-
Πηγα σημερα στην αντιπροσωπεια να χαζεψω το leaf , και ειπα να ριξω μια ματια και στο νεο QQ. Εντυπωσιακο σχεδιο, ωραια καμπινα με φαινομενικα καλα υλικα, απλα επειδη εγω ασχολουμαι πολυ με τα τεχνικα ζητηματα και εξεταζω προσεκτικα το χωρο του κινητηρα , εκανα μεταβολη και εφυγα με μια μεγαλη απορια, ενοχλημενος θα ελεγα ενω δεν ειχα σκοπο να το αγορασω, απο αυτο που αντικρισα και ενω ειχα στην ακρη του μυαλου μου οτι το οχημα που εβλεπα κοστιζε 26.000 ευρω.. Τετοιο πραγμα στο χωρο του κινητηρα βλεπεις μονο απο εγκαταστασεις υγραεριου που γινανε σε καποια πυλωτη απο καποιον ασχετο και μαλιστα στα γρηγορα να φυγει το αυτοκινητο.
Πατηστε τα 2 λινκ απο κατω να δειτε τις φωτογραφιες.
https://imgur.com/a/Xu8xI31
https://imgur.com/a/97QH9Qv -
Φταίει το ότι δεν του έβαλαν ένα πλαστικό καπάκι από πάνω!
Οδηγώ σήμερα με καμιά 150 στην Εθνική και ακούω απότομα έναν έντονο θόρυβο από τον χώρο του κινητήρα, σαν να κοπανάει κάτι από κάτω. Κόβω απευθείας και πηγαίνω τέρμα δεξιά, ενώ ο θόρυβος σταματάει. Φτάνω σιγά σιγά στο συνεργείο, σηκώνουμε το αυτοκίνητο και βλέπουμε ότι έχει ξηλωθεί όλη η πλαστική ποδιά του κινητήρα και πιάνει μόνο στο μπροστά μέρος. Σχεδόν σέρνονταν στην άσφαλτο.
Πιθανότατα δεν κούμπωσε σωστά (ή όλα) τα κλιπς το παιδί στο συνεργείο όταν κάναμε το τελευταίο service, ή κοπάνησα εγώ την ποδιά όταν δοκίμαζα τα crossclimate τις μέρες με τα χιόνια και τους πάγους. Το αυτοκίνητο φαίνεται να απέκτησε και ένα κοπάνημα από αυτές τις δοκιμές κάτω από τον προφυλακτήρα στην πλευρά του οδηγού, αλλά ευτυχώς δεν επηρεάστηκε κάτι (ψυγεία κλπ)!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πηγα σημερα στην αντιπροσωπεια να χαζεψω το leaf , και ειπα να ριξω μια ματια και στο νεο QQ. Εντυπωσιακο σχεδιο, ωραια καμπινα με φαινομενικα καλα υλικα, απλα επειδη εγω ασχολουμαι πολυ με τα τεχνικα ζητηματα και εξεταζω προσεκτικα το χωρο του κινητηρα , εκανα μεταβολη και εφυγα με μια μεγαλη απορια, ενοχλημενος θα ελεγα ενω δεν ειχα σκοπο να το αγορασω, απο αυτο που αντικρισα και ενω ειχα στην ακρη του μυαλου μου οτι το οχημα που εβλεπα κοστιζε 26.000 ευρω.. Τετοιο πραγμα στο χωρο του κινητηρα βλεπεις μονο απο εγκαταστασεις υγραεριου που γινανε σε καποια πυλωτη απο καποιον ασχετο και μαλιστα στα γρηγορα να φυγει το αυτοκινητο.
Πατηστε τα 2 λινκ απο κατω να δειτε τις φωτογραφιες.
https://imgur.com/a/Xu8xI31
https://imgur.com/a/97QH9Qvμου θυμίζει την αλφα 33 που είχα χαζέψει κααααποτε σε μια έκθεση αυτοκινήτου!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Φταίει το ότι δεν του έβαλαν ένα πλαστικό καπάκι από πάνω! [emoji38]Ακόμη και με καπάκι οι πρόχειρο δουλειές φαινονται. Σε σοβαρές κατασκευές ακόμη και κάτω από τα καπάκια τα πράγματα είναι σωστά δεμενα και περασμένα. Αλλά βλέπεις την έκπτωση στη ποιότητα που ούτε ένα απλό καπάκι δεν βάλανε.
Όλα αυτά σε 5-10 χρόνια θα αρχίζουν θα ξεφτιζουν και όλα τα σωληνάκια και καλώδια θα είναι εκτεθειμένα.
Πέρα από τα σωληνάκια που τα περασαν πραγματικά όπως να ναι πάνω από το μοτέρ, το να βλέπεις μονωτική περασμένη άσχημα σε πλεξούδα και πιασμένη με ταιραπ κομμένα με κοφτακι σε εργοστασιακή κατασκευή δεν έχω ξανασυναντήσει.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όντως τραγικό!
Και βλέποντας τις παραπάνω εικόνες θυμήθηκα που την Κυριακή άνοιξα το καπό μιας SLK του 2006 και ήταν σαν...μακετα! Δεν υπήρχε εμφανές ούτε ένα καλώδιο , λαστιχακι ,σωληνακια ! Έψαχνα σήμα στο κινητό για να ψάξω στο διαδίκτυο που είναι η μπαταρία!Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Κοκορέτσι...πολύ χύμα φάση.
-
Παντως ενταξει ειναι ακαταστατος, αλλα αυτοι οι κινητηρες βγαζουν 300 και 500 χιλ χιλιομετρα σε επαγγελματικα οχηματα με καλα αποτελεσματα αξιοπιστιας.
Αντιθετα υπηρχαν κινητηρες για παραδειγμα της μπεμβε σε αριστη τακτοποιηση που ηταν για πεταμα και στα ηλεκτρονικα και ηλεκτρικα τους αλλα και μηχανολογικα. -
Δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω σύγκριση με κινητήρες εξολοκλήρου καλυμμένους απο πανεμορφα πλαστικα διακοσμητικά που έχουμε διαβάσει ή δει θαύματα και πράγματα αλλά το να κοιτάω την αισθητική του χώρου του κινητήρα μου φαίνεται επιεικώς γελοίο ... [emoji16]
Σορρυ αλλά μου φαίνεται τραγική μια συζήτηση για το πως είναι τα μηχανοστασια αυτοκινήτων της σειράς όταν μόνο η Ferrari έχει καταφέρει να βάλει σε 'βιτρίνα' ή απλά σε κοινή θέα τους κινητήρες της κάτω από ένα τζάμι και να μιλάμε πραγματικά για κοσμήματα... -
η φεραρι είναι το άλλο άκρο και φυσικά δεν τείθεται θέμα σύγκρισης.......
εν έτη 2019 δεν νομίζω να υπάρχει άλλο αυτοκίνητο με αυτόν τον οπτικό αχταρμά. -
Ρε παιδια γαλλικο δεν ειναι το μοτερ. Ε παντα ετσι ηταν
-
Εντάξει κουβέντα να γίνεται , μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα , ούτε εγώ στο ποστ μου είχα σκοπό αυτό και φυσικά η αξιοπιστία δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα του μηχανοστασίου, οι BMW και οι Mercedes είναι η απόδειξη για αυτό.
Αλλά η εικόνα του QQ παραπάνω με τις ταινίες να έχουν τυλιχτεί πρόχειρα δίνει μια κακή εντύπωση , είπαμε δεν προλαβαίνουν την ζήτηση αλλά πως στο καλό πέρασε από τον απλο έλεγχο με το μάτι από τους υπαλλήλους της γραμμής παραγωγής; Φανταστείτε με τι πίεση και ρυθμούς εργασίας πρέπει να είναι αντιμέτωποι!
Είμαι σίγουρος πως παραπάνω απο τους μισούς σε αυτό το φόρουμ αν έβλεπαν τέτοια εικόνα στο αυτοκίνητο τους μετά από κάποιο service ή επισκευή θα καραφλιαζαν!Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω σύγκριση με κινητήρες εξολοκλήρου καλυμμένους απο πανεμορφα πλαστικα διακοσμητικά που έχουμε διαβάσει ή δει θαύματα και πράγματα αλλά το να κοιτάω την αισθητική του χώρου του κινητήρα μου φαίνεται επιεικώς γελοίο ... [emoji16]
Σορρυ αλλά μου φαίνεται τραγική μια συζήτηση για το πως είναι τα μηχανοστασια αυτοκινήτων της σειράς όταν μόνο η Ferrari έχει καταφέρει να βάλει σε 'βιτρίνα' ή απλά σε κοινή θέα τους κινητήρες της κάτω από ένα τζάμι και να μιλάμε πραγματικά για κοσμήματα...Επειδή κάποιοι από εδώ δεν είμαστε χρήστες που βάζουμε μόνο βενζίνη, και το καπό να το ανοίγει μόνο το συνεργειο, γνωρίζουμε και κάτι παραπάνω από το τεχνικό κομμάτι, να ξέρεις ότι μια τέτοια τοποθέτηση των περιφερειακών καλωδιώσεων και σωληνώσεων στο μέλλον θα επιφέρει προβλήματα και μαλιστα σοβαρά. Για ένα leasing αμάξι που στην πενταετία το πολύ έχει πετακτει δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Δεν λέω ότι σαν επαγγελματικό δεν θα βγάλει το μοτέρ 500.000 χλμ στη πενταετία. Σε βάθος χρόνου αυτό το πραμα που βλέπεις δεν αντέχει. Δεν μιλάμε για απλή τσαπατσουλια και 'εικόνα' του μηχανοστασίου' αλλά μιλάμε για φοβερή έκπτωση στη ποιότητα συναρμολόγησης του μηχανοστασίου τουλαχιστον!
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Διαφωνω
Εχω στο κοντινο μου περιβαλλον 4 γαλλικα απο 15 εως 28 ετων. Βασικα εμενα φωναζουν για να τα πσω σε κτεο κτλ.
Με τα καλωδια ετσι ολα. Ε χαλασαν πραγματα δεξια αριστερα αλλα τιποτα απο τα καλωδια.
Το προβλημα που ισως προκυψει ειναι αν πλυθει ο κινητηρας με πιεστικο. Τιποτα αλλο. -
Τη Νισσάν την έχουν επηρεάσει οι ...παρέες της εσχάτως.
-
Δεν υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος για να χαλάσει ευκολότερα ένας κινητήρας που φαίνεται 'ακατάστατος'. Μπορεί να δυσκολέψει στην συντήρηση, αν δεν μπορείς να φτάσεις εύκολα το σημείο που θέλεις. Α, μην μπαίνετε σε αεροπλάνα αν φοβάστε τις μακαρονάδες των καλωδίων/σωληνώσεων...
-
καλό!!!
-
Πραγματικά δεν έχει σχέση. Σαν aviation fan, θα σου πω πως συμφωνώ στο οπτικό κομμάτι. Είναι άθλια η εικόνα.
Αρχικά νόμιζα πως έχουν αφήσει σωληνώσεις κτλπ. πάνω στον κινητήρα και θα της τοποθετούσαν αργότερα.Επίσης υπάρχουν και άλλα πέρα απο τον χαμό. Υπάρχουν σημειώσεις με μαρκαδόρο σε διάφορα σημεία, υπάρχουν γράσσα να στάζουν, υπάρχουν μοκετάκια στον αέρα.
Γενικά έχει πολλά περίεργα.
Αν χαλάσει πιο γρήγορα, δεν το ξέρω και δεν διακινδυνεύω πρόβλεψη, αλλά οπτικά δεν παλεύεται.
-
Το QQ είναι η χαρά του DIY για αυτό και έχουν αφήσει τον κινητήρα έτσι. Μια κολλητική ταινία και tire up έχουμε οι περισσότεροι. Κάνεις την μαστοριά σου στην μηχανή, τυλίγεις με την ταινία, δένεις με το το tire up και καμαρώνεις που έκανες 'εργοστασιακή' δουλειά
-
Εγώ πάντως όταν αγόρασα το προηγούμενο μου Rapid 1.6 TDi και είδα ότι δεν είχε το πλαστικό καπάκι του κινητήρα, φρόντισα και το παρήγγειλα αμέσως! Σημειωτέον ότι η εικόνα με την μακαρονάδα των καλωδίων και σωληνώσεων ήταν σαφώς πιο τακτοποιημένη από την φωτογραφία που είδαμε πιο πάνω (χωρίς tie wraps και πρόχειρα τοποθετημένες μονωτικές ταινίες), αλλά και πάλι δεν μου άρεσε. Πρακτικά το καπάκι πιάνει σε 4 σημεία, μπαινοβγαίνει πανεύκολα και προφυλάσσει από τη σκόνη και τη μπίχλα τα από κάτω του.
Θεωρώ ότι οι περισσότεροι από εμάς όπως θέλουν να έχουν ένα όμορφο αισθητικά αυτοκίνητο, έτσι θέλουν να βλέπουν και μια πιο νοικοκυρεμένη εικόνα του μηχανοστασίου τους.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
προφυλάσσει από τη σκόνη και τη μπίχλα τα από κάτω του.
Θεωρώ ότι οι περισσότεροι από εμάς όπως θέλουν να έχουν ένα όμορφο αισθητικά αυτοκίνητο, έτσι θέλουν να βλέπουν και μια πιο νοικοκυρεμένη εικόνα του μηχανοστασίου τους.Έτσι ακριβώς
Νissan Qashqai J11 [2014-__]