-
Ο χρήστης DISTRIBUTOR έγραψε:
Βλέπω συχνά να γίνετε μια επίθεση με ειρωνείες τύπου ''να κάθεται όσο το δυνατόν ψηλότερα στην άσφαλτο'' αλλά και σπάνια με χαρακτηρισμούς ''νεόπλουτοι,ψωνάρες κτλ'' σε αυτούς που αποφασίσανε να προχωρήσουν σε μια αγορά υπερυψωμένου crossover-suv.Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ και καλοί λόγοι για να προχωρήσεις σήμερα σε μια τέτοια κίνηση χωρίς να χαρακτηριστείς ψώνιο.Ένας βασικός λόγος για εμένα ήταν ότι είχα ΒΑΡΕΘΕΙ την χαμηλή θέση οδήγησης.Δεν μπορείς να βαρεθείς ρε αδελφέ...!!!25 χρόνια οδηγός χαμηλών αυτοκινήτων ήθελα μια αλλαγή...να έχω καλύτερη ορατότητα στο δρόμο, να κάνω ένα μακρινό ταξίδι και να φθάνω ξεκούραστος στον προορισμό μου...να έχω μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας....να μου τύχει μια ανάγκη στον δρόμο και να μην το σκεφτώ δεύτερη φορά να περάσω από την άσφαλτο στο χώμα...να πάω στο χωράφι που μου άφησε ο πατέρας μου χωρίς να το σκεφτώ δύο φορές και πολλά άλλα που δέν μπορείς να τα πεις όλα....
Πλέον όλες οι εταιρείες φέρνουν αυτού του είδους τα αυτοκίνητα με χαμηλά κυβικά 1,4-1,6 με κινητήρες Diesel 2WD & 4WD(χαμηλή φορολογία) πολύ οικονομικοί στην κατανάλωση και με πολύ αξιόλογες τιμές απόκτησης.Παλαιότερα αυτού του είδους τα αυτοκίνητα τα βρίσκαμε πάνω από 2000cc με τιμές πάνω από 35K,να θέλεις ένα βυτίο από πίσω και να πληρώνεις φόρο πολυτελείας για την πάρτι του κάθε χρόνο Αυτή η κατηγορία απευθύνετε στον μέσο οικογενειάρχη Έλληνα που η τσέπη του έχει ένα όριο ,θέλει χώρους,θέλει άνεση,θέλει οικονομία καυσίμου αλλά προπαντός θέλει μια ΑΛΛΑΓΗ!!!Τα έχω ξαναγράψει κι εγώ εδώ μέσα ακριβώς έτσι...Εάν οδηγείς 20 χρόνια (επίσημα...) αυτοκίνητα ενός τύπου, κάποια στιγμή λες θέλω κάτι διαφορετικό. Προσωπικά τα σεντάν μου βγάζουν πολύ συντηρητικούρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πανέμορφα και σπορ αμάξια σε αυτήν την κατηγορία. Όταν όμως βλέπω τη μαούνα το passat, η σκέψη μου πάει στον 68χρονο πατέρα μου που έχει ακριβώς αυτό το αυτοκίνητο. Εγώ βαρέθηκα να τα βλέπω. Κι αν σε 10-15 χρόνια πρέπει να ξαναλλάξω αμάξι - μετά από το suv που ετοιμάζομαι να πάρω... - πιο πιθανό είναι να προτιμούσα κάτι πάλι σε suv ή σε εντελώς διαφορετική φάση π.χ. σπορ διπορτο για καγκουριές στην άσφαλτο (μιας και δεν είχα ποτέ τέτοιο αμάξι...) παρά να το γυρίσω σε σεντάν...(με δεδομένο ότι θα έχω ξεμπερδέψει με ανάγκες με παιδιά κτλ...). Δεν αγοράζουν όλοι αμάξι με βάση τη μόδα. Εμένα προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο. Π.χ. το QQ είναι, κατά τη γνώμη μου, πολύ όμορφο αμάξι. Τα τύπου passat, octavia μπορεί να είναι καλύτερα, πιο βολικά κτλ, αλλά εμένα εμφανισιακά δεν μου αρέσουν καθόλου! Να πάρω passat, για να μην κατηγορηθώ ότι επηρεάζομαι από τη μόδα; No way...
-
Φίλε Koralli φυσικά και όλα αυτά που είπα είναι απόψεις υποκειμενικές...Εγώ δεν πήρα QQ...πήγα στην λύση του VITARA 1.6d 4WD το οποίο δεν νομίζω να είναι ακριβότερο από το Golf π.χ ....Έαν διάλεγα ένα από τα Golf, 308, Pulsar που μου προτείνεις νομίζεις οτι θα έβλεπα διαφορά σε ένα ταξίδι 800Κm με αυτό που ήδη είχα πριν; (LEON 1.6 16V 105ps)Εγώ πιστεύω ότι θα είχα την ίδια αίσθηση(κούραση και μια νευρικότητα λές και είχα πεί 3 καφέδες ) μιάς και το LEON είχε καταπληκτικό τιμόνι,κρατήματα & φρένα.Τώρα στο αμάξι που πήρα τα ρεπρίζ και τα κρατήματα του ικανοποιούν τις δικές μου ανησυχίες ...άρα και η αλλαγή που έκανα ήταν όντως προς το καλύτερο για μένα
-
Ο χρήστης DISTRIBUTOR έγραψε:
Φίλε Koralli φυσικά και όλα αυτά που είπα είναι απόψεις υποκειμενικές...Εγώ δεν πήρα QQ...πήγα στην λύση του VITARA 1.6d 4WD το οποίο δεν νομίζω να είναι ακριβότερο από το Golf π.χ ....Έαν διάλεγα ένα από τα Golf, 308, Pulsar που μου προτείνεις νομίζεις οτι θα έβλεπα διαφορά σε ένα ταξίδι 800Κm με αυτό που ήδη είχα πριν; (LEON 1.6 16V 105ps)Εγώ πιστεύω ότι θα είχα την ίδια αίσθηση(κούραση και μια νευρικότητα λές και είχα πεί 3 καφέδες ) μιάς και το LEON είχε καταπληκτικό τιμόνι,κρατήματα & φρένα.Τώρα στο αμάξι που πήρα τα ρεπρίζ και τα κρατήματα του ικανοποιούν τις δικές μου ανησυχίες ...άρα και η αλλαγή που έκανα ήταν όντως προς το καλύτερο για μέναΚαταρχήν καλορίζικο να είναι το Βιτάρα και καλούς δρόμους.
Κοίτα τώρα, οι ανησυχίες και οι απαιτήσεις του καθενός είναι διαφορετικές γι' αυτό και δεν ψωνίζουμε όλοι το ίδιο. Το βιτάρα πάντως από τη στιγμη που ψώνισες με τετρακίνηση, είναι μια αγορά που μπορώ να την καταλάβω.
Περα από αυτό όμως, υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια (π.χ. οδική συμπεριφορά, ασφάλεια κλπ) που για εμένα τουλάχιστον είναι σημαντικά και αυτό προσπάθησα να τονίσω. Αν κάποιος δεν δίνει σημασία σε αυτά επειδή απλά του αρέσει να κάθεται πιο ψηλά, είναι δικό του θέμα και καλά κάνει. Οι διαφορές όμως είναι υπαρκτές.
Προσωπικά επειδή κοίταξα και αυτή την κατηγορία, η διαφορά στην οδική συμπεριφορά του QQ π.χ. στις στροφές σε σχέση με τα χατς όταν το οδήγησα ήταν παραπάνω από εμφανής και γι' αυτό το λόγο απορρίφθηκε.
Τωρα στην ερώτησή σου δεν ξερω να σου απαντησω σίγουρα, αλλά ναι μαλλον θα ήσουν πιο άνετα με ένα συγχρονο μικρομεσαίο.
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
http://www.newsauto.gr/pia-ine-ta-nea-5astera-montela/το Kadjar που είναι στην ουσία ένα καμουφλαρισμένο QQ πήρε τα 5 αστερακια του. Το mazda που σε ένα βιντεο απο την ρωσία το είδαμε να μην στραβωνει όπως στραβώνει αυτο το σαπιοκούτι το QQ, πήρε 4....
Πρέπει να ψάξεις τι δείχνουν τα αστεράκια. Το 5ο αστέρι χάνεται αν δεν έχεις σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος στον στάνταρ εξοπλισμό για παράδειγμα. Το τεστ των Ρώσων έδειξε ότι το Mazda έχει σαφώς καλύτερη ακαμψία.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Περα από αυτό όμως, υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια (π.χ. οδική συμπεριφορά, ασφάλεια κλπ) που για εμένα τουλάχιστον είναι σημαντικά και αυτό προσπάθησα να τονίσω. Αν κάποιος δεν δίνει σημασία σε αυτά επειδή απλά του αρέσει να κάθεται πιο ψηλά, είναι δικό του θέμα και καλά κάνει. Οι διαφορές όμως είναι υπαρκτές.
Προσωπικά επειδή κοίταξα και αυτή την κατηγορία, η διαφορά στην οδική συμπεριφορά του QQ π.χ. στις στροφές σε σχέση με τα χατς όταν το οδήγησα ήταν παραπάνω από εμφανής και γι' αυτό το λόγο απορρίφθηκε.
Τωρα στην ερώτησή σου δεν ξερω να σου απαντησω σίγουρα, αλλά ναι μαλλον θα ήσουν πιο άνετα με ένα συγχρονο μικρομεσαίο.
[/quote]
Ότι δηλαδή επειδή ειναι crossover και καθεσαι ψηλότερα έχει χειρότερη ασφάλεια?
Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.... -
Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει το πιο άνετο ταξίδι στο crossover.
Επισης δεν καταλαβαίνω πως ένα αυτοκίνητο με υψηλότερο κέντρο βάρους μπορεί να οδηγηθεί το ιδιο σβέλτα με ένα χαμηλότερου.
Για να δικαιολογησουμε την επιλογή μας μην προβαίνουμε σε αστειρικτες γενικεύσεις.Εγω που οδηγώ 10 σχεδόν χρόνια υπερυψωμένο αμάξι δεν το κάνω για την άνεση που δεν είναι απόρροια του ύψους αλλωστε, αλλα επειδή προσωπικά μου αρέσει να είμαι ψηλοτερα και δεν γυριζω πίσω σε χαμηλό. Αυτό όμως το κάνω με πλήρη επίγνωση ότι θα κινηθω σβελτα μόνο σε ευθεία και πολύ συντηρητικά σε στροφιλικι.
Υποκειμενική καθαρά η επιλογή μου! -
Ναι είναι γεγονός! . Για μια φορά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον iceman. Πάντως για όλα τα προηγούμενα έχω τις ενστάσεις μου. Plutare μη μασάς! Όπως έχω ξαναγράψει πολλά υπερυψωμένα πολυμορφικά προσπαθούν να πάρουν τη θέση του qq δίχως αποτέλεσμα όμως. Ακριβώς γιατί το qq είναι το σημείο αναφοράς όταν μιλάμε για οχήματα crossover και το σχέδιο του ξεκίνησε από λευκό χαρτί!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ναι είναι γεγονός! . Για μια φορά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον iceman. Πάντως για όλα τα προηγούμενα έχω τις ενστάσεις μου. Plutare μη μασάς! Όπως έχω ξαναγράψει πολλά υπερυψωμένα πολυμορφικά προσπαθούν να πάρουν τη θέση του qq δίχως αποτέλεσμα όμως. Ακριβώς γιατί το qq είναι το σημείο αναφοράς όταν μιλάμε για οχήματα crossover και το σχέδιο του ξεκίνησε από λευκό χαρτί!Μα δεν εχει να κανει με το αν πηρα το αυτοκίνητο ή όχι.Και μάλιστα έχω πεί ότι καποια άλλα crossover μου άρεσαν περισσότερο...Αν κάποιος δει την κριτική που έγραψα για το αυτοκίνητο πριν κάποιες μέρες, για το πως μου φαίνεται μετά απο 1 μήνα χρήσης, θα δεί ότι έχω γράψει και αρνητικά πράγματα.
Δεν μπορώ όμως να δεχθώ υπερβολές του τύπου ότι το αυτοκίνητο είναι στραβό, ότι επιεδή ειναι Crossover δεν πατάει καλά στον δρόμο ή δεν έχει ενεργητική ασφάλεια. Γεγονότα τύπυ ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με το χρώμα οκ, καποια θέματα συναρμογής που μπορεί να εχουν εμφανιστεί κατά καιρούς οκ ( είχα δει και γω σε εκθεση οταν ειχα παει για td, ξεκουμπομένο το πλαστικό που εχει μεσα το led δεξια απο τον λεβιε ταχυτητων ), αλλά σε εμενα μεχρι στιγμής δεν εχει εμφανιστεί κατι.
Καθημερινή χρήση του κάνω και μια χαρα κινουμε μεσα στην πόλη ( οκ δεν ειναι το fabia που ειχα παλια, αλλα δεν βλεπω και καμια σημαντικη διαφορά σε σχέση με το opel astra 1.4 2011 σε θεματα σβελταδας οδήγησης ή μανουβρασισματων ).
Είδα όμως μεγάλη διαφορα σε ταξίδι που έκανα περιπου 900 χλμ συνολικά . Είδα στην άνεση, στους χώρους , στις ρεμπρίζ, στις προσπεράσεις και πάνω απο όλα στην κατανάλωση.
Και συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα πουθενα ότι το αμάξι είναι στραβό, ούτε ότι τρίζει, ούτε το connect μου κόλλησε, ουτε οι αισθητήρες...
Μπορεί να πάιζει ότι δεν είμαι και κανας ψείρας ( δεν κατηγορώ αυτους που είναι σε καμια περίπτωση ), ούτε είμαι κανενας σούπερ οδηγός....
Αλλα το ξαναλέω, μην υπερβάλλεται και μην κρίνεται χωρίς να ξέρετε... -
Φίλε iceman , μόνο και μόνο η πιο μαλακή ανάρτηση που συνήθως έχουν μαζί με την καλύτερη ορατότητα που έχεις στον δρόμο (σε κάνει να ελέγχεις την κατάστασή του σε μεγαλύτερο εύρος) είναι από μόνα τους ικανά να κάνεις πιο άνετο ταξίδι.Αντιθέτως ένα χαμηλό αυτοκίνητο που αποδεδειγμένα δεν έχεις καλή ορατότητα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσεις έχοντας τον εαυτό σου συνέχεια σε εγρήγορση ( στην τσίτα που λέμε ) πράγμα που όταν φθάσεις στον προορισμό σου τελικά να είσαι διπλά κουρασμένος.....
Τώρα όσο αφορά την σβελτάδα είναι λογικό να μην μπορούν τα υπερυψωμένα να ανταγωνιστούν τα χαμηλά και δεν νομίζω να το έθεσε κανείς έτσι ακριβώς.....
Άλλωστε οι περισσότεροι δεν πήραμε τέτοιου είδους αυτοκίνητο για κάνουμε κόντρες Θα ήμασταν αφελείς άλλωστε αν το κάναμε αυτό....
Στο θέμα ασφάλειας τώρα αυτή η κατηγορία πλέον εξοπλίζεται με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αγορά πράγμα που απο μόνο του τα κάνει ασφαλέστερα από τα αυτοκίνητα που είχαμε και τα αντικαταστήσαμε.... -
Ναι είναι γεγονός! . Για μια φορά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον iceman. Πάντως για όλα τα προηγούμενα έχω τις ενστάσεις μου. Plutare μη μασάς! Όπως έχω ξαναγράψει πολλά υπερυψωμένα πολυμορφικά προσπαθούν να πάρουν τη θέση του qq δίχως αποτέλεσμα όμως. Ακριβώς γιατί το qq είναι το σημείο αναφοράς όταν μιλάμε για οχήματα crossover και το σχέδιο του ξεκίνησε από λευκό χαρτί!
Μα δεν εχει να κανει με το αν πηρα το αυτοκίνητο ή όχι.Και μάλιστα έχω πεί ότι καποια άλλα crossover μου άρεσαν περισσότερο...Αν κάποιος δει την κριτική που έγραψα για το αυτοκίνητο πριν κάποιες μέρες, για το πως μου φαίνεται μετά απο 1 μήνα χρήσης, θα δεί ότι έχω γράψει και αρνητικά πράγματα.
Δεν μπορώ όμως να δεχθώ υπερβολές του τύπου ότι το αυτοκίνητο είναι στραβό, ότι επιεδή ειναι Crossover δεν πατάει καλά στον δρόμο ή δεν έχει ενεργητική ασφάλεια. Γεγονότα τύπυ ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με το χρώμα οκ, καποια θέματα συναρμογής που μπορεί να εχουν εμφανιστεί κατά καιρούς οκ ( είχα δει και γω σε εκθεση οταν ειχα παει για td, ξεκουμπομένο το πλαστικό που εχει μεσα το led δεξια απο τον λεβιε ταχυτητων ), αλλά σε εμενα μεχρι στιγμής δεν εχει εμφανιστεί κατι.
Καθημερινή χρήση του κάνω και μια χαρα κινουμε μεσα στην πόλη ( οκ δεν ειναι το fabia που ειχα παλια, αλλα δεν βλεπω και καμια σημαντικη διαφορά σε σχέση με το opel astra 1.4 2011 σε θεματα σβελταδας οδήγησης ή μανουβρασισματων ).
Είδα όμως μεγάλη διαφορα σε ταξίδι που έκανα περιπου 900 χλμ συνολικά . Είδα στην άνεση, στους χώρους , στις ρεμπρίζ, στις προσπεράσεις και πάνω απο όλα στην κατανάλωση.Με λίγα λόγια φίλε pltare είσαι τυχερός και άτυχος μαζί. Τυχερός γιατί αντιλήφθηκες τα πλεονεκτήματα που δίνει ένα crossover και άτυχος που ενώ όλα σου πάνε καλά απορείς με τον τρόπο που επιτίθενται κάποιοι σε αυτό που επέλξες. Ευτυχώς όπως συμβαίνει και στους ιδιοκτήτες του δικού μου οχήματος αλλά και σε 'μένα, είσαι πλειοψηφία .
-
Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο....Ναι, ένα αντικείμενο που έχει ψηλότερο κέντρο βάρους έχει χειρότερη ευστάθεια, άρα και χειρότερη ασφάλεια εν προκειμένω.
Δεν το λέω εγώ, η φυσική το λέει.
-
Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο....Ναι, ένα αντικείμενο που έχει ψηλότερο κέντρο βάρους έχει χειρότερη ευστάθεια, άρα και χειρότερη ασφάλεια εν προκειμένω.
Δηλαδή με βάσει τα λεγόμενα σου
αυτό που έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους ( το έχει η γυναικα μου για αυτό το έβαλα ) : http://www.motorstown.com/images/citroen-c2-vtr-01.jpgστρίβει και έχει καλύτερη ευσταθεια & ασφάλεια απο
αυτό που είναι ψηλότερο του : http://lifeonshow.vo.loscdn.net/1129/ba ... CXB-01.jpg
Στην φυσική δεν ήμουνα καλός, οπότε,
Οκ πάω πάσο... -
2 αντικειμενικά πραγματάκια και 1 ερώτηση.
- Το χαμηλό αυτοκίνητο (στην ίδια κατηγορία τιμής!-έχει σημασία αυτό καθώς δε θα το συγκρίνεις με το Huyndai Atos) έχει πολύ μα πάρα πολύ καλύτερη ενεργητική ασφάλεια από το ψηλό.
- Οι μαλακές αναρτήσεις και ο ροπάτος κινητήρας ευνοούν το ξεκούραστο και άνετο ταξίδι. ΟΧΙ ΤΟ ΥΨΟΣ. Άλλωστε τα πιο ταξιδιάρικα-ξεκούραστα αυτοκίνητα που υπάρχουν είναι τα Μερσεντέ (σενταν) και μερικά ακόμη σε αυτήν τη συνομοταξία. Επίσης στην άνεση του ταξιδιού παίζει εξωφρενικά μεγάλο ρόλο η ανάρτηση πολλαπλών πίσω.
Υ.Σ. Το άστρα (έχω ένα) είναι από τα χειρότερα αυτοκίνητα σε θέματα άνεσης ταξιδιού, αναρτήσεων, οδηγικής απόλαυσης, ενεργητικής ασφάλειας κτλ.
Ερώτηση:
Το Κασκάι (που παρεπιπτόντως μου αρέσει πολύ) έχει ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟ πίσω;;; -
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να οδηγούμε όλοι αυτοκίνητα τύπου Formula για να έχουμε την καλύτερη δυνατή ευστάθεια και κορυφαία ασφάλεια.
Το θέμα είναι ότι πλέον τα αυτοκίνητα τύπου crossover είναι εξαιρετικά ασφαλή και πως ο περισσότερος κόσμος θα προτιμήσει να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση και ας χάσει κάτι από κράτημα στις στροφές, μιας και την άνεση την αντιλαμβάνεσαι διαρκώς, ενώ το κράτημα μόνο όταν στρίβεις και μάλιστα με πολλά.
Εξαιρετικό αυτοκίνητο το Civic, φοβερός κινητήρας, αλλά ζοριζόσουν στο έμπα-έβγα, ενώ σε μια λακούβα που πέσαμε κατά το test drive, νόμιζα πως θα ξηλωθεί η βάση του αμορτισέρ από το κοπάνημα. Όσο για το κράτημα, διαφορά δεν είδα σε σχέση με το QQ μιας και δεν πρόκειται να πάω στο όριο κανένα από τα δύο.
Όλα στην ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων!
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ερώτηση:
Το Κασκάι (που παρεπιπτόντως μου αρέσει πολύ) έχει ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟ πίσω;;;Δυστυχώς ΝΑΙ.....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ερώτηση:
Το Κασκάι (που παρεπιπτόντως μου αρέσει πολύ) έχει ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟ πίσω;;;Δυστυχώς ΝΑΙ.....
Το 4χ4 έχει πολλαπλούς συνδέσμους
-
Για τη συζητηση που γινεται,πιστευω οτι ο καθενας πρεπει να ιεραρχησει τις αναγκες του.Ποσοι απο εμας που ζουν σε μεγαλη πολη και πολυ περισσοτερο στην Αθηνα θα χρειαστουν το υπερυψωμενο σχημα τους?Αν παλι πας επαρχια συχνα τοτε συμφωνω οτι θα σου φανει πολυ πιο χρησιμο.Αρα εξαρταται τη χρηση που θα κανεις.Ομως το πουλ μουρ παιζει σιγουρα στην Ελλαδα,ειναι δεδομενο...
-
Ο χρήστης loykiloyk έγραψε:
Ερώτηση:
Το 4χ4 έχει πολλαπλούς συνδέσμους
Το 4Χ4 έρχεται μονο με τον 1,6 κινητήρα και μονο σε manual.
-
Ο χρήστης design26 έγραψε:
Για τη συζητηση που γινεται,πιστευω οτι ο καθενας πρεπει να ιεραρχησει τις αναγκες του.Ποσοι απο εμας που ζουν σε μεγαλη πολη και πολυ περισσοτερο στην Αθηνα θα χρειαστουν το υπερυψωμενο σχημα τους?Αν παλι πας επαρχια συχνα τοτε συμφωνω οτι θα σου φανει πολυ πιο χρησιμο.Αρα εξαρταται τη χρηση που θα κανεις.Ομως το πουλ μουρ παιζει σιγουρα στην Ελλαδα,ειναι δεδομενο...Οποιοδήποτε αυτοκίνητο πανω απο supermini ειναι overkill για πόλεις σαν την Αθήνα που ειναι μονίμως πηγμενες και κυκλοφορούν ένα σωρό μηχανάκια και καραγκιόζηδες.
Επειδή δυο χρονια κατέβαινα με το rav κέντρο απο Μαρούσι ( μέσω βυρωνα το χειμώνα για να αφήσω το παιδί στα πεθερικά) και αφενός μου κόστιζε σε καύσιμα ο κούκος αηδόνι (το πάρκινγκ ευτυχώς ηταν πληρωμένο) ενω αφετέρου έχασα χρονια ζωής απο τον κάθε μηχανάκια που χώνοταν παντού και τους ηλίθιους που οδηγούν και ζουν ανάμεσα μας. Τα ίδια ισχύουν και για το qq που ειναι αρκετά μεγάλο για κίνηση εντός πόλης ενω εχει και δύσκολη ορατότητα πισω. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Για τη συζητηση που γινεται,πιστευω οτι ο καθενας πρεπει να ιεραρχησει τις αναγκες του.Ποσοι απο εμας που ζουν σε μεγαλη πολη και πολυ περισσοτερο στην Αθηνα θα χρειαστουν το υπερυψωμενο σχημα τους?Αν παλι πας επαρχια συχνα τοτε συμφωνω οτι θα σου φανει πολυ πιο χρησιμο.Αρα εξαρταται τη χρηση που θα κανεις.Ομως το πουλ μουρ παιζει σιγουρα στην Ελλαδα,ειναι δεδομενο...
Οποιοδήποτε αυτοκίνητο πανω απο supermini ειναι overkill για πόλεις σαν την Αθήνα που ειναι μονίμως πηγμενες και κυκλοφορούν ένα σωρό μηχανάκια και καραγκιόζηδες.
Επειδή δυο χρονια κατέβαινα με το rav κέντρο απο Μαρούσι ( μέσω βυρωνα το χειμώνα για να αφήσω το παιδί στα πεθερικά) και αφενός μου κόστιζε σε καύσιμα ο κούκος αηδόνι (το πάρκινγκ ευτυχώς ηταν πληρωμένο) ενω αφετέρου έχασα χρονια ζωής απο τον κάθε μηχανάκια που χώνοταν παντού και τους ηλίθιους που οδηγούν και ζουν ανάμεσα μας. Τα ίδια ισχύουν και για το qq που ειναι αρκετά μεγάλο για κίνηση εντός πόλης ενω εχει και δύσκολη ορατότητα πισω.Δεν έχεις αδικο σε αυτό που λες, απλά εχει να κανει κυριως με το που κυκλοφορείς. Για το κέντρο αν κατεβαίνεις καθημερινά έχεις δίκιο, αλλά εμένα ας πουμε που κάνω καθε μερα την διαδρομή καισαριανη-αλιμος ή καισαριανη - Μαρουσι δεν με επηρεαζει είτε παρω το QQ είτε το c2...
Νissan Qashqai J11 [2014-__]