-
1.4S vs HRV
http://performancedrive.com.au/2016-suz ... ison-3117/
0-100 8.67... Και πολλά άλλα mags εκεί μετράνε... Γιατί ο σουζούκης δίνει 10.2?1.6D vs Renegade
http://www.completecar.ie/features/post ... uki-Vitara -
Σκέψου την ακρίβεια μετρήσεων και ελληνικών testers. Είδα στο youtube ελληνικό test του 1.4S (στην Πάρνηθα) στο οποίο του έδινε 0..100 μάντεψε...
Ναι, 10.2! Δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν ένα δοκιμαστικό!
Σήμερα είδα και από πρώτο χέρι το παραπάνω που μπορεί να σου δώσει ένα 4κίνητο crossover από ένα δικίνητο. Ανέβηκα μια χωμάτινη ανηφόρα μεγάλης κλίσης με πούδρα σκόνη κάτω και σημεία με σαθρές πέτρες (Όρος Αιγάλεω, είσοδος από Κερατσίνι - Σιταποθήκες για όποιον είναι της περιοχής). Το αμάξι ανέβηκε χωρίς πρόβλημα, παρόλο που λόγω ελαστικών σπίνιαρε σε ένα-δυο σημεία χωρίς όμως να ανακοπεί η πορεία του. Δεν νομίζω να μπορεί δικίνητο να βγάλει αυτή την ανηφοράκλα. Καλή η απόσταση από το έδαφος αλλά σε κάποια σημεία μόνο η τετρακίνηση περνάει...
-
H ευχαρίστηση ενός crossover/suv http://imgur.com/a/4CH7I
-
Ωραία φωτογραφία!!
Η διχρωμία αυτή του πάει απίστευτα!! -
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
H ευχαρίστηση ενός crossover/suv http://imgur.com/a/4CH7IΠολύ όμορφη φώτο! Πού είναι τραβηγμένη;
-
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
H ευχαρίστηση ενός crossover/suv http://imgur.com/a/4CH7IΜπράβο που το χρησιμοποιείς 'σωστα'!!
-
εχω διανύσει πλέον τα 3300 χλμ κι εχω αρχίσει να σχηματίζω μια ιδέα...
η κατανάλωση ήταν το κύριο μέλημα μου, μιας και κάνω κοντά στα 3Κ τον μήνα, έτσι το ντεποζιτο μου βγάζει 900 χλμ και κάτι ψηλά(930~)
ο υπολογιστής ταξιδίου γράφει στα 4,1lt/100km, διαδρομή σε εθνική οδό με μ.ο τα 90-95km, διακριβωμένη κατανάλωση απο γεμισμα σε γέμισμα είναι στα 4,5lt/100km.
εχοντας συνηθίσει απο διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου πάνω απο τα 100km το νοιώθω να πλέει σχετικά...γίνεται πολύ πιο αποφασιστική η αίσθηση επιλέγοντας snow ή sport... η συμμετοχή της τετρακιησης κάνει το θαυμα της.
και ερχόμαστε στο απογοητευτικό κομμάτι... κοτσάρω το σκάφος και παμε για νότια κρήτη...στην διαδρομή το παρατηρώ αλλάζοντας διαδοχικά τις επιλογές sport snow lock( σε απότομες ανηφόρες και αποτομες κατηφόρες) και εκεί αρχίζω να έχω τους ενδιασμούς μου σε σχέση με το προηγούμενο πετρέλαιο που είχα... δεν κρατάει τις στροφές... και στις αλλαγές οι στροφές πέφτουν πολύ διαπιστώνοντας ενα lag στο τούρμπο σχετικά απογοητευτικό...
