Πολύ ενδιαφέρουσα η σύγκριση από τον Σπύρο, σαν νυν κάτοχος έχει βαρύνουσα σημασία
Στην έκθεση αυτοκινήτου μπήκα και περιεργάστηκα αρκετά το προηγούμενο duster. Ποιοτικά απογοητεύτηκα. Από το πώς κλείνει η πόρτα (που ήταν πούπουλο!) μέχρι την αίσθηση των διαφόρων χειριστηρίων. Πολύ δύσκολα θα το αγόραζα όσο αξιόπιστο και αν είναι σαν αυτοκίνητο. Μου έδωσε την αίσθηση του εργαλείου και όχι ενός σύγχρονου αυτοκινήτου.
Το καινούριο το είδα στη έκδοση sportive σε λευκό. Εξωτερικά μου αρέσει αρκετά περισσότερο το νέο σχέδιο, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Δίνει στο μάτι την αίσθηση του μεγαλύτερου όγκου ενώ είναι σαφώς πιο φρέσκο. Το ότι τα πίσω φώτα είναι copy paste από το renegade δεν με χαλάει καθόλου, μου αρέσουν.
Μπαίνοντας μέσα εντύπωση μου έκανε καταρχήν το αφράτο κάθισμα και η ταπετσαρία που έχει πλέον αποδεκτή ποιότητα. Σε reviews του προηγούμενου, έχω διαβάσει ότι ήταν κουραστικά σε μεγάλα ταξίδια και με κοντό έδρανο. Το ταμπλό είναι πολύ πιο όμορφο και λειτουργικό, τα πάντα είναι εκεί που περιμένεις εκτός από τον διακόπτη του cruise control που είναι ανάμεσα στα καθίσματα. Είναι κάτι που συνηθίζεται γρήγορα όμως. Σαν θέση οδήγησης μου άρεσε, βολεύτηκα αμέσως. Τα πλαστικά μπορεί να είναι πάλι σκληρά όμως θεωρώ ότι είναι καλύτερα φινιρισμένα (για την συναρμολόγηση δεν μπορώ να εκφέρω άποψη). Όλοι οι διακόπτες έχουν καλή αίσθηση και δείχνουν ότι θα αντέξουν πολλά χρόνια. Βέβαια δεν έχει καμία επαφή στο κομμάτι 'ποιότητα κατασκευής' με την 116d που οδηγώ τώρα αλλά ειλικρινά θα μπορούσα να συμβιώσω άνετα με το εσωτερικό του νέου duster.
Σαν χώρους το βρήκα απόλυτα ικανοποιητικό για τις διαστάσεις του, είμαι 1.87 και έκατσα πίσω από το κάθισμα του οδηγού χωρίς πρόβλημα, με αέρα για κεφάλι και πόδια. Πίσω 2 ταξιδεύουν πολύ άνετα, ο τρίτος όπως είναι λογικό με κάποιες παραχωρήσεις. Συνολικά είναι μια χαρά για μια τετραμελή οικογένεια.
Μένει να το κάνω και test drive να δω πάτημα και ηχομόνωση. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο πλέον με ωραία σχεδίαση, καλούς χώρους, αποδεκτή ποιότητα εντός (προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά με το s-cross), πολύ αξιόπιστο και βέβαια με πολύ καλές off road δυνατότητες. Οι συμβιβασμοί που πρέπει να κάνει κάποιος είναι λίγοι και αν μπει στην εξίσωση η τιμή μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή πρόταση. Αν το έφερναν στην Ελλάδα με το σήμα της renault πιστεύω ότι θα ξεπουλούσε
Σίγουρα ο 1.6 dci θα του ταίριαζε κουτί αλλά η renault δεν θέλει ακόμα να δώσει στην dacia όλα τα δυνατά της χαρτιά. Άλλωστε ο 1.5 dci είναι αλεξίσφαιρος και παίρνει άνετα και αξιόπιστα 20 άλογα και μερικά κιλά ροπή με ένα remap