-
Μπράβο, πολύ καλή τιμολόγηση εκτός από το 4WD auto 1.4glx ηλιοροφή όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
Θες φουλ εξοπλισμό με καλές επιδόσεις ; 1.4GLX στα 22.250
Θες ικανό τετρακίνητο με καλό εξοπλισμο ; GL+ στα 21.450.
Θες ικανό αυτόματο με καλό εξοπλισμο; 1.4 GL+ στα 21.450
Θες το φθηνότερο πραγματικό SUV με χώρους και καλό εξοπλισμο; 1.0 GL+ 16.990 (ούτε το duster αν δεν κάνω λάθος δεν το πιάνει σε VFM)
Θες το απόλυτο VFM χιλιάρι οικογενειακό όχημα με τετρακινηση, αυτόματο κιβώτιο και καλό εξοπλισμο; 1.0 4WD Auto GL+ στα 21.650!!!!!
Και έχει και άλλους συνδυασμούς που μπορεί να ταιριάζουν και σε άλλες τόσες περιπτώσεις αναγκών και προτιμήσεων.
Μιλάμε για Αρμαγεδδών για την B κατηγορία. Ποια Troc, arona, aircross , stonic, Kona , captur, 2008, crossland όταν υπάρχει το Vitara σε αυτούς τους συνδυασμούς τιμών - εξοπλισμού.
Ακόμη και το νέο 500X με τις καλές τιμές που ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες δεν αποτελεί ευκαιρία αν το συγκρίνεις.
Και το Karoq παρά τους μεγάλους χώρους λόγω πενιχρου εξοπλισμού θα μπορούσε να μπει στην σύγκριση.Φυσικά είναι θέμα και προσωπικών προτιμήσεων, αλλά έχει κάποιο τρανταχτό μειονέκτημα το Vitara που να μην αποτελεί την πιο λογική και VFM επιλογή αυτή την στιγμή;
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το φυσικο αεριο του λειπει που περα απο την πλακα, ο ζηκος εχει δικιο. Το να πεταγεσαι για καφε 100 χλμ μακρυα με την αμαξαρα σου και τη μουσικαρα σου με 4 ευρω, δεν εχει αντιπαλο.
Εγω που κοιτω λεπτομερειες θα θελα τυπου 4 δεξαμενες.
Υποψιν διαβαζα μια τεχνικη αναλυση πιο παλια, αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος, οτι οι δεξαμενες τυπου 4 οταν σκανε απο υπερβολικη πιεση για χ ψ λογους, ανηγουν μια τρυπιτσα και βγαινει το αεριο με πιεση και ουτα γατα ουτε ζημια. Οι μεταλικοι σκιζονται σαν θερμοσυφωνες που σκανε με δυναμη.
Δηλαδη αυτο το κομματι να λυθει και ειναι φοβερη επιλογη το φυσικο αεριο.
@Ενταξει, αλλα οι τεχνολογικες λυσεις που ανακαλυπτονται για την καλυτερη θερμικη αποδοση, μπορουν να εφαρμοστουν και σε αλλους κινητηρες.
Ο χιλιαρης ατμοσφαιρικος της σουζουκι, αν θυμαμαι σωστα, εχει κοινη σχεδιαση με αυτον της νταϊχατσου που φορα και η τογιοτα στο αϋγκο. Ολοι μαζι συγγενεις θα βγουν στο τελος. -
Κοιτάζω λίγο αναλυτικότερα τον εξοπλισμό, στο GL+ ουσιαστικά λείπουν κατά την άποψη μου μόνο τα Led φώτα και οι αισθητήρες παρκαρίσματος.
Πόσο να έχουν αυτά τα 2 ως έξτρα;
Στο 1.0 δικινητο ή τετρακίνητο ή αυτόματο χωράνε ανετα + μεταλλικό χρώμα.
Έπρεπε να υπάρχει GLX έκδοση τελικά στα 1.0 ίσως όμως να κανιβαλιζε το 1.4 και σίγουρα το Scross
Στο ... απίστευτο 1.0 αυτόματο τετρακίνητο δυστυχώς χωράει μόνο το μεταλλικό.Στο 1.4 GL+ δικινητο χωράνε και led, και χρώμα - αισθητήρες.
Στα αυτόματα ή τετρακίνητα χωράει μόνο το χρώμα.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εαν δεν εχει αλλάξει κάτι, δυστυχώς ΔΕΝ μπορείς να προσθεσεις εξτρα εξοπλισμο, παιρνεις την εκδοση ως εχει. Κλασσικό ιαπωνικό σύστημα το οποίο βολεύει τοσο το εργοστάσιο οσο και τους εισαγωγείς. Μόνο το μεταλλικό χρώμα υπάρχει ως εξτρα εξοπλισμός.
-
Ο 3κύλινδρος χιλιάρης της Σουζούκι δεν έχει καμία σχέση με τον 3κύλινδρο της Τουότα. Γενικά η συνεργασία των 2 έχει σαν αντικείμενο κύρια, αν όχι μόνο, της αγορά της Ινδίας. Εκεί που η ...Σουζούκι είναι ο απόλυτος μάρκετ λίντερ. Στο παζάρι έχουν μπει τα κάτωθι : η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης της Τουότα, μαζί με την έγκριση του γίγαντα για τη διάθεση της ΝιππόνΝτένσο (είναι μαγαζάκι τους ) ως υποκατασκευαστή για τη Σουζούκι, και από την άλλη η προώθηση μοντέλων της Τουότα μέσω του δικτύου της Σουζούκι με τα σήματα της τελευταίας.
Η Σουζούκι διακρίνεται γενικώς για μερικά πραγματάκια: Τη συνεχή παρουσία που έχει στη Κέι (η Τουότα δεν είχε στο παρελθόν), το χαμηλό κοστολόγιο των μοντέλων της, τη μικρή της γκάμα, την επίζηλη θέση που κατέχει στην δυνητικά τεράστια ινδική αγορά, το επιλεκτικό outsourcing που κάνει με τον οποιοδήποτε στην αγορά για την εξασφάλιση των υποσσυστημάτων που δεν διαθέτει και είναι ακριβό και χρονοβόρο να αναπτύξει μόνη της (π.χ. ντιζελοκινητήρες από Φίατ, αυτόματα κιβώτια από αμερική, κ.α.), τις διάφορες συνεργασίες που κατά καιρούς έχει σκαρώσει (Τζι-έμ, Λαικό). Κατά καιρούς έχει μπει στο στόχαστρο διαφόρων, αλλά είναι αγύριστα κεφάλια. Δεν θα ξεχάσω το κάζο των γερμανοί. Μπήκαν με ποσοστό στην εταιρεία, και μερικούς μήνες μετά οι σαμουράιδες επέλεξαν την Φίατ ως προμηθευτή για τους πετρελαιοκινητήτρες . Στα καπάκια, μερικά χρόνια αργότερα, εξαγόρασαν πίσω το μερίδιο των φρίτσιδων αφήνοντας τους άφωνοι.
Και σε αυτή τη συνεργασία το τρόπαιο για την άλλη πλευρά ήταν η Ινδία.Τέλος, θα ήθελα να δω στην πράξη τον συνδυασμό Βιτάρα-τρικύλινδρος βενζινοτούρμπο σε βάθος χρόνου. Μετά θα κρίνω. Έχω την εντύπωση ότι το μεγάλο βάρος, η μετωπική επιφάνεια και το σκληρό της χρήσης του (σε ορισμένες περιπτώσεις), θα του είναι μεγάλες δοκιμασίες. Να το πω πιο λιανά, το αμάξι φωνάζει για πετρέλαιο μεγαλύτερου κυβισμού, και ο νοών νοείτο. Ω τέμπορα ω μόρες όμως, μας το έφαγαν οι περιβαντολλογικές ευαισθησίες.
-
περι τιμων
στα glx τετρα δεν χρεωνεται το χρωμα
στα glx γκέι-δικουνες 1.4, 300
στα αποδελοιπα 600
αξεσουαρ, εχει και καμποσα που μπαινουν εδω, π.χ. σπόιλερ, ρεζερβα, υποβραχιόνιο (που δεν ξερω αν ειναι std σε καποιες βερζιονες πλεον) και γενικα ενας σκασμος μικροπραματα. σε λογικοτατες τιμες.
περι βαρους.
αν ενθυμουμαι καλως, το 1.4 s μου ειναι μολις 1200 κιλα
το 1.6 γκέι 1075.
αρα υπολογιζω το 1000 στον τονο και κατι το δι και 1150 το τετρα.
ποιο αλλο χιλιαρι ειναι εκει?
επισης, δινει 7 χρονια. -
Περα απο την τογιοτα που εχει την ταση να φτιαχνει εταιριες που προμηθευουν περιφεριακα, ολοι οι αλλοι δεξια και αριστερα δεν αγοραζουν;
Στο μοτιβο της τογιοτα κινηται και η χιουνταϊ-κια.
-
Κρίμα που δεν μπαίνουν τα Led μετά στις εκδόσεις που χωράνε από πλευράς ΛΤΠΦ.
Έχει προτζεκτορες το Vitara τουλάχιστον;
Με καλές nightbraker ή ακόμη καλύτερα Phillips led θα είναι μια καλή βελτίωση.Γάτε το GLX 1.4 ... Gay δεν έχει χρέωση μεταλλικό ή διχρωμία ή superior White.
Ίσως γίνομαι κουραστικός αλλά όπως το βλέπω εγώ αν είσαι στην αγορά για ψηλό οικογενειακό με καλή τιμή το Vitara είναι πλέον η πρώτη επιλογή σε όποιο συνδυασμό γουστάρεις και προτιμάς από τα 17.000 μέχρι τα 22.500.
Με βάση την λογική σβήνει οποιοδήποτε ανταγωνισμό στο εύρος αυτό τιμών. (Αναφέρομαι κυρίως στα B suv)Για εμένα επίσης αξίζει μια ματιά το 1.3 DCT 150ps και 27kgm!!!! ροπής 500X λόγω του ότι είναι σφεντόνα και στιλατο.
Μετά θα περίμενα να δω και το Duster 4Χ4 αν και όποτε έρθει με τους νέους 1.3 βενζίνης αλλά μόνο αν έχει τουλάχιστον 130 άλογα. Αν μάλιστα δώσουν και αυτόματο με τετρακίνηση μεχρι 21.000 στην έκδοση prestige θα ήταν λουκουμάκι!
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
To 'πρόβλημα' του Vitara τιμολογιακά είναι το αυτόματο κιβώτιο μαζί με την 4κίνηση. Βέβαια ούτε ο ανταγωνισμός το προσφέρει, αλλά είναι κρίμα κάποιος να πάρει το Vit και να μην το πάρει 4κίνητο.
-
Όλοι αγοράζουν π.χ. λάστιχα για τα αμάξια που κατασκευάζουν. Αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια προστιθέμενη αξία στα αμάξια τους. Η Σουζούκι το παρακάνει με τους υποκατασκευαστές, outsourcing στη χωριάτικη διάλεκτο. Καλά κάνει, και εγώ άμα ήμουν Σουζούκι ή κάτι αναλόγου μεγέθους το ίδιο θα έκανα. Γιατί π.χ. να φτιάξει από το μηδέν πετρέλαια? Για το 0,5% ποσοστό που έχει στην Ε.Ε. και για κάτι λίγα που πουλάει και Αφρική?
Από το ράφι και εγώ θα αγόραζα. Εδώ Τζιέμ και Φορντ που πουλάνε μερικά μιλλιόνια κομμάτια και δεν κάθονται να φτιάξουν δικά τους, η όλμοστ ανύπαρκτη Σουζούκι θα το κάνει? -
Υπάρχει πρόταση για αντιπροσωπεία Suzuki για σωστό test drive?
Είχα πάει στη Βουλιαγμένης όταν κοίταγα για το s-cross και δε μου άρεσε. Τρελή ξεπέτα, δέκα λεπτά μαζί με την κίνηση στο φανάρι με την Αλίμου. ΟΚ δε λέω να κάνουμε το γύρο της Αθήνας, αλλά όχι και τη μισή Αλίμου και πίσω. -
Το έχει αντιπροσώπευση της φίρμας μάλλον. Παρόμοια γεύση είχα πάρει κι εγώ με το jimny. Πάλι καλά που πρόλαβα να ανέβω ένα πεζοδρόμιο πριν το αφήσω στα χέρια του πωλητή.
-
Εμένα Σταυρό με το Ιγκνις μου ειπανε για συγκεκριμένη βόλτα 4-5 χλμ γύρω απ το μαγαζί ...
-
Κατάλαβα.
Ξανά Βουλιαγμένης και πίεση στον πωλητή για παραπάνω. -
Στον Σφακιανάκη στον Κηφισό πάντως το '15 μου είχαν δώσει ένα Vitara 1.6 DDis GLX να το πάω μόνος μου για καμιά ώρα όπου ήθελα. Έβαλα μέσα τον μικρό μου γυιο και έφτασα μέχρι Μάνδρα σχεδόν, το γύρισα πίσω όταν ο μικρός δήλωσε ότι βαρέθηκε την βόλτα!
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Στον Σφακιανάκη στον Κηφισό πάντως το '15 μου είχαν δώσει ένα Vitara 1.6 DDis GLX να το πάω μόνος μου για καμιά ώρα όπου ήθελα. Έβαλα μέσα τον μικρό μου γυιο και έφτασα μέχρι Μάνδρα σχεδόν, το γύρισα πίσω όταν ο μικρός δήλωσε ότι βαρέθηκε την βόλτα!+1
Κι εγώ παρόμοια εμπειρία από Κηφισό με Scross προ 1μησι έτους με άφησε να έρθω μέχρι Φιλαδέλφεια,πήρα τη μάνα μου μια μικρή βόλτα ,πήγα Σκλαβενίτη στο υπόγειο parking (ευκαιρία ήταν να δοκιμάσω και τα full Led) και μετά από μισή ώρα-40 λεπτά επέστρεψα).Έτσι όπως μου άφησε το ελευθέρας ο πωλητής,πιστεύω πως αν έκανα και 30-40χλμ. μακριά δεν είχε πρόβλημα.Πρώτη φορά μου συνέβει (και χωρίς εκείνον μέσα).
Αφού στο τέλος αισθάνθηκα και λιγάκι άσχημα που τελικά αν και πείστηκα από αυτό το td,το πήρα από άλλο αντιπρόσωπο(λόγω καλύτερης προσφοράς). -
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Έχουμε εικόνα για τέλη κυκλοφορίας με βάση τις νέες μετρήσεις;εικονα = πικρα
160 τελη το 1.4 τετρα... -
Τι εννοείς; Γιατί πίκρα;
160 ευρώ μόνο;
Ή 160 gr CO2 που αντιστοιχεί περίπου σε 300 ευρώ τέλη που και πάλι δεν είναι πολλά για τετρακούνα.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Τι εννοείς; Γιατί πίκρα;
160 ευρώ μόνο;
Ή 160 gr CO2 που αντιστοιχεί περίπου σε 300 ευρώ τέλη που και πάλι δεν είναι πολλά για τετρακούνα.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
ποσό...
νομιζα οτι ήδη πλερω πολυ λιγοτερα στο ες - το λησινγκ βασικα, αλλα πραγματι βλεπω 152.
το 160 ειναι απο προσφορα - μενει να δουμε οτι πραγματι ισχυει ή ο πωλητης εμπλεξε με τα παλια
παντως, ηταν στα 127 βρωμερα και στα τεστ το δινανε σαν καταναλωση κοντα στις εργοστασιακες. -
Επειδη κοιτάζω για να αγοράσω το Scross σήμερα ενημερώθηκα (εχω και την εκτυπωση) ότι οι νέοι ρύποι για την εκδοση 4Χ4 6ΜΤ με τον 1,4 πηγαν απο 127 στους 141 που σημαίνει νέα τέλη κυκλοφορίας 260,85
Suzuki Vitara 2015