-
Αυτό που λέει ο Στέφανος. Δεν το διατύπωσα σωστά νωρίτερα.
Από χώρους είναι ΟΚ, η κύλιση δεν είναι άνετη. Προφανώς παίζει τον ρόλο του ο ημιάκαμπτος. -
Είναι συνολικά η ρύθμιση της ανάρτησης πιο σκληρή για καλύτερο κράτημα σε πιο σπορ οδήγηση. Ημιάκαμπτο έχει και το duster 4χ2 και επειδή έχω κάτσει και πίσω πραγματικά απορροφά τα πάντα. Η ανεξάρτητη ανάρτηση δίνει καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά στην πλειοψηφία των υλοποιήσεων που εφαρμόζεται αλλά δεν διακρίνεται για την άνεση που προσφέρει. Πιθανό στο qq τα αμορτισέρ να είναι επίσης λίγο σκληρότερα από όσο θα ήθελαν κάποιοι κώλοι. Όλα αυτά γίνονται για να έχει όμως αισθητά μικρότερες κλίσεις στις στροφές από ότι το δικό μου. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις...
-
Σπύρο συγνώμη αν δεν καταλαβαίνω κάτι καλά αλλά λες ότι ο ημιάκαμπτος είναι πιο άνετος από την ανεξάρτητη ;
-
Η ανεξάρτητη ανάρτηση διακρίνεται για την καλή οδική συμπεριφορά που δίνει και όσον αφορά το κράτημα δείχνει πόσο χρήσιμη είναι. Μεταφέρει όμως και περισσότερες πληροφορίες στην καμπίνα από όσες πιθανό να θέλουμε κάποιες φορές. Να σου θυμίσω ότι το πλείστον των Γαλλικών υλοποιήσεων είναι με ημιάκαμπτο; Η Ιταλικές υλοποιήσεις με διπλά ψαλίδια, υστερούντες βραχίονες ή ότι άλλο... δεν θυμάμαι ποτέ να χαρακτηρίστηκαν για την άνεση που προσφέρουν.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Η ανεξάρτητη ανάρτηση διακρίνεται για την καλή οδική συμπεριφορά που δίνει και όσον αφορά το κράτημα δείχνει πόσο χρήσιμη είναι. Μεταφέρει όμως και περισσότερες πληροφορίες στην καμπίνα από όσες πιθανό να θέλουμε κάποιες φορές. Να σου θυμίσω ότι το πλείστον των Γαλλικών υλοποιήσεων είναι με ημιάκαμπτο; Η Ιταλικές υλοποιήσεις με διπλά ψαλίδια, υστερούντες βραχίονες ή ότι άλλο... δεν θυμάμαι ποτέ να χαρακτηρίστηκαν για την άνεση που προσφέρουν.Δεν έχω τέτοια εμπειρία, το ανάποδο μάλλον...
-
Η ανεξάρτητη είναι εγγενώς πιο άνετη καθώς δεν μεταφέρονται οι κραδασμοί από τον έναν τροχό στον άλλον. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορείς να ρυθμίσεις μια ανεξάρτητη σαν κούτσουρο προς όφελος της σπορ συμπεριφοράς.
-
Συνήθως αυτό βλέπουμε. Όσον αφορά τον ημιάκαμπτο θέλει κι αυτός την τέχνη του. Μια αντιστρεπτική δοκός με καλή ρύθμιση κάνει την νύχτα μέρα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Να σου θυμίσω ότι το πλείστον των Γαλλικών υλοποιήσεων είναι με ημιάκαμπτο; Η Ιταλικές υλοποιήσεις με διπλά ψαλίδια, υστερούντες βραχίονες ή ότι άλλο... δεν θυμάμαι ποτέ να χαρακτηρίστηκαν για την άνεση που προσφέρουν.Μερικές διευκρινήσεις:
-
Όταν τα Γαλλικά απέκτησαν την φήμη της άνεσης, είχαν ως επι το πλείστον ανεξάρτητες αναρτήσεις με ράβδους στρέψης. Μετά έβαλα ημι-άκαμπτο για μείωση κόστους και για να διατηρήσουν την φημισμένη άνεση, έχασαν σε στήσιμο.
-
Τα περισσότερα αυτοκίνητα που φημίζονταν για την άνεσή τους (βλ. MB, limo κλπ) είχαν ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.
-
Ο ημι-άκαμπτος άξονας σαφώς και είναι πιο απότομος στην συμπεριφορά του και δεν βοηθάει στην άνεση των επιβατών. Θέλει πολύ προσοχή στον συνδυασμό αμορτισέρ-ελατηρίων (και αντιστρεπτικής) και ενίοτε και 'κόλπα' στυλ QQ (που φρενάρει για νε μειώσει τις ταλαντώσεις) για να μπορέσει να πλησιάσει την άνεση της ανεξάρτητης ανάρτησης.
-
-
Τιμές και εξοπλισμός για το νέο Qashqai .
Qashqai 1.2lt 115hp Energy: 19.190 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp Acenta: 21.190 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp N-Connecta: 22.490 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp N-Connecta Look: 24.790 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp Techna: 28.290 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp Techna+: 31.890 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp Energy CVT: 21.390 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp Acenta CVT: 22.490 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp N-Connecta CVT: 25.790 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp N-Connecta Look CVT: 26.790 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp Techna CVT: 32.390 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp Techna+ CVT: 33.690 ευρώ
Qashqai 1.5lt 110hp Energy: 21.790 ευρώ
Qashqai 1.5lt 110hp Acenta: 22.370 ευρώ
Qashqai 1.5lt 110hp N-Connecta: 25.190 ευρώ
Qashqai 1.5lt 110hp N-Connecta Look: 26.190 ευρώ
Qashqai 1.5lt 110hp Techna: 27.790 ευρώ
Qashqai 1.5lt 110hp Techna+: 32.390 ευρώ
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Qashqai 1.2lt 115hp Energy: 19.190 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp Acenta: 21.190 ευρώ
Qashqai 1.2lt 115hp N-Connecta: 22.490 ευρώ
Μου θυμίζουν τιμές QQ J10 f/l το 2010 ... [emoji5]
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Να σου θυμίσω ότι το πλείστον των Γαλλικών υλοποιήσεων είναι με ημιάκαμπτο; Η Ιταλικές υλοποιήσεις με διπλά ψαλίδια, υστερούντες βραχίονες ή ότι άλλο... δεν θυμάμαι ποτέ να χαρακτηρίστηκαν για την άνεση που προσφέρουν.
Μερικές διευκρινήσεις:
-
Όταν τα Γαλλικά απέκτησαν την φήμη της άνεσης, είχαν ως επι το πλείστον ανεξάρτητες αναρτήσεις με ράβδους στρέψης. Μετά έβαλα ημι-άκαμπτο για μείωση κόστους και για να διατηρήσουν την φημισμένη άνεση, έχασαν σε στήσιμο.
-
Τα περισσότερα αυτοκίνητα που φημίζονταν για την άνεσή τους (βλ. MB, limo κλπ) είχαν ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.
-
Ο ημι-άκαμπτος άξονας σαφώς και είναι πιο απότομος στην συμπεριφορά του και δεν βοηθάει στην άνεση των επιβατών. Θέλει πολύ προσοχή στον συνδυασμό αμορτισέρ-ελατηρίων (και αντιστρεπτικής) και ενίοτε και 'κόλπα' στυλ QQ (που φρενάρει για νε μειώσει τις ταλαντώσεις) για να μπορέσει να πλησιάσει την άνεση της ανεξάρτητης ανάρτησης.
Παρά πολυ σωστές παρατηρήσεις.
Να προσθέσω οτι πέρα απο τη μείωση του κόστους, ο ημιάκαμπτος κατα κανόνα χρησιμοποιείται και για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.
Κατα τα αλλα απο πλευράς αρχιτεκτονικής η ανεξάρτητη ανάρτηση εχει σαφώς περισσότερα πλεονεκτήματα απο τον ημιακαμπτο.
Και μια που ειμαστε κ στο θεμα του QQ, υπαρχει και η 4κινητη εκδοση με ανεξάρτητη ανάρτηση πισω , η διαφορα της οποίας ειναι παραπάνω απο εμφανής σε σχεση με τις εκδόσεις με ημιακαμπτο.
-
-
Το βάζω για τη μουσική επένδυση της διαφήμισης!! Μοναδική, πολύ μου αρέσει!!
Ίσως εμπνεύστηκαν από τις απόψεις κάποιον εδώ στο forum για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο
-
Αντρέα μου σορρυ αλλά σε αυτό το σποτ, εικόνα και ήχος μου είναι εντελώς καρακιτς...
Αυτού του τύπου θέματα, παραταει η γκομενα την '1000αρα', born to be free και easy rider αμερικανοβλαχια για ένα οικογενειακό υπερυψωμενο που στο παραμικρό φρεναρισμα κάνει βουτιά τα μούτρα του προς τα κάτω (τελευταίο πλάνο) ... παίζει με την αισθητική και την νοημοσύνη μου ... [emoji3]... Ελπίζω η συνέχεια του να είναι πάει το ζευγάρι με το QQ σε ένα περίπτερο, τρώνε από μια σακούλα τυρογαριδακια, κλέβουν μια Corvette και χάνονται στην route66 ... [emoji23]
Τεσπα! Το f/l σε εμφάνιση από τις φωτογραφίες και μόνο το [emoji7][emoji7][emoji7]
Πανέμορφο! -
Κώστα για την μουσική το έβαλα!!
Εμένα μου αρέσει
Για τα άλλα συμφωνώ!! -
Κανονικά όπως είναι και σε αυτό το χρώμα, στο τελευταίο πλάνο θα έπρεπε να το πετάει στην θάλασσα
-
Χαχαχαχα
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο τρόπος που βουτάει στο φρενάρισμα βγάζει έντονα το ζμπορ χαρακτήρα του [emoji23]
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ο τρόπος που βουτάει στο φρενάρισμα βγάζει έντονα το ζμπορ χαρακτήρα του [emoji23]Στέφανε απαίτηση του κοινού στο J11 ήταν η soft ρύθμιση. Έπρεπε να γίνει έως και 'πλαδαρο' όπως σχεδόν το 99% του ανταγωνισμού.
Εχω γράψει πολλές φορές οτι στο J10 το στήσιμο του ήταν υπέροχο. Αρκουντως σκληρό χωρίς να κουράζει, αλλά ο νεοελληνας είχε ευαίσθητη μεσουλα... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ο τρόπος που βουτάει στο φρενάρισμα βγάζει έντονα το ζμπορ χαρακτήρα του [emoji23]
Στέφανε απαίτηση του κοινού στο J11 ήταν η soft ρύθμιση. Έπρεπε να γίνει έως και 'πλαδαρο' όπως σχεδόν το 99% του ανταγωνισμού.
Εχω γράψει πολλές φορές οτι στο J10 το στήσιμο του ήταν υπέροχο. Αρκουντως σκληρό χωρίς να κουράζει, αλλά ο νεοελληνας είχε ευαίσθητη μεσουλα...Δεν εχω οδηγήσει j10 αλλα εχω μπει επιβάτης και μπρος και πίσω και όντως ειχε για τα γούστα μου κάπως ξερες αντιδράσεις..
Τεσπα τη διαφήμιση τη σχολιάζω επειδή μας δείχνει ενα αμάξι υπό τους ήχους του paranoid να χωνετε παντού και στο τέλος οταν φρενάρει να κατεβάζει τόσο τη μούρη που να γινεται ανέκδοτο... -
Τι πιο paranoid δηλαδή;;;;
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Νissan Qashqai J11 [2014-__]