-
Το duster II κατά τη γνώμη μου έχει καλύτερο vfm από το προηγούμενο γιατί ποιοτικά αναβαθμίστηκε πολύ και έχει παρόμοια τιμή με καλύτερο εξοπλισμό.
Το γεγονός ότι περνάει με άνεση παχιά λάσπη με 17αρες και νορμάλ λάστιχα λέει πολλά για τις δυνατότητές του. Το βοηθάει πολύ και το χαμηλό βάρος του.
Για το θέμα που προέκυψε στις παραγγελίες του prestige, σαφώς και πρέπει η εταιρεία να ενημερώσει άμεσα όσους το έχουν παραγγείλει και να τους κάνει δώρο μελλοντικά τις 17αρες ή μια καλή έκπτωση αν επιλέξουν να κρατήσουν τις 16αρες.
-
Και εγω που διακατεχομαι απο αγαπησιαρικα αισθηματα για τα ντατσια και αυτου του ειδους τις νfm εταιριες, το καινουργιο και παντα συμφωνα με αυτα που διαβαζω και τα παρατειρω σε διαφορους τομεις, το ψηλοπαραδεχομαι και δεν το υποτιμω στα χρηματα του.
-
Από τη μια κράζεις το πάτωμα και λες μακριά από dacia και από την άλλη υποβόσκουν αισθήματα για το duster..
-
Ψιλόοοο διχασμένη προσωπικότητα σα να λέμε, όμως εν μέρει έχει και τα δίκια του. Άσχετο, φίλε xplicit η Πάνδροσσος έχει ακόμη ωραία αγριογουρουνόπουλα στην γάστρα; Κάποια στιγμή θα ήθελα να την επισκεφτώ ξανά, ιδανικά θα ήταν με τον Οβελίξ κάτοχο βιτ και τον Κακοφονίξ κάτοχο ξανθιάς.
-
Χουμορ κανω, χουμορ
Ισως δεν εβαλα το εμοτικον για να γινω κατανοητοςΤα κραζω γιατι αξιζουν κραξιμο, ειναι απαραδεκτοι, αλλα οντως στο νεο νταστερ και ακομα και με το παλιο πατωμα, εκαναν προσεκτικη δουλιτσα σε αρκετους τομεις και το αναγνωριζω. Οταν δουλευουν σωστα αναγνωριζεται η προσπαθεια τους και εν τελη παραγουν ενα καλο αυτοκινητο, οταν κοροιδευουν κοσμο και τον παραπλανουν με λεντακια και οθονες τρωνε κραξιμο.
Πολυ ευκολα θα μπορουσε το duster 1 να ναι οπως το duster 2 μιας και ειναι το ιδιο αυτοκινητο στην ιδια τιμη με τη διαφορα οτι τωρα δουλεψαν σωστα.
Δεν το εχω δει ακομα, αλλα απο δημοσιογραφους και δοκιμες στο γιουτιουμπ ολοι καταληγουν στα ιδια συμπερασματα, συνεπως φαινεται ενα καλο αυτοκινητο -
Προσωπικά επειδή το περιεργάστηκα αρκετά τις προάλλες το βρήκα συνολικά βελτιωμένο σε διάφορους τομείς αλλά όχι απαραίτητα πολύ ανώτερο του δικού μου (θυμίζω έχω το facelift του 2014 4χ2). Αρχικά εξωτερικά όσον αφορά το μπροστινό μέρος είναι πιο όμορφο από το προηγούμενο με τις νευρώσεις του καπό και των φτερών να του δίνουν ένα πιο δυναμικό στυλ. Πίσω όμως ο σχεδιασμός δεν συνεχίζεται με την ίδια επιτυχία. Ειδικά τα φανάρια και η χειρολαβή του πορτπαγκάζ δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Οι νέες ζάντες του 16άρες που είδα στο σπορτινγκ είναι πραγματικά πολύ όμορφες.
Αισθητικά και μόνο συνολικά ένα κλικ πιο όμορφο αλλά ως εκεί. Στο εσωτερικό υπάρχουν μεγάλες διαφορές (άλλες προς το καλύτερο και άλλες προς το χειρότερο κατά την γνώμη μου).
Το ταμπλό του είναι σαν σχέδιο πολύ καλύτερο του δικού μου με επίσης πολύ καλή εργονομία αντίστοιχη των σημερινών επιταγών. Ξεχωρίζω την άριστη επιλογή της θέσης του διακόπτη ρύθμισης των εξωτερικών καθρεπτών, του μπροστινού αναπτήρα και αυτή των ποτηροθηκών. Οι αεραγωγοί ανοίγουν και κλείνουν γλυκά - αθόρυβα και ποιοτικά σε σχέση με τους δικούς μου. Ποιοτικός επίσης και ο επιλογέας των ταχυτήτων όπως και ο περιστροφικός διακόπτης επιλογής auto, lock fwd. Κατά τα υπόλοιπα όλα τα πλαστικά είναι της ίδιας ποιότητας με του προηγούμενου duster αλλά ακόμη καλύτερα συναρμοσμένα. Τα καθίσματα δεν τα θεωρώ καλύτερα ενώ προτιμώ το σχέδιο των δικών μου. Η καμπίνα μοιάζει να είναι ελαφρώς μικρότερη από το προηγούμενο duster ενώ ειδικά πίσω μοιάζει περισσότερο μουντή και σκοτεινή. Συνολικά όμως και πάλι σου δίνει μια πιο ποιοτική αίσθηση καθώς κλείνοντας τις πόρτες δεν ακούς τίποτε από εξω. Καλύτερη ηχομόνωση δηλαδή. Όλα αυτά για εμένα δείχνουν βελτίωση του μοντέλου όμως παραμένει ένα σημαντικό θέμα που δεν θα σταματώ να διαμαρτύρομαι. Θεωρώ πολύ λάθος την στρατηγική που δεν επιτρέπει στο duster να εφοδιάζεται έστω σε μια 4χ4 έκδοση με τον 1.6dci του ομίλου. Πάντως για να κλείσω εδώ δίχως να αφήσω κάποια πικρή γεύση πιστεύω ακράδαντα πως στα λεφτά του είναι κάτι παραπάνω από ευκαιρία. -
Καλα το νταστερ 1 ειναι αλλη υποθεση και το κραζω λιγοτερο διοτι ειναι ενα ιδιαιτερο οχημα με αλλα θετικα και αρνητικα. Ειναι αλλη φαση και το αντιλαμβανομαι.
Πιο πολυ κραζω το σαντερο που δεν ειχε να προσφερει τιποτα εν ετη 2018 στην κατηγορια του ουτε καν το vfm καθως στα ιδια χρηματα επαιρνες φιεστα ενος ετος μεταχειρησμενο!!!!
Η μερα με την επομενη νυχτα
Ηταν η αγελαδα της ρενο που λενε και στα οικονομικα. (κασ καου).
Χρησιμοποιουσε με ακριβες τιμες εξαρτηματα, παλατφορμες που εχουν κανει αποσβεση εδω και δεκαετιες!!!!Το νεο νταστερ ειναι αλλη υποθεση ( στο θεμα του thread )Χρησιμοποιει την Μ0 πλατφορμα αλλα πλεον με σοβαροτατες αλλαγες. Πολλες αλλαγες και οχι απλα κοπυ πειστ απο το παρελθον. Εγιναν πολλες αλλαγες και στην ποιοτητα του χαλυβα και στις συγκλησεις. Διαβαζα καπου δεν το βρισκω τωρα, πως η ακαμψια ανεβηκε σημαντικα και ενισχυθηκε δομικα το αυτοκινητο σε σημεια κλειδια. Σημαντικο δε για εκτος δρομου αυτοκινητα και η ενισχυση του πισω τμηματος του αμαξωματος (αυτο το τμημα ταλαιπωρειται παρα πολυ στα εκτος).
Το τελευταιο καιρο εχω γυαλλια που προερχονται απο τους γαλατες. Και αντιλαμβανομαι πως προσφερουν κατι το διαφορετικο. Χωρις να σνομπαρω αλλες κατασκευες. Π.χ βρισκω πολυ καλες περιπτωσεις τα σουζουκι. Αλλα οταν βρισκω τις @@@ τους δεν τις δικαιολογω καθολου
Επισης μονο η φορντ σημερα αποτελει η συνεχεια της γαλλικης αυτοκινησης για εμενα.Τωρα που η ντατσια αλλαζει ( επιτελους) δεν θα εχω κανενα κομλπεξ και αν το φερει η ζωη θα αγοραζα με πολυ χαρα.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα η σύγκριση από τον Σπύρο, σαν νυν κάτοχος έχει βαρύνουσα σημασία
Στην έκθεση αυτοκινήτου μπήκα και περιεργάστηκα αρκετά το προηγούμενο duster. Ποιοτικά απογοητεύτηκα. Από το πώς κλείνει η πόρτα (που ήταν πούπουλο!) μέχρι την αίσθηση των διαφόρων χειριστηρίων. Πολύ δύσκολα θα το αγόραζα όσο αξιόπιστο και αν είναι σαν αυτοκίνητο. Μου έδωσε την αίσθηση του εργαλείου και όχι ενός σύγχρονου αυτοκινήτου.
Το καινούριο το είδα στη έκδοση sportive σε λευκό. Εξωτερικά μου αρέσει αρκετά περισσότερο το νέο σχέδιο, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Δίνει στο μάτι την αίσθηση του μεγαλύτερου όγκου ενώ είναι σαφώς πιο φρέσκο. Το ότι τα πίσω φώτα είναι copy paste από το renegade δεν με χαλάει καθόλου, μου αρέσουν.
Μπαίνοντας μέσα εντύπωση μου έκανε καταρχήν το αφράτο κάθισμα και η ταπετσαρία που έχει πλέον αποδεκτή ποιότητα. Σε reviews του προηγούμενου, έχω διαβάσει ότι ήταν κουραστικά σε μεγάλα ταξίδια και με κοντό έδρανο. Το ταμπλό είναι πολύ πιο όμορφο και λειτουργικό, τα πάντα είναι εκεί που περιμένεις εκτός από τον διακόπτη του cruise control που είναι ανάμεσα στα καθίσματα. Είναι κάτι που συνηθίζεται γρήγορα όμως. Σαν θέση οδήγησης μου άρεσε, βολεύτηκα αμέσως. Τα πλαστικά μπορεί να είναι πάλι σκληρά όμως θεωρώ ότι είναι καλύτερα φινιρισμένα (για την συναρμολόγηση δεν μπορώ να εκφέρω άποψη). Όλοι οι διακόπτες έχουν καλή αίσθηση και δείχνουν ότι θα αντέξουν πολλά χρόνια. Βέβαια δεν έχει καμία επαφή στο κομμάτι 'ποιότητα κατασκευής' με την 116d που οδηγώ τώρα αλλά ειλικρινά θα μπορούσα να συμβιώσω άνετα με το εσωτερικό του νέου duster.
Σαν χώρους το βρήκα απόλυτα ικανοποιητικό για τις διαστάσεις του, είμαι 1.87 και έκατσα πίσω από το κάθισμα του οδηγού χωρίς πρόβλημα, με αέρα για κεφάλι και πόδια. Πίσω 2 ταξιδεύουν πολύ άνετα, ο τρίτος όπως είναι λογικό με κάποιες παραχωρήσεις. Συνολικά είναι μια χαρά για μια τετραμελή οικογένεια.
Μένει να το κάνω και test drive να δω πάτημα και ηχομόνωση. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο πλέον με ωραία σχεδίαση, καλούς χώρους, αποδεκτή ποιότητα εντός (προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά με το s-cross), πολύ αξιόπιστο και βέβαια με πολύ καλές off road δυνατότητες. Οι συμβιβασμοί που πρέπει να κάνει κάποιος είναι λίγοι και αν μπει στην εξίσωση η τιμή μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή πρόταση. Αν το έφερναν στην Ελλάδα με το σήμα της renault πιστεύω ότι θα ξεπουλούσε
Σίγουρα ο 1.6 dci θα του ταίριαζε κουτί αλλά η renault δεν θέλει ακόμα να δώσει στην dacia όλα τα δυνατά της χαρτιά. Άλλωστε ο 1.5 dci είναι αλεξίσφαιρος και παίρνει άνετα και αξιόπιστα 20 άλογα και μερικά κιλά ροπή με ένα remap
-
Όσοι το έχετε οδηγήσει για πείτε εντυπώσεις από τιμόνι. Υποτίθεται ότι είναι ένα από τα βασικά σημεία που βελτιώθηκε το αμάξι.
-
mrclouzo αν αυτά που έγραψες είναι η πρώτη σου αίσθηση, τότε σε καλό δρόμο είσαι. Μόνο το test drive μένει να τα επιβεβαιώσεις (γιατί έτσι είναι!) και εκεί να κρίνεις πλέον στις λεπτομέρειες. Καθισμένος στην θέση του οδηγού βρήκα πολύ εύκολα τη θέση που μου ταιριάζει όντας στο 1.78 και 85 κιλά. Το τούνελ της 4κίνησης όντως περιορίζει τον 3ο πίσω επιβάτη αλλά επι της ουσίας μια 4μελής οικογένεια θα βρει τους χώρους παραπάνω από επαρκείς. Αυτό που θα σε ξενίσει αρκετά είναι το τιμόνι που όσο βελτιωμένο και αν είναι σε πληροφορία και βάρος σε σχέση με του δικού μου, ειδικά σε έντονους ρυθμούς θα σε χαλάσει αν το συγκρίνεις με της bmw. Ετσι με χάλασε κι εμένα στην αρχή μετά την εμπειρία μου από την Α... Τέσπα στην συνέχεια θα εκπλαγείς ευχάριστα. Η ευκολία με την οποία μπορείς να κάνεις επιμετώπια αναστροφή σε στενό δρόμο με το duster αλλά και το κόψιμο των τροχών στο παρκάρισμα πόλης θα σε εκπλήξει συνηδητοποιώντας το μέγεθος του αυτοκινήτου!
-
Σύμφωνα με τα reviews που έχω δει και διαβάσει το τιμόνι στο νέο είναι πιο ελαφρύ (ηλεκτρικό γαρ) και κόβει ακόμα περισσότερο. Σε πληροφόρηση φυσικά και δεν περιμένω να είναι bmw ή alfa. Άλλωστε στα suv (πόσο μάλλον σε αυτά με έντονο off road χαρακτήρα όπως εδώ) το τιμόνι δεν πρέπει να διαβάζει το χαλίκι στην άσφαλτο, τουναντίον χρειάζεται να είναι λίγο αναίσθητο.
Το duster μου αρέσει γιατί δεν πλασάρεται σαν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Οπότε και αν τελικά κάνω το βήμα, θα το κάνω με πλήρη συνείδηση του τι παίρνω και τι αφήνω.
-
Ακριβως το τιμονι στα οφφροουντ πρεπει να ναι χαλαρο και οπου να ναι γιατι αλλιως εκτος δρομου θα σπασει αντιχειρες
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
η Πάνδροσσος έχει ακόμη ωραία αγριογουρουνόπουλα στην γάστρα; Κάποια στιγμή θα ήθελα να την επισκεφτώ ξανά, ιδανικά θα ήταν με τον Οβελίξ κάτοχο βιτ και τον Κακοφονίξ κάτοχο ξανθιάς.Φίλτατε Σπύρο καλημέρα!
Η Πάνδροσος συνεχίζει να έχει γευστικότατη γουρουνοπούλα! Τόσο που με έκανες να τη λιγουρευτώ κι εγώ. Δεν γνωρίζω πότε ήρθες τελευταία φορά, αλλά πλέον λειτουργεί μόνο μια ταβέρνα.
Πες τον Οβελίξ να παρατήσει τα μενίρ και να βγει σε αναζήτηση τροφής.
Κοπιάστε
-
Φίλε xplicit. Η αλήθεια είναι πως πάνε αρκετά χρόνια που έχω να περάσω από τα μέρη σας όμως καθώς πέρασα εκεί αρκετούς μήνες, πραγματικά τα λάτρεψα. Εμενα τότε σε ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο το Arcadia και αν και αφιέρωνα πολύ χρόνο στην δουλειά μου εντούτοις είδα πολλά και όμορφα πράγματα. Μια φορά την εβδομάδα κατέβαινα και Αλεξανδρούπολη (για κανα ψαρακι έτσι για ξεκάρφωμα με τους συνεργάτες μου ).
Εκεί στην Κομοτηνή έχει κάτι πολύ καλά φαγάδικα και επειδή μας είχε βρει και σκληρός χειμώνας τον πρώτο λόγο είχαν οι τηγανιές, η καυτερές πιπεριές με τυρί και φυσικά το ημίγλυκο κόκκινο κρασί. Πήγα καλοκαίρι έζησα χειμώνα και επέστρεψα άνοιξη πια στα μέρη μου.
Πολύ καλό και το ζαχαροπλαστείο στο κέντρο ενός μουσουλμάνου με το απίστευτο καζαν ντιμπί. Α! Παρολίγο να ξεχάσω και τον πολύ καλό καβουρμά. Ελπίζω να τα λάβει σοβαρά υπόψη αυτά και ο Οβελίξ. -
Σόρρυ για το οφτοπικ, φίλε xplicit μένεις Κομοτηνή; Εγώ εδώ και 2 μήνες ζω Αλεξανδρούπολη, αν θέλεις και έχεις όρεξη στείλε σε πμ κάποια μέρη που θα μπορούσα να επισκεφθώ και τι αξίζει στις γύρω περιοχές. Δεν έχω βρει εδώ πέρα κανέναν ψαγμένο και οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν είναι από εδώ και δεν έχουν ψαχτεί ιδιαίτερα κινούνται στα πολύ mainstream να το πω.
-
το drive που κυκλοφορει σημερα με τη real news, εχει master test το sportive 1.5 DCI edc.
-
Μόλις το διάβασα, πολύ καλά τα σχόλια και ανάλυση σε βάθος. Μέση κατανάλωση 6.7 και το αυτοκίνητο ήταν ουσιαστικά καινούριο (530 χλμ). Μετά τα 130 αυξάνεται αισθητά και απότομα ο θόρυβος από κινητήρα και αέρα. Σε σχέση με το προηγούμενο τεράστια η διαφορά και σε αυτό τον τομέα. Το τιμόνι είναι πολύ ελαφρύ σε χαμηλές ταχύτητες και βαραίνει όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα. Η ανάρτηση απορροφάει τα πάντα και προσφέρει πολύ καλή άνεση έχοντας ήσυχη λειτουργία. Στις στοφές αναμενόμενα γέρνει αλλά δεν εμπνέει ανασφάλεια. Η 6η του αυτόματου δίνει 48,6 km/1000 στροφές, οι 4 πρώτες ταχύτητες είναι πολύ κοντές και ευννοούν την εκτός δρόμου κίνηση και την ρυμούλκηση. Μέσα στη χρονιά αναμένεται νέο σύστημα multimedia βαισμένο στο renault R-link 2 που θα έχει χάρτες 3D, πληροφόρηση της TomTom για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και υπηρεσίες συνδεσιμότητας.
Πλέον το duster είναι μια επιλογή που δεν απαιτεί ιδιαίτερους συμβιβασμούς. Την παθητική ασφάλεια να βελτιώσουν λίγο και θα είναι super.
-
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φίλε xplicit. Η αλήθεια είναι πως πάνε αρκετά χρόνια που έχω να περάσω από τα μέρη σας όμως καθώς πέρασα εκεί αρκετούς μήνες, πραγματικά τα λάτρεψα. Εμενα τότε σε ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο το Arcadia και αν και αφιέρωνα πολύ χρόνο στην δουλειά μου εντούτοις είδα πολλά και όμορφα πράγματα. Μια φορά την εβδομάδα κατέβαινα και Αλεξανδρούπολη (για κανα ψαρακι έτσι για ξεκάρφωμα με τους συνεργάτες μου ).
Εκεί στην Κομοτηνή έχει κάτι πολύ καλά φαγάδικα και επειδή μας είχε βρει και σκληρός χειμώνας τον πρώτο λόγο είχαν οι τηγανιές, η καυτερές πιπεριές με τυρί και φυσικά το ημίγλυκο κόκκινο κρασί. Πήγα καλοκαίρι έζησα χειμώνα και επέστρεψα άνοιξη πια στα μέρη μου.
Πολύ καλό και το ζαχαροπλαστείο στο κέντρο ενός μουσουλμάνου με το απίστευτο καζαν ντιμπί. Α! Παρολίγο να ξεχάσω και τον πολύ καλό καβουρμά. Ελπίζω να τα λάβει σοβαρά υπόψη αυτά και ο Οβελίξ.Όπως τα λες και λίγα λες! Είμαστε καλοπερασάκιδες και καλοφαγάδες!
Το ζαχαροπλαστείο που λες πρέπει να 'ναι ο Νεντίμ.
Λείπω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και περιμένω πώς και πώς να περάσει ο καιρός για να ανέβω
Σόρρυ για το οφτοπικ, φίλε xplicit μένεις Κομοτηνή; Εγώ εδώ και 2 μήνες ζω Αλεξανδρούπολη, αν θέλεις και έχεις όρεξη στείλε σε πμ κάποια μέρη που θα μπορούσα να επισκεφθώ και τι αξίζει στις γύρω περιοχές. Δεν έχω βρει εδώ πέρα κανέναν ψαγμένο και οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν είναι από εδώ και δεν έχουν ψαχτεί ιδιαίτερα κινούνται στα πολύ mainstream να το πω.
Εξαρτάται για πόσο καιρό θα καθίσεις. Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα είναι μερικά από τα μέρη που πρέπει σίγουρα να πας. Κάθε πόλη έχει τις ομορφιές της και.. τα φαγάκια της!
Ακόμα και η Ορεστιάδα με το χωριό Καστανιές έχει ξεχωριστές εικόνες. Καφεδάκι δίπλα στο ποτάμι και μετά για μοσχαρίσια σουβλάκια μέσα στο χωριό! Τι να λέμε τώρα!
Βγάλε πρόγραμμα, κανόνισε κάποια εξόρμηση και στείλε μου pm με το μέρος που θα πας για να σε καθοδηγήσω όσο καλύτερα μπορώ
-
http://www.4troxoi.gr/agora/eidiseis/di ... cia-duster
Dacia Duster II