-
Απίστευτα περιστατικά όντως. Προφανώς στις τιμές θα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Θα πας κ σε εξωτερικό συνεργείο για αλλη γνώμη;
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
BMW μου θυμίζει!!
Καλό κουράγιο axel.
Και να σκεφτείς προχθές βραβεύτηκε η εισαγωγική Ελλάδας ως η καλύτερη στην Ευρώπη!!
Φαντάσου τι γίνεται σε άλλες χώρες.... -
Κατά την γνώμη μου τα θέματα θα πρέπει να πας να τα τσεκάρεις σε κάποιον σοβαρό αμορτισερά της περιοχής σου. Δεν αποκλείεται τα μισά που άκουσες να ήταν μούφα.
-
μυρίζει λίγο αρπαχτή
70000χλμ και 90% ταξίδι, απίθανο να θέλει δίσκους συμπλέκτη...σου πατινάρει??η απλά έχει βαρύνει λίγο το πεντάλ??
κρεμαγιέρα πως προκύπτει η αντικατάσταση??νιώθεις κάτι περίεργο στο τιμόνι??υ.γ: οι χρεώσεις στα συγκεκριμένα ανταλλακτικά είναι νορμάλ,συγκριτικά με άλλα παρόμοια καινούργια αυτοκίνητα
-
Δίσκο συμπλέκτη με βολάν διπλής μάζας και στη ford, ξεπερνά το 1000ρικο, χωρίς την έκπτωση.
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μακριά και μισημένοι με τις αντιπροσωπείες...
Σε σοβαρό μάστορα θα βρεις λύση. Αλλού δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις άκρη.Αρχικά, όντως όπως αναφέρθηκε απο dimitrioskosmas, τι σου παρουσιάζει;
Σου είπαν γιατί θέλουν αλλαγή τα προτεινόμενα για αλλαγή;
Δεν τους έλεγες καλύτερα, μήπως θέλει αλλαγή το αυτοκίνητο απο τα φώτα μέχρι και τις πίσω θέσεις;
Ένα 7-8χίλιαρο θα στο έβγαζαν σαν κουστουμάκι. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
BMW μου θυμίζει!!Καλό κουράγιο axel.
Και να σκεφτείς προχθές βραβεύτηκε η εισαγωγική Ελλάδας ως η καλύτερη στην Ευρώπη!!
Φαντάσου τι γίνεται σε άλλες χώρες....Θα είναι αυτή που πέτυχε το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους!
Με τόσα άτομα που αγόρασαν QQ τα τελευταία χρόνια, έναν στους δέκα να πιάσουν κορόιδο, μια χαρά κέρδος θα βγάλουνε...
Εννοείται πως θα συνεχίσω να το πηγαίνω στον μάστορα που το πήγαινα για service. Απλά είχα πει να το πάω στην αντιπροσωπεία μιας και λόγο μεγαλύτερης (???) εμπειρίας μπορούσαν να εντοπίσουν την πηγή του θορύβου.
Η φάση είναι και πως παλιότερα που είχα πάει για το start - stop στην συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, τσέκαραν απλά την μπαταρία μου έδωσαν κάτι σαν απόδειξη ότι είναι ΟΚ και είπαν πως έκαναν reset έναν αισθητήρα. Εντωμεταξύ το πρόβλημα με τις μπαταρίες Fiamm στα QQ ήταν ήδη γνωστό. Ένα μήνα μετά, έμεινα από μπαταρία. Και επειδή έπρεπε το μεσημέρι να φύγω ταξίδι αναγκάστηκα να αγοράσω μπαταρία από ηλεκτρολόγο για να έρθει να την αλλάξει...
Πλέον κατάλαβα πως η εξυπηρέτηση της αντιπροσωπείας είναι αντίστοιχη της ποιότητας συναρμογής του QQ...
Ευτυχώς υπάρχουν άπειρες άλλες επιλογές στην αγορά, πέρα από την Nissan κατά την επιλογή του επόμενου αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης dimitrioskosmas έγραψε:
μυρίζει λίγο αρπαχτή
70000χλμ και 90% ταξίδι, απίθανο να θέλει δίσκους συμπλέκτη...σου πατινάρει??η απλά έχει βαρύνει λίγο το πεντάλ??
κρεμαγιέρα πως προκύπτει η αντικατάσταση??νιώθεις κάτι περίεργο στο τιμόνι??υ.γ: οι χρεώσεις στα συγκεκριμένα ανταλλακτικά είναι νορμάλ,συγκριτικά με άλλα παρόμοια καινούργια αυτοκίνητα
+1
-
Σχετικά με τον θόρυβο, κλασική περίπτωση που θα τον ακούσω είναι σε ορισμένες γέφυρες, εκεί που είναι τα ενώματα. Αρχικά σκέφτηκα μήπως δεν ήταν σφιγμένη η ρεζέρβα και κοπανούσε στο σασί, αλλά την τσέκαρα και είναι ΟΚ. Με το QQ εντωμεταξύ ακούς τόσους θορύβους που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από που ακούγεται ο καθένας
Για τον συμπλέκτη, νιώθω απλά το τελευταίο διάστημα πως κατά την αποσύμπλεξη στην εκκίνηση, δεν ξεκινάει τόσο ομαλά όσο παλιότερα. Με τις υπόλοιπες ταχύτητες δεν έχω θέμα στην σύμπλεξη-αποσύμπλεξη. Υπάρχει πιθανότητα να έχει πρόβλημα ο συμπλέκτης, για αυτό και τους το ανέφερα βέβαια, αλλά σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται πως πολύ νωρίς έβγαλε πρόβλημα για την χρήση που το κάνω. Αν το οδηγούσα δηλαδή κυρίως εντός πόλης με συνεχή σταμάτα-ξεκίνα, στα πόσα χιλιόμετρα θα μου έβγαζε πρόβλημα;
Για την κρεμαγιέρα δεν ακούω ούτε νιώθω το παραμικρό. Αυτός βέβαια μου είπε πως οι θόρυβοι που ακούω μπορεί να είναι και από εκεί.
Οπότε συνοψίζοντας, καταλήγω είτε ότι είναι απλά απατεώνες είτε ότι η ποιότητα των αυτοκινήτων που πουλάνε είναι άθλια, αν βγάζουν τόσο χοντρά προβλήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με την χρήση που κάνω.
Αν είναι τόσο μάπα τα εξαρτήματα τους, ας τα χρεώνουν φτηνά τουλάχιστον, όχι να ζητάνε το 1/10 της αξίας του αυτοκινήτου κάθε 3 χρόνια για προβλήματα που θεωρούν φυσιολογική φθορά.
ΥΓ. Το σκηνικό μου θύμισε το παρακάτω βίντεο δυστυχώς.
-
Το πρώτο κλάμα πέφτει στα 70€ έλεγχος [emoji23]
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το τελευταίο διάστημα άκουγα ορισμένες φορές από το QQ έναν μεταλλικό θόρυβο όταν ταξίδευα και συναντούσα κάποια λακκούβα. Κατά την έκταση της ανάρτησης ακουγόταν ένα 'γκουπ' το οποίο με έβαζε σε σκέψεις σχετικά με την ασφάλεια των μετακινήσεων μου.Έκανα μια επίσκεψη στον μάστορα που πάω το τελευταίο διάστημα το αυτοκίνητο για service, το σήκωσε, το τσέκαρε αλλά δεν εντόπισε κάτι.
Παρόλα αυτά, μιας και ο θόρυβος συνέχιζε, αποφάσισα να κλείσω ένα ραντεβού στην αντιπροσωπεία μιας και θεωρώ πως είναι πιο εξειδικευμένοι και έχουν λογικά καλύτερο εξοπλισμό.
Με την ευκαιρία ζήτησα να τσεκάρουν και τον συμπλέκτη, μιας και ένιωθα πως στο ξεκίνημα με πρώτη υπήρχε ένα σκορτσάρισμα το οποίο παλιότερα απουσίαζε.
Αρχικά να σημειώσω πως τους κάλεσα την προηγούμενη εβδομάδα και τους εξήγησα πως φοβόμουν κατά πόσο είναι ασφαλές το αυτοκίνητο και πως είχα ταξίδι που θα έπρεπε να κάνω μέσα στο ΣΚ. Παρόλα αυτά και αν και ζήτησα έναν απλό έλεγχο μου είπαν πως θα μπορούσαν να το δουν από τα μέσα αυτής της εβδομάδας και μετά.
Ευτυχώς στο ταξίδι δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο, οπότε πήγα στην αντιπροσωπεία για να το τσεκάρουν. Αφού περάσαμε τα διαδικαστικά, πήραν μέσα το αμάξι, το ανέβασαν στην ράμπα, το είδαν για κανένα δεκάλεπτο και στην συνέχεια το έβγαλαν έξω πιθανότατα για κάποια βόλτα.
Μετά από συνολικά δύο ώρες, με ενημερώνει λοιπόν ο 'τεχνικός σύμβουλος' για τα αποτελέσματα του ελέγχου.
Ο θόρυβος που άκουγα ήταν από τα αμορτισέρ που είχαν λασκάρει και για αυτό τα έσφιξαν. Το ότι μπορεί να έχουν χαλαρώσει τα αμορτισέρ το θεώρησε φυσιολογικό.
Να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως το αυτοκίνητο είναι 3.5 ετών (μόλις έληξε η εγγύηση δηλαδή!) και έχει 70.000Km το 90% των οποίων σε αυτοκινητόδρομο.
Το κακό είναι πως είχε να με ενημερώσει για άλλα δύο δυσάρεστα νέα.
Ο συμπλέκτης χρειάζεται αντικατάσταση και το κόστος είναι στα 552€. Υπάρχει περίπτωση βέβαια να θέλει αντικατάσταση και το βολάν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουν πριν το ξηλώσουν. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος ανεβαίνει στα 1211€!
Το δεύτερο δυσάρεστο νέο είναι πως χρειάζεται αντικατάσταση και η κρεμαγιέρα με το κόστος αυτής στα 998€ (ούτε χιλιάρικο δηλαδή!)
Το QQ είναι η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση και η αγορά του κόστισε λίγο πάνω από 20 χιλιάρικα. Και 3.5 χρόνια μετά η αντιπροσωπεία ζητά από 1500 έως 2200€ για φθορές που θεωρεί ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ!
Όταν δηλαδή έχεις την αντιπροσωπεία της Nissan αλλά μέσα σου πάντα επιθυμούσες να έχεις την αντιπροσώπευση της Mercedes, οπότε και χρεώνεις αντίστοιχα τους πελάτες σου!
ΥΓ1. Το αυτοκίνητο έχει κάνει το τελευταίο service πριν 2 μήνες και το μόνο 'πρόβλημα' που εντοπίστηκε από τον μάστορα είναι πως στο επόμενο service θα χρειαστούν αλλαγή τα εμπρός τακάκια (κάτι που δεν εντόπισαν στον γενικό έλεγχο που έκαναν στην αντιπροσωπεία).
ΥΓ2. Ο θόρυβος που σύμφωνα με την αντιπροσωπεία προέρχονταν από τα αμορτισέρ που έσφιξαν συνεχίζει να υφίσταται και μετά την 'επισκευή' τους.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Κάνε μια βόλτα από NISSAN Παντελάκης. Ανοιχτά και Σάββατο
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σχετικά με τον θόρυβο, κλασική περίπτωση που θα τον ακούσω είναι σε ορισμένες γέφυρες, εκεί που είναι τα ενώματα. Αρχικά σκέφτηκα μήπως δεν ήταν σφιγμένη η ρεζέρβα και κοπανούσε στο σασί, αλλά την τσέκαρα και είναι ΟΚ. Με το QQ εντωμεταξύ ακούς τόσους θορύβους που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από που ακούγεται ο καθένας [emoji38]Για τον συμπλέκτη, νιώθω απλά το τελευταίο διάστημα πως κατά την αποσύμπλεξη στην εκκίνηση, δεν ξεκινάει τόσο ομαλά όσο παλιότερα. Με τις υπόλοιπες ταχύτητες δεν έχω θέμα στην σύμπλεξη-αποσύμπλεξη. Υπάρχει πιθανότητα να έχει πρόβλημα ο συμπλέκτης, για αυτό και τους το ανέφερα βέβαια, αλλά σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται πως πολύ νωρίς έβγαλε πρόβλημα για την χρήση που το κάνω. Αν το οδηγούσα δηλαδή κυρίως εντός πόλης με συνεχή σταμάτα-ξεκίνα, στα πόσα χιλιόμετρα θα μου έβγαζε πρόβλημα;
Για την κρεμαγιέρα δεν ακούω ούτε νιώθω το παραμικρό. Αυτός βέβαια μου είπε πως οι θόρυβοι που ακούω μπορεί να είναι και από εκεί.
Οπότε συνοψίζοντας, καταλήγω είτε ότι είναι απλά απατεώνες είτε ότι η ποιότητα των αυτοκινήτων που πουλάνε είναι άθλια, αν βγάζουν τόσο χοντρά προβλήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με την χρήση που κάνω.
Αν είναι τόσο μάπα τα εξαρτήματα τους, ας τα χρεώνουν φτηνά τουλάχιστον, όχι να ζητάνε το 1/10 της αξίας του αυτοκινήτου κάθε 3 χρόνια για προβλήματα που θεωρούν φυσιολογική φθορά.
ΥΓ. Το σκηνικό μου θύμισε το παρακάτω βίντεο δυστυχώς.
Θα σου πρότεινα να γράψεις για το πρόβλημα σου και στο qashqai j11 Greek club στο Facebook και στο forum που έχουν. Ίσως σε βοηθησουν με κάποιο τρόπο και από εκεί.
Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παιδιά είναι Θεσσαλονίκη ο Axel.
Από τους παλιούς κατόχους και αρκετά ταλαιπωρημένος και αυτός.Καλά τα Facebook αλλά για χαβαλέ και φωτό και ποσο γαματο είναι το εκάστοτε αμάξι.
Φορα γνώσης με χρονια πίσω τους είναι λίγα (κι σίγουρα όχι το χθεσινό που αναφέρεται παραπάνω) αλλά είναι ήδη μέλος εκεί ο axel. Άσε που και μέσα από τα φορα αν είναι σοβαροί για τέτοια θέματα δεν θα του δώσει κανεις λύση αλλά θα τον παραπέμψουν σε κάποιο σοβαρό εξουσιοδοτημένο που θα ασχοληθεί σοβαρά.Δυστυχώς αν και στην Αθήνα βρίσκονται λύσεις, στη Θεσσαλονίκη, πολύ δε περισσότερο σε επαρχία, είσαι δέσμιος του εκάστοτε τοπικού επίσημου.
-
Δέσμιος δεν είσαι ευτυχώς Στέφανε, επειδή υπάρχουν αρκετά καλά συνεργεία στα οποία μπορείς να πας. Και προφανώς με τέτοιες συμπεριφορές από τις αντιπροσωπείες, δεν είναι τυχαίο ότι ανθούν τα συνεργεία. Το θέμα δεν είναι αν η αντιπροσωπεία είναι πιο ακριβή από τον μάστορα της γειτονιάς, απλά περιμένεις ταυτόχρονα να είναι και πιο επαγγελματίες.
Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα την εμπειρία μου στο forum, ώστε να είναι πιο υποψιασμένοι και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του QQ που πιθανότατα εξακολουθούν να πηγαίνουν το αυτοκίνητο τους στην αντιπροσωπεία.
Να σημειώσω επίσης, πως συχνά αναφέρουμε ως θετικά τις πολυετείς εγγυήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι και δίκοπο μαχαίρι αν ο αντιπρόσωπος δεν είναι σωστός επαγγελματίας και ταυτόχρονα σε δεσμεύει για τόσα πολλά χρόνια.
Αν ήμουν ακόμη στην εγγύηση, θα κάλυπταν συμπλέκτη και κρεμαγιέρα; Σίγουρα όχι, γιατί ο τεχνικός σύμβουλος τα θεώρησε φυσιολογική φθορά... -
Ο συμπλέκτης έχει την έννοια του αναλώσιμου. Η κρεμαγιέρα είναι ανταλλακτικό. Μια εγγύηση που δεν καλύπτει τον συμπλέκτη είναι δεκτή. Εάν δεν καλύπτει την κρεμαγιέρα είναι fake.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ο συμπλέκτης έχει την έννοια του αναλώσιμου. Η κρεμαγιέρα είναι ανταλλακτικό. Μια εγγύηση που δεν καλύπτει τον συμπλέκτη είναι δεκτή. Εάν δεν καλύπτει την κρεμαγιέρα είναι fake.Ακριβώς! Σωστά τα λές Σπύρε.
-
Καλημέρα Φανούρη και καλό μήνα!
-
Καλό Μήνα να έχουμε...με απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
-
Ο συμπλέκτης σίγουρα είναι αναλώσιμο, χωρίς αυτό όμως να δικαιολογεί την φθορά του με την χρήση που του κάνω.
Καλό μήνα σε όλους!
-
Νissan Qashqai J11 [2014-__]