-
Καθώς μια βλάβη του dpf που μπορεί να απαιτεί την αντικατάσταση του φτάνει τα 1500€, μήπως να σκεφτόμουν μια αλλαγή λαδιών στην NISSAN η οποία με φίλτρο δεν πιστεύω να ξεπεράσει τα 65-70€ καθώς τρέχει και το all clear service [emoji848]
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Nα προσέχετε να κάνει σωστά αναγέννηση (έχει κάποια ένδειξη;) και ένα τσεκ στη στάθμη των λαδιών και είστε οκ.
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Καθώς μια βλάβη του dpf που μπορεί να απαιτεί την αντικατάσταση του φτάνει τα 1500€, μήπως να σκεφτόμουν μια αλλαγή λαδιών στην NISSAN η οποία με φίλτρο δεν πιστεύω να ξεπεράσει τα 65-70€ καθώς τρέχει και το all clear service [emoji848]Sent from my iPad using Tapatalk
+1
Οσο το εξουσιοδοτημένο (όντως)μας έχει τέτοια τιμή δεν χρειάζεται να ψαχνόμαστε για άλλα -
Το εξουσιοδοτημένο δεν βολεύει πάντα.
-
Πάντως εδώ είναι που μετρά η άποψη πολλών παιδιών εδώ μέσα, ενδεικτικά αναφέρω τον Φάνη που δεν αλλάζουν με την καμία το εξουσιοδοτημένο. Προσωπικά όλα τα αναλώσιμα δεν έχω καμία διάθεση να τα πληρώνω πανάκριβα εντός ενός εξουσιοδοτημένου. Μου αρκεί να τα βρίσκω όταν τα χρειαστώ στην ελεύθερη αγορά. Για σοβαρές δουλειές το εξουσιοδοτημένο όμως είναι μονόδρομος για εμένα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντως εδώ είναι που μετρά η άποψη πολλών παιδιών εδώ μέσα, ενδεικτικά αναφέρω τον Φάνη που δεν αλλάζουν με την καμία το εξουσιοδοτημένο. Προσωπικά όλα τα αναλώσιμα δεν έχω καμία διάθεση να τα πληρώνω πανάκριβα εντός ενός εξουσιοδοτημένου. Μου αρκεί να τα βρίσκω όταν τα χρειαστώ στην ελεύθερη αγορά. Για σοβαρές δουλειές το εξουσιοδοτημένο όμως είναι μονόδρομος για εμένα.Σωστά Σπύρο.
Και το έχω τεκμηριώσει (τουλάχιστον για την BMW) δεν το λέω στον αέρα.
- Λάδια π.χ. και εγώ πήγαινα τα δικά μου, δεν πλήρωνα τα πανάκριβα της BMW
- Στα απλά αναλώσιμα (π.χ. φρένα) δεχόμουν και πλήρωνα τα 'κερατιάτικα' των γνήσιων ανταλλακτικών, γιατί ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και γιατί με την έκπτωση δεν έβγαιναν πολύ πιο ακριβά από τα OEM.
- Σε πιο ακριβά ανταλλακτικά (π.χ. ψαλίδια, συμπλέκτης κλπ), δεν διακινδύνευα να βάλω του εμπορίου οπότε πάλι όποτε χρειάστηκε (ελάχιστες φορές) πλήρωσα το καπέλο του γνήσιου.
Γενικά πάντως σε μια νορμάλ χρήση 5ετίας τα χρήματα εντός εξουσιοδοτημένου σε σχέση με ένα εξειδικευμένο για την 5ετία είχαν ελάχιστη διαφορά που για εμένα δεν αξίζει.
-
Εξουσιοδοτημένο από εξουσιοδοτημένο βέβαια έχουν διαφορά μεταξύ τους. Όχι μόνο από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά και μεταξύ εξουσιοδοτημένων της ίδιας εταιρείας.
Προσωπικά, η εμπειρία μου από τα εξουσιοδοτημένα της VW και της Nissan δεν ήταν η καλύτερη, ή τουλάχιστον τέτοια ώστε να δικαιολογεί το επιπλέον κόστος σε σχέση με το μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Στην Nissan για παράδειγμα, ενώ ήταν γνωστό ότι οι μπαταρίες του QQ έχουν σοβαρό θέμα, τους ανέφερα το πρόβλημα και το μόνο που έκαναν ήταν να την μετρήσουν, να μου πουν ότι είναι ΟΚ και ένα μήνα μετά να μείνω από μπαταρία...
Στο δεύτερο service επίσης, άλλαξαν/ ξεβίδωσαν το φίλτρο πετρελαίου και μετά δεν το βίδωσαν σωστά με αποτέλεσμα από τα πρώτα μέτρα να ακούω έναν περίεργο θόρυβο από την μηχανή. Ευτυχώς που αποφάσισα να επιστρέψω και τελικά το διόρθωσαν. Η φάση είναι πως μετά το service το είχαν πάει και βόλτα για να το τσεκάρουν και παρόλα αυτά δεν πρόσεξαν τίποτα...
Τέλος, είναι αυτό που αναφέρω, πως τα εξουσιοδοτημένα είναι πολύ λίγα σχετικά σε κάθε νομό, με αποτέλεσμα αν δε σε βολεύει, είτε να πρέπει να χάσεις την μέρα σου (και το μεροκάματο) για να περιμένεις μέχρι να σου το ετοιμάσουν, ή να μπεις σε διαδικασία με taxi, λεωφορείο ή γνωστό που θα σε πηγαινοφέρνει στο συνεργείο. Γιατί μέχρι στιγμής δε πέτυχα συνεργείο που να μου δίνει αυτοκίνητο αντικατάστασης όταν πηγαίνω για service (πράγμα λογικό!).
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Γιατί μέχρι στιγμής δε πέτυχα συνεργείο που να μου δίνει αυτοκίνητο αντικατάστασης όταν πηγαίνω για service (πράγμα λογικό!).Tα σωστά εξουσιοδοτημένα οφείλουν να παρέχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης, ειδικά εάν είναι επίσκεψη με ραντεβού. Προσωπικά πάντα ζήταγα ραντεβού την 1η διαθέσιμη ημερομηνία που υπάρχει αυτοκίνητο αντικατάστασης.
-
Υπάρχουν πολλές αρνητικές μαρτυρίες με τα περιφερικά εξουσιοδοτημένα.
Προσωπικά τεσταρα το τοπικό εξουσιοδοτημένο διαπιστώνοντας διάφορα αρνητικά και έτσι αναγκάζομαι να κάνω 150 χιλιόμετρα για να πάω στο αντίστοιχο στην Αθήνα το οποίο δεν βολεύει και τόσο αλλά από το οποίο είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τον large χαρακτήρα του γενικά (τιμή εξυπηρέτηση σιγουριά συμπεριφορα)
το συγκεκριμένο της Nissan είχε καλή φήμη την οποία διαπιστώνω κάθε φορά
Επομένως όσο κρατάει αυτά τα στάνταρ δεν βλέπω το λόγο να πειραματίζομαι με το συνεργείο της γειτονιάς....Προσέχουμε για να έχουμε -
Να που οφείλεται η φθηνοκατασκευη του qq.....
.......... Καλές γιορτές σε όλους!
-
Ερώτηση παιδιά...
Θεωρείτε το qq πιο φθηνοκατασκευή απο το vitara?
Οι απόψεις όλων ευπροσδεκτες αλλά ειδικά των κατόχων λόγω εμπειρίας.... -
Μια η άλλη πρέπει να είναι. Το QQ ίσως φαίνεται πιο ποιοτικό εσωτερικά, αλλά το Vitara πρέπει να έχει λιγότερα θέματα με τριγμούς κλπ.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μια η άλλη πρέπει να είναι. Το QQ ίσως φαίνεται πιο ποιοτικό εσωτερικά, αλλά το Vitara πρέπει να έχει λιγότερα θέματα με τριγμούς κλπ.Αυτό πιστεύω κι εγώ. Γενικά μιλώντας λιγότεροι τριγμοί το Vitara (όχι ανύπαρκτοι όμως), καλύτερη απτή ποιότητα το QQ. Βέβαια αυτά είναι πολύ σχετικά, εξαρτάται σε τι αυτοκίνητο θα πέσεις, πόσο σ' ενοχλούν οι τριγμοί κτλ.
-
Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι πολύ καλά αυτοκίνητα ενώ μπορούν να συντροφεύσουν τους κατόχους τους για χρόνια δίχως παρατράγουδα. Είναι φτηνοκατασκευές γιατί τα πάντα επάνω τους είναι δοκιμασμένα στο χρόνο και στα χλμ. Ετσι έχουν αποσβεστεί πλήρως ενώ παρέχουν αξιοπιστία άνω του μέσου όρου. Με ένα βιτ θα προτιμούσα να βρεθώ στα δύσκολα, εκεί που δοκιμάζονται οδηγός και όχημα ως σύνολο. Το qq παρέχει ένα εξευγενισμένο τρόπο να δει κάποιος πως υπάρχει ζωή και μετά την άσφαλτο και αυτό είναι από γεννησιμιού του στα υπέρ. Στο θέμα των τριγμών δεν έχω να πω τπτ. Όποιον τον χαλάνε οι τριγμοί ας πάρει ένα ντουστ. Πολλά του λείπουν αλλά μέσα σε αυτά είναι και οι τριγμοί!
-
Γιατί στο Duster χρησιμοποίησαν βίδες για να στερεώσουν τα πάντα, ενώ στο QQ πλαστικά κλιπς που κάνουν σαν κουδουνάκια!
-
Και τα δύο χρησιμοποιούν πλαστικά από ανακυκλώσιμο υλικό για να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Τα εξωτερικά πλαστικά του Qashqai είναι καλύτερης ποιότητας και έχουν καλύτερη συναρμογή από το βιταρα. πιο σοβαρές μηχανικές βλάβες έχουν αναφερθεί στο Vitara. Εδώ βέβαια υπερτερεί η τετρακίνηση.
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Και τα δύο χρησιμοποιούν πλαστικά από ανακυκλώσιμο υλικό για να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Τα εξωτερικά πλαστικά του Qashqai είναι καλύτερης ποιότητας και έχουν καλύτερη συναρμογή από το βιταρα. πιο σοβαρές μηχανικές βλάβες έχουν αναφερθεί στο Vitara. Εδώ βέβαια υπερτερεί η τετρακίνηση.μηχανικαι βλαβαι? στο βιτ? για πες?
το επισης, τριγμοι εις βιτ, απο ελαχιστοι εως νόπε.
και οι ελαχιστοι αυτοι, ερχονται απο ενα μονο σημειο που με 1 ευρω και 2' απο το χρονο σου λυνονται...
οκ, το βιταπλαστικ φαινεται τρατζικ στην εκθεση με τα γυαλισμενα πλακακια αλλα στη χρηση ειναι σκυλισιο... -
Εχει αγορασει φιλος μεταχειρισμενο QQ φουλ εκδοση εξοπλισμού
Αυτο συγκεκριμενα https://www.car.gr/16499562-nissan-qash ... navi-klima
TECHNA 4X4 NAVI KLIMA ΔΕΡΜΑ
Ξερετε αν εχει adaptive cruise control ??'Η αν εχει κατι αλλο σε εξοπλισμο που να ειναι 'εξεζητημένο' ?
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Εχει αγορασει φιλος μεταχειρισμενο QQ φουλ εκδοση εξοπλισμού
Αυτο συγκεκριμενα https://www.car.gr/16499562-nissan-qash ... navi-klima
TECHNA 4X4 NAVI KLIMA ΔΕΡΜΑ
Ξερετε αν εχει adaptive cruise control ??'Η αν εχει κατι αλλο σε εξοπλισμο που να ειναι 'εξεζητημένο' ?
Οχι δεν είναι adaptive ....
-
Εγινε
Ευχαριστω
Νissan Qashqai J11 [2014-__]