-
Τελικά misalignment είναι η λέξη που λέει εκεί. Μάλλον εννοεί ότι δεν είναι σωστά ευθυγραμισμένη η πόρτα εκέι, πρόβλημα που έχει το qq και στο καπό του κινητήρα! Επίσης εδώ...
http://www.qashqaiownersclub.co.uk/foru ... AG3647.jpg
http://www.qashqaiownersclub.co.uk/foru ... AG3648.jpg
http://www.qashqaiownersclub.co.uk/foru ... html#16381...ο άνθρωπος έχει θέμα στην πόρτα, χτυπάει λαμαρίνα στο κλείσιμο!
-
παρατηρώ οτι το ΚΙΑ sportage αν και η απόστασή του απο το έδαφος είναι μόλις 177 εχει γωνία προσέγγισης 28 ενώ το Qashqai με απόσταση 190 έχει 19. πώς γίνεται αυτή η τεράστια διαφορά?
-
Θέμα μήκους προβόλου και σχήματος προφυλακτήρα.
-
Εστιαστε λιγο στον τροπο που στριβει το cx5 και την πλαδαροτητα στα αλλα δυο............το ΚΙΑ δεν στριβει καν
-
Αγαπητοί Qashqaiers μήπως θέλετε να μεταφερθούν όσα αφορούν το Qq 2 σε νέο θέμα?
-
Θαρρώ πως είναι καλή ιδέα!
-
Αναμένουμε λοιπόν και την άποψη των υπόλοιπων μελων
-
Ας χωριστεί. Παλιό με καινούριο έχουν κοινά μηχανικά αλλά στα λοιπά το χάος μεταξύ τους.
Με το παλιό μάλλον πολύ καλύτερο σε πολλά!
ΥΓ. Θα πρότεινα τίτλο Nissan Qashqai 2ης γενιάς ή Nissan Qashqai 2014 για να μην υπάρχει παρανόηση με το QQ +2 της πρώτης γενιάς.
-
Στο μυαλό μου είσαι!
Είχα στο μυαλό μου Nissan Qashqai 2 (2014) -
Ο χρήστης sstamfb έγραψε:
Γεια και χαρά σε όλους !!
Έχω περίπου τρεις μήνες το acenta con. Δείτε τα αποτελέσματα του τεστ στο 7.00'.
Youtube VideoΚαλυτερα οπως αναμενόταν τα αποτελεσματα για το cx5 mazda σε σχέση με το qq. Και μικρότερες κλίσεις ειχε στην αποφυγή κονων και γρηγορότερα πέρασε, στο δε κλείσιμο της πισω πόρτας απλα τραγικό το qq. Φυσικα αλλη κλάση και χάρη το mazda και νομιζω και ακριβότερο .
-
καλή ιδέα η μεταφορά!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Έχω περίπου τρεις μήνες το acenta con. Δείτε τα αποτελέσματα του τεστ στο 7.00'.
Youtube VideoΚαλυτερα οπως αναμενόταν τα αποτελεσματα για το cx5 mazda σε σχέση με το qq. Και μικρότερες κλίσεις ειχε στην αποφυγή κονων και γρηγορότερα πέρασε, στο δε κλείσιμο της πισω πόρτας απλα τραγικό το qq. Φυσικα αλλη κλάση και χάρη το mazda και νομιζω και ακριβότερο .
Καλο θα ειναι, να επεξεργαζομαστε πρωτα, τις οποιες δοκιμασιες βλεπουμε στα video και μετα να κρινουμε...Ακομα και τοτε, θα πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι, και να βγαζουμε συμπερασματα, αφου εχουμε δει δοκιμες και απο αλλες πηγες...
Στα της ουσιας, καταρχας για τα περασματα στους κωνους, δεν γνωριζουμε τι ελαστικα φορουσε το καθε αυτοκινητο, περα απο τις διαστασεις τροχων (το qq νομιζω φοραει 19αρες στο video, το CX5 ?)
Σιγουρα ενα γρηγοροτερο περασμα πιστοποιει καλυτερη συγκριτικα ενεργητικη ασφαλεια. Μπορει ομως ηδη το περασμα του qq να ειναι αρκουντως γρηγορο και απλα να ειναι και πιο ανετο-μαλακο σε οτι αφορα την ρυθμιση αναρτησεων. Μπορει και οχι απο την αλλη, αλλα οπως προειπα δεν γνωριζουμε και τυπο ελαστικων αλλα και διασταση τροχων στην καθε περιπτωση για να εχουμε ικανοποιητικες ενδειξεις ως προς την ανωτεροτητα καποιας κατασκευης συγκριτικα παντα.Στο κλεισιμο πισω πορτας, χωρις να ειμαι και ειδικος στα των δοκιμων στρεπτικης ακαμψιας, θεωρω οτι δεν ειναι καθοριστικος παραγοντας-ενδειξη για μειωμενη ακαμψια πχ στην περιπτωση του qq.
Μπορει σχεδιαστικα να εχει πολυ μικροτερα κενα-μποσικα κατα το κλεισιμο, οπως αναφερθηκε σε καποια καιρια σημεια...Ακομα και τα φωτιστικα σωματα να εχουν εντονοτερες γωνιες, μπορει να δωσουν μια τετοια εικονα...Στην τελικη, ακομα και ολα αυτα που δειχνει το Video να ισχυουν στο 100%, θα πρεπει να ληφθει υποψιν και το συνολικο κοστος της καθε κατασκευης.
-
Στο παρακάτω βίντεο συγκρίνουν τα Cx5-QQ-Duster και το συμπέρασμα είναι, όσον αφορά το κράτημα, ότι το Cx5 είναι sportier με το νισσάν όμως να έχει την βρει την χρυσή τομή σε αυτόν τον τομέα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Καλο θα ειναι, να επεξεργαζομαστε πρωτα, τις οποιες δοκιμασιες βλεπουμε στα video και μετα να κρινουμε...Ακομα και τοτε, θα πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι, και να βγαζουμε συμπερασματα, αφου εχουμε δει δοκιμες και απο αλλες πηγες...
Στα της ουσιας, καταρχας για τα περασματα στους κωνους, δεν γνωριζουμε τι ελαστικα φορουσε το καθε αυτοκινητο, περα απο τις διαστασεις τροχων (το qq νομιζω φοραει 19αρες στο video, το CX5 ?)
Σιγουρα ενα γρηγοροτερο περασμα πιστοποιει καλυτερη συγκριτικα ενεργητικη ασφαλεια. Μπορει ομως ηδη το περασμα του qq να ειναι αρκουντως γρηγορο και απλα να ειναι και πιο ανετο-μαλακο σε οτι αφορα την ρυθμιση αναρτησεων. Μπορει και οχι απο την αλλη, αλλα οπως προειπα δεν γνωριζουμε και τυπο ελαστικων αλλα και διασταση τροχων στην καθε περιπτωση για να εχουμε ικανοποιητικες ενδειξεις ως προς την ανωτεροτητα καποιας κατασκευης συγκριτικα παντα.Στο κλεισιμο πισω πορτας, χωρις να ειμαι και ειδικος στα των δοκιμων στρεπτικης ακαμψιας, θεωρω οτι δεν ειναι καθοριστικος παραγοντας-ενδειξη για μειωμενη ακαμψια πχ στην περιπτωση του qq.
Μπορει σχεδιαστικα να εχει πολυ μικροτερα κενα-μποσικα κατα το κλεισιμο, οπως αναφερθηκε σε καποια καιρια σημεια...Ακομα και τα φωτιστικα σωματα να εχουν εντονοτερες γωνιες, μπορει να δωσουν μια τετοια εικονα...Στην τελικη, ακομα και ολα αυτα που δειχνει το Video να ισχυουν στο 100%, θα πρεπει να ληφθει υποψιν και το συνολικο κοστος της καθε κατασκευης.
Γενικα σε καθε τι που βλεπουμε στο ιντερνετ υπάρχουν χιλιαδες 'μπορει ' και χιλιαδες υποθεσεις να κανει ο καθενας. Και οσο πιο σχετικος εισαι τοσες περισσότερες υποθεσεις και παραμετρους να βαζεις και να θετεις ζητηματα κατα ποσο μπηκαν με τους ιδιους ορους στο τεστ καθε οχημα.
Ομως με αυτη την λογικη δεν θα πρεπει να κρινουμε απολύτως τιποτα γιατι τα παντα ολα εξαρτωνται απο υποκειμενικους παραγοντες! οπότε καθε αποτελεσμα εχει χιλιαδες παραμετρους που μπορει να πεσει εξω!
Και τωρα μιλαμε για τους μη εσκεμμενους παραγοντες που παιζουν ρολο σε μια δοκιμη. Γιατι φυσικα υπαρχουν και οι πληρωμενες δοκιμες που θα βγάλουν το αποτέλεσμα εκείνο που θελουν εκ των προτερων!
Οπότε επειδη ολα αυτα δεν μπορουν να κοντρολαριστούν από κάποιον που απλα βλεπει ενα βιντεο στο youtube γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει να κρινουμε αυτο που βλεποντας κρατωντας παντα μικρο καλαθι, αλλά ΠΑΝΤΑ οχι μονο οταν ίσως μας βολευει. Το μας βολεύει δεν πηγαίνει σε αυτόν που απαντω φυσικά είναι γενικο.
-
Καλημερα παιδια. Διαβαζοντας τα προβληματα στο αγγλικο qashqai forum, που ποσταρε καποιος, ειδα οτι και το δικο μου (αγορα Ιουνιος 2014) εχει ενα μικρο θεματακι στο καπο. Απο την μια πλευρα το αριστερο μερος, βγαινει μερικα χιλιοστα παραεξω, ενα απο την δεξια εφαρμοζει ακριβως. Η διαφορα δεν ειναι αισθητη με το ματι, παρα μονο με την αφη. Το καπο ανοιγοκλεινει κανονικα.
Τελος, τον τελευταιο καιρο, οταν βαζω μπρος, με κλειστα παραθυρα, και το αυτοκινητο να ειναι κρυο, παρατηρω ενα μικρο συντονισμο στο σημειο, που κανουν test τα οργανα, δηλαδη στροφομετρο και ταχυμετρο, τερματιζουν και μηδενιζουν.
Ο συντονισμος προκαλειται απο οτι μπορω να καταλαβω, απο μια τραχυτητα του κινητηρα που κραταει περιπου 1-2 δευτερολεπτα.
Δεν εχω παρατηρησει κατι αντιστοιχο, οταν βαζω το αυτοκινητο μπρος και αυτο ειναι σχετικα ζεστο.
Τι πιστευετε οτι μπορει να φταιει? Το εχει δει καποιος αλλος?- ποιοτητα καυσιμου?
- τα ελαχιστα χιλιοστα του καπο?
- καποιο ελαττωματακι στο παραθυρο απο εκεινη την πλευρα?
-
Stellar τσέκαρε αν είναι καλά βιδωμένη η heat shield του κινητήρα. Επίσης τσέκαρε τα, δεν ξέρω πως τα λένε, στα παράθυρα, εμ απλά κούνα τα παράθυρα να δεις αν είναι σταθερά ή κουνάνε, σε μερικά έλειπε η ασφάλεια που είναι μεταξύ παραθύρου και πόρτας, αυτή που σκουπίζη τα νερά όταν ανεβοκατεβάζεις τα παράθυρα και εμποδίζει να περάσουν μέσα στην πόρτα βρομιές κλπ, δεν ξέρω αν κατάλαβες τη εννοώ άλλα τα παράθυρα δεν πρέπει να κουνάνε μπρος πίσω!
Τα καλά reviews συνεχίζονται πάντως, παρακάτω το review του autoevolution.
http://www.autoevolution.com/reviews/ni ... -2014.htmlΔύο σημεία...
“Yes, this is the best car in the non-premium crossover segment and no, we are not talking about the kind of “love at first sight” approach.”και...
You can have one for at least EUR 19,900 , while a fully-gifted Qashqai will set you back EUR 33,900 - the prices include 19 percent VAT. 33,900
-
[quote='stellar']Καλημερα παιδια. Διαβαζοντας τα προβληματα στο αγγλικο qashqai forum, που ποσταρε καποιος, ειδα οτι και το δικο μου (αγορα Ιουνιος 2014) εχει ενα μικρο θεματακι στο καπο. Απο την μια πλευρα το αριστερο μερος, βγαινει μερικα χιλιοστα παραεξω, ενα απο την δεξια εφαρμοζει ακριβως. Η διαφορα δεν ειναι αισθητη με το ματι, παρα μονο με την αφη. Το καπο ανοιγοκλεινει κανονικα.
Πήγαινε το στην αντιπροσωπεία που το αγόρασες ! θα στο ρεγουλάρουν οι τεχνικοί... σε όλα έτσι είναι ! απλά λόγω των πολλών νεύρων του καπό δεν εφαρμόζει σε κανένα 100% ! εμένα μου το έφτιαξαν κατά 90% !
-
Αρκεί να τα φτιάχνουν με κατσαβίδια και μην τα πλακώνουν με τις βαριοπουλες.
Το έχω δει σε λαμαρινοσυμμάζεμα αυτοκινήτου άλλης εταιρίας. -
Ο χρήστης athens_gps έγραψε:
Καλημερα παιδια. Διαβαζοντας τα προβληματα στο αγγλικο qashqai forum, που ποσταρε καποιος, ειδα οτι και το δικο μου (αγορα Ιουνιος 2014) εχει ενα μικρο θεματακι στο καπο. Απο την μια πλευρα το αριστερο μερος, βγαινει μερικα χιλιοστα παραεξω, ενα απο την δεξια εφαρμοζει ακριβως. Η διαφορα δεν ειναι αισθητη με το ματι, παρα μονο με την αφη. Το καπο ανοιγοκλεινει κανονικα.
Πήγαινε το στην αντιπροσωπεία που το αγόρασες ! θα στο ρεγουλάρουν οι τεχνικοί... σε όλα έτσι είναι ! απλά λόγω των πολλών νεύρων του καπό δεν εφαρμόζει σε κανένα 100% ! εμένα μου το έφτιαξαν κατά 90% !
Απο τα νευρα που εχει το καπο δεν εφαρμοζει καλα;;;;;;;;
Εγω θα το ελεγα συναρμογη για τον ''σουτσο καβαλα''....... -
Ο χρήστης athens_gps έγραψε:
Πήγαινε το στην αντιπροσωπεία που το αγόρασες ! θα στο ρεγουλάρουν οι τεχνικοί... σε όλα έτσι είναι ! απλά λόγω των πολλών νεύρων του καπό δεν εφαρμόζει σε κανένα 100% ! εμένα μου το έφτιαξαν κατά 90% !Αρκεί να τα φτιάχνουν με κατσαβίδια και μην τα πλακώνουν με τις βαριοπουλες.
Το έχω δει σε λαμαρινοσυμμάζεμα αυτοκινήτου άλλης εταιρίας.Εεε αν έχει πολλά νεύρα, ούτε με κατσαβίδια ούτε και με βαριοπούλες...
Με αυτά θα έρθει στα ίσια του...
Νissan Qashqai J11 [2014-__]