-
Μπα δεν ήταν το τουσον...
https://www.hyundai.gr/neo-tucson-plug-in-hybrid-4x4/
Ποιο ήταν ρε γαμωτο... -
Το τελευταίο τριήμερο , όργωσα για επαγγελματικούς λόγους το εθνικό δίκτυο της χώρας.
Πρέπει να έκανα πάνω από 1200χλμ. ταξίδι.Ειλικρινά το 90% των οχημάτων κινούνταν πέριξ των 110 χλμ/ώρα. Οι τιμές των καυσίμων έχουν ως αποτέλεσμα , εγώ που κινούμουν στα όρια και λίγο πάνω να νομίζω ότι είμαι ο υπερχεράς . ο γρήγορος, ο βάλε ότι θές ακόμα... Το placebo effect ήταν τόσο ισχυρό , που νόμισα ότι η "τράτα" μου , γέννησε έξτρα αλογάκια. Με προσγείωναν πολύ γρήγορα οι ελάχιστοι πραγματικά σβέλτοι του δρόμου. Αλλά χωρίς υπερβολή ήταν ελάχιστοι αυτοί.
Εντυπωσιακό ότι ο Έλληνας μαθαίνει και στην οικονομική οδήγηση αφού πολλοί έκοβαν στην ανηφόρα και πάσχιζαν να μαζέψουν χιλιόμετρα στις κατηφόρες.
Πενία τέχνας κατεργάζεται.....Ακόμα και οι κλασσικά γρήγοροι των Ε.Ο τις καθημερινές. , leasing επαγγελματιών, δεν έτρεχαν , ή τους ελέγχουν πλέον οι εταιρίες το λογαριασμό καυσίμων ή έπεσα στην περίπτωση....
Ξέρω πολύ καλά τον "πόνο" του να κατέχεις βενζινοφονιά για όχημα, σε καμία περίπτωση δεν ειρωνεύομαι, απλά έτυχε να κάνω το ταξίδι με το πετρέλαιο και όχι με το βενζινοφονιά.
Δεν μπορώ να φανταστώ για πόσο ακόμα θα μπορούμε να συνεχίσουμε με τέτοιες τιμές καυσίμων, ακόμα και σε μικρό πετρέλαιο που έχω στην κατοχή μου, οι διαφορές στην τσέπη "πονάνε" αρκετά.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Νομίζω μπορείς αν θες να φορτίσεις και όλη την μπαταρία μέσω του κινητήρα, αλλά δεν είναι και η πιο λογική λύση.
Ουσιαστικά αυτό ρώτησα αρχικά. Γιατί δεν είναι λογικό;
Χάνεις κάτι τεχνικά; ή επειδή έχουν ως προτεινόμενη- βέλτιστη και την λύση της πρίζας; -
Εχω περάσει με το αμάξι τα 25000 χλμ , οπότε έχουμε πλέον μείωση κατανάλωσης και έτσι μέσα στην πόλη με λίγο κίνηση, δεν περνάω τα 5 λίτρα.
Θα δω και σε κάποιο ταξίδι.
Μέχρι τώρα η επιλογή ντίζελ είναι άπαιχτη.
-
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ξέρω πολύ καλά τον "πόνο" του να κατέχεις βενζινοφονιά για όχημα, σε καμία περίπτωση δεν ειρωνεύομαι, απλά έτυχε να κάνω το ταξίδι με το πετρέλαιο και όχι με το βενζινοφονιά.
Δεν μπορώ να φανταστώ για πόσο ακόμα θα μπορούμε να συνεχίσουμε με τέτοιες τιμές καυσίμων, ακόμα και σε μικρό πετρέλαιο που έχω στην κατοχή μου, οι διαφορές στην τσέπη "πονάνε" αρκετά.Ας φανταστούμε τί έχει να γίνει απ τον χειμώνα, που με ακόμη ακριβότερα καύσιμα από σήμερα, οι ποσότητες δεν θα επαρκούν και θα έχουμε και το κόστος της θέρμανσης...
-
@manast said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Νομίζω μπορείς αν θες να φορτίσεις και όλη την μπαταρία μέσω του κινητήρα, αλλά δεν είναι και η πιο λογική λύση.
Χάνεις κάτι τεχνικά; ή επειδή έχουν ως προτεινόμενη- βέλτιστη και την λύση της πρίζας;κοστιζει σε καυσιμο η φορτιση πολυ παραπανω απο οτι η πριζα.
γενικα χρησιμοποιεις τη φορτιση σε ταξιδι ας πουμε σαλονικα, βαζεις να σου δωσει χιλιομετρα ηλεκτρικα οταν φτασεις. τοτε συμφερει γιατι με τον θερμικο στη κινηση θα εκαιγες τον αμπακο.
πριζα γενικα σουκο, αρκει για φεβ, βρισκεις παντου. στο εξοχικο ας πουμε φορτιζω ή στο γυναικοχωρι.
γενικα η περιγραφη του φεβ ειναι: κατι που καιει λιγο παραπανω απο φουλ χάιμπριντ αν δεν το φορτιζεις σε πριζα και πολυ λιγοτερα οταν το φορτιζεις. επισης εχει τρομερη πιγιοτητα κινησης και φυσικα αφθονα γκαζια. ειναι καλυτερο απο ηλεχτρικο γιατι πας παντου και χειροτερο γιατι πας ακριβοτερα.
και στη πολη βγαζεις 100+ χιλιομετρακια μικτα με πολυ χαμηλο κοστος, αποφασιζει γενικα μονο του αλλα του βγαινει τελικα η χρηση θερμικου οταν πρεπει.
αρες
αν κατι ειναι να προσαψουμε στο τριοοχτω τουλαχιστον, ειναι οτι το ρέιντς πηδιεται οταν χρειαζεται εντονα ο κλιματισμος, χειμωνα ή καλοκαιρι.... ειναι ηλεκτρικο φουλ το ερ κοντισιον.... αμα το κλεισεις σχεδον διπλασιαζονται τα ηλεκτρικα χιλιομετρα. -
Χάνεις κάτι τεχνικά; ή επειδή έχουν ως προτεινόμενη- βέλτιστη και την λύση της πρίζας;Ε καις βενζίνη μη αποδοτικά για να φορτίσεις μια μπαταρία. ή και αποδοτικά να την καις, καις κάτι ακριβό για να φορτίσεις μια μπαταρία ενώ μπορείς να το κάνεις φτηνότερα. Αυτό.
-
Αυτό που υποψιαζόμουνα λοιπόν στέκει. Ή ελαφριά υποβοήθηση ηλεκτρική (mild), επικουρικά ή δυνατότητα "πριζάτης" φόρτισης με κάποια υποβοήθηση (φόρτισης πλέον) από την ΜΕΚ. Αρα μάλλον τα ευπώλητα "full hybrid" υπολείπονται δυνατοτήτων.
Στην πραγματικότητα τα φεβ είναι πραγματικά υβριδικά. Τα full, είναι mild διότι απαιτούν μη αποδοτική καύση . -Μύλος... -
Μπερδεμένα τα έχεις.
Τα phev έχουν μπαταρίες 10-15 kWh, τα hev έχουν μπαταρίες 0,8-1,5 kWh. -
Μπερδεμένα τα έχεις.
Δε νομίζω. Απομονώνω τα μαρκετινίστικα. Μένω στο δια ταύτα.
-
@super-t said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά
Τα phev έχουν μπαταρίες 10-15 kWh, τα hev έχουν μπαταρίες 0,8-1,5 kWh.
Αυτό τι σου λέει ως χρήστη; Αν ένα βάλει 5kWh τι θα είναι και γιατί;
-
πρακτικα τα μη φεβ προσπαθουν να ψιλοσωσουν καποια ενεργεια που σπαταλιεται σε φρεναρισματα οποτε μειωνουν την καταναλωση κατα αυτη την ενεργεια. αν υπαρξει πχ σε μεγαλη κατηφορα περιπτωση να παραχθει περισσοτερη ενεργεια απο αυτη που χωρανε οι μπαταριες, τοτε σπαταλιεται.
τα φεβ κανουν οτι και τα αποπαν αλλα επιπλεον μπορουν να χρησιμοποιησουν, αφου εχουν τη δυνατοτητα να αποθηκευσουν, φθηνοτερη ενεργεια. και στο πουχου της κατηφορας, σχεδον παντα θα βρουν τροπο να σωσουν ενεργεια. για να την αποθηκευσουν βεβαια εχουν μεγαλυτερο βαρος που ακυρωνει ενα τμημα της εξοικονομισης. απο την αλλη βεβαια εχουν και πιγιοτικη αμιγως ηλεκτρικη κινηση αλλα και πολλα γκαζια. στα υπερ τους οτι συμπεριφερονται οικολογικοτερα στα κεντρα πολεων, εξω απο αυτα πιθανον οχι.
ας πουμε τα mhev ειναι πρωτη πιστα, τα fhev δευτερη και τα phev αλλο παιχνιδι.
α, και οι μπαταριες των φεβ ειναι 15-20. δεν σου δινουν ομως ολη τους την ενεργεια για να γουσταρεις στο πρατηριο, κρατανε μονιμα ενα ποσοστο για το βλαμμενο χαμογελο του ιδιοκτητη που κανει πλακα στα ζμπορτ με το ψηλο σλιπερ -
Τα υβριδικά χωρίζονται σε κατηγορίες αναλόγως τον τρόπο φόρτισης αλλά και κίνησης. Της toyota μπορούν να αποθηκεύσουν την περισσευουμενη ενέργεια που πιθανον παραξει το θερμικό μοτέρ ταυτόχρονα την ώρα που συμβάλει και ο ηλεκτρικός. Και αυτό λόγω της πατέντας του κιβωτίου τους. Όλα τα άλλα είναι on off και φορτίζουν όταν δεν λειτουργεί ο ηλ κινητήρας.
Τα mhev φοριτζουν από την μετατροπή της αδράνειας σε ρεύμα και στο φρενάρισμα.
Φυσικά το ίδιο κάνουν και όλα τα υβριδικά και phev
-
Δεν έχεις mhev στο suzuki;
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν έχεις mhev στο suzuki;
Ναι.
Μα δεν αγνοώ την θεωρία γενικά.
Η απορία μου ήταν αν τα φεβ, κάνουν την απαιτούμενη εξοικονόμηση σε περίπτωση που δεν τα φορτίζεις ποτέ σε σχέση με τα πολυδιαφημιζόμενα. -
Κάπου είχε μπει μια έρευνα του ΑΠΘ με το rav4 fhev vs phev. Σχεδόν παρόμοια εξοικονόμηση έχουν εμ τα fhev όταν δεν τα φορτίζεις αν αναλογιστεί κανείς και τα 80+ άλογα και βάρος. Μιλάμε για 0,9 λ /100χλμ διαφορά και αυτό όχι σε όλες τις συνθήκες.
Αν φορτίζουν σε μπριζα....αντε γεια. Δεν τα πιάνει κανένα. -
Για ποιο λόγο το σύστημα της Honda π.χ. να μην μπορεί να δώσει ρεύμα και στην μπαταρία και στον ηλεκτροκινητήρα την ίδια στιγμή;
-
Κάπου είχε μπει μια έρευνα του ΑΠΘ με το rav4 fhev vs phev. Σχεδόν παρόμοια εξοικονόμηση έχουν εμ τα fhev όταν δεν τα φορτίζεις αν αναλογιστεί κανείς και τα 80+ άλογα και βάρος. Μιλάμε για 0,9 λ /100χλμ διαφορά και αυτό όχι σε όλες τις συνθήκες.
Αν φορτίζουν σε μπριζα....αντε γεια. Δεν τα πιάνει κανένα.Ουσιαστικά κάτι τέτοιο γύρευα. Ιδιες συνθήκες κίνησης, χωρίς πρίζα. Ξέρεις που το βρίσκω;
-
Αν φορτίζουν σε μπριζα....αντε γεια. Δεν τα πιάνει κανένα.Ουσιαστικά κάτι τέτοιο γύρευα. Ιδιες συνθήκες κίνησης, χωρίς πρίζα. Ξέρεις που το βρίσκω;
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/hybrid-plug-in-hybrid/
Στο τεστ παντως δεν κάνουν έντονη αναφορά στο γεγονός πως μπορείς να πηγαινοέρχεσαι στην εργασία σου πλήρως ηλεκτρικά απλά θα πρέπει να το φορτιζεις όταν γυρίζεις σπίτι. Αν έχεις και φωτοβολταϊκά κινείσαι.....τζάμπα.
Σκέψου σε μια δεκαετία τι όφελος θα έχεις.... απίστευτοΗ διαφορά είναι ακόμα μικρότερη από αυτήν που είπα, δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο.
Υπόψιν ότι τα plug in hybrids της toyota εχουν ένα ακόμα έξτρα γρανάζι το οποίο μπορεί να επιτρέψει και τα δύο ηλ. Μοτέρ να κινήσουν το αυτοκίνητο και όχι μόνο το ενα όπως στα fhev
-
Για ποιο λόγο το σύστημα της Honda π.χ. να μην μπορεί να δώσει ρεύμα και στην μπαταρία και στον ηλεκτροκινητήρα την ίδια στιγμή;
Δεν είπα αυτό.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά