-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Χθες πέρασε λεωφορείο και μετά πέρασα εγώ απέναντι από πίσω του. Και έκανα το λάθος να αναπνεύσω, συνήθως κρατώ την αναπνοή μου. Μπήκε μέσα μου ότι έβγαλε καθώς ξεκινούσε από στάση.
Ακόμα αισθάνομαι την γεύση του καυσαερίου στο στομα μου.
Μου ήρθε μια ζάλη τότε αλλά συνέχισα. Αλλά ακόμα και μια μέρα μετά εχω την γεύση του καυσαερίου. Μικροσωματίδια μετάλλων, ακάυστου άνθρακα, τοξικά αέρια κτλ. Αν τα συνδιάσεις με παγωμένο καφέ είναι απόλαυση!!!
Για τα πετρογκάζ όμως, δεν λέτε τίποτα.
Αυτά δεν σας βρωμάνε;Πάντως όπως πάει το πράγμα, αφού δεν πρόλαβαν να τα κάνουν όλα cng, τα λεωφορεία και το 2050 ντίζελ θα είναι.
Εκτός κι αν τα μετατρέψουν σε τρόλεϊ. -
Παραγγέλνουν διάφοροι δήμοι ηλεκτρικά λεωφορεία σήμερα το 2023.
-
Δεν καταλαβα, το καλαμάκι είναι απο αυτό το είδος πλαστικού της φωτογραφίας;
Δεν χαλάει με τίποτα, ούτε και πιέζεται με τα δόντια πάρα ελάχιστα
Το πολυαιθυλένιο είναι η βασική πρώτη ύλη για τα περισσότερα είδη πλαστικού.
Ανακυκλώνεται εννοείται,όπως και κάποιες μορφές πολυπροπυλενιου απλά στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ο διαχωρισμός τους στην ανακύκλωση που φυσικά είναι πολύ πισω -
Θα σου βγάλω αύριο φωτό με την αποθήκη να δεις για τι ποσότητες μιλαμε
-
Το τουρκικό πλέον εργοστάσιο παραγωγής πλαστικού για μπουκάλια στονΒόλο, παράγει κοντά στους 200 τόνους πλαστικό τη μέρα.
(Αυτή είναι περίπου η δυναμικότητα κάθε "γραμμής παραγωγής" που στήνουν οι κατασκευαστικές για τη συγκεκριμένη χημική διεργασία).
Μόνο ένα εργοστάσιο. Σκεφτείτε τι κατανάλωση εμφιαλωμένων γίνεται τώρα μόνο στη Θεσσαλία και που θα καταλήξουν όλες αυτές οι ποσότητες. -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το τουρκικό πλέον εργοστάσιο παραγωγής πλαστικού για μπουκάλια στονΒόλο, παράγει κοντά στους 200 τόνους πλαστικό τη μέρα.
(Αυτή είναι περίπου η δυναμικότητα κάθε "γραμμής παραγωγής" που στήνουν οι κατασκευαστικές για τη συγκεκριμένη χημική διεργασία).
Μόνο ένα εργοστάσιο. Σκεφτείτε τι κατανάλωση εμφιαλωμένων γίνεται τώρα μόνο στη Θεσσαλία και που θα καταλήξουν όλες αυτές οι ποσότητες.Αναφέρεσαι σε 24ωρη παραγωγη έτσι,είναι πολύ χρόνοβορα η διακοπή της παραγωγής φαντάζομαι και σε αυτά!
-
@antonmone said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Θα σου βγάλω αύριο φωτό με την αποθήκη να δεις για τι ποσότητες μιλαμε
Καλά δεν χρειάζεσαι. Σε πιστεύω.
Τα νέα πλαστικά καλαμάκια τα δοκιμάσατε; δεν χαλάνε με τίποτα.
Άρα το θέμα είναι το κόστος ανακύκλωσης, σωστά;
-
Το θέμα είναι αν έχουν τα ….. να απαγορεύσουν πχ τα μπουκάλια της Coca Cola για αρχή.
Η διαλογή και η επεξεργασία ειναι ενα μεγάλο θεμα ,οκως επισης το που και σε τι κάδους πετάμε τα υλικά προς ανακύκλωση. -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Χθες πέρασε λεωφορείο και μετά πέρασα εγώ απέναντι από πίσω του. Και έκανα το λάθος να αναπνεύσω, συνήθως κρατώ την αναπνοή μου. Μπήκε μέσα μου ότι έβγαλε καθώς ξεκινούσε από στάση.
Ακόμα αισθάνομαι την γεύση του καυσαερίου στο στομα μου.
Μου ήρθε μια ζάλη τότε αλλά συνέχισα. Αλλά ακόμα και μια μέρα μετά εχω την γεύση του καυσαερίου. Μικροσωματίδια μετάλλων, ακάυστου άνθρακα, τοξικά αέρια κτλ. Αν τα συνδιάσεις με παγωμένο καφέ είναι απόλαυση!!!
Για τα πετρογκάζ όμως, δεν λέτε τίποτα.
Αυτά δεν σας βρωμάνε;Το υγραέριο είναι πολλές φορές πιο οικολογικό από το diesel. Άσε που η μυρωδιά του είναι για λόγους εντοπισμού διαρροής ως πρόσθετο
-
Η διαλογή και η επεξεργασία ειναι ενα μεγάλο θεμα ,οκως επισης το που και σε τι κάδους πετάμε τα υλικά προς ανακύκλωση.
Θυμάμαι Λονδίνο αν έριχνες λάθος σκουπίδια στην ανακύκλωση, σου ερχόταν χαρτί με παρατήρηση...
Εδώ γιολο, ανάθεμα κι αν ξέρει κάποιος σήμερα να ξεχωρίσει τα ανακυκλώσιμα από τα μη.
-
Γιατί τα μαζεύουν; κάθε φορά που πάω να πετάξω στην ανακυκλωση ξεχειλίζει ο κάδος
-
Σε εμάς ναι. Συστηματικά.
Ρόμα. Ρακοσυλλέκτες. Και 2 φορές τη βδομάδα ο Δήμος, ότι μένει. -
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η διαλογή και η επεξεργασία ειναι ενα μεγάλο θεμα ,οκως επισης το που και σε τι κάδους πετάμε τα υλικά προς ανακύκλωση.
Θυμάμαι Λονδίνο αν έριχνες λάθος σκουπίδια στην ανακύκλωση, σου ερχόταν χαρτί με παρατήρηση...
Εδώ γιολο, ανάθεμα κι αν ξέρει κάποιος σήμερα να ξεχωρίσει τα ανακυκλώσιμα από τα μη.
Η πλειοψηφία των σημερινών ενηλίκων έχει άγνοια γιαυτο το θέμα και έχει καει.
Πρπει να ξεκινήσει εκπαίδευση σοβαρή στα σχολεία να μάθουν και να ευαισθητοποιηθούν οι νεότερες γενιές. -
Μόνο ένα εργοστάσιο. Σκεφτείτε τι κατανάλωση εμφιαλωμένων γίνεται τώρα μόνο στη Θεσσαλία και που θα καταλήξουν όλες αυτές οι ποσότητες.Αναφέρεσαι σε 24ωρη παραγωγη έτσι,είναι πολύ χρόνοβορα η διακοπή της παραγωγής φαντάζομαι και σε αυτά!
3ημερο shut down, εβδομαδιαίο start-up. Αν χάσεις ρεύμα ή θέρμανση, 6μηνο να το ξεμπουκώσεις, λύσιμο- δέσιμο
Εστεροποιηση 2 σταδίων, πρεπολυμερισμός, και πολυμερισμος συμπυκνωσης σχεδόν σε απόλυτο κενό και μετά στερεης φάσης επεξεργασία, άστα να πάνε... -
Γενικά μετά το μνημόνιο οι νέες γενιές και τα παιδιά που βγαίνουν στην κοινωνία είναι σαν μεταλλαγμένα.
