-
'Όταν πίνεις Diesel και στα Qasqai '
εναλλακτικός τίτλος.
Α! Καλά, παει και αυτος. Τον έκοψε η λόρδα.
Του έδωσαν suvβλάκι σε ασημένιο σερβίτσιο και αυτός το παρέδωσε με ψίχουλα της suvαρότητας του.
-
Ωραίος ο γύρος...
Μη φοβού, αλλάζω εγώ ποτέ; Αλλά τα φανταζομουν και τα δυο με τον κοτσαδορο τους και το MG (ή ένα Ν/2 τέλος πάντων) στο τρέιλερ από πίσω.
-
Έχουμε κανέναν κάτοχο βενζινοκίνητου QQ 1.3 Tce 160ps να μας πει την άποψη του και αν στην τελική αξίζει το έξτρα κόστος κτήσης από τον 140ps; Είδα το νέο X-Trail στο YouTube και νομίζω ότι το νέο QQ θαναι φιλότιμη προσπάθεια στα σημεία που έπασχε το προηγούμενο. Είπα λοιπόν να ξεκινήσω την έρευνα του από το καλό μηχανικό σύνολο που είναι δεδομένο (όχι ότι θα είναι καλό απαραίτητα, αλλά ότι θα υφίσταται στο νέο QQ αντίθετα από τον diesel). Θέλω να πιστεύω ένα μοτέρ που κάνει χρήση και η Mercedes κάτι θα πρέπει να αξίζει...
-
Καλησπερα σε ολους
Μετα απο 13 χρονια συμβιωσης με το προηγουμενο μου αυτοκινητο (bmw σειρα 1- βενζινη) ηρθε η ωρα της αλλαγης μιας και οι αναγκες εχουν αλλαξει.
Κοιταω για το QQ πετρελαιο και ψαχνω για αυτόματο.
Εχει δει ενα εκδοση Αccenta 1,6 Diesel 130 hp CVT. τιμες στις 18000 ευρω με περιπου 59,000 χιλ (12/2015)
Ειναι της spot a wheel και Ειναι από γερμανία με οτι αυτο σημαινει (με προβληματησε αυτο). υπαρχει τροπος να ελεγχει με το vin number ? ειχε βιβλιο με τα service στην nissan germanias φυσικά...
μου δωσανε και αναφορα με ενδελεχη ελεγχο του αυτοκινητου ( μονο οι δισκοι των φρενων ειναι μετρια φθαρμενοι - ολα τα αλλα αψογα )
Το εφεραν εδω και του εβγαλαν πινακίδες . Θα κλεισω ραντεβου σε μηχανικο να το δω επισης αναλυτικα εννοειται.
Το αμαξι το οδηγησα και μου φανηκε αψογο ουτε τριγμους ουτε τιποτα. Ροπατος κινητηρας. cvt περιεργο αλλα το γουσταρω το αυτοματο πολυ ειδικα σε suv.
Σε οτι αφορα σημεια που μου ξινισαν ειναι πως η οθονιτσα του clima ειναι σαν να εχει παρει αερα μεσα / υγρασια. Κατατα αλλα δεν βρηκα τιποτα μεπτο
Εχουν ακουστει θεματα για την αξιοπιστία του cvt και του κινητηρα αυτού? εγραφε καταnαλωση 6.4 πολης . ειναι πολυ παραπανω από το χειροκινητο?
Οι τιμες αυτες φανταζουν λογικες? καινουργιο με τον 1,5 παει 25000 αυτοματο αccenta με διπλου συμπλεκτη βεβαια και πιο ασθενη κινητηρα.. πολλα
ευχαριστω
-
Υπάρχουν πιο γνώστες από εμένα να σε συμβουλέψουν, αλλά όταν πρωτοβγήκαν τα CVT της Nissan είχε βουήξει ο τόπος διεθνώς (καθώς στην Ελλάδα-Ευρώπη ήταν ελάχιστα) με τα προβλήματα και τις πλήρεις αστοχίες, τόσο που εγώ δεν θα τα πλησίαζα καν. Δεν ξέρω αν πλέον έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα. Επίσης διάφορα Νισσαν αυτόματα είναι τα φθηνότερα μεταχειρισμένα, ακόμη και ως ενοικιαζόμενα έχουν τιμές χαμηλότερες από τα χειροκίνητα, και υποψιάζομαι πως δεν τα προτιμά κανείς... Γενικώς η Nissan δεν τα πάει και τόσο καλά με τα κιβώτια τα τελευταία χρόνια.
-
Πλέον το qq σε dct με τον φτηνό diesel καταργήθηκε σύμφωνα με τον πωλητή του Θεοχαρακη. Βγαίνει μόνο με τον 1.7 σαφώς ακριβότερο.. Σήμερα που είχα χρόνο για σκότωμα πέρασα να δω μερικά αμάξια που συζητιούνται πολύ στο forum..
Η πραγματικότητα λοιπόν απέχει πολύ απο τη θεωρία. Πολλές εκδόσεις καταργήθηκαν. Πέρασα από opel, peugeot, nissan και το διαπίστωσα παντού αυτό . Γενικά να υπολογίζετε πιο ακριβά από ότι είχατε στο μυαλό σας για κάποιους συνδιασμους εξοπλισμού /κινητήρα κτλ κτλ
-
εγω δεν καταλαβα το cvt δεν αρεσει σε πολλους λόγω αισθησης/λειτουργιας/καταναλωσης ή λογω αξιοπιστίας??
-
εγω δεν καταλαβα το cvt δεν αρεσει σε πολλους λόγω αισθησης/λειτουργιας/καταναλωσης ή λογω αξιοπιστίας??
Κυρίως λόγω αίσθησης, δεν έχουν ιδιαίτερο θέμα με την αξιοπιστία (αν και της Nissan είχε, ενώ π.χ. της Honda & Subaru δεν κάνουν κίχ).
-
Στην αρχή της κυκλοφορίας του (2014) είχε θέματα το cvt και κυριως η υλοποίηση στη βενζίνη.
Απο το 2015 έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. -
καλησπερα,
Σημερα το υποψηφιο αυτοκινητο (1,6 cvt J11- γερμανικο οπως αναφερω πιο πανω) ελεγθηκε σε επισημη αντιπροσωπια στον αγιο στεφανο (μεσω γνωστου)
Μετα απο πληρη και ενδελεχη ελεγχο επιβεβαιωθηκαν η ηλικία,τα χιλιομετρα οτι ειναι σωστα, καθως και οτι ειναι ατρακαριστο (πλαισιο, πορτπαγκαζ, μετωπες, φτερα κλπ)
Πληρες βιβλιο σερβις με όλα στην ωρα του
στο δρομο μοτερ , κιβωτιο αψογα τριγμοι τιποτα ιδιαιτερο
Στον εγκεφαλο ολα καλά!
Λαστιχα του 2019, οποτε αν το παρω μονο κανω το σερβις των 60000χιλ κοστους 250 ευρω για να ξεκιναω απο την αρχη
Ομως εχει τα εξης:
Υπηρχε πληρης αποδειξη μεσα στα χαρτια του αμαξιου οτι εχει γινει αλλαγη του παμριζ σε καποια φαση. Μαλλον εσπασε, ραγισε κατι τετοιο .Δεν λεει κατι αυτο
Οταν σηκωθηκε διαπιστωθηκε διαβρωση/ οξειδωση εξωτερικα του συστηματος εξατμισης (ο μηχανικος μου ειπε οτι ειναι λογικο για αμαξι γερμανιας και να μην με απασχολει) απλα αντι να σαπισει στα 15 χρονια θα σαπισει στα 12...
Δεν υπηρχαν αλλες σκουριες.
Μετα απο συζητηση με τον αρχιμηχανικο της νισσαν εκει μου ειπε τα εξης
-ο κινητηρας 1,6 dci ειναι και αυτος διαμαντι να μην τον φοβαμαι
-για το cvt δεν εχει κατι αρνητικο να μου πει απο αξιοπιστία . Με συντηρηση στα 100000 χιλ (βαλβολινες κλπ) δεν θα εχω θεμα
-Να προχωρήσω! το αμαξι ειναι πολυ καλο και καθαρο και να μην εχω ελπιδες οτι παιζει να βρω καλυτερο στα μεταχειρισμενα αρα να προχωρησω
-Οπως προειπα τον ρωτησα κοστος αλλαγης του συστηματος εξατμισης και μου λεει δεν σου λεω γιατι δεν αξιζει να ασχοληθεις καν (ειναι εξωτερικο)
Ξερετε πουθενα να την καθαριζουν εξωτερικα (τριψιμο, εφαρμογη καθαριστικου κλπ) ?? Δεν κριβω οτι αυτη η σκουριά με προβληματίζει αλλα απ΄ο την αλλη δεν ειμαι και γνωστης.
Παραθετω και μία φωτο:
Παραθετω και το αυτοκινητο το οποιο τελικη τιμη το αφηνουν στα 18000 χιλ
https://www.spotawheel.gr/buy/nissan/used-2015-nissan-qashqai/3710
-
Αν έχει όντως μόνο τα παραπάνω ακούγεται καλή περίπτωση. Δεν υπάρχει μεταχειρισμένο που να τα έχει όλα 'τέλεια'. Ότι σου λέει περι σκουριάς ισχύει για τα εισαγόμενα, τώρα αν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό ψάχτο και ενημέρωσε μας. Πιο πολύ αισθητικό είναι το θέμα και λιγότερο ουσίας.
Τα υπόλοιπα τζάμια του αυτοκινήτου είναι τα 'μαμά'? Τα παρμπρίζ καμιά φορά αλλάζονται λόγω θραύσης από πετραδάκια κτλ. Έχουν έναν κωδικό και μόνος σου μπορείς να καταλάβεις αν είναι πρώτης τοποθέτησης. Αν έχουν αλλαχθεί θέλει επιπλέον έλεγχο το αμάξι..
Κατά τα άλλα είναι άβαφο ? Οι (καλοί)φανοποιοί έχουν μια συσκευή που δείχνει το πάχος του βερνικιού... από εκεί καταλαβαίνουν αν έχει βαφτεί μια επιφάνεια και αν έχει στόκο κτλ κτλ και είναι σαφώς πιο αξιόπιστο από το 'μάτι'...
Εφόσον το αμάξι είναι 'καθαρό' στη θέση σου θα το προχώραγα...
-
Ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση
αναλυτικα φανοποιος δεν το ειδε. Στο καπο ισως να εχει τοπικα βαφτει μου ειπαν αλλα αυτο παιζει να ειναι οτι εφαγε τιποτα πετραδακια χαλαζι (εξου και η αλλαγη μπαμπριζ) , Ανοιγοντας το καπο πχ οι αρμοι, κολωνες σασι ηταν ολα σουπερ. Για μενα να εχει βαφτει ενα κομματι ειναι το λιγοτερο .. και εγω στο δικο μου εχω αλλαξει δυο φορες προφυλαχτηρα και εχω βαψει κλειδια στην πορτα. δεν το θεωρω τρακαρισμένο.
πορτες ,φτερα κλπ μου ειπαν ειναι κομπλε.
Οπως ειπες και εσυ τελειο μεταχειρισμενο δεν υπαρχει.
Τωρα οτι ειναι γερμανικο ισως μου μειωσει λιγο σε μελλοντικη μεταπωληση οκ. Το θεμα ειναι να το ευχαριστηθω 5-6-7 χρονια απροβληματιστα οσο γινεται (αυτο δεν στο εγγυαται κανεις βεβαια πουθενα). Η διαφορα οπως προειπα απο καινουργιο (αυτοματο - δεν με ενδιαφερει αν ειναι 1,5 η 1,6) ειναι 8 χιλιαρικα που για μενα ειναι πολλα.
Στα μεταχειρισμενα κατι τετοιο στα λεφτα αυτα δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη
-
Μια χαρά ακουγεται!
Προχώρα και καλή απόλαυση!
-
Φαίνεται να το έχεις ψάξει καλά και ακριβώς αυτά εννοούσα περί 'τέλειου' και τι πρέπει να προσέξουμε . Έκανα και μια αναζήτηση στο mobile.de να δώ πόσο πουλιούνται στο εξωτερικό .. η τιμή δείχνει 'σωστή' με μια πρώτη ματιά.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δε γνωρίζει καλύτερα από εσένα.. μίλησες και με επαγγελματίες που το έλεγξαν, άμα σου βγάζει εμπιστοσύνη η επιλογή σου το προχωράς και καλορίζικο!
Πάντα στο μεταχειρισμένο 'χάνουμε' λιγότερα χρήματα, άμα δε μας τύχουν και απρόοπτα όλα καλά! Κράτα μια μικρή καβάτζα μη βγάλει καμιά χαζομάρα πχ μπαταρία.. αν θές του ρίχνεις και ένα βιολογικό και ένα σωστό πλύσιμο/κέρωμα. Στις πρώτες μέρες κατοχής απέφυγε μεγάλες μετακινήσεις και ζήσε λίγο το αμάξι στην καθημερινότητα να δείς οτι όλα είναι εντάξει.. μη το πάς απευθείας στο χωριό ταξίδι ας πούμε
-
Σας ευχαριστω για τα σχολια
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολυ φοβισμενος γιατι με το bmw που ειχα την ειχα πατησει ΠΟΛΥ ασχημα απο ζημιες αν και το αμαξι στο δρομο δεν συγκρινοταν με κανενα.
Δεν γνωριζω ιδιαιτερα απο diesel (αν θα τρεχω και δεν θα φτανω με τα dpf κλπ) απλα ξερω οτι το qq για να ειναι best seller κατι σημαινει, τουλαχιστον απο αξιοπιστια στα λεφτα αυτα (οχι απο τριγμους..)
το μεταχειρισμενο ειναι ρισκο αλλα μια εσεις εδω μια ο μηχανικος της nissan που το ελεγξε φουλ , μια γνωστοι μου που μου λενε τα καλυτερα μια η καλυτερη αξιοπιστια της spot a wheel με εχουν πεισει.
-
Η spotawheel κατά 99% έχει πολύ καλά αυτοκίνητα. Τα πληρώνεις παραπάνω (π.χ. αυτό εαν το φέρεις μόνος σου θα σου κοστίσει μαξ €16.000, αλλά πρέπει να έχεις χρόνο και γνώσεις για να το κάνεις), αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Φέρνουν καλά αυτοκίνητα και στο επιβεβαίωσε και ο δικός σου. Τι άλλο να βρεις; η τιμή καλή και έχει τα πάντα πάνω. Έβλεπα τώρα το εσωτερικό του και το QQ του 2015 είναι πολύ καλύτερο από Kadjar του 2020!
Ακόμη και καινούργιο να πάρεις υπάρχει περίπτωση να έχει κάτι, εκεί βέβαια υπάρχει η εγγύηση και οι πιθανότητες που είναι με το μέρος του καινούργιου.
-
Σημερα εκλεισα/εξοφλησα το αυτοκινητο!
Λογικα παραλαβη σε περιπου μια βδομαδα το πολυ μου ειπαν μιας και μεσολλαβει σκ.
Οι συγκεκριμενοι μου δινουν και 6 μηνες εγγυηση για σασμαν, διαφορικο, μηχανη οποτε αν ειναι κατι τρανταχτο που δεν το εντοπισε ο ελεγχος εχω ενα μικρο διχτυ ασφαλείας
Ελπιζω να μου βγει καλοταξιδο και αξιοπιστο
δυο μπαρες οροφης που θελω να βαλω και ειναι κομπλε για μενα (ισως αργοτερα μεμβρανες στα πισω τζαμια)
Σας ευχαριστω ολους και θα ανεβασω φωτος αμα το παραλαβω
-
Σημερα εκλεισα/εξοφλησα το αυτοκινητο!
Λογικα παραλαβη σε περιπου μια βδομαδα το πολυ μου ειπαν μιας και μεσολλαβει σκ.
Οι συγκεκριμενοι μου δινουν και 6 μηνες εγγυηση για σασμαν, διαφορικο, μηχανη οποτε αν ειναι κατι τρανταχτο που δεν το εντοπισε ο ελεγχος εχω ενα μικρο διχτυ ασφαλείας
Ελπιζω να μου βγει καλοταξιδο και αξιοπιστο
δυο μπαρες οροφης που θελω να βαλω και ειναι κομπλε για μενα (ισως αργοτερα μεμβρανες στα πισω τζαμια)
Σας ευχαριστω ολους και θα ανεβασω φωτος αμα το παραλαβω
Με το καλό να το παραλάβεις! Καλοτάξιδο με πολλά και ασφαλή χλμ!!!
-
H Spotawheel έδινε 5ετη εγγύηση για τα αυτοκίνητα που πουλούσε (τουλάχιστον το 2018 που πούλησε το δικό μου αυτοκίνητο). Έχει αλλάξει αυτό; Γιατί δεν τους ρωτάς μήπως και υπάρχει αυτή η δυνατότητα, έστω έναντι πληρωμής;
Νissan Qashqai J11 [2014-__]