-
Λοιπόν μιας και δεν έχουμε ηλεκτρικό αυτή τη στιγμή όσοι συζητάμε εδώ και όταν αποκτήσουμε δε θα μας νοιάζει που θα το φορτιζουμε γιατί νερωμένο και 'κακό' ρεύμα δύσκολα θα βρούμε ή αντλίες πειραγμενες να κλέβουν, πείτε τώρα μακριά από τον τόπο μας βάζουμε άφοβα βενζίνη στα 'επώνυμα'; Θέλουμε να είναι ιδιώτη; Επίσης τις 98αρες και 100αρες τις εμπιστευόμαστε ή εκεί παίζει το καλό κλέψιμο;
Τα ρωταω αυτά γιατί στο μέρος που είμαι τώρα το ένα BP έχει 1.689 και το άλλο 1.789 διαφορετικοί ιδιοκτήτες. Ο ένας αισχροκερδει(αν το έγραψα σωστά) εις βάρος μας ή ο άλλος έχει μάπα βενζίνη;
Δες που πάνε οι ντόπιοι η ρώτα. Απέφυγε τα πρατήρια σε εθνική αν γίνεται και όσα εξυπηρετούν 'τουρίστες'.. ότι ζημιά από καύσιμο μου έχει τύχει σε εταιρικά είναι από πρατήρια που δεν έχουν σταθερή πελατεία
-
Παίζεις Τζοκερ;
Φυσικά και όχι. Να χάσω τα χρήματά μου;
-
Βγαίνω ελαφρώς εκτός θέματος, όχι ακριβώς 'εκτός', γιατί βρήκα αυτό το ωραίο βιντεάκι. Με αφορά και προσωπικά, καθώς μεροκάματο έβγαζα για 20 χρόνια, παράγοντας μαζί με τους συναδέλφους, γύρω στους 200 τόνους πλαστικό τη μέρα. Ξέρετε την ...Οικολογία που αντικατεστησε τα γυάλινα επαναχρησιμοποιούμενα πλενομενα μπουκάλια, που τα επιστρέφαμε στο μαγαζί, με πλαστικα μιας χρήσης που και καλά είναι ανακυκλώσιμα; 200 τόνοι πλαστικό σκουπίδι τη μέρα λοιπόν, από μένα και τους συναδέλφους μόνο... και μετά τα νερά, και τα αναψυκτικά, πήραν σειρά τα γαλακτοκομικα και προσπαθούν να το φέρουν και στις μπύρες και σε όλα.
Είναι η ίδια ακριβώς 'Οικολογία' που σπρώχνει τώρα την μπαταριοκίνηση στα αυτοκίνητα...
Μια συμβουλή μόνο (τη λέω να την ακούω και γω) σε όσους έχουν οικολογικές ανησυχίες: Σταματήστε να καταναλώνετε σαν να μην υπάρχει αύριο, γιατί δεν θα υπάρχει αύριο.
-
-
Mirai και ζέχνει
-
Νομίζω πρέπει να προστεθεί και το υδρογόνο στον τίτλο του νήματος καθώς φαίνεται πως θα παίξει πολύ σημαντικό ενεργειακό ρόλο. Ειδικότερα τα logistics και οι μεταφορές, που είναι πολύ σημαντικότερες από προσωπικά αυτοκίνητα, αφού καθορίζουν τιμές και επάρκεια αγαθών/προϊόντων/τροφίμων/κ.λ.π φαίνεται ότι θα στηριχθούν στο υδρογόνο.
-
Σωστός!
Βεβαια για αυτοκίνητα γράφουμε, αλλά εφόσον υπάρχει αυτό το βρομερο toyota... Πρέπει να μπει στον τιτλο
-
Σπρώχνεται άμεσα το υδρογόνο, οπότε μάλλον θα δημιουργηθούν και αντίστοιχα προϊόντα. Είναι γεγονός ότι μέχρι το 2030 δεν υπάρχει περίπτωση να καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών και οικογενειαρχων που κάνουν συχνά ταξίδια (εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο να δουλεύουν σε διπλανή χώρα), οπότε αν θέλουν να δουν 0, τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί μία εναλλακτική.
Αν εμπορευματοποιηθει το υδρογόνο και δημιουργηθούν σταθμοί για υπερπόντιες μεταφορές, και whatnot, τότε θα μειωθεί πολύ το κόστος χρήσης γενικότερα.
-
Έχουν γίνει ομηρικές μάχες εδώ για το υδρογόνο. Σε βάθος χρόνου, είναι η επόμενη μορφή καυσίμου για αποθήκευση και μεταφορά ενέργειας σε τέτοιο βαθμό που μιλάμε για ' παγκόσμια Οικονομία του Υδρογόνου', αλλά επειδή ξεκίνησε μια μπιζνα η Τέσλα με τα Ι.Χ. αντίστοιχη αυτής της Apple με τα κινητά, είναι πολλοί που δεν θέλουν να παραδεχτούν το μέλλον.
-
Επιμένω. Υδρογόνο ακούω εδώ και 40 χρόνια. Κυριολεκτικά. Και υπήρχαν από τότε αυτοκίνητα που κινούνταν με υδρογόνο. Είτε με δεξαμενές υψηλής πίεσης (BMW) είτε με αποθήκευση σε υδρίδια μετάλλων (MB). Δεν νομίζω ότι είναι λύση. Πιο γρήγορα θα επιτευχθεί η σύντηξη! Το πραγματικό μέλλον της αποθήκευσης ενέργειας είναι η υπεραγωγιμότητα.
-
Ταλιρακια;
-
Εγώ πάντως ζω για πρώτη φορά το πετρέλαιο και χαθήκαμε με τον βενζινά...
Ταξίδια με λιγότερα από 5 λ και με πολλά γκάζια και προσπεράσματα
-
-
Mην τρελλαινεστε, το πρωτο ηλεκτρικο αυτοκινητο φτιαχτηκε το 1890, μεχρι να ερθει ο Ελον να το κανει μοδα περασαν 120 χρονακια. Οποτε το υδρογονο εχει δρομο ακομα.
-
σύμφωνα με προ διετίας εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, το 2030 αναμένεται να κυκλοφορούν, σε όλον τον πλανήτη, είτε 228 εκ. ηλεκτρικά οχήματα σύμφωνα με ένα αισιόδοξο σενάριο (EV30@30), είτε 115 εκατομμύρια σύμφωνα με ένα μετριοπαθέστερο (New Policies) – σε ένα σύνολο 2,0 δις οχημάτων που θα αποτελούν τον συνολικό στόλο της Γης. Εξ αυτών, ένα μεγάλο ποσοστό, τα 90 εκ. στην πρώτη περίπτωση και τα 80 εκ. στη δεύτερη, αντιστοιχούν σε PHEV.
Δηλαδή, στην καλύτερη δυνατή θεωρητική περίπτωση, το 2030 από τα 2 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα, περίπου τα 135 εκατομμύρια θα είναι αμιγως ηλεκτρικά. Στη χειρότερη πρόβλεψη, τα 35.
-
Χωρίς να το έχω στο νου μου, αλλά με τις συνθήκες να βοηθούν, ξαφνικά βλέπω αυτό το νούμερο. Σημειωτέον ότι είχα μονίμως το αρκούδι αναμμένο. Όχι κι άσχημα για επταθέσιο 16 ετών, με μοτέρ 1.8. Να αναφέρω λίγο τις συνθήκες: απόλυτη ευθεία όσον αφορά τα υψομετρικά, ταχύτητα 50-60 λόγω ανοιχτών στροφών και χωριών, συνεχώς 5η σχέση, η ένδειξη είχε κλειδώσει στα 4,6. Στα τελευταία δύο χιλιόμετρα της διαδρομής, απαλή κατηφόρα, 4η στο κιβώτιο, μηδενική στιγμιαία κατανάλωση, η μέση έπεσε στα 4,1.
-
4.7 με 4.8 λιτρα/100χλμ σε αστικο περιβάλλον με σταμάτηματα και φανάρια κατά 70% και 30% ευθεία με 60-80χλμ/ωρα.
Αντε γεια
Δεν σου πα... Πήγα σε επαχριακο δρόμο χαλαρά με μουσικού λα με αρκούδι μαζί και έγραψε κάπου στα 3,6λιτρα/100 χλμ
Φίλοι με βενζίνοκινητα δεν μπορούν να πιστέψουν τα νουμερα αυτα. Μετά τα 10.000 χλμ έπεσε κατά 0.5 λίτρο η μέση κατανάλωση. Το 4.7 και 4.8 είναι ψωμοτύρι πλον χωρίς ιδιαίτερη προσπαθεια, δηαλδη απλα οδηγας κανονικά,χωρις να κοιτάς τις καταναλωσεις κτλ
-
-
Και συ τι σκας;
-
Αυτά θέλει να αποφύγει ο Δένδιας, εξού και οι γνωστές δηλώσεις...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά