Το χοντα είχε καλύτερους κινητήρες ντίζελ και καλύτερο αυτόματο , το όποιο για έναν παράδοξο λόγο δεν υπάρχει στο καινούργιο μοντέλο. Επίσης είχε καλύτερο χειροκίνητο κιβώτιο και πολύ καλύτερη πρακτικότητα.
Το 3008 από την άλλη , μόλις συνηθίσεις το τιμόνι σου αρέσει τρελά , αρχίζεις να προβληματίζεσαι με τα τιμόνια των άλλων και αρχίζεις να τρέχεις για να μην κολλήσεις και δεν μπορείς να οδηγήσεις το δικό σου αυτοκίνητο μετά.Το νεο ΣιΑρΒι θα το οδηγήσω και θα μεταφέρω εντυπώσεις. Από όσο είδα μέσα έχει καλύτερη αίσθηση από την προηγούμενη γενιά, μας χαλάσε όμως λίγο τον χώρο απόσκευών.
-
Παιδια καλημερα. Ειχε παρει το ματι μου σε προηγουμενα posts του παροντος νηματος συνομιλια σχετικα με το DPF. Αν αντεληφθην ορθως, για να 'αναψω' το DPF πρεπει να το παω με 60χλμ/ωρα για 20+ λεπτα με 2000+ στροφες. Ισχυει αυτο? Αλλα οι στροφες και ο χρονος δεν ειναι αυτα που εχουν σημασια? Αν το παω δηλαδη για 20 λεπτα με 140-150χλμ που οι στροφες ειναι σιγουρα πανω απο 2000 δεν κανει δουλεια?
-
Τι εννοείς να ανάψεις;
Ξεκάπνισμα μπορεί να χρειαστείς έαν κάνεις μικρές διαδρομές και δεν προλαβαίνει ο κινητήρας να πιάσει θερμοκρασία λειτουργίας. Σε αυτήν την περίπτωση ενδεχομένως να χρειάζεται μια φορά κάθε 15/20 ημέρες να κάνεις μια πιο μακρινή διαδρομή στην όποια ο κινητήρας θα είναι είναι για ικανο χρονικό διάστημα πάνω από τι 2000 στροφές. Με θερμοκρασία λειτουργίας και κανονική τροφοδότηση το φίλτρο καθαρίζεται. Έαν δεν συμβεί αυτό και συνεχίζει το φίλτρο να μαζεύει κάπνα , τότε ενδεχομένως να γίνει αυτόματη αναγέννηση , στην όποια δεν πρέπει να σβήσει ο κινητήρας.
Εδώ το honda crv έχει την εξής παραξενιά. Έαν το λογισμικό κρίνει οτι το οδηγικό στυλ σου δεν μπορεί να μεταβληθεί ώστε να υποστηρίξει την αυτόματη αναγέννηση εν κινήσει , σου αναβεί προειδοποίηση ώστε να πας να κάνεις αναγκαστική αναγέννηση στο συνεργείο και δεν σε προειδοποιεί να αλλάξεις το οδηγικό στυλ.
&((*(** αυτοματοποίηση η όποια μπορεί να δημιουργήσει θέματα. Στα αρχικά λογισμικά του Honda δεν υπήρχε και για κάποιους λόγους που μόνο η honda γνωρίζει προσθέσαν την πρωτοβουλία αυτή ώστε να μην διακόπτεται συνεχώς η αναγέννηση. Πολύ λάθος λογική για εμένα.
-
Επι ελληνικού εδάφους
Ωραίο κείμενο αλλά θα περιμέναμε κάποιο σχόλιο για την πολύ κακή τιμολόγηση του μοντέλου.
https://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysi ... ebsite-rss
-
Ουρες από αύριο αναμένονται στην Χόντα!!!
Δεν πάμε καλά!!!! Τιμή βασικού χειροκίνητου 1.5 βενζινας +33.5!?! Τόσο λείπουν από τον Σ.?
Ότι γράφει πιο κάτω θα έπρεπε να ήταν -5000 !!!Η τιμή του βασικού, προσθιοκίνητου και με χειροκίνητο κιβώτιο CR-V (Comfort, 173 PS) είναι τα 33.650 €,με την αντίστοιχη έκδοση Elegance να κοστίζει 2.000 € επιπλέον. Η τετρακίνητη εκδοχή της έκδοσης των 173 ίππων - χειροκίνητη πάντα- με το επίπεδο εξοπλισμού Elegance τιμάται στα 36.550 €, δηλαδή 900 επιπλέον € της προσθιοκίνητης. Η δε Lifestyle με τις ίδιες προδιαγραφές κοστίζει 41.650 €. Για το αποκλειστικά τετρακίνητο και με CVT κιβώτιο CR-V των 193 ίππων, οι τιμές για τις Elegance και Lifestyle εκδόσεις καθορίστηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία στα 38.550 € και 44.650 €, αντίστοιχα. Τέλος, για τις 7θέσιες εκδόσεις της σειράς οι τιμές ξεκινούν από τα 42.650 € και καταλήγουν στα 48.650 €._Χ.Α.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ουρές δεν είχε ποτέ η Honda λόγω της τιμολογιακής της πολιτικής και άλλων θεμάτων της εδώ αντιπροσωπείας που έχουν ακουστεί απο διάφορους(προσωπική εμπειρία δεν εχω). Καλό θα ήταν να δούμε και τα επίπεδα εξοπλισμού που θα εχει το CRV και να δούμε τελικά με τα σημερινά δεδομένα του ανταγωνισμού αλλά και του ονόματος της Honda αν είναι πραγματικά ακριβό. Μην ξεχνάμε οτι είναι Made in Japan και θα παίξει και αυτό το ρόλο του στην ψυχολογία του αγοραστή.
-
Είναι πράγματι σχετικά ακριβό.Και τα χειρότερα είναι τα εξής δύο : η λειψή γκάμα (λέγε με πετρέλαιο, με 56% μερίδιο στα suv στην ευρώπη ) και η έλλειψη κάποιας φθηνής έκδοσης, π.χ. κάτι σε φθηνό 1600-1800άρι άτμο δικίνητο με χειροκίνητο σαζμάν σε τιμή-δέλεαρ για να 'μπει' με το δεξί στην αγορά.
Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά όχι για αυτά τα λεφτά. Πρόχειρα, έπρεπε να είναι κάτι σε 4-5.000 ευρώ κάτω. Όταν φάει τα σκαμπίλια του ο Σ, τότε θα ρίξει την τιμή. Αν και τότε το πουλάκι θα έχει πετάξει, γνωστά πράγματα.
Honda CR-V 2015