Κάνουν συμμορίες, τους αρέσει η παρανομία, δεν ξέρουν την τύφλα τους για βασικά θέματα. Κτλ
-
Πρπει να ξεκινήσει εκπαίδευση σοβαρή στα σχολεία να μάθουν και να ευαισθητοποιηθούν οι νεότερες γενιές.
Ευτυχώς τα παιδιά μαθάινουν αρκετά πράγματα για το περιβάλλον στο σχολείο πλέον. Εαν τα εφαρμόσουν και ως ενήλικες, κάτι μπορεί να γίνει.
-
Τα μεγαλύτερα είναι τελείως ότι να ναι.
Τα βλέπει να φορούν όλοι μαύρα, να ξυρίζονται στο κεφάλι και να πλακωνονται με άλλους που φορούν και αυτοί μαύρα και έχουν ξυρισμένα κεφαλια.
Σαν τις ύαινες κυκλοφορούν σε αγέλες
Τα φοβάμαι, όχι ότι θα μου κάνουν κάτι αλλά όταν τα κάνω παρατήρηση και τα διώχνω καμιά φορά από φασαριες που κάνουν φοβάμαι για την μπαμπεσια τους.
Θυμάμαι ένα παλικάρι, χοντρό, γύρω στα 15 μου είπε έλα στο στενό να δεις τι άντρας είσαι σε περιμενω, επειδή του είχα πει να φύγει από την πυλωτη της πολυκατοικίας καθώς ζαχαρωνε ένα μηχανάκι. Βασικά τα είπε η γυναίκα να φυγουν και την έβρισαν και κατέβηκα κάτω να τους διώξω. Τελικά έφυγαν όταν αγριεψα πολυ και με άκουσαν δεκαπέντε τετράγωνο πιο πέρα.
Παρεμπιπτόντως το μηχανακι το έκλεψαν κάποιοι μετά λίγες ημέρες.
Άσχετο σόρρυ για το offtopic.
-
Τα μεγαλύτερα είναι τελείως ότι να ναι.
Τα βλέπει να φορούν όλοι μαύρα, να ξυρίζονται στο κεφάλι και να πλακωνονται με άλλους που φορούν και αυτοί μαύρα και έχουν ξυρισμένα κεφαλια.
Σαν τις ύαινες κυκλοφορούν σε αγέλες
Τα φοβάμαι, όχι ότι θα μου κάνουν κάτι αλλά όταν τα κάνω παρατήρηση και τα διώχνω καμιά φορά από φασαριες που κάνουν φοβάμαι για την μπαμπεσια τους.
Θυμάμαι ένα παλικάρι, χοντρό, γύρω στα 15 μου είπε έλα στο στενό να δεις τι άντρας είσαι σε περιμενω, επειδή του είχα πει να φύγει από την πυλωτη της πολυκατοικίας καθώς ζαχαρωνε ένα μηχανάκι. Βασικά το είπε η γυναίκα και την έβρισαν και κατέβηκα κάτω να τους διώξω. Τελικά έφυγαν όταν αγριεψα πολυ.
Παρεμπιπτόντως το μηχανακι το έκλεψαν κάποιοι μετά λίγες ημέρες.
Ο πατέρας του θα είχε ταξί πετρέλαιο και στην είχε στημένη μάλλον .
-
Γενικά μετά το μνημόνιο οι νέες γενιές και τα παιδιά που βγαίνουν στην κοινωνία είναι σαν μεταλλαγμένα.
Κάνουν συμμορίες, τους αρέσει η παρανομία, δεν ξέρουν την τύφλα τους για βασικά θέματα. Κτλ
Δεν φταίνε τα παιδιά,οι γονείς τους φταιμε.
-
Ο πατέρας του θα είχε ταξί πετρέλαιο και στην είχε στημένη μάλλον .
Τέλεια τρίπλα για ontopic μετά το offtopic
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά