-
Damianos17 κάνε το ερώτημα σου για τους τριγμούς στο σχετικό θέμα στο greekrenaultclub μήπως έχει να σου προτείνει κάποιος κάτοχος μια λύση. Εκεί αναφέρουν πως στα f/l (2018-) έχουν ελαχιστοποιηθεί οι τριγμοί. Σε κάθε περίπτωση και αφού είσαι εντός εγγύησης να πας στην αντιπροσωπεία και να απαιτήσεις να στο φτιάξουν.
Θέλω να σε ρωτήσω για τον κινητήρα. Πως είναι μέσα στην πόλη οδηγείται εύκολα (πολλές κριτικές εξωτερικού αναφέρουν πως σβήνει συχνά λόγω έλλειψης δύναμης κάτω από 2000rpm) και επίσης πως ανταποκρίνεται σε ταξίδι φορτωμένο (αν μπορείς να προσπεράσεις με ασφάλεια σε ένα επαρχιακό δρόμο ή να ανέβεις ένα βουνό με συνεχείς κλειστές στροφές).
-
Θέλω να σε ρωτήσω για τον κινητήρα. Πως είναι μέσα στην πόλη οδηγείται εύκολα (πολλές κριτικές εξωτερικού αναφέρουν πως σβήνει συχνά λόγω έλλειψης δύναμης κάτω από 2000rpm) και επίσης πως ανταποκρίνεται σε ταξίδι φορτωμένο (αν μπορείς να προσπεράσεις με ασφάλεια σε ένα επαρχιακό δρόμο ή να ανέβεις ένα βουνό με συνεχείς κλειστές στροφές).
Φίλε μου δεν είμαι κάτοχος αλλά όπως έγραψα και στο νήμα του 2008 οδήγησα το kadjar με τρεις διαφορετικούς κινητήρες. 1.5dci 115, 1.6dci 130 και 1.3 βενζίνη με τους 140 ίππους. Ο ιδανικότερος για μένα ήταν ο 1.6dci ενώ ο βενζίνης πολύ καλός αλλά αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα δεν συμφέρει. Ο 115dci είναι επαρκής, τον δοκίμασα και με το qq και σε ανηφόρα σχετικά έντονη και ανέβαζε άνετα χιλιόμετρα (με 3 άτομα μέσα χωρίς αποσκευές). Επειδή δοκίμασα και όλον σχεδόν τον ανταγωνισμό ο μόνος κινητήρας που μου άφησε καλύτερη εντύπωση ακόμα και από τον dci130 ήταν της kia ο mild hybrid με τα 136 άλογα (sportage με τιμή περίπου 26000).
Ο 1.5dci συγκριτικά μου φάνηκε περίπου το ίδιο με τον 100hdi του 2008 που είναι και 200 κιλά ελαφρύτερο βέβαια.
-
Πλέον δεν υπάρχει 1.6 DCi 130, αλλά 1.7 DCi 150.
-
Προσωπικά θα τον ήθελα λίγο πιο ροπατο τον κινητήρα. Με φορτωμένο το αμάξι ( 5 επιβάτες + αποσκευες), το νιώθεις λίγο πιο βαρύ στο δρόμο, από την άποψη χάνει σε εκρηξη . Δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πάντως. Δεν είναι κάτι τραγικό.
Κατά τ αλλα ο κινητηρας είναι καταξιωμενος. Ήμουν κάτοχος του captur Μέχρι προτεινος και δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα. (55.000 χλμ. )
-
Προσωπικά θα τον ήθελα λίγο πιο ροπατο τον κινητήρα. Με φορτωμένο το αμάξι ( 5 επιβάτες + αποσκευες), το νιώθεις λίγο πιο βαρύ στο δρόμο, από την άποψη χάνει σε εκρηξη . Δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πάντως. Δεν είναι κάτι τραγικό.
Κατά τ αλλα ο κινητηρας είναι καταξιωμενος. Ήμουν κάτοχος του captur Μέχρι προτεινος και δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα. (55.000 χλμ. )
Καλημέρα. Τι πετρέλαιο έβαζες στο captur και βάζεις τώρα στο Kadjar; Διαβάζω τόσα σε forums κλπ που δε ξέρω τι είναι καλύτερο. Αλλού διαβάζεις να προτιμάς shell v-power diesel, αλλού ότι το συγκεκριμένο κάνει κακό. Αλλού λένε για Eko Avio, Avin κλπ κλπ κλπ...
-
Εγώ γενικά, επειδή ακούω καλές κριτικές, και επειδή με βολεύει το ότι είναι δίπλα στο σπίτι, πάω σε bp. Βάζω το ultimate. Αυτό χρησιμοποιώ και τώρα δηλαδή. Είμαι ευχαριστημένος.
-
Επίσης, ξέρει κανείς γιατί δεν έχει ο υπολογιστής ταξιδιού fuel used? Χρειάζεται να πάω στην αντιπροσωπεία Μήπως κάνουν εκεί κάποια ενημερωση;
-
Μπες εδώ
https://easyconnect.renault.co.uk/software-upgrade/r-link2
και βαλε το VIN για να βρεις τυχόν ενημερώσεις. Στο megane πάντως έκαναν εκτεταμένη αναβάθμιση πρόσφατα κυρίως στο gps.
-
Δεν χρειάζεται κάποιο update μου έβγαλε...
Δεν ξέρω γιατί δεν βγάζει το fuel used. Θα ρωτήσω στο συνεργείο που πηγαίνω να δω τι παίζει.
Ευχαριστώ πολύ πάντως!!!
-
Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος κάτοχος μόλις με 400χλμ , ενός kadjar diesel και θα ήθελα την βοήθεια σας αν ξέρει κάποιος πως απενεργοποιηται ο προειδοποιητικος και εκνευριστικος ήχος κάθε φορά που αλλάζει το όριο ταχύτητας . Στο μανουαλ που διάβασα αναφέρετε μόνο στις φθηνές εκδόσεις που δεν έχουν gps και στις ακριβές εκδόσεις που έχουν στην οθόνη του ταμπλό ένα κουμπί σε σχέδιο 'δρόμου' και από εκεί βγαίνει η λειτουργία αυτή πανευκολα. Σε εμένα αντί για αυτό το κουμπί έχει ένα άλλο το οποίο δεν έχει τις ίδιες λειτουργίες. Αν ξέρει κάποιος κάτι ας βοηθήσει.. ευχαριστώ
-
Στο 1.5 DCi Sport Edition δώρο το Grip Control:
-
**1.3 ****TCE 140 HP AUTHENTIC** **19360** **1.3 TCE 140 HP SPORT EDITION** **21420** **1.3 TCE 140 HP SPORT EDITION EDC** **24000** **1.3 TCE 160 HP INTENS** **26780** **1.3 TCE 160 HP INTENS EDC** **30080** **1.5 DCI 115 HP AUTHENTIC** **21460** **1.5 DCI 115 HP SPORT EDITION** **21650** **1.5 DCI 115 HP SPORT EDITION EDC** **26460** **1.7 DCI 150 HP 4WD INTENS** **38510**
Κατάλογος με το νέο τέλος ταξινόμησης. Σε κάποιες εκδόσεις η πτώση είναι αρκετά μεγάλη.
-
5000 διαφορά το edc? Μπράβο! Πώς το κατάφεραν;
-
Η μοναδική πραγματική SUV έκδοση (βλέπε AWD) έχει απαγορευτική τιμή!
-
Το πήρε πρόσφατα ένας συνάδελφος στη δουλειά σε αυτό το μπλε που δίνουν στη sport σε καλή τιμή λόγω γνωριμιών. Από τα ποιο αδιάφορα της κατηγορίας.
-
καλησπερα
προς αναζητηση αυτοματου μεταχειρισμενου diesel ειμαι αναμεσα στα δυο
Νissan qasqai Accenta 1,6 diesel cvt και Καdjar sports edition dci 1,5 110 edc? τιμες 18000 kαι 19000 χιλιαδες αντιστοιχα με λιγοτερα χιλ το renault (31000) εναντι 60000 του nissan
απο τη μια πιο δυνατος κινητηρας από την αλλη πιο καλο κιβώτιο??
γενικα συνολικα η αξιοπιστια με ενδιαφέρει πολυ
Ποιο πιστευετε ειναι πιο αξιοπιστο ? σιγουρα του διπλου συμπλεκτη ειναι καλυτερα αλλα για την αξιοπιστια τους δεν ειμαι σιγουρος..
Δυσκολη απόφαση ...
-
καλησπερα
προς αναζητηση αυτοματου μεταχειρισμενου diesel ειμαι αναμεσα στα δυο
Νissan qasqai Accenta 1,6 diesel cvt και Καdjar sports edition dci 1,5 110 edc? τιμες 18000 kαι 19000 χιλιαδες αντιστοιχα με λιγοτερα χιλ το renault (31000) εναντι 60000 του nissan
απο τη μια πιο δυνατος κινητηρας από την αλλη πιο καλο κιβώτιο??
γενικα συνολικα η αξιοπιστια με ενδιαφέρει πολυ
Ποιο πιστευετε ειναι πιο αξιοπιστο ? σιγουρα του διπλου συμπλεκτη ειναι καλυτερα αλλα για την αξιοπιστια τους δεν ειμαι σιγουρος..
Δυσκολη απόφαση ...
Στα μεταχειρισμένα γνώμη μου είναι να κοιτάμε το πιο 'καθαρό' αυτοκίνητο.. Ιδανικά Ελληνικό, με καθαρό ιστορικό από στούκες, καλή συντήρηση, καλή κατάσταση.
Έτσι για να σε προβληματίσω λίγο αν σου αρέσει και σου κάνει απο χώρους το Skoda Kamiq σε diesel/auto ambition το πάιρνεις κούτα με γύρω στα 22Κ ...
-
ισχυει αλλα το kamiq ειναι μικρο για αυτο που το θελω, επισης dsg δεν τα εμπιστευομαι καθολου
γι αυτο ρωταω cvt και edc πως σας φαινονται?
σαν αμαξια ασχετα πως ειναι μεταχειρισμενα..
εννοειται το αμαξι θα το ψαξω φουλ οποιο ειναι αυτο..
-
επισης dsg δεν τα εμπιστευομαι καθολου
γι αυτο ρωταω cvt και edc πως σας φαινονται?
Εαν δεν εμπιστεύεσαι το DSG, τότε γιατί εμπιστεύεσαι το EDC? Ίδια τεχνολογία είναι και παρόμοια προβλήματα βγάζουν και αντίστοιχη συντήρηση θέλουν.
-
Εχω δυο γνωστους με dsg εχουν σκασει απο ενα 1500 αρι ο καθενας. παιζει της renault να ειναι καλυτερο αν και ιδιας τεχνολογιας
Αλλα γενικα αυτο εννοω μηπως να παω προς το cvt γιατι τα διπλου συμπλεκτη αν και καλυτερα ..χαλανε πιο ευκολα με ακριβες επισκευες... και ας χασω σε αισθηση
Renault Kadjar