-
Καλησπέρα. Τις μπουκάλες τις έχω δει σε Service, είναι Composite. Το δικό μου είναι μοντέλο του 2016. Απλά ξέρω από site Ιταλικά ότι και πιο πριν από το δικό μου είχε γίνει η αλλαγή από μεταλλικές σε Composite. Μάλιστα υπάρχει και η φήμη ότι οι νέες μπουκάλες δεν είναι ακριβώς 15kg αλλά 14+kg. Επίσης το AUDI A3 φοράει composite όπως και το νέο Α5.
Θα ρωτήσω την KOSMOCAR να μου δώσει ακριβείς πληροφορίες. -
Μια και μιλάμε για εναλλακτικά καύσιμα και επειδή παραπάνω ανέφερα τη διαφορά βάρους στο VW Golf σας αντιγράφω από το έντυπο προώθησης του Toyota C-HR: (που το έχω πρόχειρο )
1.8 HSD e-CVT μικτό βάρος 1860 καθαρό 1380-1460
1.2 Turbo 6 M/T μικτό βάρος 1845 καθαρό 1375-1425από 5 μόλις κιλά έως 35 κιλά (προφανώς για τη κορυφαία σε εξοπλισμό έκδοση) παραπάνω για το υβριδικό αυτά όντως τα λες τίποτα ... και είναι και αυτόματο!
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Καλησπέρα. Τις μπουκάλες τις έχω δει σε Service, είναι Composite. Το δικό μου είναι μοντέλο του 2016. Απλά ξέρω από site Ιταλικά ότι και πιο πριν από το δικό μου είχε γίνει η αλλαγή από μεταλλικές σε Composite. Μάλιστα υπάρχει και η φήμη ότι οι νέες μπουκάλες δεν είναι ακριβώς 15kg αλλά 14+kg. Επίσης το AUDI A3 φοράει composite όπως και το νέο Α5.
Θα ρωτήσω την KOSMOCAR να μου δώσει ακριβείς πληροφορίες.Πάντως στο άρθρο παραπάνω γράφει ότι είναι μια φιάλη 15 κιλών όπως οι δικές σου άρα όπως είπα το (πολύ) έξτρα βάρος είναι από τις ενισχύσεις στο σασί για λόγους ασφαλείας , πραγματικό τανκς, λυπάμαι όποιον πέσει από πίσω σε τέτοιο golf πάει κατευθείαν για ολική!
A 15kg compressed natural gas tank fills the space usually dedicated to the spare wheel and part of the boot, while a 50 litre petrol tank is retained from more conventional Golf models, giving the Golf TGI a boot that is 89 litres smaller than that of regular petrol and diesel powered models at 291 litres.
Καλησπέρα επίσης
-
Χα χα χα!!!
Έτσι ήταν όντως!
Πλέον όμως έχουν τις composite με βάρος όπως σου έγραψα ~25kg. Ακόμα όμως και για αυτά τα κιλά υπάρχει πρόβλεψη κυρίως όμως στις αναρτήσεις.
Όσο για τα υβριδικά, μόνο 5 kg επιπλέον; Λίγο δύσκολο μου φαίνεται, οι μπαταρίες είναι βαριές. Anyway εμένα δεν μου άρεσε το γεγονός ότι η κατανάλωση αυξάνει στις εκτός πόλης διαδρομές ενώ στην 5ετία μάλλον πας για αλλαγή μπαταρίας ή θα έχεις σχετικά μειωμένη απόδοσή της.
Τέλος σχετικά με τις εκπομπές CO2, υπάρχει και το bioCNG το οποίο στην Ευρώπη θεωρείται μηδενικών εκπομπών καθώς πρόκειται για βιοαέριο το οποίο με τον τρόπο αυτό εξουδετερώνει π.χ. τις εκπομπές ρύπων των κτηνοτροφικών μονάδων. Το δουλεύει πολύ η Γερμανία. -
Ο χρήστης alej έγραψε:
Ας βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους και καλό είναι να ψάχνουμε λίγο πριν επιμείνουμε σε μια θέση. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα, δεν είναι κακό. Ρωτάμε, ψάχνουμε κλπ. Συμφωνώ, δεν έχουν τελειώσει όλοι Πολυτεχνείο αλλά πλέον πάρα πολλά κυκλοφορούν ελεύθερα στο internet.- Η αυτονομία των CNG δεν είναι μικρή και μιλάμε πάντα για CNG κι όχι για γενική αυτονομία η οποία είναι πολύ μεγάλη. Το καλοκαίρι ξεπερνά τα 350 Km εκτός πόλης και τα 200km εντός με συνθήκες χαοτικού μποτιλιαρίσματος και το A/C Full! Αν τα πρατήρια είτε είχαν σύστημα αντιστάθμισης θερμοκρασίας είτε προ-ψύξης του αερίου θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη.
- Το υπάρχον δίκτυο πρατηρίων είναι όντως μικρό αλλά για αυτό είπα ότι θα το σκεφτεί κάποιος που τα δρομολόγιά του τον βολεύουν. Δεν θα το πάρει κάποιος στην Κρήτη, σίγουρα. Στο εξωτερικό φυσικά - για κάποιον που βγαίνει συχνά έξω - υπάρχουν σε κάθε χώρα και πόλη.
- Ο χώρος αποσκευών δεν είναι μικρότερος, σε σχέση με το diesel π.χ. το Golf έχει ίδιο χώρο αλλά ναι, δεν έχει ρεζέρβα αλλά κιτ επισκευής. Θεωρώ μάλιστα ότι το 2017 να μιλάμε για ρεσέρβα είναι λίγο αναχρονιστικό... Το ίδιο ισχύει και με τα άλλα αυτοκίνητα, ο περιορισμός του χώρου αποσκευών είναι περίπου -10%
- Σχετικά με την αξία μεταπώλησης θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Πόσο σίγουροι είναι οι disealαδες ότι σε 5 χρόνια θα μπορέσουν να πουλήσουν τα αυτοκίνητα τους που θα απαγορεύονται στις μισές πόλεις της Ε.Ε.; Δεν ξέρουμε αν το άμεσο μέλλον θα είναι το CNG αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το diesel πέθανε...
- Οι μεταλλικές δεξαμενές αερίου θέλουν κάθε 5 χρόνια επιθεώρηση, όχι αλλαγή. Αλλαγή όταν κρίνει ο επιθεωρητής.
Οι τύπου 4 (Composite) θέλουν επίσης επιθεώρηση αλλά δεν θα χρειαστούν αντικατάσταση κατά 99% καθώς δεν διαβρώνονται όπως οι μεταλλικές. - Το βάρος των Composite, αυτές που φοράνε π.χ. τα Golf από το 2014 - 15 και μετά είναι 25 kg περίπου. Μεταβάλει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 1,85%, νομίζω ότι είναι αστείο να το κουβεντιάζουμε.
Αυτά τα λίγα, αν υπάρχουν άλλες απορίες, εδώ είμαι.
Προσωπικά έχω κάνει 22.000 km εντός και εκτός πόλης και έχω πληρώσει 929,00€. Κάντε τις πράξεις, θα δείτε ότι με 4,22€/100km και με κόστος αγοράς μικρότερο από το diesel, το CNG για μένα ήταν μονόδρομος...Νομίζω ότι ο χώρος αποσκευών χάνει πολύ περισσότερο.Π.χ. από το επίσημο έντυπο του seat leon ο χώρος αποσκευών από 380lt παει στα 275lt.Νομίζω ότι αντίστοιχοι είναι οι αριθμοί και σε golf-a3, καθώς έχουν τον ίδιο χωρο αποσκευών.Αν κάνω λάθος διόρθωσε με καθώς ο μόνος λόγος που δεν προχωρώ σε αγορά του leon είναι η μεγάλη μείωση του χώρου αποσκευών λόγω δεξαμενών.
-
Καλησπέρα, θα σου έλεγα να πας από εκεί για να δεις μόνος σου τους χώρους.
Οι κατασκευαστές δίνουν όγκο μαζί με τον χώρο της ρεζέρβας τον οποίο έτσι κι αλλιώς χάνεις. Για παράδειγμα τσέκαρα και ένα diesel και η διαφορά μας είναι ελάχιστη. Πάρε μέτρο και πήγαινε αντιπροσωπεία να δεις.
Το είχα διαβάσει και σε ένα περιοδικό αυτό.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ελπίζω να έχεις δίκιο, γιατί μου λύνεις το πιο μεγάλο πρόβλημα.
Γνωρίζεις κάποια έκθεση seat που έχει το leon cng live για να μετρήσω;
Η ύπαρξη κιτ επισκευής και όχι κανονικής ρεζέρβας δεν με απασχολεί καθόλου. -
Πάρε σβάρνα τηλέφωνα και ρώτα.
Το κιτ και σε μένα δεν έπαιξε κανένα ρόλο.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Πάρε σβάρνα τηλέφωνα και ρώτα.
Το κιτ και σε μένα δεν έπαιξε κανένα ρόλο.Sent from my iPhone using Tapatalk
Thanks
Στάλθηκε από το HTC One A9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να ξέρεις επίσης ότι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να μην ανησυχείς, είτε κινείσαι Ελλάδα είτε εξωτερικό για την ποιότητα των καυσίμων. Μάλιστα το Golf (υποθέτω και το Leon) έχει και δείκτη ποιότητας (στην Ελλάδα 100%) όπου μπορείς να τσεκάρεις την ποιότητα του αερίου. Δεν υπάρχει περίπτωση νοθείας, βρωμιάς κλπ. Καμία σχέση με τηγανόλαδοdiesel και αμφιβόλου ποιότητας βενζίνες.
-
Από το 1985 που πληρώνω μόνος μου τα καύσιμα των αυτοκινήτων μου ποτέ δε είχα πρόβλημα με τη ποιότητα τους, περίπου 600.000 χλμ με βενζίνη ( τα πρώτα 40.000 εποχή που τα πρατήρια με αμόλυβδη ήταν όσα του φυσικού αερίου σήμερα) και 350.000 με πετρέλαιο (μεγάλο ποσοστό με απλό γιατί τα καλά δεν υπήρχαν το 2005) , υπήρχαν και καμμιά 60.000 με υγραέριο αλλά μόνο που το σκέφτομαι χαλιέμαι
Το αποδίδω στο ότι έτυχα σε σοβαρούς μηχανικούς ,όποτε τους χρειάστηκα, που έφτιαχναν αυτό που είχε πρόβλημα ,ήξεραν να το φτιάξουν και δε κατηγορούσαν τα καύσιμα για καλύψουν την ασχετοσύνη τους , σε αντίθεση με τον εγκαταστάτη του lpg που επειδή δεν ήξερε να το ρυθμίσει το έριχνε στην κακή ποιότητα του αερίου!
Τέλος αυτό με τον μετρητή ποιότητας του φυσικού αερίου είναι ενδιαφέρον αλλά και ανησυχητικό ταυτόχρονα , τόσο πολύ φοβούνται για κακό καύσιμο
-
Η VW μας λέει ότι έφτασε η ώρα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου , το οποίο μελετά 50 χρόνια , αλλά θα χρειαστούν 40 tesla gigafactories μέχρι το 2025 αλλιώς δε θα βρίσκουμε μπαταρίες (ακόμα το συζητάτε αν θα μπείτε στη μετοχή της tesla, αρε θα πάει 1000 $ και θα το συζητάτε ακόμα) και αυτή η πρόβλεψη λέει ότι θα είναι ηλεκτροκίνητα μόνο το 25% της συνολικής παραγωγής αυτοκινήτων ( τι 1000 ,2000 $ θα πάει)
http://www.autonews.com/article/2017071 ... es-vw-says
Εντωμεταξύ το ίδιο άρθρο μας λέει ότι η Bosch είναι στη μέση της έρευνας για μπαταρίες solid-state technology... μόνο που την πρόλαβαν άλλοι και άρχισαν να κατοχυρώνουν πατέντες
-
Ο μετρητής ποιότητας έχει να κάνει με τις δύο κατηγορίες H & L για να ξέρεις τι πληρώνεις και τι βάζεις. Οι προδιαγραφές είναι πολύ αυστηρές όχι για το αυτοκίνητο αλλά κυρίως για τον εξοπλισμό συμπίεσης.
Όσο για την Tesla στην Αμερική πλέον όλοι περιμένουν το FISKER EMOTION. Αν κάνει αυτά που υπόσχεται, η Tesla πάει για φούντο, θα είναι ήδη μια γενιά πίσω.
http://henrikfisker.org/products/produc ... r-emotion/ -
Αν νομίζει κανείς ότι η tesla φτιάχνει μόνο αυτοκίνητα τότε αυτό που λες μπορεί να γίνει , μόνο που η tesla φτιάχνει το δίκτυο των ταχυφορτιστών, τα εργοστάσια των μπαταριών και τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν όλα αυτά , όταν στρώσει η παραγωγή του model 3 το πουλάκι πέταξε τετραψήφια νούμερα η μετοχή , μέχρι τότε καθυστερήσεις θα ρίχνουν τη μετοχή , ευκαιρία να μπουν όσοι άργησαν !
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Να ξέρεις επίσης ότι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να μην ανησυχείς, είτε κινείσαι Ελλάδα είτε εξωτερικό για την ποιότητα των καυσίμων. Μάλιστα το Golf (υποθέτω και το Leon) έχει και δείκτη ποιότητας (στην Ελλάδα 100%) όπου μπορείς να τσεκάρεις την ποιότητα του αερίου. Δεν υπάρχει περίπτωση νοθείας, βρωμιάς κλπ. Καμία σχέση με τηγανόλαδοdiesel και αμφιβόλου ποιότητας βενζίνες.Το γνωρίζω αυτό, απλά ο χώρος αποσκευών έχει μεγάλη σημασία καθώς είμαστε 4μελής οικογένεια, οπότε όπως καταλαβαίνεις χρειαζόμαστε χώρο.
Επίσης για το δίκτυο, προχθές διάβασα ότι 'ξεκόλλησε' η επιδότηση για την δημιουργία νέων σταθμών ανεφοδιασμού κατά μήκος Ολυμπίας, Ιονίας και Εγνατίας Οδού λύνοντας σε ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ανεφοδιασμού. -
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Αν νομίζει κανείς ότι η tesla φτιάχνει μόνο αυτοκίνητα τότε αυτό που λες μπορεί να γίνει , μόνο που η tesla φτιάχνει το δίκτυο των ταχυφορτιστών, τα εργοστάσια των μπαταριών και τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν όλα αυτά , όταν στρώσει η παραγωγή του model 3 το πουλάκι πέταξε τετραψήφια νούμερα η μετοχή , μέχρι τότε καθυστερήσεις θα ρίχνουν τη μετοχή , ευκαιρία να μπουν όσοι άργησαν !Σωστά τα λες, όλα αυτά όμως περιστρέφονται γύρω από τα EV. Αν αυτός ο τύπος κατάφερε φόρτιση σε 5 λεπτά θα είναι σοβαρό πλήγμα κυρίως στα model S και X γιατί τιμολογιακά εκεί κινείται κι αυτός.
Πάντως πολλοί κατηγορούν την Tesla ότι επενδύει δις σε παρωχημένες τεχνολογίες μπαταριών και φυσικά μην ξεχνάς ότι κάθε καινούργιο συνοδεύεται κι από μια ωραιότατη και ηχηρή φούσκα. Απλά δεν ξέρουν ποιος θα κάνει μπαμ και μετά θα στρώσει η κατάσταση!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η protergia και η Kosmocar έκαναν κοινή προωθητική ενέργεια για το VW eUp. Αρχική τιμή ~30.000€ ασχολίαστη, πάμε στην προσφορά.
19,900€ VW eUp για 160km αυτονομία. Σημεία φόρτισης 11 ή 12 σε όλη την αττική και 2-3 ακόμα στην υπόλοιπη Ελλάδα
Χρόνος φόρτισης ~9 ώρες (100% φόρτιση) από οικιακό, 6 ώρες (100% φόρτιση) από wall box, 3h σε extreme καταστάσεις.
Κόστος μεταφοράς (με δεδομένα από spritmonitor) 12,95 kWh/100km * 0,18€/kWh = 2,33€/100km. Το κόστος περιλαμβάνει κόστος ενέργειας, μεταφοράς, ΥΚΩ, Φ.Π.Α. κλπ (όχι τέλη - Δημ. φόρους).Ας δούμε τώρα το VW ecoUp με CNG.
13,500€ για 380km αυτονομία. Σημεία φόρτισης 6 στην Αττική, συνολικά 12 στην Ελλάδα. Πάντα υπάρχει και η λύση της Βενζίνης.
Χρόνος φόρτισης ~3-5 min.
Κόστος μεταφοράς (με δεδομένα από spritmonitor) 3,55 kg/100km * 0,869€/kg = 3,08€/100km.Βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας.
Ναι, τα ηλεκτρικά είναι το μέλλον. Το παρόν όμως ανήκει πλέον στο CNG εκτός κι αν θέλει κάποιος να χρηματοδοτήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις έρευνές τους.
-
Εγω πάντως συμβουλεύω όσους έχουν δικό τους χώρο για το αυτοκίνητο τους να κάνουν αιτήσεις για νυκτερινό τιμολόγιο και τριφασικό ρεύμα ΤΩΡΑ !
Στη Θεσσαλονίκη έκαναν 16 μήνες από την ημέρα που ξεκίνησα τη διαδικασία, στο χωριό στη Λάρισα σε ένα τρίμηνο ,αν άρχισαν τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά στα αστικά κέντρα κυρίως θα γίνει ενας μικρός χαμός από αιτήσεις , το μέλλον έφτασε ήδη! -
Στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια κάνουν να δώσουν 6+ μήνες νυχτερινό, δεν είναι καινούργιο αυτό.
-
Με ταχύτητα (λόγω έντονης βροχής) 90km/h
Κατανάλωση 1,9 - 2,0 kg/100kg ~ 1,70€/100km.
Βέβαια ποιος κινείται με τέτοιες ταχύτητες σε νορμαλ καταστάσεις, σωστά. Απλά το σηκώνω για να δείτε τις δυνατότητες του CNG.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά