-
Το περιεγαστηκα σήμερα πολύ ώρα στην έκθεση της ρενω στην Κηφισίας περιμένοντας στο σέρβις της νισσαν.
Ίδιοι χώροι με το qq.
Εργονομικα αρκετά λάθη και νομίζω βολικότερο το qq.
(όχι διπλό πάτο στον τεμπέλη, μικρές και ρηχες θήκες για τα ποτήρια, πλαινά piano black που ενοχλούν, μικρό καντράν, μικρότερος χώρος πάνω στο ταμπλω)
Θετικά η ύπαρξη 2 usb και η παροχή ρεύματος για τους πίσω επιβάτες.
Μύθος οπτικά ο παραπάνω χώρος αποσκευών. Δεν νομίζω να υπάρχει πρακτική διαφορά. Αυτό που μάλλον του δίνει την επιπλέον χωρητικότητα στα χαρτιά είναι το συρόμενο κάλυμμα αντί της εταζερας στο qq.
Προσωπικά μου αρέσει η εταζερα, θυμίζει κανονικο αυτοκίνητο.
Επίσης το κόψιμο των πίσω παραθύρων είναι λιγότερο απότομο και δίνει λίγο περισσότερο φως στους πίσω επιβάτες. -
Για να μη με θεωρήσεις πως ψάχνω να διαφωνήσω θα σου πω πως κι εμένα ποτέ δεν μου άρεσαν τα συρόμενα καλύμματα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μύθος οπτικά ο παραπάνω χώρος αποσκευών. Δεν νομίζω να υπάρχει πρακτική διαφορά. Αυτό που μάλλον του δίνει την επιπλέον χωρητικότητα στα χαρτιά είναι το συρόμενο κάλυμμα αντί της εταζερας στο qq.Πώς γίνεται να είναι μύθος ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών αφού ανακοινώνονται επίσημα 472 λίτρα έναντι 430 του Qashqai; Το να μη φαίνεται οπτικά σύμφωνοι αλλά όχι και να μην είναι. Επίσης δε νομίζω ότι οφείλεται στο συρόμενο κάλυμμα (σιγά μη δίνει 40 λίτρα έναντι της εταζέρας) αλλά στα επιπλέον 10 εκατοστά (περίπου) του αμαξώματος. Απόλυτα λογικό μου φαίνεται.
Πάντως τέτοιες διαφορές δεν είναι εύκολο να φανούν με το μάτι, όσο κι αν φαίνεται μεγάλος ο όγκος των 40 λίτρων.
-
Πολύ σωστή παρατήρηση. Τα 40 λίτρα διαφορά δύσκολα γίνονται αντιληπτά μόνο με το μάτι.
-
Εγω απο το κασκαι πηγα απεναντι στο κατζαρ (ειναι απεναντι απο τη νισσαν η ρενω) και φαινεται ο μεγαλυτερος χωρος αποσκευων. Δεν ειναι καμια τρελη διαφορα αλλα φαινεται
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εγω απο το κασκαι πηγα απεναντι στο κατζαρ (ειναι απεναντι απο τη νισσαν η ρενω) και φαινεται ο μεγαλυτερος χωρος αποσκευων. Δεν ειναι καμια τρελη διαφορα αλλα φαινεταιΊσως έχεις καλύτερο μάτι ή αίσθηση του χώρου.
Επειδή είχα αυτοκίνητο με ανοίγομενο κάλυμμα θεωρώ ότι μετράνε και τον όγκο που κερδίζουν με το κάλυμμα ανοίγμενο. Στο rav έκανε μεγαλη διαφορά και πραγματικά χωραγε τα πάντα απλά χρειάστηκε να βάλω ένα δίχτυ (αυτό που βάζουν αν έχεις σκυλο) μεταξύ καμπινας και χώρου αποσκευών για να μην μου έρθει κάτι στο κεφάλι σε φρεναρισμα. -
Δοκιμή του 1.2 TCe 130 hp:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 137429.asp
-
Για παράδειγμα, το 1,2 TCe 130 κοστίζει 1.500 ευρώ λιγότερο από το πετρελαιοκίνητο 1,5 dCi των 110 ίππων και 8.700 ευρώ λιγότερο από το diesel 1,6 dCi των 130 επίσης ίππων (o oποίος έχει πλουσιότερο ωστόσο εξοπλισμό και μεγαλύτερη ροπή)
οι ρεπρίζ είναι καλύτερες από αυτές του 1,5 dCi των 110 ίππων και 260 Nm ροπής, με αποτέλεσμα να έχει το προβάδισμα στις επιδόσεις
Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.
Και ενδιαφέρον ότι είναι περίπου 6.500€ φθηνότερο από το Tiguan των 125hp!!
Αν τα λέει σωστά το site, πολύ μεγάλη διαφορά.Samatistas, γνωρίζεις αν πρόκειται να υπάρξει έκδοση 4x4 με τον συγκεκριμένο κινητήρα??
-
Δεν έχω ιδέα.
Δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο στα Renault νέα στο internet.
Νομίζω όμως ότι κάποια στιγμή θα μπει ο 1.6 Τ της Nissan άρα εκεί δεν αποκλείεται να δούμε τπτ τέτοιο. -
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... 12-tce-130
Test drive: Renault Kadjar 1.2 TCe 130
Το στιλάτο crossover της Renault διαθέτει έναν δυνατό κινητήρα χαμηλού κυβισμού ο οποίος υπόσχεται να συνδυάσει ιδανικά τις επιδόσεις με την οικονομία.
Δεν ξέρουμε πώς θα ανταμείψει η αγορά τη νέα προσπάθεια της Renault στα μεσαία crossover, πάντως σε επίπεδο ικανοτήτων το Kadjar έχει ήδη αποδείξει την αξία του.
Δοκιμάζοντας την πιο προσιτή πετρελαιοκίνητη έκδοσή του, το Kadjar 1.5 dCi 110, διαπιστώσαμε ότι πάει ακόμα παραπέρα τη φιλοσοφία του Nissan Qashqai. Σήμερα, που έχει φτάσει στα χέρια μας η βενζινοκίνητη εκδοχή 1.2 TCe 130, μένει να διαπιστώσουμε αν ο βασικός κινητήρας βενζίνης επαρκεί για να κινήσει ικανοποιητικά το γαλλικό crossover.
Η απάντηση είναι κατηγορηματικά «ναι». Καταρχάς το Kadjar 1.2 TCe είναι γρηγορότερο από το αντίστοιχο Nissan Qashqai 1.2, στο οποίο ο ίδιος κινητήρας αποδίδει 15 PS λιγότερους. Για το 80-110 km/h με 3η χρειάζεται 5,2’’ αντί για 5,7’’, ενώ το ίδιο διάστημα με 4η ολοκληρώνεται σε 6,4’’ αντί για 7,8’’. Σε υψηλότερη ταχύτητα το προβάδισμα του Kadjar μεγαλώνει, αφού για παράδειγμα στα 110-140 km/h με 5η πετυχαίνει τον ίδιο χρόνο με το Qashqai με 5η: 14,4’’.
Από στάση το Renault οριακά υστερεί, με 11,2’’ αντί για 11,1’’ για το 0-100 km/h, αλλά μόνο επειδή το μη απενεργοποιούμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης δεν του επιτρέπει να ξεκινήσει δυνατά. Από εκεί και πάνω η δύναμή του φανερώνεται, οπότε φτάνει τα 160 km/h σε 32,5’’ αντί για 34,3’’. Σε σχέση με το Kadjar 1.5 dCi 110, δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Το βενζινοκίνητο είναι γρηγορότερο σε κάθε μέτρηση, από ένα δευτερόλεπτο έως αρκετά περισσότερα. Μάλιστα τα φρένα του αποδείχθηκαν ακόμα πιο αποτελεσματικά από του ντίζελ, με την ακινητοποίηση από τα 100 km/h να ολοκληρώνεται σε 38,5 m (από 39,6).
Η απόκριση του γκαζιού στο βενζινοκίνητο Kadjar είναι καλή, ενώ επιδεινώνεται αρκετά στη λειτουργία Eco προς όφελος της οικονομίας. Όμως τουλάχιστον όταν το πατήσεις τέρμα, πετυχαίνεις επιδόσεις ακριβώς ίδιες με τη νορμάλ λειτουργία, οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνεις το σχετικό κουμπί αν εκεί που ταξιδεύεις χαλαρά χρειαστεί να επιταχύνεις για μια προσπέραση. Ο κινητήρας είναι φυσικά πιο ήσυχος από τον ντίζελ, οπότε μόνο στο τέρμα γκάζι γίνεται αισθητός στην καμπίνα. Όμως κάποιες φορές σε χαμηλή ταχύτητα ακούς το σφύριγμα του τούρμπο, στοιχείο που μπορεί να σε ενθουσιάσει ή και να σε ενοχλήσει. Η μέση κατανάλωση των 8,7 lt/100 km είναι λογική για το είδος του, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί εντός πόλης εύκολα μπορεί να πλησιάσει το «10άρι».
Η ανάρτηση λειτουργεί και σε αυτό το Kadjar πολύ καλά, πετυχαίνοντας μια ιδανική ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος. Μόνο οι έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες του δρόμου θα μεταφέρουν κραδασμό στην καμπίνα, κυρίως σε όσους κάθονται πίσω. Υπό πίεση, η κλίση γίνεται από νωρίς αισθητή αλλά όχι ενοχλητική, και το εμπρός μέρος ακολουθεί πρόθυμα την τροχιά που χαράζεις με το ακριβές τιμόνι. Το σύστημα ελέγχου ευστάθειας επεμβαίνει έγκαιρα, αλλά ευτυχώς όχι τόσο πρόωρα ώστε να σου κόβει τη φόρα.
Στο εσωτερικό του Kadjar, η ψηλή κεντρική κονσόλα που εξέχει πάνω από τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού, σε συνδυασμό με το κεκλιμένο προς τα αριστερά ταμπλό και τη χειρολαβή για τον συνοδηγό, δημιουργούν μια αίσθηση για κάποιους οδηγοκεντρική και για άλλους κλειστοφοβική. Επί της ουσίας δεν υπάρχει θέμα, αφού ακόμα και ένας ψηλός οδηγός θα βρει τη θέση που τον βολεύει, με το κεφάλι του να απέχει αρκετά από την οροφή και τους αγκώνες του να μην εμποδίζονται από τίποτα. Στις επιφάνειες που μετράει χρησιμοποιούνται καλά υλικά και η συναρμογή τους είναι προσεγμένη, ενώ στα εργονομικά ψεγάδια θα σημειώσουμε τον χειρισμό του infotainment και τις κάπως ρηχές ποτηροθήκες.
Και πίσω θα βολευτούν ψηλοί επιβάτες, με το όχι μεγάλο πλάτος να περιορίζει το χώρο για τον πέμπτο. Θήκες για μικροπράγματα υπάρχουν αρκετές σε όλη την καμπίνα, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 472 lt (με κιτ επισκευής) ενώ σε πρακτικότητα το Kadjar συναγωνίζεται πολυμορφικά μοντέλα. Οι πλάτες του πίσω καθίσματος πέφτουν με μια κίνηση από το πορτ-μπαγκάζ, το διπλό πάτωμα προσφέρει λύσεις για κρύψιμο αντικειμένων ή πιο βολικό φόρτωμα, ενώ ακόμα και η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού πέφτει προς τα εμπρός, για τη μεταφορά αντικειμένων με μήκος έως και 2,5 m.
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης των στοιχείων του, αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό στο Kadjar Dynamic (€25.730). Μαζί με τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, τους αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, το σύστημα infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0’’ και σύστημα πλοήγησης, τους προβολείς με αυτόματη μεγάλη σκάλα κ.ά. Το κατώφλι της γκάμας βέβαια βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα και συγκεκριμένα στα €20.850 του Authentic. Από την άλλη, όσοι θέλουν περισσότερη ευκολία έχουν την επιλογή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων της Renault (EDC), το οποίο όμως κοστίζει περίπου €4.700!
Τι λέει το DRIVE
Το alter ego του πετρελαιοκίνητου Kadjar με τον 1.2 TCe διαφοροποιείται με την πιο ήσυχη λειτουργία και τις καλύτερες επιδόσεις του
Τιμή από €20.850 (Authentic)
Τεχνολογία 1.199 cc, i4, 16v, 2 ΕΕΚ, άμεσος ψεκασμός, τούρμπο, 130 PS/5.500 rpm, 20,9 kgm/2.000 rpm, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 11,2”
0-160 km/h 32,5”
0-400 m 18,0” @ 125,8 km/h
0-1.000 m 32,8” @ 159,9 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 9,4”
50-80 km/h (3η) 4,4”
80-110 km/h (3η) 5,2”
80-110 km/h (4η) 6,4”
110-140 km/h (4η) 8,4”
110-140 km/h (5η) 11,0”
110-140 km/h (6η) 14,4”
Φρένα 100-0 km/h 38,5 m
Τελική ταχύτητα 192 km/h
Μέση κατανάλωση 8,7 lt/100 km
Εκπομπές CO2 126 g/km
Διαστάσεις 4.449x 1.836 x 1.607 mm
Χώρος αποσκευών 472 lt
Βάρος 1.380 kg
Μετρήσεις Drive -
Kadjar vs Qashqai σημειώσατε 1
http://www.4drivers.gr/single-post/2016 ... 84%CE%B5-1
-
Θα ηταν ενδιαφερουσα και η συγκριση με τα 1.5 ντιζελ.
Παντως και στο carwow ο Matt Watson (που γενικα συμφωνω με τα συμπερασματα που βγαζει), δίνει προβάδισμα στο Kadjar. Βέβαια στην ελλαδα χαντακωνεται απο την τιμολογιακη πολιτικη σε συνδυασμο και με τον εξοπλισμό του που ειναι χειρότερος απο του qashqai στις αντίστοιχες εκδόσεις.
-
Φάνη το QQ πιθανόν είναι καλύτερα τιμολογημένο, όμως το Kadjar έχει περισσότερους χώρους και δυνατότερο κινητήρα στην βενζίνη.
Και οι τιμές στο βενζινοκίνητο καλές είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
22χιλ. η μεσαία και 25,5χιλ. η ακριβή έκδοση χωρίς να υπολογίζονται τυχόν εκπτώσεις. -
Συμφωνω εν μερη Αντρέα!
- Οι μεγαλυτεροι χωροι αφορουν ουσιαστικα μονο το χωρο αποσκευων.
- Στην μεσαια εκδοση η διαφορα με το Qashqai ειναι περι τα €1.000, οποτε ισως δικαιολογουνται. Στην πιο πλουσια ομως (οχι στην κορυφαια) η διαφορα τιμης με το qq αγγιζει τα €3.000! Και επαναλαμβανω με χειρορερο εξοπλισμο το Ρενω.
- Στα ντιζελ 1.5 η διαφορα τιμης ειναι μικροτερη. Με το προβλημα της εκδοσης dynamic να ειναι το μεταλλικο χρωμα που για €60 αυξανει €2.000 την τιμη!
- Εκπτωσεις μικρες παιζουν, περι τα €500. Εκτος απο ελαχιστα ετοιμοπαραδοτα, εκτελωνισμενα πριν τον Ιουνιο που οντως τα εχουν σε αρκετα καλες τιμες.
-
Τα 2, 3 δεν τα γνώριζα. Σημαντικά.
Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και η εμφάνιση, είναι αρκετά διαφορετικά. Το QQ μου μοιάζει δυναμικότερο.
Υποκειμενικό βέβαια θέμα. Συνάδελφος έχει ξετρελαθεί με το Kadjar, δε το συζητάει.Μόνο που δε βρίσκει τον κινητήρα βενζίνης για test-drive.
Μήπως έχει κανείς υπόψη του ποιά αντιπροσωπεία το έχει?? Τα κεντρικά στον Κηφισο?? -
Carwow = AutoExpress
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Carwow = AutoExpressΔηλαδή??
Ρωτάω γιατί το βλέπω και εγώ το carwow -
Οι γνωστοί εργολάβοι δημοσιότητας του AutoExpress.
Ο απόπατος του ειδικού τύπου του Η.Β. που συχνά αλλάζει χίλια πρόσωπα στο διαδίκτυο.
Τα συμπεράσματα είναι προφανώς υποκειμενικά, αλλά πιστεύω δεν απέχουν από το μέσο όρο.Έχω και παράδειιγμα του τί σημαίνει να θέλουν να προωθήσουν ή να ρίξουν ένα μοντέλο,
ομολογώ ήταν τόσο γελοίο θέαμα που σχεδόν είχα ρίξει και γέλιο, αλλά δεν έχει νόημα.
Είπαμε ο ειδικός τύπος βράζει στο ίδιο καζάνι,
αλλά τούτοι το έχουν παρακάνει γι' αυτό και τρωνε το κράξιμο
και συχνά πυκνά αλλάζουν φορεσιά και ξανά από την αρχή. -
Δεν ειναι τοσο κακο το Express. Αυτο που ειναι για γελια ειναι το Autocar.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Μα εννοείται και .το Autocar.
Σαφώς και οπωσδήποτε είναι για γέλια και το Autocar επίσης, και το Car κά.
Απλά το AutoExpress έχει χάσει και τη σοβαρότητα, προκαλεί θυμηδία.Το καλύτερο συμπέρασμα το βγάζει ο καθένας μόνος του.
Δυστυχώς πολλοί περιμένουν να σχηματίσουν γνώμη από τον ειδικό τύπο.
Και πολύς κόσμος από τον περίγυρο επηρεάζεται όσον αφορά τη γενική εικόνα της αγοράς.Στο βαθμό λοιπόν που μετράει για έναν υποψήφιο αγοραστή
το γενικό κλίμα στον περίγυρο,
τότε για μένα θα πρέπει να λάβει υπόψη (και) τον ειδικό τύπο.
Renault Kadjar