-
Δεν ξέρω τι λέτε για τα φρένα, αλλά δεν έχω δει συνεργατζή τελευταία να καθαρίζει ταμπούρα χωρίς να τα ψεκάζει αέρα.
-
Δείτε την έρευνα. Μέσα έχει και τα περίφημα Νox
Δείτε πως οι πολιτικές αντιρυπανσης ρίχνουν κάθε έτος τον αριθμό πρόωρων θανάτων.
Μπορεί να γίνονται κακοί όσοι φωνάζουν για αντιρυπαντικη τεχνολογία και λασπολογοι και να τους βρίζουν όλοι οι ..... οικολόγοι, αλλά το αποτέλεσμα μέτρα και αυτό ειναι η βελτίωση του δείκτη.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως τα μικροσωματίδια των φρένων σύμφωνα με έρευνα προκάλεσαν το πρόωρο θάνατο 300+ Χιλ ανθρώπων στην Ευρώπη για το 2019 . Το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Βάλτε μέσα και πόσα εκατομμύρια (αυθαίρετα το φαντάζομαι) από αυτούς απέκτησαν πρόβλημα χωρις να κατέληξαν....
Τα μικροσωματίδια που εκπέμπουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι παλια diesel, φρένα κτλ είναι φοβερός και ύπουλος εχθρός για την υγεία των ανθρώπων, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.
ΟΛΑ τα αυτοκίνητα, εκτός απ το ένα μικρό ατμοσφαιρικό μάηλντ χάημπριντ της Σουζουκι που αγόρασε ο Λαπ, φτύνουν θάνατο και ξερνανε καρκίνο!
-
Όλα, αλλά υπάρχει μια διαφορά που την είχα βάλει.
Ένα diesel euro6 εκπέμπει για παράδειγμα ΝΟΧ όσα 10-15 full hybrids
Δηλαδή μια βόλτα ενός diesel euro6 ισούται με τις 10-15 βόλτες με ένα full hybrid....Και στα βενζινης εκπέμπουν πολύ, δεν τα βγάζω απ' έξω. Αλλά τα diesel θεωρητικά είναι στα ίδια co2 υποτίθεται με τα hybrids
Για τα euro5 ανεβαίνει πολλαπλάσια αυτό το ποσοστό και για τα euro4 ....άστο!
Και τα νούμερα είναι τυποποιημένα, όχι από δοκιμές εργαστηρίων όπου στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο πάνω από τα όρια.
-
Οι μετρήσεις μικροσωματιδίων στον Βόλο:
greenyourair.org/gr/chartsgr/volosΥπάρχει αντίστοιχη ιστοσελίδα για τη μόλυνση με σωματίδια σε άλλες πόλεις;
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι μετρήσεις μικροσωματιδίων στον Βόλο:
greenyourair.org/gr/chartsgr/volosΥπάρχει αντίστοιχη ιστοσελίδα για τη μόλυνση με σωματίδια σε άλλες πόλεις;
Το meteo έχει σε μερικούς μετεωρολογικούς σταθμούς.
Το iqair και άλλα...
https://www.iqair.com/air-quality-map/greece/attica/athens -
Ευχαριστώ. Το ανησυχητικό συμπέρασμα:
2021 average PM2.5 concentration in Greece:
3.8 times the WHO annual air quality guideline value -
Είναι σημαντικότατο θέμα και αυτό. Αλλά δεν του δίνουμε πολύ σημασία.
Πάντως στην Ευρώπη βάζοντας αυτόν τον χάρτη και επιλέγοντας την μόλυνση από Νοχ και τους σταθμούς που μετρούν την μόλυνση στους δρόμους βλέπουμε πως έχουν σοβαρότατο πρόβλημα με τα Νοχ προερχόμενα από την κίνηση των δρόμων κάτι που μάλλον μας δείχνει και τον λόγο του τόσο αυστηρού πλαισίου που θα ακολουθήσει η Ευρώπη.Όλη η Ευρώπη είναι στο κόκκινο, ένα χάος πάνω από τα όρια.
Εμείς δεν έχουμε καν καταγραφή στον χάρτη αυτόν. Στην κοσμαρα μας
Είναι η τάση εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη για diesel που έκανε κάποιους εδώ μέσα να χαίρονται με τις πωλήσεις τους και τα ποσοστά τους και να το κουνάνε ως σημαία. Οικολόγοι δηλώνουν...
https://www.eea.europa.eu/data-and-maps/dashboards/air-quality-statistics
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ευχαριστώ. Το ανησυχητικό συμπέρασμα:
2021 average PM2.5 concentration in Greece:
3.8 times the WHO annual air quality guideline valueΌταν καις ότι βρεις τον χειμώνα για θέρμανση, όταν καις ακόμα πετρέλαιο για θέρμανση, όταν έχεις από τους πιο γερασμένους στόλους στα φορτηγά και λεωφορεία στη Ευρώπη, αυτό είναι το αποτέλεσμα.
-
Να συμπληρώσω , ότι δεν υπάρχει "υγιής" λέβητας - καυστήρας σε αυτή τη χώρα. Άντε λίγο υπερβολικός , αλλά σε κάθε ενεργειακή επιθεώρηση , τα στοιχεία του φύλλου ελέγχου λέβητα, είναι αποκαρδιωτικά. Κανένα μέτρο επί αυτού.
Κανένα μέτρο για τα τζάκια σε αστικότατες περιοχές.
Κανένα μα κανένα ηλικιακό όριο στα επαγγελματικά οχήματα καθώς και πρακτικά στις ώρες που αυτά μπορούν να κινούνται εντός των πόλεων. Κανένας έλεγχος στους ρύπους τους.
Κανένας έλεγχος στα ταξί , τα οποία είναι και η πλειοψηφία των καθημερινώς κινούμενων μέσα στις πόλεις πετρελαιοκίνητων.
Κανένας έλεγχος στις αστικές συγκοινωνίες.
Ε μετά από όλα αυτά να κατηγορούμε τα ιδιωτικά, euro5 ότι σκοτώνουν μέσα στις πόλεις μας , είναι κάπως κοντόφθαλμο. -
Κι εγώ όταν πηγαίνω για περπάτημα, αυξάνεται το CO2 που εκπέμπω κάργα.
Τι νούμερο Euro θέλω;
-
Ξέρετε γιατί είμαστε τέτοια υπανάπτυκτη χώρα χωρίς ίχνος αισθηματος ατομικής ευθύνης και τελευταίοι σε κάθε θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα;
Διότι, ότι και αν πει κάποιος με στοιχεία και μελέτες και ότι και αν προτείνει ως θέμα συζήτησης για να βελτιώσουμε τον τόπο και τη χώρα μας, αμέσως του απαντάμε το τι κάνουν όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. -
Είχα βάλει εδώ, πάνω από μια φορά, τα στοιχεία της μελέτης για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο.
Στο Βόλο είναι τόσο οφθαλμοφανές που τζούζουν τα μάτια και βλέπεις τον καπνό στη μπλε κουβέρτα των χριστουγεννιάτικων λεντ στο κέντρο τον χειμώνα.
Λίγο πολύ, παραπλήσια η κατάσταση στις περισσότερες βόρειες πόλεις.Ήταν εξωφρενικά περισσότερη η ρύπανση τον χειμώνα, ξεκάθαρα λόγω της θέρμανσης. Όταν κι αν προς χαρά του Λαπ και δική μας απαγορευτούν όλα τα χρέπια επαγγελματικά και μη, που κατεξοχήν καίνε ντίζελ, θα βελτιωθεί ένα 10% η κατάσταση.
Το 90% της εξωφρενικής ρύπανσης θα παραμείνει.
-
Όχι μόνο στον Βόλο αλλά και σε άλλες πόλεις. Το νήμα ομως κλασικέ Έλληναρα απασχολεί μονάχα τα καύσιμα. Πόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθείς;
Το να κάνεις συνεχώς συμψηφισμους απλά για να αποκρούσεις μελέτες που αναφέρουν το τι παράγει το κάθε καύσιμο ή όχι είναι δείγμα του ωχ αδέλφισμου που τρώει αυτήν την χώρα.
Η μόλυνση στα αστικά κέντρα από τα οχήματα δεν είναι μονάχα της τάξης του 10% αλλά πολύ παραπάνω, και οι ρύποι δεν είναι ίδιας ποιότητας και είδους.
-
Στον Βόλο το ποσοστό των μικροσωματιδίων αν θυμάμαι καλά δείχνει κάτι παραπάνω από 40% στη βιομηχανία, και χοντρικά 30% για τη θέρμανση και τις μεταφορές.
Τα παιδιά παρουσιάζονται ως οι μεγαλύτεροι αποδέκτες της ρύπανσης, καθώς τα αποτελέσματα της μελέτης συσχετίζουν της ημερήσιες υπερβάσεις των ρύπων PM2.5 με την αύξηση περιστατικών στην παιδιατρική κλινική του Βόλου κατά +32,43%. Εκτός της αύξησης των περιστατικών της παιδιατρικής, σημαντική αύξηση εμφανίστηκε και στην Παθολογική κλινική κατά +25,83%.
-
Πάντως λέγε λέγε ο Λαπ, εμένα με έχει επηρεάσει πολύ, έχω αρχίσει να το σιχαίνομαι το ντίζελ, ούτε να το βλέπω δεν θέλω που έφτασε 2.14€
-
Κι εσύ τουλάχιστον πρόλαβες να κάνεις μια κάποια απόσβεση...
-
Ναι αλλά αν πάω από βδομάδα και βάλω παραγγελία στην ακατονομαστη, θα ξέρετε τουλάχιστον ποιος φταίει...
Γιατί όντως με όση απόσβεση πρόλαβα, τα νούμερα για Active μικρό βγαίνουν και περισσεύουν. -
Χαχα μας δημιουργησε τυψεις ο μπαγασας, ελα lap πουλαω και γω το δικο μου για εσενα ειδικη τιμη
-
Παιδιά πουλάτε τώρα που προλαβαίνετε για να πιάσουν καλή τιμή τα diesel σας και βουρ για Toyota!!!!
Χαχαχαχα!
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά