-
- Έλα ντε
Κάτι άλλο. Το κόστος ενός δημόσιου σημείου πάρκινγκ με φορτοστί για ηλεκτρικά είναι διπλό.
α. το κόστος του φορτιστή καθεαυτό, και
β. το κρυφό κόστος που συνεπάγεται το γεγονός ότι αν δεσμεύσεις το σημείο αυτό για ηλεκτρικά, δεν πρέπει να πάει άλλος να σταθμεύσει. -
Απλά το ανέφερα για κάποιον που δεν το γνώριζε (όπως εγώ πριν κανα 3μηνο).
Ο υπάλληλος παίζει και να μη είχε ξαναδεί ηλεκτρικό, τι να σου κάνει; Τώρα έμαθε
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ο υπάλληλος παίζει και να μη είχε ξαναδεί ηλεκτρικό, τι να σου κάνει; Τώρα έμαθεΜπορεί, απλά επειδή το διαφήμιζε πάρα πολύ περίμενα ότι θα ξέρουν πως λειτουργεί. Για όποιον δεν βαριέται, η ιστορία αναλυτικά:
Έχω το i3 για 2 ημέρες ως αυτοκίνητο αντικατάστασης και την 1η ημέρα έχω επαγγελματικό ραντεβού στην πλατεία Ν. Σμύρνης. Ψάχνω και βλέπω ότι το Polis έχει σταθμό φόρτισης (δωρεάν έλεγε στο site του) και μάλιστα έγραφε ότι κάνει για BMW, Opel & Nissan. οπότε αποφασίζω να πάω εκεί να παρκάρω (από το να ψάχνω πάρκινγκ στη Ν. Σμύρνη) και να φορτίσω και το αυτοκίνητο.
Φτάνω, παρκάρω στην ειδική θέση και αρχίζουν τα προβλήματα:
-
Το καλώδιο της BMW ΔΕΝ κουμπώνει στον φορτιστή που έχει το Polis (άλλο βύσμα...τι πρόβλημα και αυτό κάθε εταιρεία να έχει δικό της τύπο βύσματος! ). Οι οδηγίες λένε ότι εάν δεν κάνει το καλώδιο του αυτοκινήτου να ζητήσω από την υποδοχή. Πάω στην ευγενέστατη υπάλληλο και ζητάω το καλώδιο. Αρχίζει να ψάχνει και μετά από 10' βρίσκει το κουτί του καλωδίου, το οποίο όμως είναι ΑΔΕΙΟ!! Οπότε αρχίζει να ψάχνει το καλώδιο. Μετά από άλλα 5' βρίσκει το καλώδιο.
-
Μου λέει ότι θέλω και ειδική κάρτα για αν ενεργοποιήσω τον φορτιστή, αλλά ότι προς το παρόν είναι δωρεάν από τα Polis, οπότε μου δίνει την κάρτα του parking η οποία όμως για κάποιο λόγο αρνείται να δουλέψει. Τελικά μίλησε στο τηλέφωνο με κάποιον και μου έδωσε άλλη κάρτα (δωρεάν) στο όνομά μου την οποία όμως μετά έπρεπε να επιστρέψω.
-
Πάμε να κουμπώσουμε το καλώδιο στον φορτιστή και στο αυτοκίνητο, ΟΛΑ καλά. Όμως, ο φορτιστής αρνείται να ξεκινήσει να φορτίζει το αυτοκίνητο. Βγάζουμε τα καλώδια, τα ξαναβάζουμε, πατάμε κουμπιά, reset κλπ. ΤΙΠΟΤΑ. Τελικά, δοκιμάζουμε άλλο φορτιστή σε άλλη θέση parking (μετέφερα το αυτοκίνητο) και δούλεψε!!
Δεν ήταν τόσο η ταλαιπωρία, όσο ο χρόνος. Είχα ραντεβού στις 18:00 και ευτυχώς επειδή δεν είχε κίνηση έφτασα 17:40 το πάρκινγ και με όλη αυτή την ιστορία, τελικά κατάφερα να κλειδώσω στο αυτοκίνητο στις 18:10.
ΥΓ: Ίσως πλέον να έχουν μάθει ή να έχουν οργανωθεί καλύτερα!
-
-
Να πω την αλήθεια και εμένα μου φαίνεται λιγο προβληματική η επικράτηση των ηλεκτρικών αυτοκινητων, τουλαχιςτον στο κοντινό μέλλον, αλλα η επικράτηση των υβριδικών μου φαίνεται αναπόφευκτη.
Αρκούν λίγα χρόνια ακόμη προς την ίδια νομοθετική κατεύθυνση και τα diesel θα ειναι αδύνατον η ασυμφορο να πιάσουν τα ζητούμενα όρια ΝΟχ και τα βενζινοκίνητα θα πρεπει να πιάσουν τοςο χαμηλά όρια co2 που μονο εάν ειναι υβριδικά θα μπορουν. Κατα την γνώμη αρκεί ενα νεύμα απο την γερμανική και γαλλική αυτοκινητο βιομηχανία προς την ΕΕ και δεν πρόκειται να πωλείται καινουργιο μη υβριδικό αυτοκινητο. -
Στο τελευταίο έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά ακόμα δεν το έχουν κάνει γιατί δεν έχουν το ποσοστό κέρδους που θέλουν.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Και ούτε πρόκειται να το αποκτήσουν ποτέ, όσο η τεχνολογία για τα κρίσιμα συστατικά των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων είναι εισαγόμενη από ανταγωνιστικές προς αυτούς βιομηχανίες. Η Ευρώπη είναι πίσω στους συσσωρευτές, οι εταιρείες που έχουν τη σχετική τεχνολογία και τις τεράστιες δυνατότητες παραγωγής τους εδρεύουν σε Αμερική, Ιαπωνία, Κορέα και ...Κίνα. Η τελευταία έχει και τα σημαντικότερα κοιτάσματα σπανίων γαιών, στρατηγικής σημασίας μετάλλων που απαιτούνται για την κατασκευή συσσωρευτών και τμημάτων ηλεκτροκινητήρων .
Δεν είναι τυχαίο ότι οι μπαταρίες πίσω από τα λίγα ευρωπαικά ηλεκτρικά είναι συνήθως S-B , δηλαδή Samsung-Bosch.
Είναι ο βασικός λόγος, πέρα του τετριμμένου (πετρέλαιο), που τα ηλεκτρικά και υβριδικά είναι πίσω στην Ευρώπη, κάποιες δε από τις απόπειρες που έχουν γίνει έχουν υλοποιηθεί με έξωθεν τεχνική και υλική υποστήριξη.
Για να αποκτηθεί δε αυτή η τεχνογνωσία και να πραγματοποιηθούν οι μονάδες παραγωγής, πρέπει το χέρι να μπει ΠΟΛΥ βαθιά στην τσέπη, έστω και με καθυστέρηση.
Τα δε φις και βολτάζ φόρτισης που είναι διαφορετικά σε κάθε τύπο αυτοκινήτου αντανακλούν δύο πράγματα. Αφενός τη διαφορετική περίοδο που αναπτύχθηκε η κάθε διάταξη, και εξόχως, τον εμπορικό πόλεμο που μαίνεται πίσω από αυτό, όπου ο καθένας προωθεί τους δικούς του. Και για να έχει εμπορικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων, π.χ. περίπτωση Τέζλα, και να προωθήσει τους δικούς του υποκατασκευαστές, ή και τον ίδιο στην τεράστια πίτα των φορτιστών.
Είναι τυχαίο ότι κάποιοι Γερμανοί κατασκευαστές που έχουν από πίσω τους την Μπος, συμφώνησαν σε δικό τους φις και σύστημα, ενώ υπήρχαν ήδη έτοιμα συστήματα στην αγορά με τα οποία μπορούσαν να γίνουν συμβατοί? Ή μήπως ότι η Τέζλα αμέσως μετά την αναγγελία των γερμανών ξεκλείδωσε το σοφτγουέρ των δικών της φορτιστών που μέχρι τότε κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό?
Γενικά, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, αυτό που φαίνεται είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. -
Τι ζόρι τραβάνε αυτοί με το diesel;
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 1.asp?a=10 -
Γιατί, αυτό;
Τίτλος:Ακριβότερη η χρήση των diesel αυτοκινήτων...
Δεν σχολιάζω για την δημοσιογραφική έρευνα, πιο γενικόλογος πεθαίνεις.
Με μέση τιμή βενζίνης 1.537 και πετρελαίου 1,275 (τιμές Αττικής)
http://www.fuelprices.gr/price_stats_ng.view?prodclass=4&nofdays=7&order_by=9Και τυχαία κατανάλωση 6λτ για το diesel και 8 λτ για το βενζίνης έχεις διαφορά ~4,6 ευρώ ανά 100km, θες 50.000km
για διαφορά 2.300 ευρώ όσο είναι η μέση διαφορά τιμής των 2 εκδόσεων. Δεν βάζω πιθανό κέρδος από τέλη. Το άρθρο μιλάει για τουλάχιστον 25.000χλμ το χρόνο για να αξίζει. Δλδ πρέπει σώνει και καλά να κάνεις απόσβεση σε 2 χρόνια;
Αν κάνεις στα 4 πειράζει; Εκτός αν αλλάζεις αμάξια κάθε 4 χρόνια, αλλά στην Ελλάδα της κρίσης δεν νομίζω ότι το κάνουν πολλοί. -
Με τα μικρομεσαία υβριδικά λες bye bye στο χώρο αποσκευών. Εκτός και αν καταφέρουν να τα κάνουν όλα τόσο κομπακτ που να υπάρχει και χώρος για καμιά βαλίτσα.
Στο 70% των Ευρωπαίων αυτό δεν είναι κατ ανάγκη πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί το μικρομεσαίο συνήθως κουβαλάει ελάχιστα πράγματα στην καθημερινή μετακίνηση και υπάρχει το μεγάλο για κανένα οικογενειακό ταξίδι (που ούτως ή άλλως δεν είναι πολλά). Στην Ελλάδα όμως θα πρέπει να μετακινήσουμε και την οικογένεια με το ίδιο μικρό σκαρί, οποτε βλέπω τη μπαγκαζιέρα και τα τρέιλερ να γίνονται φετιχ...
-
Επίσης προχειρογραμμένα άρθρα. Αναρωτιέμαι και για κάτι άλλο, μήπως όλα αυτά είναι υποβολιμαία και καθόλου τυχαία?
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Με τα μικρομεσαία υβριδικά λες bye bye στο χώρο αποσκευών. Εκτός και αν καταφέρουν να τα κάνουν όλα τόσο κομπακτ που να υπάρχει και χώρος για καμιά βαλίτσα..απο οσο ξερω στα υβριδικά η μπαταρια τοποθετείτε κατω απο τα πισω καθίσματα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον χώρο αποσκευών.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Με τα μικρομεσαία υβριδικά λες bye bye στο χώρο αποσκευών. Εκτός και αν καταφέρουν να τα κάνουν όλα τόσο κομπακτ που να υπάρχει και χώρος για καμιά βαλίτσα..
απο οσο ξερω στα υβριδικά η μπαταρια τοποθετείτε κατω απο τα πισω καθίσματα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον χώρο αποσκευών.
Σε Auris και Prius που έχει τύχει να δω είχαν απελπιστικά ρηχό χώρο αποκευών - ειδικά το Auris.
Για να είμαι ειλικρινής δεν κοίταξα τι έχει από κάτω, το απέδωσα στην ύπαρξη του συσσωρευτή. Μηπως εκτείνεται από τα πίσω καθίσματα και προς τα πίσω?
-
Απο οσο ξερω yaris,auris,chr εχουν τον ίδιο χώρο αποσκευών σε υβριδικη και μη υβριδικη έκδοση.
-
Δεν ισχύει σε όλα τα υβρίδια αυτό, παρά μόνο σε όσα έχουν μικρές μπαταρίες. Σε αρκετές περιπτώσεις το πορτ μπαγκάζ μειώνεται, το αυτό και στα ηλεκτρικά.
Π.χ. Ραβ, 330ε, Μίνι Κάντρυμαν, Ε-Γκολφ, Παναμέρα, Καγιέν κ.α.
-
Παει χαντακώθηκε η panamera και η cayenne
-
Σκέψου όμως να τόλμαγαν να βάλουν ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία.Όλοι τους.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Επίσης προχειρογραμμένα άρθρα. Αναρωτιέμαι και για κάτι άλλο, μήπως όλα αυτά είναι υποβολιμαία και καθόλου τυχαία?και έλεγα ότι μόνο εγώ έβλεπα μια εργολαβία απαξίωσης και δαιμονοποίησης του ντίζελ απο μερικά έντυπα και μη.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Επίσης προχειρογραμμένα άρθρα. Αναρωτιέμαι και για κάτι άλλο, μήπως όλα αυτά είναι υποβολιμαία και καθόλου τυχαία?
και έλεγα ότι μόνο εγώ έβλεπα μια εργολαβία απαξίωσης και δαιμονοποίησης του ντίζελ απο μερικά έντυπα και μη.
+1
-
Προφανώς κάτι οργανωμένο υπάρχει αλλά τι θέλουν να εξυπηρετήσουν;
-
Tην θεσμοθέτηση ενός νέου κύκλου δοκιμών και ορίων ρύπων ίσως, καθώς και το σερβίρισμα στο πόπολο της ιδέας ότι πρέπει να πάμε άρον άρον στα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβρίδια, άρα ΠΛΕΡΩΣΤΕ. Την επιβάρυνση των καυσίμων με νέες ποσοστώσεις φόρων, με πιθανή την ανατροπή των υφιστάμενων συσχετισμών? Δηλαδή θα σου πεί αύριο: το πετρέλαιο ρυπαίνει ρε ζώα, θα βάλετε υγραέριο από εδώ και πέρα μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Και στο ενδιάμεσο ανεβάζουμε το φόρο και στα δύο, δηλαδή win-win κατάσταση.
Να σημειώσω και κάτι άλλο. Τα στάνταρντς εκπομπών που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, euro 1 - euro 6 , αλλά και άλλα αντίστοιχα που ίσχυαν πιο πριν, εγκρίνονταν χροοοοόνια πριν εφαρμοστούν και ήταν γνωστά στο κοινό.
Αυτή τη στιγμή έχουμε το EURO6 από το 2014, το ο οποίο αποδείχθηκε τρύπιο με τις μεδοθεύσεις της VW, αλλά και άλλων, και δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο στον ορίζοντα για το που θα πάμε τα επόμενα χρόνια.
Τυχαίο? Δε νομίζω. Είναι προφανές για μένα ότι τα εργοστάσια 'έχουν πιαστεί με τα παντελόνια κατεβασμένα', και η ΕΕ τους κάνει πλάτες παίζοντας καθυστερήσεις μέχρι να δει που και πως θα πάει το πράμα, κλασικό σύμπτωμα μεταβατικής περιόδου.
Και είναι και το άλλο που έχω ξαναπεί, η τεχνολογική και παραγωγική υστέρηση των κλασσικών αυτοκινητοβιομηχανιών της ΕΕ (κυρίως) που έχουν μείνει πίσω στην κούρσα για τις νέες τεχνολογίες και πρέπει να μαρσάρουν γερά αν θέλουν να παίξουν με αξιώσεις στο μέλλον.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά