-
Ρε παιδιά το ίδιο είναι x βαθμολογία το 2010 (ή όποτε μετρήθηκε το προηγούμενο Duster) και το ίδιο το 2017; Εδώ το Punto που αναφέρθηκε πριν είχε 5 αστεράκια όταν βγήκε και κανένα τώρα. Άρα μήπως δεν πρέπει να συγκρίνουμε τις βαθμολογίες - σε απόλυτα νούμερα πάντα - του παλιού με το καινούριο Duster;
-
Φαντάζομαι η εσωτερική χρήση πρέπει να είναι για βελτίωση όχι για αρχειοθέτηση. Αφού θα βγουν τα μαντάτα στο ncap όπως και βγηκαν. Ήδη ο αδερφός μου που ενδιαφερόταν για αγορά έριξε άκυρο τρελλοί και πανηγυρικό. Είπαμε vfm, είπαμε budget αλλά όχι κι έτσι.
-
Timedelay, το κεφάλι είναι το ίδιο και το 2011 και το 2018 και σου λέει ότι τραυματίζεται περισσότερο τώρα. Η πλαγιά προσκόμιση σε στύλο έκανε τον κλωβό επιβίωσης επιβατών πολυ μικροτερο, μπήκε μέσα πολύ, έσπασε το πλάι βαθιά και εντελώς τι να λέμε τώρα. Και δεν είμαι hayer, εγώ υπολόγιζα στο stepway 2019 και ο αδερφός στο duater 2018. Αλλά βλέπω να έχει χαθεί η μπάλα. Βασική μέτρηση άσχετα με τα ηλεκτρονικά είναι το occupant safety που είναι ψιλοανταρα. Γνώμη μου και πιστεύω όχι παράλογη η χωρίς έδαφος.
-
Καλά κάνεις και τη λες, πιστεύω εδώ δεν έχουμε haters και followers, όλοι θέλουμε να μαθαίνουμε τα γεγονότα όσο γίνεται πιο αντικειμενικά. Δε μου λες το γεγονός ότι το κεφάλι τραυματίζεται περισσότερο τώρα από πού το εξάγεις; Από σύγκριση κάποιων report ή απ' το video του ncap;
-
Προτιμώ να έχει μόνο abs, esp, και aeb ( για μένα θα γίνει απαραίτητο) και να είναι άκαμπτο και δυνατά δομημενο στο χώρο επιβίωσης παρά με 15 κάμερες , blind spot και dab radio και άλλες ανοησιες από τη στιγμή που έχουν συγκεκριμένο budget μελέτης και κατασκευής.
-
Κόκκινο κεφάλι, η έκθεση αναφέρει υπερβολική επιτάχυνση και η κίνηση κεφαλιού στο pole crash. Σε αυτοκίνητο που αρχίζει την καριέρα του το 2018. Είναι εμφανές ότι δεν έχουν κάνει τη δουλειά που περίμενε κάποιος στο develpment μιας ήδη budget μάρκας από το 2011. Ο κλώνος είναι αδύναμος ότι και να λέμε.
-
Καλά άμα δεν είχε και αερόσακους κουρτίνες θα πετάγονταν μέχρι το φαληρο
-
Τόσα λεφτά έβγαλαν από το duster τόσα χρόνια και ένα κλωβό επιβίωσης 80+/100 δεν κατάφεραν να φτιάξουν. Βασικά δε νομίζω να ήθελαν, εάν ήθελαν θα το έκαναν.
-
Δε διαφωνώ αλλά το κόκκινο κεφάλι είναι στο 'Full Frontal Width'. Στο 'Frontal Offset Deformable Barrier' είναι πράσινο. Στο δε προηγούμενο Duster δεν έχουμε μέτρηση για 'Full Frontal Width', μόνο για 'Frontal Offset Deformable Barrier' που είναι επίσης πράσινο.
Θέλω να πω, δεν αμφισβητώ ότι δεν είναι ικανοποιητικά τα αποτελέσματα αλλά δε νομίζω να είναι χειρότερα απ' το υπάρχον Duster. Το λέω γιατί κάτι τέτοιο αναφέρθηκε. Εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη αναφορά ncap που δεν τη βρήκα. Εγώ κοίταξα εδώ για το καινούριο:
https://www.euroncap.com/en/results/dacia/duster/29898
Κι εδώ για το παλιό:
-
Δεν είμαι πρόχειρος λόγω κινητού. Σε κάθε περίπτωση η πρόοδος ασφαλείας για το ζωτικό χώρο είναι της πλάκας, μην ξεχνάμε ότι είχαν πολλά χρόνια στη διάθεσή τους χρόνια να μελετήσουν, να ενισχύσουν, να φτιάξουν. Εγώ την οικογένειά δε την έβαζα μέσα. Δε λέω ότι είναι καρμανιόλα, λέω ότι με βάση την επί χρόνια επιτυχία του προηγούμενου και την ανακοίνωση νέου duster 2018, δεν έδωσαν την οφειλόμενη προσοχή στο ζωτικό χώρο επιβατων, πράγμα για ένα απαράδεκτο. Θες ψυχολογικά, θες πραγματικά, θες και τα δύο, προσωπική γνώμη έκαναν αδικαιολόγητη πατάτα. Και είχαν όλα τα φόντα να μην την κάνουν.
-
Και σ αυτά τα αμάξια μπαίνουν οικογένειες, το σκέφτεται αυτό ο υποψήφιος αγοραστής μη νομιζεις. Το 19 που θωαλλαξω αμάξι εύχομαι στο stepway οccupant 80-85/100 με αbs, esp,aeb και κουρτίνες αερόσακους και χαλάλι τους η οθόνη και οι 15 καμερες τα dab radio
-
Στην προστασία παιδιών τα πήγε σχεδόν άριστα όσον αφορα τη σύγκρουση. 23.1/24 πολύ καλυτερα απο arona, fiesta, ibiza, kodiaq, karoq, compass, stonic, x3 και πολλά αλλά. Δειτε παραδειγμα τα pdf του ibiza, arona, civic, compass να δειτε μαργαριταρια αλλα εκει δεν ανοιγει μυτη. Επισης καλυτερα τα πηγε απο αρκετα αλλα αμαξια στις πλαγιες συγκρουσεις. Για να τα λέμε όλα. Λες και η dacia είναι η mercedes. Και προφανώς τα πήγε καλυτερα απο το πρωτο duster. Και αν εχεις τετρακίνηση εισαι πιο ασφαλης, ως έξτρα ενεργητική ασφάλεια..
-
Δεν γνωρίζω τι βελτιώσεις έχει το 'νέο' Duster, πάντως στην δοκιμή του 2011, είχε στραβώσει και η μπροστά κολόνα (A-pillar), ενώ τώρα φαίνεται να ανταποκρίνεται καλά.
Βέβαια όλη αυτή η συζήτηση μου φαίνεται λίγο μάταιη, ειδικά όταν βλέπω βιντεάκια όπως το παρακάτω. Όπου αποδεικνύεται, πως επειδή οι εταιρείες γνωρίζουν ότι τα tests γίνονται από την πλευρά του οδηγού, έχουν πιο ενισχυμένη εκείνη την πλευρά, ώστε να 'χτυπάνε' καλύτερα score στα crash tests!
Μιλάμε για πολύ απατεωνιά στον χώρο!!!
-
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysia ... ebsite-rss
-
0 αστέρια για το duster χωρίς αερόσακους στην Ινδία (λογικότατο για οποιοδήποτε αμάξι)
3 για την έκδοση με αερόσακο οδηγού μόνο. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι, σύμφωνα με το video, ο αερόσακος στην Ινδία είναι μικρότερος! από αυτόν στην Λατινική αμερική -
Χωρίς να δικαιολογώ το Duster τα 3 αστέρια παίζουν πολύ:
http://www.drive.gr/news/asfaleia/euro- ... den-videos
Μεταξύ αυτών η Gulietta, το νέο Kia Stonic, το Aygo.O euroncap έχει σκληρύνει το τρόπο αξιολόγησης και καλά κάνει ανεβάζοντας το πήχυ για τις εταιρείες αφού τα τελευταία χρόνια είχαν φτάσει να είναι όλα 'πεντάστερα'.
Και κάποιες εντυπώσεις για το νέο Duster II:
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysia ... cia-duster
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... a-duster-2
-
Ρε συ τώρα τι βαζεις σε σύγκριση ; Το καρυδότσουφλο aygo ή τη σχεδόν δεκαετίας guilleta ;
Προφανώς και έχουν γίνει πιο αυστηρά τα τεστ αλλά να υπάρχει και μέτρο σύγκρισης. -
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους τα 3 αστέρια δεν καθιστούν το duster ανασφαλές αλλά λιγότερο ασφαλές από ένα 5άστερο. Στα δικά μου μάτια ένα αυτοκίνητο του σήμερα που δεν έχει εφοδιαστεί με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, σύστημα εντοπισμού της κόπωσης του οδηγου και άλλα καλούδια, είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να σε πάει μακρυά και με ασφάλεια εάν έχεις την προσοχή σου στον δρόμο. Εμένα αυτό μου αρκεί. Από εκεί και μετά καθώς έχω κάνει πολλές 100άδες χλμ αυτό που έχω διαπιστώσει πολλάκις είναι πως στα 100άδες ατυχήματα και δυστυχήματα που έχω δει η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του οχήματος και των προσωπικών του ικανοτήτων ήταν πάντα οι χειρότεροι σύμβουλοι για τον μέσο οδηγό. Πριν 3 εβδομάδες βράδυ στην ΕΟ Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Σχηματαρίου ένα υπεράνω υποψίας όχημα είχε γίνει παλιοσίδερα πέφτοντας υπό γωνία ως φαίνονταν σε ένα ταπεινό τουοτα βέρσο και εν συνεχεία στη διαχωριστική νησίδα. Όλοι οι αερόσακοι είχαν ανοίξει αλλά μάλλον το τρακάρισμα έγινε με πολύ υψηλότερη ταχύτητα των 65χλμ/ώρα (σε μια εύθεια πολλών χλμ). Να μην σας περιγράψω καλύτερα την εικόνα του οδηγού της πολυτελούς μπερλίνας. Ελπίζω να είναι ζωντανός. Μόνο αυτό...
-
-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
:yesiibb:Καλημέρα φίλε Κώστα. Δυστυχώς μετά από έναν αιώνα εξέλιξης του αυτοκινήτου η δυσανάλογη πρόοδος ανάμεσα στην παθητική και ενεργητική ασφάλεια είναι τέτοια που τελικά μάλλον είναι δύσκολο για πολύ κόσμο να κατανοήσει πως ένα πολύ δυνατό σε ίππους και βαρύ όχημα μπορεί να αποδειχθεί παγίδα για όποιον νομίζει πως οι δρόμοι του ανήκουν μόνο και μόνο επειδή μπορεί να πηγαίνει πιο γρήγορα και να φρενάρει επίσης πολύ γρήγορα... Μπορεί ένα άριστο όχημα από 100 στα 0 να φτάνει σε μόλις 36 37 ή 40 μέτρα αλλά όταν το εμπόδιο πεταχτεί απότομα στα 10 και πας με 200 καταλαβαίνεις ότι ούτε με εκτινασσόμενο δεν σώζεσαι. Καλά λοιπόν τα 5 αστέρια στην κλίμακα των 5 αστέρων. Η πραγματική κλίμακα των δρόμων απαιτεί όμως 10 αστέρια τουλάχιστον και από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει ακόμη το αυτοκίνητο που να τα έπιασε.
Το duster ιι όπως και αυτά που έχουμε εγώ και εσύ πιστεύω πως μπορεί να προσφέρει πολλές συγκινήσεις και ασφάλεια αρκεί να έχουμε σύνεση να το οδηγούμε όπως του πρέπει.
Dacia Duster II