-
Ποιος ξέρει...Πάντως για το DCT της Fiat έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και απο άποψη αξιοπιστίας...
Τι θα διαλέγατε ?Diesel 120ps ή 1,3Τ 150ps? Το DCT?
Για τη γυναίκα μου θα είναι...Το πρόβλημα είναι οτι θέλει και ηλιοροφη. -
Εγώ θα διάλεγα το 1.3 βενζίνη. Αν πρόκειται όμως για 2ο αυτοκίνητο για τη σύζυγο, γιατί να μην πάρει το μικρούλι 500;
-
DCT όπωσδήποτε....η ηλιοροφή κατά 99% δεν θα μπαίνει χωρίς να υπερβεί η ΛΤΠΦ τις 17.000.
Πάντως ναι, κάτι γίνεται με τον τιμοκατάλογο, ίσως του Drive να είναι από το δελτίο τύπου και να είναι πιο σωστός, στα €23.000 η Cross και στα €22.000 η City Cross.
-
Που να βολέψεις παιδιά στο 3θ 500αρι...μια χαρά είναι το 500Χ. Συμμαζεμένο όσο πρέπει και πλέον επίκαιρο με τα νέα μοτέρ και τον εξοπλισμό. Εν τω μεταξύ Ιταλάρες για πάντα. Εκεί που για φώτα ημέρας είχαν τόσα χρόνια κάτι σαπιολαμπάκια αλογόνου, τώρα βάλανε led μπρος-πίσω-δεξιά-αριστέρα, μόνο στο πάτωμα δε βάλανε.
-
Σωστό αυτό με τα παιδιά. Πάντως, μόνο η 3η έκδοση (Cross) έχει full led. Ο εξοπλισμός της είναι κυριολεκτικά πλήρης. Πολύ καλή πρόταση από τη Fiat!
-
Ναι, οι υπόλοιπες έχουν DRL LED και τα full led είναι έξτρα εξοπλισμός. Αλλά η Cross έχει εξαιρετικό εξοπλισμό, σχεδόν τα πάντα, απλά αυτά που λείπουν δυστυχώς εάν προστεθούν ανεβάζουν την ΛΤΠΦ πάνω από το όριο των €17.000.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μη ξεχνάμε ότι έχει και πολύ καλή οδική συμπεριφορά αλλά και άνεση, λόγω ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης.
Φάνη,νομίζω πως η πίσω ανάρτηση είναι ημιάκαμπτος.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ πως το fl 500X είναι πολύ καλή πρόταση.edit: Τελικά λάθος μου. Έχει όντως σύστημα McPherson και πίσω.
-
Όχι δεν είναι ημιακαμπτος.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Δεν παίζει , κάποιο λάθος θα έχουν κάνει , το Diesel στα 22.000-23.000 αυτόματο στην έκδοση φουλ είναι μπόμπα!!!
Ούτε τα , Stonic ,Arona , Kona diesel δεν μπορούν έρθουν με τέτοιο εξοπλισμό και αυτόματα σε αυτή την τιμή , και είναι ένα κλικ κάτω σε όλα.
Μαλλον κραχτης είναι για λίγα αυτοκίνητα και όποιος πρόλαβε - πρόλαβε μέχρι να έρθει το 1.3 με τετρακίνηση και αυτόματο .
( Ας πω και άλλη μία φορά τον πόνο μου σχετικά με το Kona 1.6 turbo 177hp style DCT AWD που στην παρουσίαση του μοντέλου στην Ελλάδα ανακοινώθηκε με τιμή 21.990 και ακόμη δεν υπάρχει πουθενά )
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
To 1,3T4wd θα κάνει σίγουρα πάνω από 27Κ.
Οι τιμές αυτές είναι...Από ότι έμαθα ,όλο το καλοκαίρι ήταν σε διαπραγματευσεις η εισαγωγική με την Ιταλία για να πετύχουν το όριο των 17Κ ΛΤΠΦ. -
Ακριβώς...στα €22-23Κ με αυτόματο και όλο αυτό τον εξοπλισμό, δεν έχει αντίπαλο ουσιαστικά, μιλάμε για ένα υπερπλήρες πακέτο, που είναι και όμορφο.
-
Το 500Χ είχε πάντα πολύ καλή τιμή, παρόλα αυτά δεν πούλησε όσο θα έπρεπε. Θυμάμαι πως όταν ψάχναμε για αμάξι πριν 3-4 χρόνια το 500Χ πετρέλαιο έβγαινε γύρω στα 21 χιλιάρικα με πολύ καλό εξοπλισμό (πολύ καλύτερο από το QQ Energy που επιλέξαμε τελικά). Το μόνο που δεν μας άρεσε ήταν πως ήταν αρκετά σκληρό στον δρόμο και ο μικρός χώρος αποσκευών.
Σε αυτά τα λεφτά, πολύ καλή επιλογή για οικογένεια πρέπει να είναι το 500L Mirror.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σε αυτά τα λεφτά, πολύ καλή επιλογή για οικογένεια πρέπει να είναι το 500L Mirror.Το οποίο όμως είναι ασχημούτσικο αλλά το πιο βασικό, βασίζεται σε άλλη πλατφόρμα (το 500Χ είναι ίδια πλατφόρμα με το Renegade) και είναι με ημιάκαμπτο πίσω και αρκετή χειρότερη οδική συμπεριφορά, άνεση και ποιότητα κύλισης.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σε αυτά τα λεφτά, πολύ καλή επιλογή για οικογένεια πρέπει να είναι το 500L Mirror.
Το οποίο όμως είναι ασχημούτσικο αλλά το πιο βασικό, βασίζεται σε άλλη πλατφόρμα (το 500Χ είναι ίδια πλατφόρμα με το Renegade) και είναι με ημιάκαμπτο πίσω και αρκετή χειρότερη οδική συμπεριφορά, άνεση και ποιότητα κύλισης.
Δεν γνωρίζω τι οδική συμπεριφορά έχει το 500L, αλλά χειρότερη άνεση και ποιότητα κύλισης από το 500Χ πολύ δύσκολο να έχει. Με ημιάκαμπτο ή χωρίς, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως το 500Χ διάβαζε πολύ καλά τον δρόμο και ειδικά τις λακούβες. Παίζει να ήταν το πιο 'σκληρό' από όσα είχαμε δοκιμάσει.
Σχετικά με την άνεση του 500L
...Πατά σε τροχούς αλουμινίου 16 ιντσών με ελαστικά 205/55, διάσταση που σιγοντάρει την άνεση της ανάρτησης. Η τελευταία είναι μαλακή σε ρύθμιση αποσβένοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων και σπάνια θα… χτυπήσει, κάτι που μόνο θα ακούσεις, παρά θα νιώσεις μέσα στην καμπίνα.
Οδηγικά το Fiat 500L είναι συνολικά ένα ευχάριστο αυτοκίνητο που προάγει την άνεση. Θα ικανοποιήσει σε μεγάλα ταξίδια, αφού καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με χαρακτηριστική ευκολία, αφήνοντας τους επιβαίνοντες ατσαλάκωτους.
Η ανάρτηση με τη σειρά της διατηρεί την ίδια αρχιτεκτονική, με γόνατα McPherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω, και χωρίς αλλαγές στη ρύθμιση των αμορτισέρ ή των ελατηρίων. Κι αυτό δεν είναι κακό, καθώς και ύστερα από την ανανέωσή του το 500L, παραμένει ένα αυτοκίνητο προσανατολισμένο στην άνεση. Χαρακτηριστικό που θα εκτιμηθεί από τους επιβάτες, τόσο στις αστικές μετακινήσεις όσο και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.
Επίσης, έχει μεγαλύτερους χώρους από το 500Χ. Το 500Χ χωρίς ρεζέρβα είναι γύρω στα 350lt νομίζω, ενώ το 500L 455lt, περισσότερα και από το QQ.
Όσο για την εμφάνιση, μπορεί να μην είναι τόσο όμορφο όσο το 500Χ, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες, ώστε να είναι πιο φωτεινό το εσωτερικό του και να μπορούν πιο εύκολα να βλέπουν τα παιδιά έξω.
-
Αρα τα 22-23 χιλ για το πλουσιο αυτκματο θα ειναι μεχρι εξαντλησης αποθεματων. Σωστα;
Μετα θα ξανασκαρφαλωσει; -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αρα τα 22-23 χιλ για το πλουσιο αυτκματο θα ειναι μεχρι εξαντλησης αποθεματων. Σωστα;
Μετα θα ξανασκαρφαλωσει;Πως προκύπτει αυτο?
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ελα ντε, ετσι μου φανηκε,
Το 1,3 τ και τετρακινηση με ποσα αλογα θα ερθει;
-
Το 1.3 έχει δύο εκδόσεις. Μία με 150 και μία με 180 νομίζω. Λογικά το 180αρι θα είναι 4κινητο.
To περίεργο πάντως είναι ότι και οι δύο εκδόσεις έχουν ίδια (κορυφαία μεν) ροπή, οπότε θεωρητικά σε πραγματικές συνθήκες δεν υπάρχει θέμα να βάλεις 4κινηση και στο 150αρι.
-
Τελικά οτι πάρεις 22Κ Σχεδόν...
https://www.drive.gr/news/agora/sten-el ... -fiat-500x -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τελικά οτι πάρεις 22Κ [emoji38] Σχεδόν...
https://www.drive.gr/news/agora/sten-el ... -fiat-500xΚαι το 1.3 150 DCT cross 22.000 χιλιάρικα;;;;;
Το ίδιο έχει το diesel DCT cross , το ίδιο και το manual diesel cross.
21.000 το 1.0 manual cross.
Και μιλάμε για τα γνωστά πλέον ηλεκτρονικά βοηθήματα στον εξοπλισμό, και acc , και full led φώτα , και καλό multimedia με Android auto - carplay , και με Navi με χάρτες της Tom Tom αν δεν κάνω λάθος, και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.
Τέλη κυκλοφορίας το 1.0 167€ , το 1.3 270€ , και το diesel 154€ (αν τα υπολόγισα σωστά)Όποιος θέλει οικονομία πάει στο πετρέλαιο, όποιος θέλει επιδόσεις πάει στο 1.3.
Το 1.0 δεν ξέρω για ποιο λόγο να το επιλέξεις αφού και από πλευράς τεκμηρίου δαπάνης είναι ελάχιστη η διαφορά .Βρε σεις δεν έχει κανένας άκρες στην Fiat να μάθουμε τι παίζει και αν είναι κράχτες οι τιμές ; Να πάμε να ψωνίζουμε ρε παιδιά μέχρι το τέλος του χρόνου!
Όποιοι θέλουν τετραπορτο αμαξάκι όπως εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν κάτι καλύτερο σε τέτοια τιμή!
150 αλογάκια , 27.5 ροπή , καλό εξοπλισμό , αυτόματο κιβώτιο θέλεις κάνα 28αρι για Troc!Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Fiat 500X