-
Να σημειώσουμε βέβαια πως οι βασικές εκδόσεις του QQ (με πιο φτωχό προφανώς εξοπλισμό) κοστίζουν 3 με 4 χιλιάδες ευρώ λιγότερο (βενζίνη - πετρέλαιο) από το Kuga. Για κάποιους είναι σημαντική διαφορά!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Να σημειώσουμε βέβαια πως οι βασικές εκδόσεις του QQ (με πιο φτωχό προφανώς εξοπλισμό) κοστίζουν 3 με 4 χιλιάδες ευρώ λιγότερο (βενζίνη - πετρέλαιο) από το Kuga. Για κάποιους είναι σημαντική διαφορά!Το kuga ξεκινά από τα 22k αν θυμάμαι καλά, αλλά με 150 άλογα και προσφέροντας 'περισσότερο αυτοκίνητο' από το QQ
To πιο 'κοντινό' QQ είναι με τα 163 άλογα και νομίζω ότι κάνει περισσότερο... -
Ακριβώς
-
Νομίζω καλό είναι να συγκρίνουμε αντίστοιχα καύσιμα όμως.
Γιατί πχ το qq που γενικά οι περισσότεροι πάνε στο πετρέλαιο ξεκινά απο 21790 ενώ το kuga από 25900.
Τώρα τι προσφέρει η κάθε entry έκδοση δεν ξέρω, αλλά η διαφορά είναι μεγαλη.
Πάντως και γω που έχω qq, αν έπρεπε να διαλέξω τώρα, μάλλον το kuga θα διάλεγα.
Overall δείχνει πιο αμάξι, αν και με χαλάει το γεγονός πως ενώ είναι πιο ογκώδες από το qq έχει σχεδόν το ίδιο πορτ μπαγκαζ.
Γούστα όμως είναι αυταΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Νομίζω καλό είναι να συγκρίνουμε αντίστοιχα καύσιμα όμως.
Γιατί πχ το qq που γενικά οι περισσότεροι πάνε στο πετρέλαιο ξεκινά απο 21790 ενώ το kuga από 25900.
Τώρα τι προσφέρει η κάθε entry έκδοση δεν ξέρω, αλλά η διαφορά είναι μεγαλη.
Πάντως και γω που έχω qq, αν έπρεπε να διαλέξω τώρα, μάλλον το kuga θα διάλεγα.
Overall δείχνει πιο αμάξι, αν και με χαλάει το γεγονός πως ενώ είναι πιο ογκώδες από το qq έχει σχεδόν το ίδιο πορτ μπαγκαζ.
Γούστα όμως είναι αυταΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στη βενζίνη είναι ανάποδα όμως: 22k το kuga, 24k το QQ!
-
Επομένως για βενζίνη παίρνεις Kuga, αν θέλεις πετρέλαιο Qashqai.
Πάντως και εγώ τώρα μάλλον Kuga θα αποφάσιζα αντί QQ.
Το Kuga ήταν και μια αγάπη από παλιά αλλά με τίποτα σε διλιτρο όπως κυκλοφορούσε όταν έκανα αγορά. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δεν πρέπει να έχει πάρει κανείς τον 1,6 με τα 163 αλογα στο QQ. Οταν μιλάμε για βενζίνη στο QQ μιλάμε για τον 1,2 με τα 115 ή με το κιτ της αντιπροσωπείας στα 135!
Οι διαφορες είναι κυρίως εξοπλιστικές όπου για να υπάρχει σύγκριση πρέπει να πας σε Accenta (2η έκδοση) και για κάποια συστήματα ασφαλείας σε N-connecta (εκεί πια το QQ ξεπερνά σε καλούδια το Kuga)
-
Δεν πρέπει να έχει πάρει κανείς τον 1,6 με τα 163 αλογα στο QQ. Οταν μιλάμε για βενζίνη στο QQ μιλάμε για τον 1,2 με τα 115 ή με το κιτ της αντιπροσωπείας στα 135!
Οι διαφορες είναι κυρίως εξοπλιστικές όπου για να υπάρχει σύγκριση πρέπει να πας σε Accenta (2η έκδοση) και για κάποια συστήματα ασφαλείας σε N-connecta (εκεί πια το QQ ξεπερνά σε καλούδια το Kuga)
-
Ο χρήστης vassar2506 έγραψε:
Επομένως για βενζίνη παίρνεις Kuga, αν θέλεις πετρέλαιο Qashqai.Και πάλι όχι ακριβώς γιατί εξαρτάται τι προτεραιότητες έχεις.
Ο dci στο QQ ειναι αξιοπιστος κινητήρας διαμάντι και προφανώς για diesel θα πας εκει.
Στη βενζίνη η ισχύς του kuga υπερτερεί σαφώς αλλά έχει και αρκετά βαρύτερο αμάξωμα να κινήσει και καταναλωνει ΠΟΛΥ περισσότερο! -
Να σημειώσουμε βέβαια πως οι βασικές εκδόσεις του QQ (με πιο φτωχό προφανώς εξοπλισμό) κοστίζουν 3 με 4 χιλιάδες ευρώ λιγότερο (βενζίνη - πετρέλαιο) από το Kuga. Για κάποιους είναι σημαντική διαφορά!
Το kuga ξεκινά από τα 22k αν θυμάμαι καλά, αλλά με 150 άλογα και προσφέροντας 'περισσότερο αυτοκίνητο' από το QQ
To πιο 'κοντινό' QQ είναι με τα 163 άλογα και νομίζω ότι κάνει περισσότερο...Οι περισσότεροι βάζουν ένα 'ταβάνι' στο ποσό που μπορούν να διαθέσουν. Αν ο άλλος μπορεί να διαθέσει μέχρι 20 χιλιάρικα το πολύ (και αυτά πολλά είναι), τότε προφανώς όσο 'περισσότερο αυτοκίνητο' και να προσφέρει το Kuga, προφανώς και δεν μπαίνει καν στις επιλογές του.
Σχετικά με τα 150 άλογα, δεν ξέρω πόσο ταχύτερο είναι του QQ 1.2, μιας και το Kuga είναι και αρκετά βαρύτερο.
-
Με το facelift του QQ, έχει έρθει μια η άλλη, μιας και το QQ έφτασε τα 1475 κιλά
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το kuga δυο μεγάλα κακά έχει. Εμφάνιση που είτε λόγω όγκου είτε λόγω σχεδιασμού δεν είναι αντικειμενικά αποδεκτή (+ τα led ημέρας που είναι οι γνωστές μπιλιτσες)Υποκειμενική η εμφάνιση...εμένα πχ μου αρέσει αρκετά (όμως το QQ μου αρέσει περισσότερο!).
Ποιες μπιλίτσες???? Μπερδεύτηκα!! Γιατί το Kuga για φώτα ημέρας δεν έχει μπιλίτσες LED, έχει κανονικά 'φρύδια'.
Τέλος, επειδή μιλάμε για τιμές. Το Kuga έχει €22.060 στην έκδοση Business με τον κινητήρα βενζίνης με τα 150bhp. Το QQ βενζίνης με τον 1.2 με 115bhp έχει €21.290 το Accenta το οποίο έχει πολύ πιο φτωχό εξοπλισμό από το Kuga και €22.490 το Connecta το οποίο έχει ελαφρώς πιο πλούσιο εξοπλισμό (αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και 18' ζάντες - κάτι που για εμένα είναι μειον). Επίσης, με επέκταση εγγύησης το QQ ξεπερνάει τις €23.000. Τέλος, το Kuga είναι ποιοτικότερο, πιο γρήγορο και καταναλώνει περισσότερο. Ο καθένας λοιπόν επιλέγει ανάλογα με τις προτιμήσεις του, γιατί η διαφορά στην τιμή ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη.
-
Γειά σου ρε Φανη, κατατοπιστικοτατος
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φανη εννοώ ότι στα φρύδια φαίνονται οι λαμπιτσες μια μια, όπως και στο QQ. Για φετινό facelift θα προτιμούσα συνεχόμενο φως όπως στο kadjar το νέο Yaris κλπ.
Δεν μπορω μεγάλα οχήματα με αυτά τα led. Ίδια χάλια και το xtrail -
Το Kuga πάντως θα μπορούσε να έχει και μια πιο βασική έκδοση (όπως η Trend παλιότερα), χωρίς ζάντες αλουμινίου κλπ και τιμή 2-3 χιλιάρικα κάτω από την τιμή της Business. Γιατί όχι βενζίνη με 20 χιλιάρικα και πετρέλαιο με 22.000€;
-
Προχτές επέστρεψα από ένα ταξίδι στην Πορτογαλία και στη νότια Ισπανία. 2 ζευγάρια με τα μπαγκάζια μας νοικιάσαμε ένα qashqai 1.5 dci μοντέλο 4/2017 με 20.000 χλμ στο κοντέρ και συνολικά γράψαμε 2.600 χλμ σε κάθε είδους δρόμο. Το αυτοκίνητο ήταν πλούσια εξοπλισμένο με πανοραμική οροφή, κάμερες εμπρός-πίσω, αναγνώριση σημάτων, gps, 18αρες ζάντες κλπ. Οδηγικά κρατάω τον μαλακό και προοδευτικό συμπλέκτη και το κιβώτιο ταχυτήτων με το μαλακό κούμπωμα που κάνουν την οδήγηση ακόμα και σε συνθήκες αστικού μποτιλιαρίσματος ευχάριστη. Το τιμόνι πολύ ελαφρύ χωρίς ουσιαστικό feedback, η ανάρτηση μαλακή και με καλή άνεση και ποιόητα κύλισης (παρά τις 18αρες), το μοτέρ αθόρυβο μέσα, με το κλασικό lag πολύ χαμηλά αλλά τραβάει καλούτσικα και φιλότιμα μέχρι τις 4500 στροφές. Στην εθνική με το αμάξι φορτωμένο η επιτάχυνση πέφτει αρκετά μετά τα 120. Η συνολική μέση κατανάλωση ήταν 5.8 σύμφωνα με το trip με χαλαρή οδήγηση και κίνηση στις εθνικές μέχρι τα 130. Αυτό που πραγματικά με εξέπληξε δυσάρεστα είναι η κάτω του μετρίου συναρμογή, το αυτοκίνητο έτριζε ΠΑΡΑ πολύ και η γενικότερη ποιότητα κατασκευής του είναι μέτρια. Επίσης οι αεροδυναμικοί θόρυβοι ήταν αυξημένοι στο cruising με 120-130 στην εθνική (δεν ξέρω αν φταίει σε αυτό και η γυάλινη οροφή).
Ειλικρινά το αυτοκίνητο έχρηζε πολλών βελτιώσεων που ελπίζω να έγιναν με το facelift αλλά με βάση την εμπειρία που είχα δύσκολα θα το αγόραζα (σε αυτό συμφωνήσαμε όλοι, ότι δηλαδή είναι υπερτιμημένο σαν αυτοκίνητο) -
http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... stin-elada
-
Ανάκληση με παραλαβή και αντικατάσταση με άλλη μάρκα πρέπει να ανακοινώσουν.....[emoji43][emoji43]
ΥΓ : Για ψυχική οδύνη κυρίως (όχι ότι είναι και κανένα χρεπι το καημένο)
Αλλά δε παλεύεται άλλο η συναρμογή στυλ ' το πήρα από τα Lidl '..... -
Νομίζω είμαστε υπερβολικοί. Και το captur είχε ανάκληση για σωληνάκι που τρίβονταν.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Νομίζω είμαστε υπερβολικοί. Και το captur είχε ανάκληση για σωληνάκι που τρίβονταν.Μια χαρούμενη οικογένεια είμαστε άλλωστε!!!!
Νissan Qashqai J11 [2014-__]