-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μα και εγώ στον jackdaniels αναφερόμουν. Σε ποιον πήγε το μυαλό σου; -
Το Nissan Qashqai είναι αυτό που στο strategic management ονομάζουμε value innovation.
Με το μοντέλο αυτό η Nissan άλλαξε τα δεδομένα. Δεν προσπάθησε να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες εταιρείες αλλά δημιούργησε κάτι καινούριο που ήταν αυτό που δημιούργησε μια ολόκληρη καταναλωτική κατηγορία αναδιαμορφώνοντας το είδος αυτοκινήτου που ο υποψήφιος αγοραστής πιστεύει ότι θέλει. Αν μπορούσα να σας δείξω το value curve θα ήταν ξεκάθαρο αυτό. Γι αυτό και έχει κυριαρχήσει στην αγορά.
Κι ενώ πουλάει τρελά και δημιουργεί και δεύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη, στην πραγματικότητα πλησιάζει στα όριά του το μοντέλο. Λόγω των μεγάλων περιθωρίων κέρδους όλοι στρέφονται στα suv και πείθουν τους πελάτες πως τέτοιου είδους αυτοκίνητο χρειάζονται. Κάπου εδώ το value innovation ξεφτίζει. Η Nissan αναγκάζεται να ανταγωνίζεται πλέον στις λεπτομέρειες για το μοίρασμα της πίτας και όχι να δημιουργεί σχεδόν από το μηδέν μια ολόκληρη κατηγορία πίτας.
Μέχρι τη στιγμή που η φούσκα των suv θα σκάσει/κουράσει και κάποια άλλη εταιρεία θα καταφέρει να δημιουργήσει μια άλλη κατηγορία προϊόντος που το marketing θα το πλασάρει ως σύγχρονη ανάγκη/style κτλπ -
Παιδιά άσχετα με τις πωλήσεις του QQ και την πολιτική των εταιριών για τα suv εγώ ξέρω ότι πλήρωσα 25000 ευρώ για ένα αμάξι που μόλις μπεις και κάνεις μικρές μανούβρες βλέπεις ένα μοντέρνο και μπορώ να πω καλοφτιαγμένο σύνολο και μόλις βγεις στο δρόμο καταλαβαίνεις οτι οδηγείς καρούτα. Θεωρώ μάλιστα τόσο κακή την ποιότητα κύλησης και τη συμπεριφορά των υλικών στην καμπίνα που απορώ γιατί να αποτελώ εξαίρεση. Με χαρά θα το αποχωριζόμουνα και με λύπη τον καταπληκτικό του (130hp diesel) κινητήρα. Με την ευκαιρία να ρωτήσω μήπως κάποιος από τους ´´παράξενους´´ ιδιοκτήτες έχει βρει κάποια ολοκληρωμένη λύση γα τους τριγμούς σε πόρτες και ταμπλώ που να είναι αποτελεσματική και το χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που η καμπίνα κάνει σαν γκοφρέτα.
-
Κάποια συνεργεία κάνουν διάφορες πατέντες αλλά ολοκληρωμένη λύση δεν νομίζω ότι έχει βρεθεί.
Υπαρχουν διάφορες ιστορίες και αφήγησεις στα ειδικά ελληνικά και ξένα φορα και δη σε κάποια χωρίς να στην πέσουν κάτοχοι του προηγούμενου ή να σε εγκαλουν γιατί ' απαξιωνεις την περιουσία σου' για να πάρεις μια γεύση.
Αν έχεις χρόνο για χάσιμο και επιμονή με τα συνεργεία κάποια βελτίωση θα τι δεις, αλλά αυτός δεν είναι ο σκοπός αγοράς ενός αμαξιου. -
Ο χρήστης pavoul έγραψε:
Με χαρά θα το αποχωριζόμουνα ...Και τι σε εμποδίζει να το κάνεις?
Κάτι που σε ενοχλεί, το απομακρύνεις. Είτε λέγονται άνθρωποι, καταστάσεις, αυτοκίνητο κλπ.
Αλίμονο αν για λαμαρίνες νιώθουμε θλίψη, μιζέρια, πικρία ή κακομοιρια.
Κάνουμε τόσες κακές επιλογές στην ζωή μας και σε διάφορα που τουλάχιστον ας μαθαίνουμε από αυτές και να κοιτάμε μπροστά. Όχι να κλαψουριζουμαι την ατυχία μας. Ιδίως για ένα αυτοκίνητο ...[emoji38] -
Εντάξει βρε Κώστα, δύσκολες εποχές για λεφτά πεταμένα στο πηγάδι. Ακόμα και εγώ που περισσότερο με απογοήτευσε το πακέτο πάρα κάποιο συγκεκριμένο επιμονή πρόβλημα δεν το πούλησα ακομα... Το έχω στο μουσκιο για οικογειακο ΚΤΕΛ και από φθινόπωρο βλέπουμε... Ισως το να πετάξεις 5-6 χιλιάρικα εν μέσω κρίσης χωρίς να τα αποσβέσεις εν μέρει να είναι περισσότερο επώδυνο από το να αντέξεις τη γκοφρετα που λέει και ο φίλος ειδικά όταν πάντα υπάρχει η λύση της μουσικής που εφαρμοζω και εγώ.
-
Στεφανε ο γραπτός λόγος ίσως μεγεθύνει προβληματισμούς και απόψεις αλλά η ουσία είναι η ίδια.
6 μήνες, έναν χρόνο ή δύο χρόνια μετά δεν δίστασα να ξεφορτωθω ένα αυτοκίνητο που με απογοήτευσε.Και μιας και με πετύχες να τρώω προφιτερολ τώρα, μία γκοφρετα όσο γλυκιά και να είναι, δεν θα είναι πιο γλυκιά σε γεύση και αίσθηση από την σοκολάτα γάλακτος ... [emoji38]
-
Σταματα μωρε, μας λιγωσες βραδιατικα..
-
Ο χρήστης gipaetos έγραψε:
Το Nissan Qashqai είναι αυτό που στο strategic management ονομάζουμε value innovation.
Με το μοντέλο αυτό η Nissan άλλαξε τα δεδομένα. Δεν προσπάθησε να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες εταιρείες αλλά δημιούργησε κάτι καινούριο που ήταν αυτό που δημιούργησε μια ολόκληρη καταναλωτική κατηγορία αναδιαμορφώνοντας το είδος αυτοκινήτου που ο υποψήφιος αγοραστής πιστεύει ότι θέλει. Αν μπορούσα να σας δείξω το value curve θα ήταν ξεκάθαρο αυτό. Γι αυτό και έχει κυριαρχήσει στην αγορά.
Κι ενώ πουλάει τρελά και δημιουργεί και δεύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη, στην πραγματικότητα πλησιάζει στα όριά του το μοντέλο. Λόγω των μεγάλων περιθωρίων κέρδους όλοι στρέφονται στα suv και πείθουν τους πελάτες πως τέτοιου είδους αυτοκίνητο χρειάζονται. Κάπου εδώ το value innovation ξεφτίζει. Η Nissan αναγκάζεται να ανταγωνίζεται πλέον στις λεπτομέρειες για το μοίρασμα της πίτας και όχι να δημιουργεί σχεδόν από το μηδέν μια ολόκληρη κατηγορία πίτας.
Μέχρι τη στιγμή που η φούσκα των suv θα σκάσει/κουράσει και κάποια άλλη εταιρεία θα καταφέρει να δημιουργήσει μια άλλη κατηγορία προϊόντος που το marketing θα το πλασάρει ως σύγχρονη ανάγκη/style κτλπΑυτό ακριβώς έχω γράψει και εγώ στο παρελθόν και πιστεύω ότι είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα μόδας...Από την άλλη αυτός ο crossover χαρακτήρας έχει και ορισμένα θετικά τα οποία πολύ πιθανό να εξακολουθήσουν ή και να υιοθετηθούν και από άλλες κατηγορίες, π.χ, ακόμη και από μικρότερα μοντέλα που έτσι θα αποκτήσουν μεγαλύτερους χώρους, καλύτερη ορατότητα εντός πόλης κτλ.
Από την άλλη, όπως επίσης έχω επισημάνει, είναι και θέμα αισθητικής. Αφού έχουν κουράσει και σχεδόν βαλτώσει σχεδιαστικά τα sedan, ο κόσμος θέλησε κάτι διαφορετικό, ακόμη και εις βάρος των οδηγικών χαρακτηριστικών. Αυτό προσωπικά δεν το βρίσκω κακό. Χρειάζεται εξέλιξη και πρωτοτυπία. Βέβαια και αυτό το νέο προϊόν θα πρέπει να εξελιχθεί, διαφορετικά θα υποστεί την ίδια παρακμή... -
Ο χρήστης pavoul έγραψε:
Παιδιά άσχετα με τις πωλήσεις του QQ και την πολιτική των εταιριών για τα suv εγώ ξέρω ότι πλήρωσα 25000 ευρώ για ένα αμάξι που μόλις μπεις και κάνεις μικρές μανούβρες βλέπεις ένα μοντέρνο και μπορώ να πω καλοφτιαγμένο σύνολο και μόλις βγεις στο δρόμο καταλαβαίνεις οτι οδηγείς καρούτα. Θεωρώ μάλιστα τόσο κακή την ποιότητα κύλησης και τη συμπεριφορά των υλικών στην καμπίνα που απορώ γιατί να αποτελώ εξαίρεση.ότι το qq έχει θέματα με τριγμούς είναι λίγο πολύ γνωστό.Ότι έχει όμως κακή ποιότητα κύλισης είναι κάτι που δεν το ακούς συχνά.
-
Και εγώ δεν έχω κανένα παράπονο από την ποιότητα κύλισης. Ήταν μάλιστα ένας από τους λόγους που το επιλέξαμε.
Ίσως βέβαια να σχετίζεται και με το τι ζάντες και λάστιχα φοράει ο καθένας στο αυτοκίνητο του.
-
Πραγματικά οδηγώντας το qq εδώ και 10 μήνες περίπου (χωρίς να έχω τριγμούς, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτο), πραγματικά απορώ τι αυτοκίνητα οδηγούσαν πριν όσοι τώρα παραπονιουνται για την ποιότητα κύλισης του QQ.
προερχόμενος από μέτρια ποιοτικά μοντέλα skoda fabia & opel astra 2011, αλλά έχοντας οδηγήσει και άλλα εταιρικά οχήματα ανώτερης ποιότητας πχ tiguan θεωρώ την ποιότητα κύλισης του qq πάρα πολύ καληΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Την ίδια - ξεκάθαρα θετική - εντύπωση μου είχε αφήσει και εμένα το test drive που είχα κάνει...
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Παιδιά άσχετα με τις πωλήσεις του QQ και την πολιτική των εταιριών για τα suv εγώ ξέρω ότι πλήρωσα 25000 ευρώ για ένα αμάξι που μόλις μπεις και κάνεις μικρές μανούβρες βλέπεις ένα μοντέρνο και μπορώ να πω καλοφτιαγμένο σύνολο και μόλις βγεις στο δρόμο καταλαβαίνεις οτι οδηγείς καρούτα. Θεωρώ μάλιστα τόσο κακή την ποιότητα κύλησης και τη συμπεριφορά των υλικών στην καμπίνα που απορώ γιατί να αποτελώ εξαίρεση.
ότι το qq έχει θέματα με τριγμούς είναι λίγο πολύ γνωστό.Ότι έχει όμως κακή ποιότητα κύλισης είναι κάτι που δεν το ακούς συχνά.
Πραγματικά οδηγώντας το qq εδώ και 10 μήνες περίπου (χωρίς να έχω τριγμούς, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτο), πραγματικά απορώ τι αυτοκίνητα οδηγούσαν πριν όσοι τώρα παραπονιουνται για την ποιότητα κύλισης του QQ. προερχόμενος από μέτρια ποιοτικά μοντέλα skoda fabia & opel astra 2011, αλλά έχοντας οδηγήσει και άλλα εταιρικά οχήματα ανώτερης ποιότητας πχ tiguan θεωρώ την ποιότητα κύλισης του qq πάρα πολύ καλη
Και εγώ δεν έχω κανένα παράπονο από την ποιότητα κύλισης. Ήταν μάλιστα ένας από τους λόγους που το επιλέξαμε. Ίσως βέβαια να σχετίζεται και με το τι ζάντες και λάστιχα φοράει ο καθένας στο αυτοκίνητο του.
Μολονότι είμαι γνωστός για την κριτική μου στάση απέναντι στο QQ, το σχόλιο του pavoul δεν νομίζω να αφορά στο πως πατάει το αμάξι στο δρόμο και πως κινείται με ταχύτητα σε ανοιχτό δρόμο.
Σε τέτοιες συνθήκες δεν νομίζω να έχει κανείς παράπονο εκτός αν έρχεται απο μοντέλα μεγάλης κατηγορίας.
Αυτό που ίσως να προβληματίζει είναι η αίσθηση που σου αφήνει σε κακό οδόστρωμα, συνθήκη που υπερτονίζει τα προβλήματα συναρμογής (τριγμοί, συντονισμοί κλπ)
Μήπως το εννοεί έτσι; -
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Πραγματικά οδηγώντας το qq εδώ και 10 μήνες περίπου (χωρίς να έχω τριγμούς, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτο), πραγματικά απορώ τι αυτοκίνητα οδηγούσαν πριν όσοι τώρα παραπονιουνται για την ποιότητα κύλισης του QQ.
προερχόμενος από μέτρια ποιοτικά μοντέλα skoda fabia & opel astra 2011, αλλά έχοντας οδηγήσει και άλλα εταιρικά οχήματα ανώτερης ποιότητας πχ tiguan θεωρώ την ποιότητα κύλισης του qq πάρα πολύ καληΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτήν την απορία έχω και εγώ με πολλές δημοσιεύσεις που έχω διαβάσει κατά καιρούς...Δεν έχω καταλάβει τι απαιτήσεις έχει ο καθένας και τι ακριβώς αυτοκίνητο νομίζει ότι αγόρασε. Εγώ το θεωρώ ακόμη ένα τίμιο αυτοκίνητο για κάποιον που θέλει να διαθέσει γύρω στα 25.000 Ευρώ για ένα μέσης κατηγορίας SUV-crossover κλπ. Επειδή στην δική μου περίπτωση αντικατέστησε Tiguan των 38.000Ευρώ (το οποίο είχε αντικαταστήσει αντίστοιχης τιμής Rav4), το βρίσκω πολύ πιο τίμιο αυτοκίνητο το QQ. Θα μου άρεσε μια ανοιγόμενη οροφή και μερικά πράγματα ακόμη αλλά δεν θα έδινα τα 30+ για το QQ. Δεν έχει την κλασσική γερμανική αίσθηση (στιβαρότητας, ηχομόνωσης και πατήματος) αλλά δεν κοστίζει τα ίδια, δεν χαλάει το ίδιο, δεν τρίζει (ακόμη τουλάχιστον) το ίδιο και είναι πιο ευχάριστο και εύκολο στην καθημερινή οδήγηση. Εχθές έτυχε να κάνω μια διαδρομή 10χλμ σε κακοτράχαλο χωματόδρομο, με νεροφαγώματα, ανηφόρες, κατηφόρες κλπ στην Κέα, και δεν χρειάστηκα πουθενά τετρακίνηση, ούτε ακούστηκε κάποιος τριγμός. Το μόνο που με ενοχλεί και θα το έχω εντοπίσει για έλεγχο, είναι μια χαλαρότητα που αισθάνομαι στο μπροστινό σύστημα στις λακκούβες (τύπου βάσεων αντιστρεπτικής ή top mounts) αλλά συνάδελφος που ήταν μαζί και έχει το τελευταίο Clio μου είπε του κάνει το ίδιο και του είπαν είναι από τις μακριές/μεγάλες βάσεις αντιστρεπτικών. Μια χαρά αυτοκινητάκι, τα χάρηκα εχθές χωρίς να το λυπάμαι. Γενικά τον τελευταίο καιρό το χρησιμοποιώ αποκλειστικά εγώ, μιας που η γυναίκα μου, μου 'έφαγε' το Prius για τις καθημερινές μετακινήσεις της στο κέντρο και δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο. Μου λείπει η υβριδική οδήγηση του Prius καθώς και το αυτόματο κιβώτιο, αλλά ξεδίνω τουλάχιστον με τις ροπές και τα 'ανοίγματα' του QQ. Μέχρι στιγμής χάρηκα όταν έδωσα τα Tiguan & Pajero Pinin που είχα παλαιότερα, ενώ τα Xtrail mk1 και το Rav4 mk3 μετάνιωσα για την αγορά τους, το καθένα για τον δικό του λόγο. Όταν δώσω και το QQ τότε θα σας πω την ολοκληρωμένη μου άποψη.
Νίκος
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Αυτήν την απορία έχω και εγώ με πολλές δημοσιεύσεις που έχω διαβάσει κατά καιρούς...Δεν έχω καταλάβει τι απαιτήσεις έχει ο καθένας και τι ακριβώς αυτοκίνητο νομίζει ότι αγόρασε. Εγώ το θεωρώ ακόμη ένα τίμιο αυτοκίνητο για κάποιον που θέλει να διαθέσει γύρω στα 25.000 Ευρώ για ένα μέσης κατηγορίας SUV-crossover κλπ. Επειδή στην δική μου περίπτωση αντικατέστησε Tiguan των 38.000Ευρώ (το οποίο είχε αντικαταστήσει αντίστοιχης τιμής Rav4), το βρίσκω πολύ πιο τίμιο αυτοκίνητο το QQ. Θα μου άρεσε μια ανοιγόμενη οροφή και μερικά πράγματα ακόμη αλλά δεν θα έδινα τα 30+ για το QQ. Δεν έχει την κλασσική γερμανική αίσθηση (στιβαρότητας, ηχομόνωσης και πατήματος) αλλά δεν κοστίζει τα ίδια, δεν χαλάει το ίδιο, δεν τρίζει (ακόμη τουλάχιστον) το ίδιο και είναι πιο ευχάριστο και εύκολο στην καθημερινή οδήγηση. Εχθές έτυχε να κάνω μια διαδρομή 10χλμ σε κακοτράχαλο χωματόδρομο, με νεροφαγώματα, ανηφόρες, κατηφόρες κλπ στην Κέα, και δεν χρειάστηκα πουθενά τετρακίνηση, ούτε ακούστηκε κάποιος τριγμός. Το μόνο που με ενοχλεί και θα το έχω εντοπίσει για έλεγχο, είναι μια χαλαρότητα που αισθάνομαι στο μπροστινό σύστημα στις λακκούβες (τύπου βάσεων αντιστρεπτικής ή top mounts) αλλά συνάδελφος που ήταν μαζί και έχει το τελευταίο Clio μου είπε του κάνει το ίδιο και του είπαν είναι από τις μακριές/μεγάλες βάσεις αντιστρεπτικών. Μια χαρά αυτοκινητάκι, τα χάρηκα εχθές χωρίς να το λυπάμαι. Γενικά τον τελευταίο καιρό το χρησιμοποιώ αποκλειστικά εγώ, μιας που η γυναίκα μου, μου 'έφαγε' το Prius για τις καθημερινές μετακινήσεις της στο κέντρο και δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο. Μου λείπει η υβριδική οδήγηση του Prius καθώς και το αυτόματο κιβώτιο, αλλά ξεδίνω τουλάχιστον με τις ροπές και τα 'ανοίγματα' του QQ. Μέχρι στιγμής χάρηκα όταν έδωσα τα Tiguan & Pajero Pinin που είχα παλαιότερα, ενώ τα Xtrail mk1 και το Rav4 mk3 μετάνιωσα για την αγορά τους, το καθένα για τον δικό του λόγο. Όταν δώσω και το QQ τότε θα σας πω την ολοκληρωμένη μου άποψη.
Νίκος
+1. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην οικογένεια ένα QQ και μια GLA. Η ποιότητα των υλικών στην καμπίνα είναι παραπλήσια, μόνο η συναρμογή είναι καλύτερη στη GLA. Το QQ είναι του 2014 και η GLA του Μαρτίου 2016, μόνο που η GLA είναι αυτή που τρίζει. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ εντάξει και στις δύο περιπτώσεις, το μόνο παράπονο από το QQ είναι ένας αεροδυναμικός θόρυβος που ακούγεται από τη μεσαία κολόνα (πλευρά οδηγού), τον οποίο δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν στο service παρά τη χρήση ειδικού μηχανήματος.
Σύγκριση σε θέμα τιμής δεν υπάρχει (σχεδόν τα μισά κοστίζει το QQ με αντίστοιχο εξοπλισμό), οπότε τα συγχαρητήρια πάνε στους Ιάπωνες από τη δική μου προσωπική εμπειρία. -
To GLA με αντιστοιχο κινητηρα/εξοπλισμο δεν κοστιζει τα διπλα από το Νισσαν, γυρω στις 5κ πανω πρεπει να είναι...αλλα αξιζει κάθε ευρω η διαφορα. Καλοταξιδο το νέο αυτοκινητο. Εντυπώσεις από το AMG?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
To GLA με αντιστοιχο κινητηρα/εξοπλισμο δεν κοστιζει τα διπλα από το Νισσαν, γυρω στις 5κ πανω πρεπει να είναι...αλλα αξιζει κάθε ευρω η διαφορα. Καλοταξιδο το νέο αυτοκινητο. Εντυπώσεις από το AMG?Εγώ πήρα το 1.5dci acenta premium 25K.
Αυτό που έγραψες με παραξένεψε και μπήκα λίγο στο site της Mercedes.
Έβαλα στο configurator ότι έχει και το QQ μου.
Τελική τιμή μόνο 43229€
Σε καμία περίπτωση κοντά στα 5Κ που λες και πολύ πιο κοντά στην σχεδόν διπλή τιμή που λέει το παληκαρι παραπάνω....
Ακόμα και τη βασική έκδοση να βάλεις χωρίς κανένα extra (ούτε Cruise control δεν εχει) ξεκινά στα 31500....
Μέρα με την νύχτα δηλαδηΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης trader έγραψε:
Νίκος
+1. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην οικογένεια ένα QQ και μια GLA. Η ποιότητα των υλικών στην καμπίνα είναι παραπλήσια, μόνο η συναρμογή είναι καλύτερη στη GLA. Το QQ είναι του 2014 και η GLA του Μαρτίου 2016, μόνο που η GLA είναι αυτή που τρίζει. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ εντάξει και στις δύο περιπτώσεις, το μόνο παράπονο από το QQ είναι ένας αεροδυναμικός θόρυβος που ακούγεται από τη μεσαία κολόνα (πλευρά οδηγού), τον οποίο δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν στο service παρά τη χρήση ειδικού μηχανήματος.
Σύγκριση σε θέμα τιμής δεν υπάρχει (σχεδόν τα μισά κοστίζει το QQ με αντίστοιχο εξοπλισμό), οπότε τα συγχαρητήρια πάνε στους Ιάπωνες από τη δική μου προσωπική εμπειρία.Τριζει η GLA ......ενος μηνα αυτοκινητο;;;;;
-
Αλλη η τιμη του configurator και αλλο αυτο που πληρωνεις.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]