η μεγάλη απογοήτευση ομως ήρθε στο χώμα με το σκάφος απο πίσω και ανηφόρα(!!)... για να πάει πρέπει να τρέχεις κάτω απο τις 1600στρ/λπτ ο κινητήρας παντελώς ψόφιος... και νοιώθεις οτι και τα 120 άλογα τη κοπάνισαν και έχεις μείνεις μόνος το μπουζούκι... και δώστου πατινάρισμα με συμπλέκτη... να πιάσουμε στροφές και το τρέιλερ να χωροπηδάει στις πέτρες( επικίνδυνο) και τελικά... μύρισε και ο συμπλέκτης!!!και να μη μπορώ να το χωνέψω... δρόμο που περνούσα με το μεγκαν απροβληματιστα...το μπουζούκι μου εβγαλε την ψυχή...τι sport του έβαλα τι lock... απογοήτευση πλήρης... και μην μου πείτε ελα μωρέ μύρισε ο δίσκος και τι έγινε... στο προηγούμενο είχα 197.000χλμ και δίσκο δεν άλλαξα και στους ίδιους δρόμους πήγαινα και ποτέ δεν μύρισε.
στην γλύστρα πάλι τα ίδια ...συμπλέκτη πάς ν αφήσεις σβήνει.. αν δεν πιάσει 1500στρ και πάνω και μετά βαθύ πάτημα σε γκάζι... σβήνει!!! και φυσικά το έβγαλα αλλα πάλι μύρισε ο συμπλέκτης...(!!!!)
τώρα η αίσθηση αυτού του lag είναι μόνο δική μου ή το έχετε παρατηρήσει κι εσείς(?) σε δύσκολα περάσματα χώμα πέτρες
σκέφτόμουν στην επιστροφή προς το σπίτι... την λύση καποιου chip tuning ...θα δώσει παραπάνω αραγε ροπή χαμηλά(?) ώστε να κρατάει στροφές καλήτερα?νομίζω οτι όλη την ζημιά την κάνει η κλιμάκωση στο κιβώτιο.... πολύ μακριές σχέσεις.
-
Εμενα παλι μου φαινεται λογικο ενα σχετικά βαρυ αμαξι με 120 αλογα και 4χ4, να ζοριζεται σε ανηφορα κακοτραχηλου δρομου και με σκαφος απο πισω!!!
Αυτο που λες για τις σχεσεις του κιβωτιου ειναι πιθανο να ισχυει αλλα θεωρω πως ισχυει κι αυτο που ειπα...
Μη περιμενεις απ τον ιδιο κινητηρα που δινει οικονομια, να δινει και επιδοσεις.Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γενικά τα μικρά πετρελαιοκίνητα θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση στο ξεκίνημα σε ανηφόρα.
Θέλουν περισσότερρες στροφές, αν μπορώ να το περιγράψω απλοϊκά.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και στο qashqai, μέχρι να καταλάβω πως να το ξεκινάω. Ακόμα και χωρίς να έλκω κάτι.Επειδή γράφεις ότι είχες και πρίν πετρέλαιο, μήπως ήταν περισσότερα κυβικά??
-
Το ίδιο πρόβλημα ανεπάρκειας δύναμης με κοτσαδόρο και βάρκα είχε και το GV 1600.
Φίλος μου που το πήρε για να πηγαινοέρχεται στο νησί με τη βάρκα τελικά αναγκάστηκε να το πουλήσει γιατί πολύ απλά παραλίγο να σκοτωθούνε αφού το GV δεν πήγαινε με την βάρκα πίσω ούτε στις ανηφοριές, ούτε στις κατηφοριές.
Πήρε KIA Sportage δίλιτρο και από ότι λέει πλέον δεν έχει πρόβλημα.Ασθενικοί κινητήρες που επαρκούν μόνο για το αμάξωμα και χωρίς πολλά/πολλά φυσικά.
-
Δες το διάγραμμα ροπής του κινητήρα (από Renegade που έχει τον ίδιο)
http://www.automobile-catalog.com/curve ... v_120.html
Κάτω από 1500 στροφές έχεις αυξανόμενη μεν αλλά λίγο 'νεφελώδη' τιμή ροπής.
Αν καταφέρεις και πιάσεις τις 1500 έχεις πάνω από 300Nm και λογικά δεν πρέπει
να ζορίζεσαι αν έλκεις κάτι. Το αμάξι δεν είναι τόσο βαρύ (1300 κιλά το
τετρακίνητο) ούτε η πρώτη/δευτέρα του είναι ιδιαίτερα μακριές.Ωστόσο κι εμένα μου έχει μυρίσει συμπλέκτης χωρίς να έλκω μάλιστα και τίποτα,
σε απλό ανάχωμα με όπισθεν μου έτυχε. Άρα ένα πιθανό θέμα είναι το τι γίνεται
κάτω από τις 1500 στροφές - πρέπει να πατήσεις ώστε να ξεκινήσεις με
περισσότερες, θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβαίνει και σε άλλα μικρά turbodiesel-
και δεύτερο τα υλικά του συμπλέκτη όπου πιθανόν η Suzuki να έχει φάουλ εκ
κατασκευής.Θεωρητικά πάντως το 'sport' κάνει τον κινητήρα να αρπάζει πιο γρήγορα
εξαλείφοντας το lag και όντως το νοιώθεις αυτό ακόμη και με την μακριά
έκτη, στην έλξη όμως δεν ξέρω πόσο βοηθάει. Μου φαίνεται πάντως πιο
κατάλληλο για αυτή την περίπτωση από τα mad/snow και lock. -
Το lock πάντως αυτό που κάνει είναι να κλειδώνει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς, δεν αλλάζει το διάγραμμά της.
Δεν ξέρω τι κάνει το mud/snow -
Φυσικό και λογικό 'πρόβλημα' το οποίο 'λύνεται' με αυτόματο κιβώτιο (το κλασσικό με μετατροπέα ροπής, όχι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο).
-
Ο χρήστης nikolas7_4 έγραψε:
νομίζω οτι όλη την ζημιά την κάνει η κλιμάκωση στο κιβώτιο.... πολύ μακριές σχέσεις.Νομιζω οτι σε αυτην την προταση σου κρυβεται η αληθεια. Σε αυτα τα κυβικα, οι κοντες σχεσεις ή κοντιτερη κλιμακωση του κιβωτιου ειναι η λυση. Το mud & snow νομιζω γλυκαινει περισσοτερο το γκαζι, οποτε θα ειναι χειροτερα. Παντως απ' οτι καταλαβαινω σε ολες τις αλλες περιπτωσεις το αμαξι ειναι αψογο.. Και μια απορια. Το αλλο αμαξι (νομιζω megane) που τραβαγες απροβληματιστος την βαρκα ποσα κυβικα ηταν;
-
Να επιβεβαιώσω κι εγώ ότι το mad/snow κάνει τον κινητήρα πιο 'γλυκό'
στην απόδοση ροπής, άρα μάλλον χειροτερεύει την κατάσταση στην έλξη.Από τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις πάντως που βάζεις και μπράβο
(εγώ είμαι στο 6.3, 2+ λίτρα παραπάνω!) μάλλον πας με πολύ ψηλές σχέσεις (5η-6η)
για τις ταχύτητες που κινείσαι (90-100 km/h) οπότε σε συνδυασμό με την έλξη
είναι λογικό να σου φαίνονται ακόμη πιο μακριές και με έντονο lag. Με 6η τα 100 χλμ
δεν ξέρω καν αν βρίσκονται καν πάνω από το όριο της ροπής των 1500 στροφών.
Εμένα το αμάξι το οδηγάει κυρίως η γυνάικα μου, είναι ζήτημα αν στα 100 km/h
σε αστική διαδρομή έχει βάλει 4η...
Θα σου έλεγε να δοκιμάσεις να πηγαίνεις το πολύ με 4η
σε συνδυασμό με sport 'θυσιάζοντας' όσο έλκεις την κατανάλωση και τον θόρυβο.
Σε ανηφορική διαδρομή 2α το πολύ και όσο βγάζουν 3000 στροφές.Κι εγώ πάντως απορώ πόσα κυβικά ήταν το Megane...
-
οπως βλέπω δεν είμαι ο μόνος που το παρατήρησε ωστόσο δεν ξέρω μήπως το συγκεκριμένο θέμα λύνεται με tuning.
το προηγούμενο diesel μου ήταν το renault megane πάντρεμα κινητήρα κιβωτίου απλά άψογο!!! μία πρώτη αρκετά κοντή και με ροπή από κάτω απο τις 1500στρ... όποιος έτυχε να το οδηγήσει ή ακόμα και να μου τραβήξει το σκάφος από γλίστρα είχε μείνει άναυδος με την ευκολία που το έκανε.
το αυτοκίνητο ήταν 1280κιλά και ήταν ο κινητήρας 1.5dci τον ίδιο που φοράει dacia nissan mercedes... αν και το μυστικό νομίζω κρύβεται στο κιβώτιο και όχι στον κινητήρα, μιας και αφού ξεκινήσεις σε άσφαλτο ο κινητήρας γεμίζει ωραία και ξεχνάς απλά ότι σέρνεις ένα αρκετά βαρύ φορτίο.
όσον αφορά το snow βγάζει την ροπή πιο ομαλά κύριο μέλημα του να μην γλιστρήσεις... το sport απλά κοιτάει την επιτάχυνση σε σχέση με αποδιδόμενη ροπή...αλλά και εκεί το lag φαίνεται πάνω στις αλλαγές. Απ όσο είδα οι φίλοι μας οι Ιταλοί ήδη ψάχνονται με tuning και ενα δύο δοκίμασαν ήδη...περιμένω αποτελέσματα.
τώρα σε γενικές γραμμές το αμάξι είναι τίμιο, δεν λέω κατι διαφορετικό, σου χαρίζει οικονομικές μετακινήσεις με ασφάλεια και άνεση... άπλα κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις...
-
@nikolas7_4
Αν είχες το Megane III 1.5 Dci βλέπω πρώτη και δευτέρα 4.31 και 2.48 ενώ το Vitara έχει 3.53 και 2.05, σαφώς μακρύτερες σχέσεις. H καμπύλη ροπής του είναι ανάλογη με του Vitara ενώ είναι και τουλάχιστον κατά 60Nm μικρότερη, άρα το κοντύτερο στην περίπτωσή σου (και όντως όχι το μοτέρ) έκανε διαφορά. -
Που να πρέπει να κουβαλήσεις και κανένα τέτοιο δηλαδή
-
ναι fiver meganeIII ήταν,... έχω δεί kangoo τετρακίνητο να βγάζει 6μετρο σκάφος από λιμάνι χωρίς καν να ακουστεί...
τώρα από άποψη tuning, για το μπουζούκι, ξέρει κάποιος αν έχει κυκλοφορήσει κάτι εδώ στην Ελλάδα?επίσης το θεματάκι με τον καθρέπτη που έχω... το ανέφερα στο service παραδέχτηκαν ότι τους το έχουν πει κι άλλοι κάτοχοι στην έκδοση diesel, δονήσεις λογικό, αλλά μέχρι και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει διορθωτική ενέργεια...μου ρύθμισε λίγο διαφορετικά τους δύο βραχίονες στήριξης και το τρέμουλο μετριάστηκε σχετικά.
ρώτησα και για φίλτρο K&N... μαύρα μεσάνυχτα... πρέπει να το ψάξω μόνος.
επίσης ήρθε ο τεμπέλης και πάω για τοποθέτηση...αυτά τα νέα από το μπουζούκι μου.
-
Ενα πράγμα που πραγματικά δεν μου αρέσει καθόλου στο vitara και απορώ πως δεν έχει επισημανθεί από τους ιδιοκτήτες είναι το απαράδεκτο να είναι τοσο ευδιάκριτο πίσω το καζανάκι της εξάτμισης. Τόσο μα τόσο δύσκολο ήταν να λύσουν αυτή την άσκηση; Προσοχή δεν το γράφω ειρωνικά. Το εννοώ.
Suzuki Vitara 2015