-
http://m.spiegel.de/auto/fahrberichte/d ... 81256.html
Ενδιαφέρον άρθρο με ενδιαφέροντα σχόλια... Google translate για όσους δεν ξέρουν γερμανικά.. -
Προφανώς απο λάθος,αναφέρει τους ντίζελ κινητήρες με χωρητικότητα 1600κ.ε.
-
-
Ούτε που θυμάμαι από πότε είχα να δω τέτοια παραμόρφωση στο κοπάνημα σε κολόνα!
Παρόλα αυτά οι μετρήσεις λένε ότι ήταν καλές! -
Τρία αστέρια, για τόσο το είχαν σχεδιάσει απ' όσο θυμάμαι κι αυτό επειδή δεν έχει automatic emergency braking system κτλ.
Για μένα είναι το μόνο που με χαλάει στο καινούριο Duster, δηλαδή ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα εκτεταμένο facelift. Κρατήσανε ίδιο πάτωμα, κινητήρες (βασικά πράγματα δηλαδή) και αλλάξανε σχεδιασμό και κάποιο εξοπλισμό. Αν μη τι άλλο πρέπει να κρατήσει τις ίδιες τιμές με το τωρινό (έχουν βγει στο φως κάποιες τιμές, να δούμε και τις επίσημες).
-
Σε πρωτη αναγνωση τα πήγε καλυτερα απο τη gulietta και cmax facelift που δοκιμαστηκαν μαζί.. Σίγουρα υπαρχουν παλι πολλά μοντέλα που έχουν καλύτερη αποδοση στα crash tests. Απλα σίγουρα είναι καλυτερο απο το προηγουμενο duster
-
Χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα πάνω από 3 δεν παίρνεις. Εδώ το punto από 5 αστέρια πριν 12 χρόνια τώρα παίρνει 0!
https://www.carthrottle.com/post/the-fiat-punto-just-received-a-zero-star-euro-ncap-crash-test-rating/ -
Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα να έχω σήμερα ένα αυτοκίνητο γεμάτο ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως το αυτόνομο φρενάρισμα. Μόλις πριν ένα χρόνο κάποιος που είχε επαναπαυθεί στις αρετές της αυτόνομης οδήγησης ενός Tesla αποχαιρέτησε τα εγκόσμια μόνο και μόνο γιατί το αυτοκίνητο δεν αντιλήφθηκε πως μπροστά του ήταν κάθετα στην πορεία του μια μικρή... νταλίκα 24 μέτρων!!! Δεν θεωρώ εαυτόν εχθρό της προόδου αλλά σίγουρα δεν θεωρώ πως έχουν λυθεί όλα τα θέματα και από νομικής φύσης που θα ορίσουν πότε και πως θα πρέπει να λειτουργεί ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με τέτοια καλούδια. Πόσο μάλλον θεωρώ πως ο συγκεκριμένος φορέας θα έπρεπε ίσως να έχει δύο βαθμολογίες που να εξυπηρετούν τόσο την manual συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου όσο και με τέτοιες τεχνολογικές προεκτάσεις.
Είναι δίκαιο κάποιος να σκοτωθεί γιατί δεν αντιλήφθηκε το όχημα πως πρέπει να φρενάρει και ενώ θα έπρεπε; Είναι δίκαιο κάποιος να σκοτωθεί γιατί το όχημα φρέναρε λόγω λανθασμένης ένδειξης ενώ αν συνέχιζε την πορεία του αυτός θα ζούσε; Δεν νομίζω να έχουν λυθεί τέτοια ζητήματα και για αυτό είμαι επιφυλακτικός. -
Άλλο τα βοηθήματα και άλλο η αυτόνομη οδήγηση. Τα βοηθήματα απλά βοηθούν, αν δεν λειτουργήσουν είναι το ίδιο με το να μην τα είχες. Εγώ πάντως έχω δει πολλά video που το tesla έχει σώσει καταστάσεις. Και μια περίπτωση που διάβασα στην οποία το αμάξι έφυγε ευθεία, τελικά αποδείχτηκε ότι οδηγούσε ο οδηγός και είπε ψέματα.
-
Υπαρχει καταγεγραμμενο δυστηχημα και σε αυτο αναφερομαι. Επισης οταν μιλαμε για αυτονομο φρεναρισμα εννοουμε στιγμιαια αυτονομη πρωτοβουλια του οχηματος οπως θα γινονταν με το esp abs κλπ. Αν ομως αυτα τα συστηματα επεμβαινουν προσθετα στην προσπαθεια του οδηγου , αυτα για τα οποια λεω λειτουργουν αυτονομα.
-
Kαι ενα βιντεακι με διαφορα αξεσουαρ για το νεο Duster..
Ενδιαφερον τεμπελης και ενδιαφερον νεα οθονη πολυμεσων.. Για την οθονη μαλιστα το εχω διαβασει και αλλου οτι συντομα θα υπαρχει καποια 'νεα', λογικα μαλλον θα προκειτε για αυτη την kenwood που δειχνει το βιντεο.. Με καθε επιφυλαξη παντα..
-
Έλα παιδιά, ας δούμε την ουσία στην ασφάλεια επιτέλους. Τι 3 αστέρια εξαιτίας χαμηλών ποσοστών βοηθημάτων κτλ....Σε μια ενισχυμένη υποτίθεται κατασκευή από τον προκατοχο του,και με κουρτίνες αερόσακους, το duster 2018 έχει προστασία επιβατών 71/100 !!! Απαράδεκτο όσο δεν πάει.... όλα Τ αλλά είναι αλλά λόγια ν αγαπιόμαστε.
Άμα βγει και το νέο sandero με τέτοια ποσοστά, Ε τι να λεμε ....ας τοαφησουν να πάνε για κάνα τσιπουρο
-
B pillars από οδοντογλυφίδα, τέτοιο τσάκισμα μέσα στην καμπίνα είχα να δω χρόνια. Αυτοχειρία. Δυστυχώς.
-
Περίεργο αποτέλεσμα. Το καινούριο εμφανίζει στην προστασία επιβατών και παιδιών
χειρότερες τιμές και από το παλιό (που ήταν ήδη μέτριες). Γράφει βέβαια 'standard equipment'
και το 'safety pack' link είναι απενεργοποιημένο. Nα λείπουν τίποτα αερόσακκοι από το standard που δοκίμασαν; -
Πήρε χαμηλό σκορ γιατί το κεφάλι του οδηγού δεν είχε επαρκή προστασία, και έχασε όλους τους πόντους εκεί. Για την πλευρική πρόσκρουση, ακόμα και για πρόσκρουση σε κολόνα η αναφορά λέει οτι έχει επαρκή προστασία. Ίδιο σκορ εχουν και η ar julietta και το ds3 πάντως
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα να έχω σήμερα ένα αυτοκίνητο γεμάτο ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως το αυτόνομο φρενάρισμα. Μόλις πριν ένα χρόνο κάποιος που είχε επαναπαυθεί στις αρετές της αυτόνομης οδήγησης ενός Tesla αποχαιρέτησε τα εγκόσμια μόνο και μόνο γιατί το αυτοκίνητο δεν αντιλήφθηκε πως μπροστά του ήταν κάθετα στην πορεία του μια μικρή... νταλίκα 24 μέτρων!!! Δεν θεωρώ εαυτόν εχθρό της προόδου αλλά σίγουρα δεν θεωρώ πως έχουν λυθεί όλα τα θέματα και από νομικής φύσης που θα ορίσουν πότε και πως θα πρέπει να λειτουργεί ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με τέτοια καλούδια. Πόσο μάλλον θεωρώ πως ο συγκεκριμένος φορέας θα έπρεπε ίσως να έχει δύο βαθμολογίες που να εξυπηρετούν τόσο την manual συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου όσο και με τέτοιες τεχνολογικές προεκτάσεις.
Είναι δίκαιο κάποιος να σκοτωθεί γιατί δεν αντιλήφθηκε το όχημα πως πρέπει να φρενάρει και ενώ θα έπρεπε; Είναι δίκαιο κάποιος να σκοτωθεί γιατί το όχημα φρέναρε λόγω λανθασμένης ένδειξης ενώ αν συνέχιζε την πορεία του αυτός θα ζούσε; Δεν νομίζω να έχουν λυθεί τέτοια ζητήματα και για αυτό είμαι επιφυλακτικός.Όπως είπε και ο Infide1, μη συγχέεις το αυτόματο φρενάρισμα με την αυτόνομη οδήγηση. Το αυτόματο φρενάρισμα είναι απλά ένα επιπλέον σύστημα ασφαλείας, το οποίο σε περίπτωση που αντιληφθεί κίνδυνο ατυχήματος και διαπιστώσει ότι ο οδηγός δεν κόβει ταχύτητα, φρενάρει μόνο του το αμάξι. Π.χ. αν είσαι σε κίνηση (πρώτη - δευτέρα) και σε κάποια φάση χαζεύεις και πας να πέσεις στον μπροστινό σου, ή αν πας να περάσεις με πορτοκαλί και ο μπροστά σου αποφασίσει να σταματήσει. Το μόνο 'κακό' που μπορεί να σου συμβεί (επειδή η τεχνολογία είναι ακόμη αρκετά νέα) είναι να σου φρενάρει απότομα σε κάποια περίπτωση που δεν χρειάζεται.
Όσο για την αυτόνομη οδήγηση και την Tesla, προφανώς υπάρχουν αστοχίες (λογικό αν σκεφτούμε πόσο νέα και πολύπλοκη τεχνολογία είναι και πως ακόμη μιλάμε για τα πρώτα στάδια αυτόνομης οδήγησης), από την άλλη ακόμη και έτσι, οι περιπτώσεις όπου η αυτόνομη οδήγηση γλιτώνει τον οδηγό από ένα ατύχημα, είναι πολύ περισσότερες από τα λάθη που έχει κάνει.
Και σε κάθε περίπτωση, είτε στο αυτόματο φρενάρισμα, είτε στην αυτόνομη οδήγηση, είναι δεδομένο πως στην παρούσα φάση την ευθύνη για τον έλεγχο του αυτοκινήτου την έχει αποκλειστικά ο οδηγός! -
Tο sandero είχε πάρει 4 αστεράκια με καλύτερα αποτελέσματα από το duster. Εγώ δεν έχω καταλάβει γτ δεν έχουν περάσει το stepway από τα τεστ και το θεωρούν ίδιο. Η διαφορά ύψους με το απλό δεν θα παίζει κάποιο ρόλο είτε θετικά είτε αρνητικά;
-
Κατά τα φαινόμενα το stepway 2017 είναι ασφαλέστερο από το duster 2018. Μιλάω για ασφάλεια επιβαινοντων στον κλωβό επιβατών.
Σε κάθε περίπτωση τι να το κάνω το νέο look dustet 2018 κτλ ενώ κατά τα φαινόμενα δεν τους ένοιαξε να βάλουν ατσάλι , ακαμψία και ζώνες παραμόρφωσης να πιάσουν τουλάχιστον 80+/100 ? Το κεφάλι γίνεται σμπαραλια αν δείτε στον αναλυτικό φακελο ncap του τεστ. Ο κλώνος επιβατών είναι πιο επικίνδυνος από το προηγούμενο μοντέλο αυτό ειναι το ανατριχιαστικό. Τι να κάνω εγώ τις περιμετρικές κάμερες κτλ άμα ο κλώβος επιβατών δίνει τέτοια ποσοστά.
-
Έχεις ασφαλέστερο κλωβό? Μια χαρά. Έχεις χειρότερο κλωβό? Άντε γεια. Απλά πράγματα. Καλά η dacia δεν έκανε προσομοιώσεις η τεστ δικά της?
Να δούμε και το sandero του χρόνου....ελπίζω να βάλουν μυαλο
-
H dacia και όλες οι εταιρίες φυσικά και κάνουν δικά τους crash tests, αλλά τα αποτελέσματα είναι για εσωτερική χρήση. Δεν μπορούν να πιστοποιήσουν τους εαυτούς τους.
Dacia Duster II