-
Ιδιαίτερα εσείς που αγοράσατε ότι πιο σύγχρονο έχει η τεχνολογία αντιρυπανσης δεν φταίτε σε τίποτα.
Το θέμα μου κυρίως είναι τα παλιότερα diesel ιδιαίτερα τα euro4 που ως μεταχειρισμένα έχουν γεμίσει την Ελλάδα, μπαίνουν και στα μεγαλα αστικά κέντρα χωρίς φόβο και πάθος και βγάζουν πίσω τους ντουμάνια.
Και το γεγονός πως ήταν επιδοτούμενο καύσιμο που μπαίνει σε κινητήρες που παράγουν τους περισσότερους ρυπους. Εμείς και άλλοι δύο τρεις στην Ευρώπη δηλαδή. Όλοι οι άλλοι έχουν φθηνότερο το καθαρότερο συγκριτικά καύσιμο, δηλαδή την απλή βενζινουλα. -
Τα Euro 4 δεν μπαίνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στα υπόλοιπα κέντρα πάντα μπαίναν.
-
Νομίζεις...
Τυπικά δεν μπαίνουν αλλά ουσιαστικά χαμός γίνεται.Και τα επιλεγουν ως μεταχειρισμένο εισαγωγής διότι το καύσιμο είναι φθηνότερο. Ενώ τα υβριδικά που είναι τα καλύτερα για την πόλη έχουν το ακριβότερο καύσιμο. Το ανάποδο από την Ευρώπη.
Και γενικά όμως οι υπόλοιπες πόλεις τι είναι; Υποδεέστερες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
-
Ας κάνει τη δουλειά της η αστυνομία ρε Lap, γιατί να χρεώνονται την παραβατικότητα κάποιων οι υπόλοιποι νόμιμοι πετρελαιοκίνητοι;
-
Στην μισή Ελλάδα είναι νόμιμο, και υπάρχει αντίλογος. Γιατί αυτός που θα πληρώσει λεφτά για να κινηθεί υβριδικά και δεκάδες φορές πιο οικολογικά, ιδιαίτερα στις πόλεις, να πληρώνει υψηλότερη τιμή στο λίτρο;;; Σαν να του λες, κακώς επενδύεις σε οικολογικό αυτοκίνητο. Πάρε μεταχειρισμένο ή νέο diesel και μπες στην πόλη.
-
Τώρα εγώ θα στο ξαναπώ ,αλλά θα με πεις Ελληναρά και κοιτάω μόνο την πάρτη μου.
Το κράτος αδιαφορεί πλήρως για την οικολογία σε όλες τις "αποφάσεις" του, σε όλα τα θέματα. Έχει μηδενική έννοια , ιδίως στην αυτοκίνηση. Δεν τον ενδιαφέρει, αν τον ενδιέφερε έστω στο ελάχιστο , θα είχε διορθώσει (ή τουλάχιστον προσπαθήσει) κάποιο από όλα τα προηγούμενα που έχω γράψει. Δεν ξέρω πως συμπεραίνεις ότι ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα.
Επίσης αν εξαιρέσεις την Αθήνα την Θεσσαλονίκη και κάποιες λίγες μετρημένες στα δάχτυλα ακόμα πόλεις , κανένας κάτοικος πόλεων όπως η Καρδίτσα , τα Γρεβενά , το Κιλκίς κ.λπ. δεν κάνει αστική χρήση του αυτοκινήτου όπως μάλλον το έχεις στο μυαλό σου με τα δεδομένα της Αθήνας.
-
εμενα δεν με πειθουν πως νοιαζονται για το περιβαλλον. τα πρασινα μετρα που κατα καιρους υιοθετουν στα ματια μου εχουν σκοπο την κυκλοφορια του χρηματος.
βλεπουμε σε αγγελιες diesel euro4 να πωλουνται εντος αττικης και θεσ/νικης. το οτι κυκλοφορουν ας μην το συζητησουμε καλυτερα.
αν ηταν ετσι οσοι εχουν μετατρεψει την βενζινη σε lpg να εχουν χαμηλοτερα τελη...αφου θεωρητικα το lpg ειναι πιο καθαρο και απο την βενζινη...ή ας φροντιζαν να επεκταθει το cng...ακομα πιο καθαρο...
νιωθω πως ειναι σαν το χαρτινο καλαμακι που το βαζουν σε πλαστικο ποτηρι...δεν ξερω να γελασω η να κλαψω... -
Λοιπόν έχετε παρεξηγήσει πράγματα.
Εγώ δεν λέω πως ένας αγοραστής θα πρέπει από το πρωί ως το βράδυ να κοιτάει πως να μην μολύνει με το αυτοκίνητο του. Γενικώς δεν μου αρέσουν οι ακρότητες.
Αυτό που στηλιτευω στις συζητήσεις εδώ στο forum είναι το γεγονός του να δηλώνει κάποιος πως είναι οικολόγος αλλά ταυτόχρονα και να πίνει νερό στο όνομα των diesel για να γλυτώσει το πολύ 3 ευρώ ανά 100 χλμ (πλεον με τις τιμές του diesel γλυτώνει 0,90-1 ευρώ).
Είναι αυτός ο κλασικος τύπος του ελληναρα και των μεγάλων ματαιων δηλώσεων
Πέρα από αυτό πάμε στην ουσιώδη κριτική μου που είναι προφανώς η νομοθεσία και οι τιμές των καυσίμων. Όλες οι αλλαγές γίνονται όταν η πολιτεία έχει έναν σχεδιασμό με αρχή μέση και τέλος. Όταν λοιπόν όλοι οι κατασκευαστές το γυρίζουν στην υβριδικοτητα, η Ευρώπη φωνάζει σε κάθε ευκαιρία για τους ρύπους πως έχουν ξεφύγει, και εμείς ακόμα φορολογούμε την βενζίνη που είναι το καύσιμο της υβριδικοτητας με τον υψηλότερο συντελεστή προφανώς δημιουργούμε αντικίνητρα για ένα έστω λίγο καλύτερο περιβάλλον στις πόλεις μας.
Θα περίμενα μάλιστα όσοι οδηγούν μηχανάκι να είναι ένθερμοι υποστηρικτές της κατάργησης των παλαιών diesel ακόμα και στις μικρές πόλεις μιας και το αναπνέουν όλο μέσα τους και πάει στο αίμα τους κτλ αλλά είπαμε ....ελληναρες
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ δεν λέω πως ένας αγοραστής θα πρέπει από το πρωί ως το βράδυ να κοιτάει πως να μην μολύνει με το αυτοκίνητο του. Γενικώς δεν μου αρέσουν οι ακρότητες.
Αυτό που στηλιτευω στις συζητήσεις εδώ στο forum είναι το γεγονός του να δηλώνει κάποιος πως είναι οικολόγος αλλά ταυτόχρονα και να πίνει νερό στο όνομα των diesel για να γλυτώσει το πολύ 3 ευρώ ανά 100 χλμ (πλεον με τις τιμές του diesel γλυτώνει 0,90-1 ευρώ).
Πέρα από αυτό πάμε στην ουσιώδη κριτική μου που είναι προφανώς η νομοθεσία και οι τιμές των καυσίμων. Όλες οι αλλαγές γίνονται όταν η πολιτεία έχει έναν σχεδιασμό με αρχή μέση και τέλος. Όταν λοιπόν όλοι οι κατασκευαστές το γυρίζουν στην υβριδικοτητα, η Ευρώπη φωνάζει σε κάθε ευκαιρία για τους ρύπους πως έχουν ξεφύγει, και εμείς ακόμα φορολογούμε την βενζίνη που είναι το καύσιμο της υβριδικοτητας με τον υψηλότερο συντελεστή προφανώς δημιουργούμε αντικίνητρα για ένα έστω λίγο καλύτερο περιβάλλον στις πόλεις μας.
Θα περίμενα μάλιστα όσοι οδηγούν μηχανάκι να είναι ένθερμοι υποστηρικτές της κατάργησης των παλαιών diesel ακόμα και στις μικρές πόλεις μιας και το αναπνέουν όλο μέσα τους και πάει στο αίμα τους κτλ αλλά είπαμε ....ελληναρες
Ναι ρε φιλε αλλα βλεπεις πως το κρατος πλεον δεν βλεπει κανενα καυσιμο παρα μονο τα ηλεκτρικα. Αλλιως θα μπορουσε να μοιραζει το ποσο της επιδοτησης για ηλεκτρικα σε ολα τα καινουργια γενικα αυτοκινητα. Ή για να το πω ακομα πιο οικολογικα για τα υβριδικα. Αλλα προωθουν μονο αυτα χωρις καν να υπαρχουν υποδομες.
-
ok δεν αντιλεγω αλλα οι τιμες των καυσιμων ειναι υψηλες οπως και να εχει για τα δεδομενα της Ευρωπης σε συγκριση με το μ.ο εισοδηματος. δεν το παω σε συγκριση petrol vs diesel, μιλαω γενικα. για αυτο λεω πως (ανεξαρτητως πολιτικου κομματος) η πολιτεια δεν εχει καποιο σχεδιασμο καταπολεμησης της ρυπανσης απο ηχορυπανση των πολεων μεχρι ατμοσφαιρικη ρυπανση...βαρανε στον αερα και οτι γινει...πρακτικες καφενειου...
μην απορησετε αν ξαναδωσουν επιδοτηση σε diesel κίνησης στο μελλον (βλεπε εκλογική περιοδος)...
τι να πω...προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη...βασικα μακαρι να λεω βλακειες και στο μελλον τα παιδια μας να ζουν σε ενα καθαροτερο περιβαλλον αλλα αμφιβαλλω -
@alex-mix Δεν έχεις άδικο. Συμφωνώ.
Δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη πολιτική με αρχή μέση τέλος. Ξαφνικά επιδοτούν ηλεκτρικά χωρίς υποδομές ενώ υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων που είναι το ενδιάμεσο στάδιο πριν την ηλεκτροκίνηση.Να αναφέρω πως υπάρχουν οικολόγοι που στηλιτεύουν τα υβριδικά..... Θα έλεγε κανείς ότι τρολλαρουν δεν υπάρχει άλλη εξήγηση
-
-
Να γίνει αλλά μόνο για τα επαγγελματικά οχήματα. Να υπάρχει και μεγαλύτερη επιδότηση αν είναι εφικτό.
Να επιδοτεις όλους τους μη επαγγελματίες τους ενος καυσίμου ειναι λάθος.
Να επιδοτησουν τότε όλα τα καυσιμα για όλους τους μη επαγγελματίες, να υπάρχει ισάξια στήριξη απέναντι στον πληθωρισμο
-
Τι τρολάρουν ρε συμφορουμίτες , το περιβόητο κονδύλι της ηλεκτροκίνησης ας πήγαινε σε επιδότηση απόσυρσης. Έχουμε τον πιο γηρασμένο στόλο.
Κανένας έλεγχος και στους ρύπους των βενζινοκίνητων. Η κάρτα καυσαερίων είναι ανέκδοτο. Πας εκεί και πειράζει το μηχάνημα ο υπάλληλος μπας και περάσει το όχημα.
Καμία διάθεση να αγγίξουν καν τις συντεχνίες των ταξί και των επαγγελματικών. Τα επαγγελματικά μας πήραν νέα παράταση ζωής το ηλικιακό τους όριο , αντίθετα με κάθε Ευρωπαϊκή Οδηγία.
Ποια οικολογία, πολιτικά τερτίπια για να θαμπώνουν τον όποιο ψηφοφόρο ψαρώσει.
-
Δηλαδή αν πάλι επιδοτησουν μονάχα το καυσιμο στην αντλία και όχι τους επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι σαν να έχει φόρο το diesel 26% και η βενζίνη 70%.
Δηλαδή συγνώμη. Κάποιος που πλήρωσε ακριβά την υβριδική τεχνολογία και μολύνει αισθητά λιγότερο, δεκάδες φορές λιγότερο σε σημαντικούς ρύπους μέσα στο αστικό περιβάλλον, επί της ουσίας τιμωρείται.... -
Δηλαδή συγνώμη. Κάποιος που πλήρωσε ακριβά την υβριδική τεχνολογία και μολύνει αισθητά λιγότερο, δεκάδες φορές λιγότερο σε σημαντικούς ρύπους μέσα στο αστικό περιβάλλον, επί της ουσίας τιμωρείται....
Καίει λιγότερο, άρα πρέπει να πληρώνει περισσότερο για να μη χάνει φόρους το κράτος ωρέ. Όλα εγώ?
-
Δηλαδή αν πάλι επιδοτησουν μονάχα το καυσιμο στην αντλία και όχι τους επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι σαν να έχει φόρο το diesel 26% και η βενζίνη 70%.
Δηλαδή συγνώμη. Κάποιος που πλήρωσε ακριβά την υβριδική τεχνολογία και μολύνει αισθητά λιγότερο, δεκάδες φορές λιγότερο σε σημαντικούς ρύπους μέσα στο αστικό περιβάλλον, επί της ουσίας τιμωρείται....Το ρευμα που χρειαζεται για να κινηθει ενα ηλεκτροκινητο κοστιζει απειροελαχιστα σε σχεση με τα καυσιμα και μαλιστα επιδοτειται κιολας ως δημοσιο αγαθο ενω τα καυσιμα υπερφορολογουνται με αποτελεσμα ο ξεβρακωτος ελληνεζος να πληρωνει πιο ακριβα τη βενζινη απ'τον Γερμανο και τον Ελβετο.
Αν εσυ θεωρεις οτι τιμωρουνται οι κατοχοι ηλεκτρικων, που ουτε τελη πληρωνουν ουτε τιποτα και θελουν κανα δυο ευρω για να βγαλουν 100 χλμ, εγω παλι πιστευω οτι τιμωρουνται ΟΛΟΙ οι υπολοιποι εκτος απ'αυτους. -
Άλλο το υβριδικό άλλο το ηλεκτρικό
-
Ένα αυτοκίνητο κάνει κατά μέσο όρο 15.000 χλμ το χρόνο τον μήνα 1250 χλμ ( θα γίνω Μπειζανης τώρα) ένα diesel 1300-1600 κυβικα που είναι τα περισσότερα με κατανάλωση 5-5.5/100 χρειάζονται καμμία 60 λίτρα πετρέλαιο. Στα 60 λίτρα με 15 λεπτά επιδότηση μιλάμε για 9 ολάκερα ευρώ. Σοβαρά τώρα;
Στη βενζίνη έδωσαν το fuel pass . Επρεπε όπως το ντίζελ. Βάζεις τον κόσμο να μπαίνει στις κάθε λογής πλατφόρμες για να νομίζουν ότι κάτι γινεται.
Κατά την γνώμη μου επιδότηση στην αντλία για όλους, το ποσό ας το βρουν οι ειδικοί. Το κάνουν και άλλες χώρες.
Έναν πχ πωλητή που έχει ντίζελ με leasing δεν θα τον επιδοτήσεις είναι και αυτός μέρος της αλυσίδας παίρνει παραγγελίες φτιάχνει ράφια στα σούπερ μαρκετ. Μόνο τα φορτηγά; -
Εάν είναι παραγωγικό έξοδο αναγνωρίζεται βάση του ΚΑΔ του. Αν δεν είναι τότε το αυτοκίνητο δεν είναι επαγγελματικό και είναι αμοιβή σε είδος.
Θέλετε να βάλουμε περισσότερους καδ στις αναγνωρίσεις δαπανών; Συμφωνω!!
Δεν είναι τα χρήματα, είναι η αδικία
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά