-
Πλέον έχει γίνει της μόδας κάτοχοι που κάνουν 35000χλμ.
Βρέθηκα στο δίλημμα πρίν 1.5 χρόνο, καθώς με το όχημα είχα συμπληρώσει αρκετά χιλιάδες χιλιόμετρα(250.000+).
Όσα Diesel είχα κοιτάξει ήταν εισαγωγής με γυρισμένα χιλιόμετρα και φυσικά οι τιμές ήταν στα ύψη.
Η απόφαση μου ήταν να συμαζέψω το όχημα μου (βενζίνη), και να του τοποθετήσω υγραέριο.
Μέχρι στιγμής εδώ και 1,5 χρόνο με το υγραέριο έχω διανύσει 65000χλμ. -
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Ρε παιδιά, τον τελευταίο καιρό που είμαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου, παρατηρώ εν χορώ αντιπροσωπείες και ειδικό τύπο να αβαντάρουν τα βενζινοκίνητα έναντι των πετρελαιοκίνητων, επικαλούμενοι καθαρά οικονομικά κριτήρια. Κάνοντας όμως τα μαθηματικά, βλέπω ότι κατά μέσο όρο, η απόσβεση ενός πετρελαιοκίνητου γίνεται στις 40.000 χλμ., απόσταση που αντιστοιχεί σε 4 έτη χρήσης το πολύ. Για ποιο λόγο επομένως υπάρχει αυτή η συντονισμένη προσπάθεια προώθησης των βενζινοκίνητων, από τη στιγμή που σχεδόν κανείς δεν αλλάζει αυτοκίνητο τόσο νωρίς; Χάνω κάτι; Έρχονται πχ τόσο δραματικές αλλαγές στη φορολόγηση και στην ελευθερία κίνησης των πετρελαιοκίνητων;Με αυτή τη λογική. Πες μου αν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Με αυτή τη λογική. Πες μου αν κάνω λάθος.H απόσβεση δεν γίνεται στα 40Κ χλμ, αλλά περίπου στα 60-70Κ χλμ. Το πρόβλημα με τα diesel είναι ότι έχουν πιο ακριβή συντήρηση και ανταλλακτικά, οπότε πρέπει ταυτόχρονα να εύχεσαι να μην γίνει καμιά στραβή, κυρίως με το κύκλωμα παροχής/καύσης.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Με αυτή τη λογική. Πες μου αν κάνω λάθος.
H απόσβεση δεν γίνεται στα 40Κ χλμ, αλλά περίπου στα 60-70Κ χλμ. Το πρόβλημα με τα diesel είναι ότι έχουν πιο ακριβή συντήρηση και ανταλλακτικά, οπότε πρέπει ταυτόχρονα να εύχεσαι να μην γίνει καμιά στραβή, κυρίως με το κύκλωμα παροχής/καύσης.
Εξαρταται και τι μαρκα παιρνεις. Εγω π.χ. ειχαν ιδια τιμη το tiguan βενζινης με το diesel. Απο τη πρωτη μερα κερδισμενος ειμαι
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ειναι που η βενζινη και το ντιζελ πεθαινει και ολοι πανε στα υβριδικα
http://www.4troxoi.gr/tehnologia/eidise ... tin-toyota -
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/ella ... askeyastes
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
+
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/ella ... askeyastesΣύνοψη:
Η νέα μεθοδολογία μέτρησης ρύπων των υφιστάμενων και νέων μοντέλων θα οδηγήσει σε υψηλότερα νούμερα CO2 και NOx (πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες χρήσης του οχήματος)
Για να μπορέσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να επαναφέρουν τα νούμερα στα προηγούμενα (χαμηλότερα), θα χρειαστεί να εφαρμόσουν περισσότερες/νεότερες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των νέων αυτοκινήτων.Τα νέα (υψηλότερα) νούμερα CO2 και NOx πιθανότατα θα επηρεάσουν και τα τέλη κυκλοφορίας, όχι μόνο των νέων αλλά και τον υφιστάμενων αυτοκινήτων. Στην Ελλάδα τα τέλη είναι βάση CO2. Άρα εικάζω ότι τη μεγαλύτερη πιθανή αύξηση θα επωμιστούν τα βενζίνης. (Διορθώστε αν κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα πετρελαιοκίνητα έχουν θέμα με NOx και όχι τόσο με CO2)
-
Όλα θα επιβαρυνθούν επειδή οι μετρήσεις ήταν σε εργαστήριο χωρίς να υπολογίζονται και απατες στυλ vag, Renault κλπ.
Προφανώς θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού σε πολλά πραγνατα γιατί πέρα από τα τέλη όπου το πέρασμα κάποιων οριων αλλάζει συντελεστές, οι ρύποι επηρεάζουν και τα τέλη ταξινόμησης.
Κοινώς μύλος θα γίνει ! -
Με παλαιότερα μοντελα 10+ ετών τι θα γινει άραγε;
-
Αυτα ουτως ή αλλως πληρωνιυν τελη βαση των κυβικων τους. Που ειναι διπλάσια σε σχεση με αυτα των αντιστοιχων κυβικων νεοτερα αυτοκίνητα.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι όμως τα τέλη των νέων θα αυξηθούν σημαντικά πλησιάζοντας αυτά των παλαιότερων που ήταν διπλάσια. Άρα των παλαιότερων θα μείνουν εκεί που ήταν η θα αυξηθούν ανάλογα?
-
Εγώ νομίζω ότι τίποτα δε θα γίνει γιατί απλά ούτε οι εταιρίες ούτε οι κρατικές αρχές θα κάτσουν να περάσουν από το νέο κύκλο μετρήσεων όλα τα παλιά μοντέλα με τις αμέτρητες παραλλαγές τους , μόνο τις διαθέσιμες διαστάσεις ζαντολάστιχων να σκεφτείς που έχει πχ ένα polo ή ένα astra
Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο θα υπάρχουν σοβαρές νομικές συνέπειες και θα εγερθούν απαιτήσεις αποζημίωσης εναντίον των εταιριών αλλά και των αρχών και όχι γιατί απλά ανέβηκαν τα τέλη άλλα γιατί σε συνέργεια μας δηλητηρίαζαν εν γνώση τους , κάθε πολίτης τότε θα έχει δικαίωμα να τους μηνύσει και όχι μόνο οι αγοραστές των αυτοκινήτων γιαυτό δε θα σκάψουν μόνοι τους το λάκκο τους δίνοντας τις μετρήσεις - στοιχεία του εγκλήματος .
Για τα καινούργια έχουν ήδη λάβει υπόψη τους το νέο τρόπο μέτρησης οι κατασκευαστές και έχουν πάρει τα μέτρα τους οπότε δεν θα δούμε συγκλονιστικές αλλαγές , το πολύ πολύ κάποιο που δε πλήρωνε τέλη να πληρώνει τώρα κάνα κατοστάρικο.
Σε τελική ανάλυση άλλο ένα +1000 υπέρ των ηλεκτρικών- υβριδικών - plug in ,να είμαστε και στο πνεύμα του τοπικού!
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
κάθε πολίτης τότε θα έχει δικαίωμα να τους μηνύσει και όχι μόνο οι αγοραστές των αυτοκινήτων γιαυτό δε θα σκάψουν μόνοι τους το λάκκο τους δίνοντας τις μετρήσεις - στοιχεία του εγκλήματος .Κάποιο έγκλημα δεν υπηρχε, (πλην των cheating device της vw). Αυτές ήταν οι συνθήκες μέτρησης ρύπων και αυτά τα αποτελέσματα. Κάνεις δεν αγόρασε αυτοκίνητο πιστεύοντας ότι από την εξάτμιση βγάζει άρωμα λουλουδιών.
-
Πάντως με χρεώσεις 0,20 - 0,30€/kwh που υπάρχουν στους σταθμούς φόρτισης των ηλεκτρικών (Ε.Ε.) δεν το λες και ευκαιρία.
Αν συνυπολογίσεις και το γεγονός ότι είναι ακόμα αρχή άρα θα έπρεπε να είναι πολύ φθηνά σε κάνει να αναρωτιέσαι τι χρεώσεις θα υπάρχουν σε 5 χρόνια για παράδειγμα... -
http://www.newsauto.gr/blogs/takis-trak ... n-isteria/
Ενδιαφέρον άρθρο με τις τάσεις της αγοράς -
Καλά ο συγκεκριμένος 'δημοσιογραφος' έχει ταυτίσει την ύπαρξη του με τα άρθρα με τρανταχτους τίτλους και μηδενικό και άκυρο περιεχόμενο σχετικά με το πόσο επικίνδυνα και ρυπογόνα είναι τα diesel.
-
Δίκιο έχει όμως γιατί σιγά σιγά και ο κόσμος φοβήθηκε και ενημερώθηκε περισσότερο. Το diesel δεν κάνει για όλους. Πλέον και οι εταιρίες ενημερώνουν. Είδα πριν λίγο τη μπροσούρα του ανανεωμένου QQ από το αγγλικό web site και για πρώτη φορα υπαρχει σελίδα ολόκληρη για το dpf και τη χρήση των diesel.
Για το θέμα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και της υγείας και από τα παλιότερα diesel και από τα νέα ποσο μάλλον τα πολλά πειραγμένα με τα βγαλμένα dpf δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Τον νιώθεις στο τι αναπνέεις πια -
Δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογω αναφερεται συνεχεια οτι το ντιζελ δεν κανει για ολους. Ναι βγαινει πιο ακριβο αλλα σε 30-40.000 θα κανεις αποσβεση και μετα εχεις οφελος. Για καποιον που σκοπευει να κρατησει το αυτοκινητο για πολλα χρονια θεωρω οτι συμφερει. Με αυτο το σκεπτικο δεν συμφερει και το υγραεριο μιας και θελει γυρω στα 25000χλμ για τη αποσβεση και μαλιστα πολλες εγκαταστασεις γινονται σε αυτοκινητα που εχουν περασει την δεκατια ζωης. Τωρα για την μολυνση το καρκινο και τα αλλα γνωστα που διαδιδονται τοτε να μαζευτουμαι και να απαιτησουμαι να αποσυρθουν και τα (κακοσυντηρημενα) αστικα λεωφορια τις σκουπιδιαρες και τα αλλα χρησης φορτηγά κτλπ που απομολανε σε καθε γκαζια ντουμανια. Ή μηπως λογω των κοινωνικων υπηρεσιων που προσφερουν παραβλεπουμαι τη μολυνση που προκαλουν! Δεν ειναι και τοσο ορθο να χρησιμοποιουμαι 2 μετρα και 2 σταθμα. Ενας ντιζελ κινητηρας με 200-300 χιλιαδες χλμ ειναι σαν καινουριος ενω ενας βενζινης με τοσα χλμ εχει γινει σμπαραλια.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επισης αν το κρατος ενδιαφερεται για το περιβαλλον κτλπ ας πιασει πρωτα τις βιομηχανιες που μολυνουν ασυστολα οπου δεν δεν εχουν φιλτρα ας απαγορευσει και τα τζακια στις πολεις οπου βγαινεις στο μπσλκονι και σε πιανει δυσπνοια, ας.. ας.. ας...
ΥΓ δεν ειμαι ντιζελοκινητος.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογω αναφερεται συνεχεια οτι το ντιζελ δεν κανει για ολουςΓιατί απλούστατα δεν κάνει για όλους. Για χίλιους δυο λόγους, που έχουμε εξηγήσει -εδώ και αλλού- δεκάδες φορές.
Ναι βγαινει πιο ακριβο αλλα σε 30-40.000 θα κανεις αποσβεση και μετα εχεις οφελος
Γενίκευση, και μάλλον ευνοϊκή για το diesel. Εξαρτάται από τη διαφορά τιμής των οχημάτων, τις μέσες καταναλώσεις και τη διαφορά τιμής καυσίμου. Σε 2-3 περιπτώσεις που έκανα τις πράξεις για κάποιους φίλους και συγκεκριμένα οχήματα, η απόσβεση έβγαινε μετά τα 60Κ χλμ. Και να μην ξαναπούμε πάλι για τα services, τα ανταλλακτικά, πιθανές ζημιές κλπ.
Τωρα για την μολυνση το καρκινο και τα αλλα γνωστα που διαδιδονται....
Δεν διαδίδονται, ο diesel κινητήρας εκπέμπει κυρίως μικροσωματίδια, που μαζεύονται στους πνεύμονες. Δηλαδή το μπροστινό σου ακριβώς όχημα, ειδικά αν έχει αφαιρέσει ή δυσλειτουργεί το DPF του, προκαλεί άμεσα αναπνευστικά προβλήματα σε σένα και όλους τριγύρω του. Και ναι, φυσικό επακόλουθο είναι και η μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα. Για λεωφορεία, σκουπιδιάρικα, taxi κλπ, προφανώς και συμφωνώ μαζί σου.
Ενας ντιζελ κινητηρας με 200-300 χιλιαδες χλμ ειναι σαν καινουριος ενω ενας βενζινης με τοσα χλμ εχει γινει σμπαραλια.
Αυτό και αν είναι λανθασμένη -ή έστω biased- γενίκευση. Ξέρω δεκάδες κινητήρες βενζίνης που έχουν κάνει 300Κ και 400Κ και 500Κ χλμ, και δεν καίνε ούτε λάδι. Και ξέρω 2-3 diesel που έχουν αλλάξει DPF και αντλίες πολύ νωρίτερα.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά