-
Μαζι σας κι εγω. Μολις βρεθει το απαιτουμενο επιδοτουμενο ποσο που θα καλυψει την αντικατασταση του ντιζελ μου απο ενα οικολογικο μοντελ 3 δε θα πω οχι. Μεχρι νεωτερας ομως θα κινουμαι οπως εχω μαθει και θα απολαμβανω το κερδος της επενδυσης που εκανα πριν 200000 χλμ. Τοτε που ηθελα μια 80αρα σε βενζινη την εβδομαδα για 520 χλμ... Τωρα με την τιμη του ντιζελ στο θεο θελω 70 καθε 2 εβδομαδες.
-
Στο σημειο αυτο να προσθεσω πως ενας σημαντικοτατος λογος της αυξησης της τιμης των προιοντων ειναι η σημαντικη αυξηση της τιμης των καυσιμων. Ενας αλλος σημαντικοτερος ειναι η βλακεια εκεινων που πιστευουν πως τα καυσιμα μπορει να παιρνουν συνεχως αυξησεις διχως αυτο να επιρεασει τις τιμες των προιοντων.
-
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ισως μια καλη ιδεα ειναι η επιδοτηση οσων εχουν αποδεδειγμενα ντιζελ για αποσυρση τους και με τη συμμετοχη ολων των υπολοιπων. Πχ επιπλεον τελος στα βενζινοκινητα. Οτι γινεται δηλαδη και σε αλλα αγαθα απο τα οποια υπαρχει θεληση να παρουν τη θεση αλλων.
Παντως να βρεθει ιδιοκτητης ντιζελ να το αποσυρει διχως κινητρο για το καλο του πλανητη δεν παιζει με την καμια. Μαλιστα θα πρεπει να αποσυρθουν και οι καυστηρες πετρελαιου για τον ιδιο λογο.Εμείς οι βενζινοκίνητοι όμως γιατί να πληρώσουμε μέσω τελών τις Γκρέτες για να κάνουν πρασινο-πασαρέλες σε βάρος μας αποσύροντας τα ντήζελ; Να πληρώσουν όσοι έχουν "περιβαλλοντικές ανησυχίες" aka οι ηλεκτροκίνητοι και οχι η βενζίνη θα προτείνω εγώ.
Προφανώς κανένας λογικός ιδιοκτήτης ντήζελ δε θα το αποσύρει και καλά θα κάνει, καίει ελάχιστα, ως μηχανή θα βγάλει πολλά χιλιόμετρα και βολεύει με την τεράστια αυτονομία του. Ας ψάξουν αλλού θύματα.Μια χαρα τα λες μα αν η κρισιμη μαζα των ηλιθιων αυξηθει, αυτες θα ειναι οι αποφασεις. Τις αποζημειωσεις στους ντιζελαδες για να πανε στην ηλεκτροκινηση δε μπορει να τις δωσουν οσοι εχουν ηδη επιδοτηθει. Συνεπως θα απομεινουν οι μπετζινοκινητοι. Θα πηγαινεις στο βενζιναδικο και η αποδειξη θα γραφει: Αξια βενζινης 30 + ΦΠΑ + ΕΦΚ + ΑΝ = 70. ΑΝ αποζημειωση αποσυρσης ντιζελαδων. Μια χαρα λοιπον.
-
Το να είσαι αριστερός, κατά δήλωση σου η κάτι άλλο, και να σε επιβραβεύει ο Σπύρος για τον κοινωνικό αυτοματισμό σε φέρνει και σε κατάθλιψη....
Το ανάποδο θα συμβεί φυσικά, θα επιβαρυνθεί το καύσιμο που ούτως ή άλλως banαρεται δηλαδή το diesel. Λιγο μυαλό να έχει κανείς το αντιλαμβάνεται. Ο σκοπός θα είναι να γίνει ασύμφορο με έμμεσο τρόπο και σταδιακά προς όφελος των νέων οικογλικοτερων προτάσεων μετακίνησης.
Η μοναδική χώρα με τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή αντλίας μεταξύ των δύο καυσίμων είναι η Ελλάδα και άλλες δύο. Προφανώς είναι λάθος όπως σε όλα είμαστε λάθος σε αυτήν την χώρα. Είπαμε πάσχουμε αππ τους ψηφοφόρους σε αυτήν την χώρα.
-
Μη μπερδευεις την αριστερα με τους επιδοματουληδες απο αποψη. Αυτοι δεν εχουν ιδεολογια. Ουτε καν ορεξη για δουλεια. Μελαγχολια οχι μα για γελια ναι, ειναι το οικοδομημα που θελεις να στηριχτει στις πλατες αλλων για να περνας καλα εσυ στο παιδικο δωματιο.
-
Σε εμενα μιλάς ;
Ποιο παιδικό βρε μπάρμπα Σπύρο; ΧαχαχαχαχαΣπύρο, μόνοι μας, χωρίς προίκες....αντρικια, παντελονατα.
-
Είχε ισοφαρίσει η τιμή στην αντλία μια περίοδο, μάλιστα είχε πάει και 3-4 σεντς παραπάνω το ντίζελ και είχε ησυχάσει ο Λαπ, κοιμόταν σαν πουλάκι...
Τώρα, παρά την κατάργηση επιδότησης/αύξηση φορολόγησης, βλέπει πάλι 20 και 25 σεντς διαφορά και σκύλιασε ξανά, δεν θα κοιμάται, θα κυκλοφορεί με μαύρους κύκλους στα μάτια...
Για να είναι ασύμφορο το ντίζελ πρέπει, με τα σημερινά οικονομικά μεγέθη, να περάσει τα 2μισι ευρώ. Μέχρι τα 2.30€ το λίτρο είναι σχεδόν μία η άλλη και δεν υπάρχει κίνητρο εκταμίευσης χρημάτων για νέο όχημα. Αν είναι 1.90€ η βενζίνη και 2.40€ το ντίζελ, τότε θα αρχίσουν να ψάχνονται αυτοί που κάνουν χιλιόμετρα, και να μπουν σε σκέψη να πληρώσουν νέο όχημα σε σημερινές τιμές, να πάνε μάλλον σε full hybrid, γιατί όποιος κάνει χλμ θέλει κι αυτονομία...
Οπότε μη χάνεις τον ύπνο σου Λαπ, θα ρθει ο καιρός αλλά αργεί ακόμη, γύρνα πλευρό και χαλάρωσε να ξεκουραστείς, δεν έχει σημασία το σκορ εδώ μέσα, αλλά τι χρεώνει η αντλία.
-
Ή να μειώσουν τον φόρο στην βενζίνη, είτε ακόμα πιο προοδευτικα να έχουν έκπτωση φόρου όσοι βάζουν βενζίνη με κάρτα και οδηγούν υβριδικό όχημα.
Όποιος θέλει ντιζελαρα και ροπή να πληρώνει κανονικα. Άλλωστε αυτήν λέτε πως επιζητά, όχι τον λιγότερο φόρο.
Όσοι επενδύουν σε καθαρότερα οχήματα να έχουν έκπτωση στην βενζίνη τους λόγω δημοσίου οφέλους
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ή να μειώσουν τον φόρο στην βενζίνη, είτε ακόμα πιο προοδευτικα να έχουν έκπτωση φόρου όσοι βάζουν βενζίνη με κάρτα και οδηγούν υβριδικό όχημα.
Όποιος θέλει ντιζελαρα ροπή να πληρώνει κανονικα. Όσοι επενδύουν σε καθαρότερα οχήματα να έχουν έκπτωση στην βενζίνη τους λόγω δημοσίου οφέλους
Αυτά που έχεις σχηματίσει στο μυαλό σου, πιστεύεις ότι ακουμπάνε κάπου στην πραγματικότητα; αν ναι, καλώς...
-
Γιατί όχι;
Ζούμε σε μια εποχή που προπαγανδίζεις κατά κομμάτων και πολιτικών από την άνεση του σαλονιού σου, δεν γίνεται να έχεις εκπτώσεις στον φόρο με την χρήση χρεωστικής κάρτας;
Υπάρχει εδώ και δεκαετίες η τεχνολογία.
-
Η παρατεταμένη αΰπνία δημιουργεί σύγχυση και έχει κι άλλες παρενέργειες, μη χάνεις τον ύπνο σου, θα εξηλεκτριστούμε μεις πριν από σένα όταν είναι ώρα και συ ακόμη θα ανακατέβεις τη βενζίνη στο σουτζουκάκι μην κόψει...
Πάντως σχώρα με που σου τη μπαίνω όταν τα παραλές Λαπ.
για να δεις τί καλός που είμαι, πως θα σου φαινόταν αυτό, αφού you can't beat them, join them?
https://www.carwale.com/maruti-suzuki-cars/baleno-2019-2022/delta-13/
-
Αυτό εντάξει.... Το αγοράζω.. Dieselαρα!!!!!
-
Παντελονατα εμενα με λενε Σπυρο. Εσενα? Εγω ηρθα απο την επαρχια. Αγροτικη περιοχη που αν πας να τους πεις πως το ντιζελ πρεπει να αυξηθει για το καλο τους μαλλον θα σε πεταξουν σε καμια σουδα να δροσιστεις. Αριστερη χροια που βρεθηκε στα λογια σου? Μονο κειθε στις κομμουνιστικες Βρυξελες μπορει να βρεις συμμαχους σε αυτα που γραφεις. Γυρνα πλευρο που λεει και ο συντροφος και ξεκουρασου λιγο.
-
Μια χαρά τους το λέω. Σιγά την φοβερά,...χαχαχα.
Εαν παρέχεις στους επαγγελματίες εναλλακτική στο κόστος τους όλοι το βλέπουν θετικά. Για αυτό μίλησα για κίνητρα και πολιτικές προώθησης.
Άλλωστε από τα μνημόνια που καταργήθηκε το αφορολογητο στο αγροτικό diesel κανείς δεν έκανε κιχ.
Τα υπόλοιπα είναι φαιδροτητες μαγκιάς εφήβων. Και από αυτούς που δεν άρεσαν στα κορίτσα του χωριού και είχαν μέσα τους θυμό.
-
Παντελονατος νο νέιμ. Πηρες το χρονο που ειχα να σου διαθεσω για αυτο τον μηνα. Δυο σημαντικα σου ειπαν εδω μεσα. Αλλαξε πλευρο ή βγες απο το πι σι του δωματιου σου. Εσει εκει ανικητος.
-
This post is deleted! -
Φιλος μου αγόρασε Seat ibiza ΦΑ.
Μου ελεγε οτι εκανε 1000χλμ και έδωσε 57 ευρω δλδ αν το κάνουμε φραγκοδίφραγκα είναι
5.7 ευρω /100χλμ που θεωρώ οτι ειναι σουπερ δεδομένων των συνθηκών.
Στα πατρια εδάφη(Θεσσαλία) εχει σταθμούς εφοδιασμού και για τον βασικοί αξονα Αθήνα -θεσσαλονικης δεν εχεις προβλημα.
Τους βλέπω στο πρατήριο που περιμένουν να εφοδιαστούν και πιάνουν κουβεντούλα.
Προφανως δεν θα μιλανε για 0-100 και τελικες ....αλλα για ποσο οικονομια κανουν....
Εγω το τιγκουαν diesel, το πρωτο καιρο ηθελα να το ριξω κατω απο 5 λτ/100 και το ειχα καταφερει 4.9, για ταξιδι μιλαμε.
Η οδηγηση ομως δεν ηταν φυσιολογικη.
Για Νορμαλ καταστασεις 6 λτ/100χλμ με 120+.
10 ευρω τα 100 χλμ. -
Υπάρχει το εξής κακό: λέμε φουλ υβριδικο κι εννοούμε 2+1 μοντέλα ΤΟΥΟΤΑ, λέμε φυσικό αέριο κι εννοούμε τα 3-4 αμαξωματα που σποραδικά πωλούσε η VW (μαζί και η Skoda) και τα ακύρωσε από μόνη της με τα 9λτ ντεπόζιτο βενζίνης κι έμεινε μόνο το Panda αν πωλείται ακόμα, λέμε Υγραέριο κι εννοούμε τα 2-3 μοντέλα της Ρενω (μαζί με Dacia), όλα αυτά διατίθενται περιοδικά και περιορισμένα και δεν αφορούν άπαντες αλλά μόνο όσους "πέσουν στην περίπτωση" και κάνοντας πολλούς συμβιβασμούς τύχει να τα αγοράσουν.
Οπότε, ειδικά εκτός φόρουμ που δεν την ψάχνει ο κόσμος όπως εμείς, μένουν τα συμβατικά βενζίνης και πετρελαίου να καλύψουν όλο τον γενικό πληθυσμό.
-
@costasbab said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Φιλος μου αγόρασε Seat ibiza ΦΑ.
Μου ελεγε οτι εκανε 1000χλμ και έδωσε 57 ευρω δλδ αν το κάνουμε φραγκοδίφραγκα είναι
5.7 ευρω /100χλμ που θεωρώ οτι ειναι σουπερ δεδομένων των συνθηκών.
Στα πατρια εδάφη(Θεσσαλία) εχει σταθμούς εφοδιασμού και για τον βασικοί αξονα Αθήνα -θεσσαλονικης δεν εχεις προβλημα.
Τους βλέπω στο πρατήριο που περιμένουν να εφοδιαστούν και πιάνουν κουβεντούλα.
Προφανως δεν θα μιλανε για 0-100 και τελικες ....αλλα για ποσο οικονομια κανουν....
Εγω το τιγκουαν diesel, το πρωτο καιρο ηθελα να το ριξω κατω απο 5 λτ/100 και το ειχα καταφερει 4.9, για ταξιδι μιλαμε.
Η οδηγηση ομως δεν ηταν φυσιολογικη.
Για Νορμαλ καταστασεις 6 λτ/100χλμ με 120+.
10 ευρω τα 100 χλμ.Οταν κάποιος μετράει με αυτόν τον τρόπο , έδωσα 57 € για 1000 χλμ ξέρω οτι κατά βάθος κάπου υπάρχει λάθος
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Υπάρχει το εξής κακό: λέμε φουλ υβριδικο κι εννοούμε 2+1 μοντέλα ΤΟΥΟΤΑ, λέμε φυσικό αέριο κι εννοούμε τα 3-4 αμαξωματα που σποραδικά πωλούσε η VW (μαζί και η Skoda) και τα ακύρωσε από μόνη της με τα 9λτ ντεπόζιτο βενζίνης κι έμεινε μόνο το Panda αν πωλείται ακόμα, λέμε Υγραέριο κι εννοούμε τα 2-3 μοντέλα της Ρενω (μαζί με Dacia), όλα αυτά διατίθενται περιοδικά και περιορισμένα και δεν αφορούν άπαντες αλλά μόνο όσους "πέσουν στην περίπτωση" και κάνοντας πολλούς συμβιβασμούς τύχει να τα αγοράσουν.
Οπότε, ειδικά εκτός φόρουμ που δεν την ψάχνει ο κόσμος όπως εμείς, μένουν τα συμβατικά βενζίνης και πετρελαίου να καλύψουν όλο τον γενικό πληθυσμό.
Ναι σποραδικά /περιοδικά /περιορισμένα μοντέλα η πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα -και οχι μόνο- Toyota
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά