-
Τι λες ρε cirus;;;;;. Όταν το αυτοκίνητο είναι ΕΙΧ βγαίνουν τιμολόγια. Ισχύουν ότι για όλα τα τιμολόγια σε όλες τις εταιρίες που δικαιολογει ο καδ τους.
Και σχέση με αυτό που λες. Είπαμε είναι ένας τρελός εμπαιγμός στους βενζινοκίνητους προς όφελος των πονηρών και καλά dieselκινητων.
Τι σχέση έχει το πετρέλαιο θέρμανσης;;;. Όλα στο μπλέντερ τα βάζεις.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι λες ρε cirus;;;;;. Όταν το αυτοκίνητο είναι ΕΙΧ βγαίνουν τιμολόγια. Ισχύουν ότι για όλα τα τιμολόγια σε όλες τις εταιρίες που δικαιολογει ο καδ τους.
Και σχέση με αυτό που λες. Είπαμε είναι ένας τρελός εμπαιγμός στους βενζινοκίνητους προς όφελος των πονηρών και καλά dieselκινητων.
Λαπ δεν διαφωνώ με αυτά που λες
απλά προσθέτω ότι το diesel πριμοδοτείται ποικιλοτρόπος από το κράτος όχι μονο για τα αυτοκίνητα εκεί τα καταργεις τα euro 5 και τέλιωσε
λεω γενικά ότι δεν είναι απλό να τελιώσουμε με το επιβλαβες για την ατμοσφαιρα καύσιμο
-
Δεν συζητώ εγώ όμως αυτό.
Εγώ συζητώ πως οι μισοί πληρώνουν τους άλλους μισούς. Αντί ο καθένας να πληρώνει σύμφωνα με αυτά που μπορεί και έχει.
-
Εγώ συζητώ πως οι μισοί πληρώνουν τους άλλους μισούς. Αντί ο καθένας να πληρώνει σύμφωνα με αυτά που μπορεί και έχει.
Γιατί αυτοί οι μισοί ( πετρέλαια) δεν πληρώνουν φόρους , άρα δεν πληρώνουν τους εαυτούς τους και τους άλλους μισούς (βενζινοκίνητους;)
Μάλλον θα έπρεπε να επικεντρωθείς στο ότι δεν επιδοτείται σωστά και η βενζίνη ή ότι έχουμε τα πιο ακριβά καύσιμα για το πορτοφόλι μας και όχι σε ότι συζητάμε.
-
μα δεν είπα ότι διαφωνώ
απλά έβαλα και άλλη διάσταση για το περιβάλλον που έγραψες
Λέω ότι το επιβλαβές diesel το πριμοδοτούμε με πολλούς τρόπους ενώ μολυνει το περιβάλλον και δεν είναι εύκολο να το ξεφορτωθούμε ούτε να σταματήσουμε να το επιδοτούμε γιατι θα ακριβύνουν τα πάντα
αν σε ενοχλει αυτή η διάσταση του θέματος να το σβήσω
-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
μα δεν είπα ότι διαφωνώ
Λέω ότι το επιβλαβές diesel το πριμοδοτούμε με πολλούς τρόπους ενώ μολυνει το περιβάλλον και δεν είναι εύκολο να το ξεφορτωθούμε ούτε να σταματήσουμε να το επιδοτούμε γιατι θα ακριβύνουν τα πάντα
αν σε ενοχλει αυτή η διάσταση τυ θέματος να το σβήσω
Δεν έχω καμία ενόχληση , "ακούστηκε" , κάπως αυτό που έγραψα;
Δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση.... -
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
μα δεν είπα ότι διαφωνώ
αν σε ενοχλει αυτή η διάσταση τυ θέματος να το σβήσω
Δεν έχω καμία ενόχληση , "ακούστηκε" , κάπως αυτό που έγραψα;
Δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση....στον lap απάντησα
-
Δεν γίνεται να πληρώνει ο βενζινοκίνητος μεγαλύτερους φόρους στα λίτρα που βαζει και συνεπως να γεμίζει τα ταμεία του κράτους και αυτό μετά να δίνει έκπτωση στην αντλία στον dieselοκινητο.
Όταν μάλιστα τα περισσότερα diesel είναι απο euro5 και κάτω. Και όταν ένα βινζινοκινητο euro1-euro2 μολύνει λιγότερο στα αστικα κέντρα από ένα euro4-ή και euro 5 diesel...
Είναι λάθος, άδικο. Και οταν μάλιστα δεν εξετάζεται κανένα άλλο κριτήριο όπως για παράδειγμα το κόστος του αυτοκίνητου και η παλαιότητα του. Είπαμε ένα παιδί με τον βασικό μισθό και ένα παλαιό euro4 βενιζνης των 1500-2000 ευρω αυτοκίνητο, πληρώνει την διαφορά στον πλούσιο με το νέο και πανάκριβο diesel suv ή στον μπαρμπα με το παλαιό και διαλυμένο diesel που βγάζει ντουμανια μαυριλας σε κάθε πάτημα του γκαζιού. Είναι παράλογο.Cirus νομίζω πλατιαζεις σε ένα θέμα και ξεχνάμε τον λόγο για τον οποίο συζητούμε. Αν θες κράτησε το θέμα του πόσο πολύτιμο είναι ακόμα το diesel. Εγώ όμως δεν θίγω αυτό.
-
Σορρυ για την παρέμβαση.
Το πετρέλαιο ρυπαίνει. Δεν μολύνει. Κάνουμε συχνά τέτοια λαθάκια. -
Οκ, ρυπαίνει.
Η ατμόσφαιρα όμως δεν μολύνεται; -
@andreas72 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σορρυ για την παρέμβαση.
Το πετρέλαιο ρυπαίνει. Δεν μολύνει. Κάνουμε συχνά τέτοια λαθάκια.εχεις δίκιο !!! σορυ
-
Δηλαδή λαπ θες οι άνθρωποι της επαρχίας να πληρώνουν ποινές και χαράτσια για να μαζευτείτε άλλοι τόσοι να φτάσετε τα 8 εκατομμύρια στην "Αθήνα" και μετά να σας φταίνε όλοι οι υπόλοιποι που δεν είναι Εδέμ εκεί, αλλά Μόρντορ...
Το πιο περιορισμένο χαρατσωμα του ντίζελ ΔΕΝ αποτελεί επιδότηση.
Και η βενζινη δεν είναι λύση για το περιβάλλον.
Η υπερφορολογηση καύσιμων δεν γίνεται με περιβαλλοντικα κριτήρια, αλλά "αυτοί είναι περισσότεροι και καταναλώνουν 30% παραπάνω στις ίδιες διαδρομές, από αυτούς θα τα αρπάξουμε".
Κι αν δηλαδή είναι ακριβότερο το χιλιόμετρο στο ντίζελ, θα αρρωστήσουν ελαφρύτερα τα εκατομμύρια που ζουν σαν ποντίκια στη χαβουζα ο ένας επάνω στον άλλο;Μόνη πραγματική λύση σε καταστάσεις σαν την Αθήνα είναι ειτε να φύγετε τα 2/3 απο κει, είτε κατάργηση ατομικών οχημάτων κι επιβολή ΜΜΜ παντού.
Ζητήστε στο κάτω κάτω απ τους βουλευτές και γιους βουλευτών σας που βγάζετε δημάρχους, να απαγορεύσουν το ντίζελ εκεί αν δεν σας κάνει, όχι να "τιμωρηθεί" κάποιος που ζει στα Γιάννενα, τη Δράμα, τα Χανιά, τα Φάρσαλα, τον Βόλο ή τα Φιλιατρά, επειδή στο Περιστέρι, το Αιγάλεω ή τη Ν. Σμύρνη πατικώνεστε σε στρώσεις μέχρι να κρυφτεί ο ήλιος... -
Δεν γίνεται να πληρώνει ο βενζινοκίνητος μεγαλύτερους φόρους στα λίτρα που βαζει και συνεπως να γεμίζει τα ταμεία του κράτους και αυτό μετά να δίνει έκπτωση στην αντλία στον dieselοκινητο.
Όταν μάλιστα τα περισσότερα diesel είναι απο euro5 και κάτω. Και όταν ένα βινζινοκινητο euro1-euro2 μολύνει λιγότερο στα αστικα κέντρα από ένα euro4-ή και euro 5 diesel...
Είναι λάθος, άδικο. Και οταν μάλιστα δεν εξετάζεται κανένα άλλο κριτήριο όπως για παράδειγμα το κόστος του αυτοκίνητου και η παλαιότητα του. Είπαμε ένα παιδί με τον βασικό μισθό και ένα παλαιό euro4 βενιζνης των 1500-2000 ευρω αυτοκίνητο, πληρώνει την διαφορά στον πλούσιο με το νέο και πανάκριβο diesel suv ή στον μπαρμπα με το παλαιό και διαλυμένο diesel που βγάζει ντουμανια μαυριλας σε κάθε πάτημα του γκαζιού. Είναι παράλογο.Cirus νομίζω πλατιαζεις σε ένα θέμα και ξεχνάμε τον λόγο για τον οποίο συζητούμε. Αν θες κράτησε το θέμα του πόσο πολύτιμο είναι ακόμα το diesel. Εγώ όμως δεν θίγω αυτό.
οκ
μένω τότε στο άλλο που λες είναι άδικο
Συμφωνώ είναι
Οπως είναι και παρα πολλά ακόμη
Και το ότι πριμοδοτούνται τα ηλεκτρικά είναι αδικο
Τοσοι ρύποι παράγονται για να φτιαχθούν γιατι να μην πληρώνουν έξτρα πάγιο φόρο οι αγοραστές τους για τους πολλαπλάσιους ρύπους που παραχθηκαν για να κατασκευαστούν οι μπαταρίες τους.
Με το μεγάλος βάρος τους επίσης επιβαρύνουν παραπάνω την άσφαλτο οπότε γιατι να πληρώνουμε τους ίδιους φόρους για τα δημόσια έργα και την συντήρηση της ασφάλτου εμείς με την βενζίνη
Τα παραπάνω δεν είναι απόψεις μου αλλά κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου πολλά πράγματα είναι άδικα και μπορείς να ακούσεις και αυτά από την αντίπερα όχθη
-
Ξεχωρίζω τα θέματα. Δεν μιλάμε γενικά και αόριστα περί φιλοσοφίας των καυσίμων κίνησης και το μέλλον της ανθρωπότητας
Μιλάμε συγκεκριμένα, για το σήμερα που πάμε στα πρατήρια να βάλουμε καύσιμο.Το πόσοι ζουν στην πρωτεύουσα ή όχι και γιατί το επιλέγουν ή όχι είναι μια αλλη συζήτηση. Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι, όσοι είναι και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας. Εμείς δεν εξετάζουμε αυτό στη συζήτηση μας.
Εμείς εξετάζουμε το γεγονός ότι φορολογικά ο βενζινοκίνητος επιβαρύνεται περισσότερο σε κάθε λίτρο που βάζει.
Αυτές οι ταμειακές ροές, των εισπράξεων απο φόρους, εγγράφονται στα βιβλία του κράτος και αυτό πιστώνει τους dieselκινητους με ένα μέρος της επιβάρυνσης που εισέπραξε από τους βενζινοκινητους με τη μορφή επιδόματος.
Το γεγονός πως οι βενζινοκινητοι πληρώνουν σχεδόν διπλάσιο φόρο στο λίτρο αυτομάτως αναιρεί, για το θέμα που συζητούμε, τους φόρους των dieselκινητων διοτι η μοιρασιά για να το πω πιο απλά γίνεται από το πορτοφόλι των βενζινοκίνητων.
Αν ήταν ισάξια η επιδότηση στην αντλία ή δεν υπήρχε καθόλου για κανένα καύσιμο θα μέναμε μονάχα στον χαμηλοτερο φόρο ανά λίτρο diesel, όπου ναι αυτό είναι μια περιβαλλοντική φορολογική πολιτική. Από την στιγμή που τα χρήματα χρεώνονται στα κρατικά ταμεία και τα λεφτά αντί να πάνε σε υπηρεσίες και υποδομές που στηρίζουν γενικώς τους αυτοκινητηστες, πάνε σε πιστώσεις και σε επιδοτήσεις dieselκινητων, είναι άδικο.Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε τις διαφορετικές έννοιες αυτών που λέω. Είναι απλό νομίζω.
Το τι κάνουν στην επαρχία είναι διαφορετικό και αν δεν κάνω λάθος επιτρέπονται ακόμα τα euro4 diesel. Οπότε, άσε τις κλάψες. Έχετε ήδη μια εξαίρεση στην χρήση άκρως ρυπογόνων οχημάτων. Λες και οι πόλεις στην επαρχία δεν έχουν μόλυνση της ατμόσφαιρας τους και δεν το αναπνέετε, αλλά τεσπά.
-
Κι άμα είναι ακριβότερα δεν το αναπνέεις;
Ότι θα έγραφες εσύ "γιατί να πληρώνω εγώ τον δρόμο της γιαγιάς στο Ζαγόρι" δεν το περίμενα... -
Τι σχέση έχει ρε συ αυτό που λέω με αυτό που λες;
Με πιάνει απελπισία ώρες ώρες που γράφω στο φορουμ.Αν η γιαγιά είχε βενζινοκίνητο τοτε τι θα έλεγες; Την βάζεις να σου πληρώνει τις βόλτες σου; Ωραίος ανθρωπισμος. Αν είναι να επιχειρηματολογούμε σε αυτό το επίπεδο, βαριέμαι
-
Αφου δεν απαντάς, άμα είναι ακριβότερα δεν το αναπνέεις;
Για εξισωθει το κόστος ανά χιλιόμετρο, πρέπει το ντίζελ να γίνει 30% ακριβότερο απ τη βενζίνη.
Μετά θα παραπονιεσαι γιατί χορηγούν το χαράτσι στα ηλεκτροκινητα;
Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι λέω, όταν εκφράζεις μια άκρως νεοφιλελεύθερη ατομιστική προσδοκία, επειδή ΕΤΥΧΕ κι αγόρασες βενζινοκίνητο.
-
Εγώ πάντως ήθελα να σας δείξω πόσο ακριβό ήταν το αέριο στο νησί, αν ήξερα ότι θα γινόταν πέτρα σκανδάλου....
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ πάντως ήθελα να σας δείξω πόσο ακριβό ήταν το αέριο στο νησί, αν ήξερα ότι θα γινόταν πέτρα σκανδάλου....
βασικά εσύ φταις για όλα!!!
-
Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε τις διαφορετικές έννοιες αυτών που λέω. Είναι απλό νομίζω.
μπα δεν νομίζω , δεν καταλαβαίνω τίποτις
μια από δω τα φέρνεις μια από εκεί ότι σε συμφέρει να πληρώνουν οι dieselaδες
και η γιαγια στο χωριό βεβαια
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά